adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (24)

In Case, Design Interior, DIY/ Inainte si dupa, Romania Mea

Casa Vioricăi Tismănaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II

Da, Dragoș Bucur ne-a urcat în autocar și ne-a spus că mergem către mare. Am rămas puțin surprinși, dar după aceea ne-a prezentat cazul Vioricăi și a celor doi copii ai săi Robert și David. Încă de pe drum am fost emoționați, mai ales că ni s-a spus despre zonă, la marginea satului Lumina, unde sunt mai multe familii nevoiașe. Ceea ce m-a izbit a fost faptul că bucata de stradă părea dezolantă, cu câteva case alături aflate în construcție și fără niciun copac, lucru pe care l-am resimțit în zilele toride cu toții. Casa Vioricăi era și ea din peisaj, încă neterminată, dar parcă avea ceva mult mai trist în ea. Ferestrele mici, fațada principală păreau să ascundă o mare durere la interior. Am coborât din autocar și ne întrebam cum vor reacționa când îi va striga Dragoș. Au ieșit mai greu, iar Viorica părea să nu-și creadă ochilor când ne-a văzut, în schimb Robert, care știa emisiunea se aștepta să plece direct în vacanță. Din prima ne-a fost tare simpatic puștiul. Deși are doar 9 ani, până la plecarea în vacanță l-am surprins cum ăși ajuta mama. Un băiețel foarte responsabil, care n-a uitat să-i amintească Vioricăi, profund emoționată, ca la plecare să ia medicamente, scutece și mâncarea fratelui său David.

Povestea Vioricăi este una tristă. Ea și copii ei au asistat la suferințele soțului ei în ultimii ani de zile.Practic, l-au văzut cum se stinge pe picioare. Bolnav cu inima încă din tinerețe, soțul Vioricăi n-ar fi avut voie să facă effort, dar el a muncit pe rupte pentru familia sa. Crescut la orfelinat, visul său a fost ca copii lui să aibă un trai decent, o casă a lor, dar mai ales o familie alături. Viorica ne-a spus că soțul ei a murit cu acest of pe suflet de-a nu fi putut termina casa, dar mai ales că a lipsit din viața fiului lor cel mic, căci a fost mai mereu prin spitale. N-a fost trist, ci încrezător. O îmbărbăta pe Viorica și îi spunea că atunci când va ieși din spital vor finaliza împreună căsuța, că va fi bine și să aibă încredere. Din păcate a ieșit din spital, dar nu așa cum și-ar fi imaginat familia lui. Când a ajuns acasă, cel mai greu a fost Vioricăi să-i spună lui Robert adevărul, dar Robert a știut numai privind-o că tatăl lui nu se va întoarce.

Rămasă singură cu doi copii, Viorica s-a simțit pierdută, mai ales după ani de zile în care a tot sperat să fie mai bine, s-a trezit cu cea mai grea lovitură – pierderea soțului. Viorica lucrează la o fundație care are în grijă copii cu deficiențe majore fizice și psihice, copii cu HIV. În ciuda greutăților personale, a găsit resurse să fie unul din cei mai dedicați oameni ai fundației, ea fiind bucătăreasă. Colegele sale au fost cele care au scris emisiunii ([email protected]), iar cei din redacția de la ProTv au ales cazul ei. Mai departe am fost trimiși la ea și așa am ajuns să-i cunoaștem povestea de viață, dar și casa. O casă mică, în care multe lucruri au fost făcute prin truda celor doi soți. Ei singuri au ridicat separări din gips-carton, au pus parchet, au cumpărat mobilă, atât cât au putut. Aveau planuri mari să termine casa și deși țeava de gaz era la poartă, n-au avut bani să se racordeze la încălzirea centralizată. Iernile petrecute aici au fost cumplite, căci singura camera încălzită era dormitorul, unde exista o sobă.

Dar am ajuns noi și în doar două săptămâni, cu ajutorul constructorului Florin Brânzan și a echipei lui de meșteri, planurile echipei au fost puse în aplicare. Ne-am dat seama că fiind atât de aproape de mare, această căsuță merită să aibă un aer marin, unul vesel care să șteargă amintirea suferințelor, dar mai ales o casă în care cei doi copii să crească mari și încrezători că nu sunt singuri pe lumea asta. Așa că exteriorul a fost transformat de către arh. Alina Vîlcu, în sensul că pe fațada principală a fost concepută o terasă, ce adapostește și intrarea principală în casă. S-au făcut noi ferestre pentru ca lumina să pătrundă la interior și odată cu ea speranța de mai bine. Acoperișul a fost refăcut astfel încât sub el să existe loc pentru încă o cameră, una care a devenit a lui Robert.

La interior lucrurile au fost regândite total, deși nu s-a mărit spațiul casei, dar s-au obținut spații suplimentare în urma reorganizării gândite de către arhitecți. Pe locul fostului hol cu bucătărie a fost amenajată baia, fostul dormitor retrasat a rămas dormitor, locul băii vechi a fost folosit pentru actuala bucătărie, iar camera neamenajată a devenit livingul din care se urcă la mansardă, adică în încăperea lui Robert. A fost păstrată dimensiunea casei pentru că ne-am gândit și la veniturile Vioricăi, unele modeste desigur, așa că dacă i-am refăcut casa, ea să nu se trezească împovărată cu facturi mari. Cu ajutorul primăriei locale, care inițial le-a dat și lotul de teren pentru casă, și cu ajutorul firmei de gaze, casa a fost cuplată la rețeaua centralizată. Acum Viorica are o centrală termică pe gaze care-i asigură apă caldă și căldura pe timp de iarnă. De asemenea, nu v-a mai fi nevoie să-și spele copii cu apă încălzită într-o sobă metalică, ci poate să-i îmbăieze în noua cada a băii amenajată modern.

Practic, acum casa are patru încăperi – livingul, dormitorul mamei, camera lui Robert și baia. Intrarea în casă coincide cu cea în living, unde de fapt e un spațiu deschis către bucătărie. Scara de acces către camera lui Robert, concepută de arh. Andrei Samoil, este un element de mobilier ce separă zona de conversație de zona mesei și a bucătăriei. Înspre living scara pare o bibliotecă pe care este suspendat și televizorul, dinspre bucătărie pare o zonă de depozitare la îndemână în vecinătatea mesei. Bucătăria este situată pe un singur perete, iar după ea, pe aceeași linie se află un dulap cu rol de depozitare (pentru mașina de spălat, centrala termică). În dormitorul lui Robert există toate cele necesare, de la loc de dormit, loc de birou la cel de depozitare, iar în dormitorul Vioricăi un pat dublu îi asigură loc suficient pentru a dormi alături de cel mic, care nu se dezlipește de ea. De asemenea, are un dulap încăpătorpentru haine.

Pentru protecția lui Robert, dar și în acord cu tema marină, un hamac suspendat peste living vine să ofere o funcțiune în plus. Este foarte bine ancorat și pe lângă rol de siguranță, poate fi folosit ca zonă de lectură și relaxare. Într-o casă mică orice spațiu câștigat este un mare plus. De asemenea, lambriuri din lemn vopsite în alb îmbracă un întreg perete al livingului, dar ele se regăsesc și în dormitor.
La interior totul în materie de mobilier, culori și decorațiuni a fost ales pentru a se potrivi cu tema marină. Finisajele, de la vopseluri la parchet, de la plinte la prize și întrerupătoare au fost alese de la Dedeman, sponsorul principal al emisiunii. Apoi, mobila a fost făcută de către firma Casa Rusu, multe piese pe comandă, adaptate pentru acest proiect, iar canapelele și paturile din gama firmei au fost personalizate prin țesăturile alese din magazin. La fel, cea mai mare parte a decorațiunilor de la perne la tablouri, de la ghivece de flori și vaze au fost alese de la Casa Rusu. Electrocasnicele sunt de la eMag și la bucătărie o bună parte dintre ele au fost încorporate.

Terasa casei este o zonă gândită pentru Viorica și copii ei, dar și ca zona de socializare, dacă le vine cineva în vizită. Au fost păstrate pentru ea două sertare din vechiul mobilier din care au fost făcute doi tabureți, care însoțesc un mobilier ușor, pufi de la Casa Rusu. De asemenea, terasa este un loc unde Viorica poate avea grijă de florile ei, căci îi plac foarte mult plantele. În spatele casei, fosta magazie unde se țineau lemne (de care acum nu mai are nevoie), a devenit o bucătărie de vară. Știm că Viorica gătește la locul de muncă, dar și acasă. Având o nouă casă cu bucătărie deschisă, ne-am gândit că tot ce înseamnă fripturi, zacuscă sau alte preparate care necesită coacere și fierbere îndelungată pot fi gătite la exterior. De aceea pentru ea a fost aleasă o sobă din fontă de la Dedeman și tot de aceea a fpst prevăzută o chiuvetă cu alimentare cu apă.

Grădina a fost complet transformată, căci înainte nu exista un loc amenajat. Arhitectul peisagist Dragoș Isăcescu, care s-a oferit voluntar pentru emisiunea Visuri la cheie, a reușit să amenajeze o adevărată oază de verdeață pentru cei mici. Scopul amenajării grădinii? Să aibă copii unde să se joace, să simtă iarba sub picioare și în loc de leagăn să existe o trambulină unde ambii frați să țopăie în voie, dar împreună. Cu ajutorul firmei Gazonul din Brașov, care a donat vegetația, gazonul și plantele decorative, Dragoș Isăcescu a regândit grădina, atât bucata din față, cât și cea din spate. Pe lângă pomișorii mici existenți, au mai fost plantați stejari pentru ca în decurs de doi ani curtea să fie mai umbrită și mai plăcută, mai ales că pe timpul verii soarele aici e nelimos. În plus, pe timp de iarnă, copacii protejează o casă și de vânt. Și tot cu gândul la vânt au fost făcute și obloanele, unele manufacturate pe șantier de către meșterul Gică (Gheorghe David, in foto mai jos), șeful de echipă al băieților care au tras din greu pentru ca visul acestei familii să devină realitate. Și uite că a devenit!

Toți am muncit la această casă, mulți oameni pe care nu-i vezi în emisiune, de la regizor la producător, de la costumieră la make-up artist, de la șoferi la voluntari. Fiecare a găsit cel puțin un moment în care a vopsit ceva, a asamblat ceva, și-a lăsat amprenta acolo. Există un entuziasm care nu poate fi descris în cuvinte, iar meșterii din echipa inginerului Florin Brânzan sunt absolut dedicați. Timp de două săptămâni ei nu și-au văzut familiile, dar au muncit cu tot sufletul ca Viorica, Robert și David să aibă o viață mai bună. Nimeni nu e singur pe lumea asta! Crede în oameni! Ai să vezi și săptămâna viitoare o altă poveste impresionantă care te va răscoli și o casă care a ieșit de senzație! Visuri la cheie, în fiecare miercuri de la 20,30 pe ProTV.

ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ. Am primit multe mesaje de la oameni care vor să doneze Vioricăi și copiilor ei haine, jucării, alimente și bani. Pentru toți cei care vor să facă donații în produse sau bani, îi rog să scrie despre asta pe adresa de mail [email protected], iar cei din redacția emisiunii vă vor da datele de contact ale Vioricăi sau vă vor spune cum puteți proceda astfel încât donațiile să ajungă cât mai repede la familie. Vă mulțumesc tuturor pentru generozitate!

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (60)

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (25)

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (56)

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (23)

Momentul când autocarul a ajuns la Lumina 🙂

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (59)

După ce ne-am dat jos din autocar am văzut cum arăta casa și zona. Dragoș urma să strige familia.

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (61)

Momentul când ne-a auzit Robert, care și-a chemat mama afară.

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (62)

Întâlnirea cu familia în fața porții.

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (42)

Viorica ne-a prezentat curtea și apoi casa ei. Am încercat ca în acest scurt timp să aflăm cât mai multe despre ea și copiii ei.

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (58)

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (43)

Dragoș Bucur care a ascultat pe larg povestea Vioricăi și a încercat să afle despre dorințele ei.

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (63)

Momentul când familia a plecat în vacanță.

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (64)

Discuțiile rapide pe șantier despre cum să facem transformarea casei și a grădinii.

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (65)

Venirea voluntarilor care au ajutat la debarasarea rapidă a ceea ce exista în casă și în curte.

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (2)

Haosul inevitabil de pe șantier, unii filmau, alții cărau, dar toți aveam același scop – să fie casa gata la timp!

adelaparvu.com despre gradina Viorica Tismanaru, Visuri la cheie, Protv (1)

Ajustări de ultimă oră, căci fiecare dorea ca totul să iasă perfect. În dreapta Gică (Gheorghe David), liderul meșterilor din echipa lui Florin Brînzan, un specialist extrem de priceput, harnic, îndemânatic și talentat. Culmea ironiei este că Gică este absolvent de școală postliceală sanitară, practic ar fi trebuit să fie asistent medical. De mult timp însă este unul dintre cei mai buni meșteri pe care mi-a fost dat să-i întâlnesc. Felicitări Gică și întregii echipe! Mă bucur că am șansa să lucrez alături de voi!

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (30)

Înainte de predarea casei, meșterii din echipa lui Florin Brînzan erau doborâți de oboseală, dar fericiți că au terminat la timp.

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (72)

Echipa de la Gazonul din Brașov a fost stresată. Pentru prima dată în emisiune și poate pentru prima dată nevoiți să amenajeze într-o singură zi totul. Sau or fi fost două zile? Nu mai știu 🙂 Oricum, am vrut să-mi fac o poză și cu ei și cu arh. Dragoș Isăcescu ca să nu uităm acele momente memorabile, dar și să vedeți măcar o parte din cei care muncesc alături de noi.

adelaparvu.com despre gradina Viorica Tismanaru, Visuri la cheie, Protv (2)

la intrarea în casă, pe hol, era amenajată bucătăria. Între aceasta și dormitor era o fereastră interioară. Din hol se putea accede către dormitor, apoi către baie și camera neamenajată.

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (55)

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (54)

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (46)

Dormitorul era singura încăpere încălzită și cât de cât mobilată. În loc de pat aveau mai multe saltele suprapuse și un fotoliu oarecum extensibil.

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (44)

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (45)

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (52)

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (53)

Camera neamenajată era ca un soi de încăpere de depozitare și de uscat rufe. Aici exista și un mobilier mai vechi de bucătărie pe care Viorica intenționa să-l folosească al un moment dat. De asemenea, mai existau resturi de materiale de construcții.

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (49)

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (48)

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (50)

Casa reamenajată are fiecare zonă gândită și împărțită să-i fi de folos Vioricăi și băieților ei. Momentul când Dragpș Bucur primește cheile de la inginerul Florin Brânzan, semn că totul e gata.

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (34)

Venirea familiei și supriza înainte ca autocarul Visuri la cheie să plece și Viorica să vadă casa.

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (35)

Momentul când Dragoș Bucur a intrat cu familia în casă pentru a le prezenta noua înfățișare a acesteia.

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (36)

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (4)

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (5)

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (3)

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (6)

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (7)

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (8)

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (10)

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (9)

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (11)

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (12)

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (14)

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (13)

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (16)

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (15)

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (17)

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (18)

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (21)

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (20)

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (22)

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (1)

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (31)

Momentul când așteptam familia și trăgeam cu urechea să auzim dacă le place cum e amenajată casa. Echipa creativă de la Visuri la cheie – de la stânga la dreapta – Andrei Samoil, Alina Vîlcu, Dragoș Isăcescu și eu, Adela Pârvu.

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (37)

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (29)

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (70)

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (71)

Din două sertare vechi am făcut doi tabureți colorați pentru terasă, iar păsările decupate din lemnul obloanelor și-au găsit locul pe picioarele tabureților 🙂

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (67)

Întâlnirea cu familia, una plină de emoții căci nu știam la ce să ne așteptăm.

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (38)

Robert abia aștepta să vadă curtea și trambulina 🙂

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (39)

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (40)

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (41)

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (27)

Un sac a devenit suport pentru plante cu flori în noua bucătărie de vară.

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (69)

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (68)

Cei doi Dragoș în noua bucătărie de vară – Dragoș Isăcescu și Dragoș Bucur.

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (33)

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (23)

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (26)

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (66)

adelaparvu.com despre Casa Viorica Tismanaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II (24)Foto: Visuri la cheie- ProTV/ Răzvan Lupică

 

 

73 Responses to Casa Vioricăi Tismănaru din primul episod Visuri la cheie, sezonul II

 1. roxana spune:

  Desi mai aveam de lucru o groaza, m-am oprit si m-am uitat cu sotul meu la amisiunea voastra. Marturisesc ca pe mine ma durea marul lui Adam de ce ma tineam de plans, iar sotul meu plangea de-a dreptul. Mai oameni buni, ce sa zic, BRAVO VOUA! Nu mai zic de casuta, ca e clar ca e minunata, dar modul de comportament al vostru cu familia, apropierea baietilor de pustii mici si mai ales a lui Dragos care, nu stiu daca ati observant, dar I-a zis fara sa-si dea seama lui ala micu „taticule”. Sa va dea Dumnezeu sanatate si sa aveti parte de tot binele din lume!

 2. Alina spune:

  Faceti o treaba minunata, sunteti deosebiti! felicitari

 3. Adrian spune:

  extraordinar! Ati facut o treaba minunata! Vreau si eu un hamac ca cel de aici pt copii mei!

 4. LAROUZ spune:

  BRAVA FELICITARI V-AM URMARIT CU PLACERE LA TV

 5. Maria spune:

  Cat de frumos!!!!

 6. Irina spune:

  Buna ziua. Corpurile suprapuse din living de unde sunt cumparate? Dedeman? MUltumesc.

 7. foarte frumoasa casuta, ati facut o treaba minunata!..cat despre poveste..trist, foarte trist. sa-i dea Dumnezeu putere mamei si sa-i ocroteasca de alte necazuri pe cei mici!

 8. Andreea spune:

  Super frumos, extraordinar! Felicitari!

 9. Masca de la caloriferul din dormitor, este facuta tot de cei de la Casa Rusu?

 10. Miruna spune:

  Buna ziua,
  Dupa cum am mai spus ,minunat !! Oameni buni,voi sunteti minunati !! Dar obloanele,ah obloanele !! Superb ! O sa va urmarim cu interes si in al doilea sezon !!?

 11. Adriana spune:

  Excelent, Adela! Singurul reality show sau cum s-o numi la care o sa ma chiar uit! Are o mare valoare atat pentru familie, cat si pentru faptul ca promoveaza frumosul, bunul gust. Sper sa gasesc in el si sfaturi cum ne putem intretine casele si gradinile ca sa arate asa bine ca in poze. Felicitari!

 12. Razvan S spune:

  Ma intreb daca oare le-ati izolat podul cu vata sub acoperis. Oricum, oamenii astia nu au bani pentru adaptari viitoare, iar camera copilului nu ati gandit-o in perspectiva. Exista, practic, un mare open space cu bucatarie-living-camera copilului

  • Adela Parvu spune:

   Razvan, normal ca le-am izolat podul si cred ca Robert se va simti foarte bine la mansarda mult timp de acum incolo! Te rog sa iei in considerre faptul ca noi am renovat complet o casa in doar doua saptamani, iar Viorica nici nu stia ce-si doreste sau cum isi doreste. Ei locuisera inainte practic intr-o singura incapere si aceea improvizata. Punem in balanta confortul de dpua renovare, dar mai ales ne gandim la copii.

   • Razvan S spune:

    Nu zic ca nu ati facut o treaba buna pentru cele doua saptamani, si avand in vedere ce ati gasit „in teren”, insa mi-ar placea sa stiu ca lucrurile sa se faca bine si gandind in perspectiva si nu pe principii gen „lasa ca merge si asa ca oricum inainte nu aveau nici macar atat”. Numai simplul fapt ca i-ati racordat la gaze conteaza foarte mult, si trebuie sa recunosc ca pana si eu sunt invidios pe gradina si foisorul pe care le-ati amenajat. felicitari!

    • Adela Parvu spune:

     Razvan, nu facem asa ceva, noi chiar ne gandim la aceste familii si la viitor lor. Ne gandim si la posibilitatile lor de-a intretine casa pe carele-o facem, dar si cum se vor descurca mai departe.

 13. Dana spune:

  buna ziua, MAGNIFIC. Fotoliile si covorasul de pe terasa de unde sunt? Multumesc

 14. Sorin spune:

  Obloanele tot de la Casa Rusu?Multumesc.

 15. Un cumul de sentimente s-au adunat in inima mea pe masura ce urmaream emisiunea. Mititelul acela fasnet (Robert) mi-a readus zambetul pe buze, iar finalitatea activitatii voastre acolo mi-a provocat o mare bucurie, de parca acea proprietate imi apartinea.
  Placuta si linistitoare zona verde unde sunt integrate si locul de joaca, dar si bucataria de vara.

  Felicitari intregii echipe si fiecaruia in parte pentru ceea ce ati realizat si pentru fericirea adusa acestei femei incercate de viata.

  P.S. Corpurile suprapuse de la scari sunt cumparate in acest format sau au fost realizate din placi? Ce fel de placi? De unde?

 16. simona spune:

  Minunat ! Mereu minunat ! Mereu ni se aduce aminte ce este omenia ! Va multumim voua, echipei, multumim celor ce fac posibile aceste minuni !

 17. maria spune:

  As vrea sa stiu cand este in reluare emisiunea va rog sa Imi spuneti?

 18. Maxxine spune:

  Felicitari pentru lucrurile frumoase pe care le faceti! In echipa! 🙂 Te rog sa ma ajuti si pe mine cu o info: de unde sau cu cine s-a facut terasarea spatiului exterior de relaxare? (ma intereseaza lemnele albe de terasa mai exact) Merci anticipat

 19. Diana spune:

  Casa este foarte frumoasa, dar nu v-ati gandit la unele detalii care chiar conteaza in conditiile in care nu au venituri foarte mari….spatiul de sus de la mansarda este deschis, si va fi foarte greu sa incalzesti cu 2 calorifere pe timp de iarna un spatiu asa mare si deschis, la fel si la baie trebuia un calorifer normal nu port prosop intrucat nu face fata pe timp de iarna…ma refer la faptul ca ar trebui sa merga non stop centrala pentru a incalzi intradevar casa…..iar factura va fi destul de mare ca sa-si permita sa o plateasca….parerea mea trebuia gandit mai mult pe viitor ca doamna sa se poata descurca cu factura la caldura. Cred ca se putea sus pune un tavan si un perete cu usa atat pentru intimitate cat si pentru caldura.

  • Adela Parvu spune:

   Diana, iti multumim ca te gandesti la Viorica si copii ei insa sa stii ca si noi ne-am gandit la toate aspectele. Toata caldura din casa practic urca la mansarda, iar calorifere exista atat in living, cat si in mansarda. Casa este foarte bine izolata. In privinta camerei de baie poate te inseala fotografiile, dar sa stii ca nu e deloc mare, iar caloriferul acela e exact cat trebuie.

 20. Alex spune:

  Este minunat ce a-ti facut pentru Viorica si copilasii ei. Imi plac decorurile alese la nebunie, Ma intereseaza de unde a-ti luat tablourile cu papadie si masca de la calorifer din dormitor. M as bucura tare sa imi raspunzi. O zi buna

 21. Teodora spune:

  Buna, Adela, as dori sa stiu draperia si perdeaua din living de unde au fost cumparate? Multumesc

 22. AllyM spune:

  Frumoasa casa! Superbe culori! Ma intreb doar cat de sigure sunt scarile fara balustrada si hamacul, avand in vedere ca sunt 2 copii dintre care unul e destul de mic. In orice caz felicitari pentru renovare!

 23. Bianca spune:

  Felicitari echipei si in mod special mesterului Gica..imi plac obloanele lui foarte mult! A iesit minunat totul! Am 2 intrebari: 1. Nu e o problema daca ploua pe terasa/in bucataria de vara? Cu acoperisul din bambus… 2.Unde ati gasit covorasul de pe terasa? Este deosebit! 🙂

 24. Roxana spune:

  Felicitari pentru emisiune! Ca de obicei ati facut o treaba minunata si ati redat zambetul si speranta unei familii lovite de soarta. Mi se pare ca realizati imposibilul: o casa renovata de la caramida la ultimul detaliu in numai doua saptamani…wow!

 25. Buna Adela,v-am urmarit aseara si am ramas placut surprinsa de cum ati reusit sa transformati casa Vioricai si de cum v-ati implicat toti in realizarea proiectului.Mi-a placut foarte tare scara din mobilier,masca pentru calorifer,hamacul realizat de Andrei si tabloul din scoici facut de Alina.
  Va urez mult succes in continuare si s-ar putea sa ma vedeti si voi in curand la emisiunea”Romanii au talent”la care am fost invitata sa particip impreuna cu nepoata mea Daiana.

 26. wika spune:

  Felicitari Adela! Mi-a placut ft mult casa, insa acele scari ma sperie ingrozitor stiind ca in casa sunt 2 baieti 🙂

 27. Andreea Gavrila spune:

  Felicitări pentru realizări! ☺
  Am o curiozitate. Ce culoare ați folosit pentru living? La TV nu puteai distinge clar. Multumesc

 28. Mihai spune:

  Buna,

  Totul este perfect si felicitari pentru ceea ce faceti . Cerdacul alb in stil marinaresc din fata a schimbat mult fata casei .
  O singura obiectie : hamacul/plasa de relaxare de la etaj ar trebui sa fie inconjurata cu ceva scandura alba pentru protectie ( pe 3 din cele 4 laturi ( Este destul de periculos pentru cei 2 copii( mai ales pentru cel mic )

  O zi excelenta !

 29. Laura spune:

  Superb! emotionant! minunat! Felicitari voua si felicitari echipei de voluntari! Este extraordinar ce faceti voi acolo, oameni buni si dragi! Sa aduceti atata bucurie acelora atat de incercati de viata si care poarta in suflete atata suferinta! Va doresc sa fericiti cat mai multe familii desi, sincer, as vrea sa existe cat mai putine cu astfel de probleme. Spor la treaba in continuare si nu uitati ca suntem cu ochii la voi in fiecare saptamana!

 30. Copiilor mei le-a plăcut la nebunie
  hamacul!!!

 31. Ildiko spune:

  Buna seara draga Adela,asteptam cu interes primul episod din noul sezon , ce pot sa spun este ca sunteti toti suflete minunate, ma inclin in fata voastra,iar pe langa asta nimeni nu o sa va i-a ce ati primit prin har divin……talentul vostru! sunteti cu singuranta Romani talentati !….inchei simplu „Bucuria exista in sufletul care o lasa sa intre!” cu drag Ildiko- Brasov

 32. Lucia spune:

  Minunat! Am vazut emisiunea. Sunteti o echipa extraordinara.Totul este frumos, cu bun gust si functional.Felicitari! Cat despre bucuria pe care o aduceti acestor oameni necajiti,va face sa fiti oameni speciali, cu inima mare si suflet bun!

 33. manuela spune:

  Felicitari intregii echipe! Pretuire, recunostinta si admiratie pentru tot ce realizati.

 34. andreea spune:

  Bravo pentru fericirea pe care a-ti darut-o, si felicitari pt implicare!

 35. Marina spune:

  MARINA
  24 SEPTEMBER 2015 AT 9:53
  Felicitari am vazut emisiunea, ati realizat o casuta de poveste, dar nu suficient de utila.Lipsea din ea o camera de joaca pt.cei doi copilasi, in locul plasei montate de Andrei se putea monta un plafon,si mari dormitorul de la mansarda incat sa fie loc si de joaca.Scara sub forma de biblioteca f. frumoasa dar greu de urcat si destul de periculoasa, baia putin supradimensionata, din dormitor lipsea un patut pt. cel mic, la masa din bucataria open space lipsea un scaun pt.cel mic si in curte era destul spatiu pt. mai multe obiecte de joaca, leagan, topogan,balansoar,etc.Obiectele pe care le-am enumerat mai sus sunt greu de achizitionat de mama singura asa incat era bine sa i le luati voi.Voi artistii, arhitecti, designeri sunteti furati de frumosul pe care vreti sa-l creati dar uneori nu luati in calcul si latura UTILA intr-o amenajare.Am mai observat ca ati acoperit pridvorul si terasa cu rogojini din papura, nu am observat daca sub ea ati pus o placa din plexiglas transparent, sau policarbonat pt. ca ploaia sa nu distruga mobilierul din exterior!!!!!!As vrea sa nu mergeti pe ideea ca familia aflata in nevoie sa zica mersi si pt. cat s-a facut ci sa faceti din tot sufletul si cu tot sufletul.Daca v-am suparat sa ma iertati poate sunt eu mai carcotasa dar sigur sunt o perfectionista.Si apropo plasa aia pescareasca era mai buna de un hamac in curte, caci baietelului i-a cam fost frica sa stea pe ea, desi ideea e geniala, dar din pacate f, putin practica.

  • Adela Parvu spune:

   Buna Marina!

   Mă bucur că ești cârcotașă, asta dovedește că-ți pasă. Întreaga echipă ne-am concentrat pe ideea ca totul să fie cât mai funcțional și plăcut, dar de multe ori pozele înșeală. Camera de joacă pentru cei doi copii este practic livingul. Pentru că Viorica dorește să-i aibă sub supraveghere îi este mai ușor să-i aibă aproape în timp ce ea gătește. De aceea ne-am și gândit să-i facem un spațiu de zi deschis – bucătărie cu living, unde n centrul camerei e loc liber exact pentru joacă. O cameră separată pentru așa ceva ar fi însemnat costuri suplimenatre pentru Viorica, costuri necesare întreținerii și încălzirii casei. Apoi, baia nu este deloc supradimensionată, ci pare mai generoasă tocmai pentru că nu am mai pus multă mobilă în ea și nici mașina de spălat. Spațiul de depozitare este imediat lângă ea, acolo unde e și mașina și centrala termică, dar după cum vezi am ales să aibă cadă tocmai pentru a-i putea face celui mic baie. Practic, fostul hol a devenit baie, un hol de altfel mic. Pătuț pentru cel mic nu am luat deoarece David s-a obișnuit să doarmă cu Viorica și este foarte greu ca la doi ani și jumătate să mai înveți un copil să doarmnă într-un pătuț pentru care este deja prea mare. Pentru curte ne-am rezumat la o trambulină pentru că vecinii Vioricăi sunt unii care fură, asta ca să spun pe șleau. Așadar o trambulină este prea masivă pentru a fi furată, dar suficient de mare și distractivă pentru ambii frați. În plus, este excelentă pentru mișcare. Policarbonatul a fost montat peste rogojini. Hamacul are și rol de protecție pentru Robert și e firesc să-i fie frică pentru că era pentru prima dată în viața lui când avea o cameră la etaj, ca să spun așa, și prima dată în viața lui când încerca un astfel de hamac. Pe de altă parte, nu uita că toate aceste soluții se pun în practică într-un timp record, de doar două săptâmâni, dar asta nu înseamnă că facem rabat de la calitate.
   Eu cred că echipa Visuri la cheie dă startul în a atrage atenția nu doar asupra familiilor selectate, ci în general, asupra oamenilor de lângă noi. Sunt sigură că și tu și alți oameni vor să doneze familiei Vioricăi jucării, haine sau chiar bani pentru a avea parte de un sprijin și în continuare. Asta e și ideea emisiunii să ne dăm seama că noi românii putem fi mai fericiți și mai împliniți atunci când ne ajutăm unii pe alții.

   • Marina spune:

    Buna Adela, eu am urmarit emisiunea „visuri la cheie”, pentru ca ma bucura sa vad ca mai exista oameni sufletisti care ii ajuta pe cei aflati in saracie si nevoi, dar si pt, ca ma fascineaza felul in care voi reusiti sa faceti dintr-o ruina o casa de vis, pe care si-ar dori-o oricine.Pt. mine care toata viata, in loc sa cumpar reviste de moda, am cumparat Casa si Gradina, Casa de Vacanta,Casa lux,Domus,Caminul Meu, Practic idei casa si gradina, etc, voi sunteti artisti, adevarati magicieni, care din nimic reusiti sa creati lucruri minunate.Am toata admiratia pt, arhitecti, designeri si peisagisti, tot timpul m-am intrebat daca nu cumva ochii lor sunt altfel decat ai nostri, daca nu se nasc se cu ceva in plus, in afara de talentul care e nativ.Sunteti extraordinari, din pacate nu am copii ca sa pot sa le trimit hainute sau jucarii, dar pot sa-i trimit Vioricai si pot trimite alimente, dar nu am gasit adresa exacta, exista undeva, unde sa caut???
    Deasemenea urmaresc blogul tau unde ne prezinti case, interioare, gradini, amenajari si idei extraordinare, felicitari si abia astept urmatoarea emisiune, pt.ca abia astept sa vad alti oameni fericiti.Marina Stancu

 36. Adina spune:

  Felicitari pentru ceea ce a-ti realizat cu aceasta casa, imi place foarte mult dormitorul si a-si vrea sa stiu unde a fost facut patul? Multumesc.

 37. marcela spune:

  O echipa super!felicitari si multa putere sa mai faceti si alti oameni fericiti!as vrea sa stiu daca usile albe de interior sunt de la Dedeman.multumesc!

 38. Silvia spune:

  Draga Adela, ati revenit cu aceasta emisiune atat de emotionanta si calda! Sunteti mai experimentati acum, ati marit si echipa, dar sufletul care il puneti in ceea ce faceti nu cred ca poate fi masurat, e urias. Daruiti nu numai din ceea ce aveti ci si din ceea ce sunteti! Simt ca devin mai buna si mai grijulie fata de semenii mei, vreau sa va urmez exemplul…deci scopul emisiunii voastre este atins. Felicitari!
  Nu pot spune cata iubire degaja cele doua cismulite colorate pe post de ghivece de flori, buzunarasele de perete cu muscate si pasarelele decupate, multa, multa dragoste pentru o familie greu incercata!

 39. STELUTA spune:

  BUNUL DUMNEZEU SA VA DEA MULTAAAAAAA ,,SANATATE SI PUTERE MINUNATEI VOASTRE ECHIPEI… SUNTETI INGERI TRIMISI DE SUS ,SA ADUCETI MULTE BUCURII,, OAMENILOR CARE CU ADEVARAT AU NEVOIE,,,DE MINUNATELE VOASTRE ,,,MINUNI ,,SUNTETI MINUNATI,,, FELICITARI ,,,SA FITI BINECUVINTATI ,,,UN NOU INCEPUT ,,FRUMOS PENTRU VIORICA SI ACEI 2 INGERASI,,,DATORITA VOUA SUNT FERICITI ,,,

 40. florin spune:

  foarte frumoasa casa , tot ce ati facut , arata ca in povesti, nu conteaza cine ce spune pe aici , este o casa de vis , eu va admir .

 41. irina badescu spune:

  Felicitari pt munca voastra. O intrebare: de unde sunt fotoliile moi, care iau forma corpului, din pridvor?

 42. irina badescu spune:

  Multumesc pentru raspuns, acum chiar voi face o vizita la Casa Rusu.

 43. Alma spune:

  Frumoasa casa dar cred ca mai degraba emisiunea urmareste altceva mai presus decat ajutorul real pentru aceaste familii sarace pe care le „impovarati” cu lucrui frumoase, care mai tarziu se vor dovedi greu de gestionat luand in consideratie posibilitatile acestora. Este un contrast intre ce le oferiti si resursele lor pt a gestiona ceea ce au primit! Si nu vreau sa intru in altele cand ma gandesc la sponsori, fundatii si ONG-uri si ce o mai fi care urmaresc indirect altceva prin plasarea selectiva a personajelor care au aderat intereselor lor si beneficiaza astfel de „favorurile voastre”.

  „BAPfTa-ISTI” in continuare!!!

  P.S.: Numai un om rupt de realitate se poate hrani cu emotiile voastre fabricate la mare arta!

  Cu siguranta tu, Adela, intelegeti ce scriu aici… nu este recomandat sa oferi cuiva mai mult decat el poate primi si intelege! Sau poate ca nici tu nu intelegi. Se poate si asa!

  • Adela Parvu spune:

   Alma, eu inteleg ca intr-o tara in care nu se promoveaza lucrurile bune e foarte greu de priceput de ce o echipa numeroasa se aduna ca sa faca bine unor familii. Scopul acestei emisiuni este de-a demonstra ca ajutandu-ne unii pe altii putem fi mai fericiti si impliniti. Cat despre impovararea cu lucruri frumoase mi se pare ca tu nu intelegi cum sta treaba. Casa Vioricai a fost pastrata ca si dimensiuni tocmai pentru a-i fi usor pe mai departe cu intretinerea ei. Apoi, a fost dotata cu wc-ul in casa pentru ca baietii ei sa nu mai trebuiasca sa-si faca nevoile in curte. Are o bucatarie adevarata si camere utilate cu ceea ce are nevoie. Eu cred ca daca suntem rupti de realitate asa cum spui tu, nu facem decat sa credem ca se poate si altfel fata de realitatea ta. Romania mea e frumoasa si cu oameni inimosi. Daca consideri ca nu meriti sa faci parte dintre ei este treaba ta. Eu prefer sa fiu rupta de realitatea ta si sa pun umarul la bine si frumos pentru realitatea mea, care te asigur ca nu este fabricata, ci una muncita cu mult efort si sacrificii. Iti doresc sa ai parte de cat mai multe rupturi de realitate si sa intelegi ca pe lumea asta exista si oameni care mai cred ca a implini visurile altora este o mare bucurie si implinire!

   • Alma spune:

    Hai să nu vorbim de promovare a lucrurilor bune ca s-au înmulțit emisiunile acestea dar lumea devine tot mai rea și needucată. Publicul vostru țintă e format din jucătorii la bingo! Cu siguranță nu dezvoltă în oameni modele de urmat ci mai gegraba visători de iluzii! Peste un an mergeți acolo din nou si vedeți cum mai stau lucrurile! Poate este mai bine să nu judec dar sincer nu cred în astfel de emisiuni! Le consider imorale, va agățați de oameni amarați, de justificarea ca generați bine ca expuneți astfel de exemple și continuați lanțul, adresandu-va publicului needucat! În spatele acestor emisiuni sunt sponsori (baptisti) care racolează oameni nevoiași pe care sa-i dea exemplu în fata publicului sarac pe care l-ati format sa se uite la prostie, sărăcie, familii destrămate, curve, țigani etc. Rezultatul este nivelul scăzut la care media a adus oamenii simpli în loc să îi motiveze către o viață corecta, frumoasă! Adela eu cred ca ești o persoană bună, pasionată de meseria ta (chiar strălucesc uneori ideile tale și soluțiile). Am simțit nevoia să scriu aici pentru ca m-am saturat de tot ce văd!

    • Adela Parvu spune:

     Alma, imi pare rau, dar chiar cred ca aceasta emisiune promoveaza altceva decat ceea ce mentionezi tu. Si numai prin simplu fapt ca romanii vad si inteleg importanta unor profesii precum arhitect, designer de interior, constructor, proiectant de mobila si tot mi se pare ca aceasta emisiune vine cu un plus fata de tot ceea ce exista. Da, sunt de acord cu tine ca sunt o multime de emisiuni nefericite, dar asta este una care se face fara vedete si fara scandaluri. Imi place sa cred ca si daca publicul care se uita la emisiune este needucat, cu siguranta dupa vizionarea episoadelor orizonturile oamenilor se largesc 🙂

 44. Offf! Cum incerci sa faci un ceva bun, cum se ridica nu stiu cati sa critice. Oare cand ne-am schimbat asa de rau?
  Personal ma bucur ca se mai intampla asa ceva in degringolada acestei societati. Bravo Visuri la cheie!

 45. […] al casei să pară mai aerisit, luminos și spațios. Sunt aplicate și soluții ingenioase de reorganizare a interiorului. În cazul de față este vorba despre o casă veche, al cărei interior proprietarii și-l doreau […]

 46. luminita spune:

  buna, parchetul de unde a fost cumparat?

 47. Ana-Maria spune:

  Buna Adela,
  Poti sa-mi spui, te rog, cu ce firma ati colaborat pentru plasa de relaxare, de la casa scarii?
  Multumesc

 48. […] privința finisajelor totul est e unitar, același parchet laminat alb este tot, iar pereții sunt tratați cu zugrăveli și tapet în […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *