adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (33)

In Case, Design Interior, DIY/ Inainte si dupa, Romania Mea

Casa familiei Ilioaica din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul II

Greu îți poți imagina cum s-ar schimba viața ta dacă nu n-ai mai putea să vezi și ar fi și mai greu să-ți închipui ce-ai simți și cum ai suferi dacă unul dintre copii tăi ar fi nevăzător. Dar există familii care-și duc cu demnitate această cruce și, mai mult, au forța de-a ne determina să privim și noi viața altfel. Am fost onorată să cunosc familia Ilioaica! După doar câteva minute petrecute cu ei am avut impresia că ne știm de-o viață. Ștefan chiar este un tânăr remarcabil. Deși este nevăzător și a frecventat o școală pentru nevăzători și-a dorit din tot sufletul să meargă la o școală normală. De ce? Pentru că perspectiva absolvirii unei școli de nevăzători ar fi fost ca el să poată ajunge maximum masor, o meserie pe care el nu vrea să o practice pentru că este convins că poate mai mult. Ce-și dorește să se facă? Psiholog. Da, el spune că dacă nu vede cu privirea, vede ce-i în adâncul sufletului oamenilor de lângă el.

Ștefan un excelent ascultător, te simte imediat după cele mai mici inflexiuni ale vocii și este extrem de deștept. Este adevărat că n-ar fi ajuns așa fără familia sa extraordinară. Mama lui Elena, tatăl său Alexandru și sora lui Flori i-au fost alături mereu. Cu toții l-au tratat ca pe un copil normal și au încercat să-l îndrume astfel încât să se poată descurca singur în cât mai multe situații. O familie atât de optimistă, încrezătoare că totul va fi bine, dar și cu mult bun simț să nu deranjeze ori să incomodeze pe alții, încât Ștefan a ajuns să fie tânărul special care este azi. Și da, pentru curajul pe care ni-l insuflă nouă tuturor, aceasta familie merita din plin să fie ajutată de către echipa Visuri la cheie! Materialele de construcție și finisaje sunt de la Dedeman, toată mobila din casă este de la Casa Rusu, electrocasnicele de la eMag, iar grădina amenajată cu gazon și plante de la firma Gazonul din Brașov.

Familia Ilioaica a avut o casă aproape de centrul Bucureștiului pe care n-a ezitat să o vândă pentru a încerca cele mai noi tratamente pentru Ștefan. Au sacrificat totul pentru copilul lor cel mic, dar într-un fel soarta le-a fost favorabilă. Chiar dacă operația în străinătate n-a îmbunătățit cu nimic vederea lui Ștefan și familia a rămas fără locuință, o mătușă le-a lăsat casa ei din cartierul Bucureștii Noi. O casă mică, în stil vagon, care n-a mai fost renovată de vreo 40 de ani, dar un loc în care familia Ilioaica a putut să-și crească copiii în condiții decente. Elena, mama lui Ștefan, ne-a povestit că atunci când s-au mutat, lui Ștefan i-a luat 2 săptămâni să învețe toată casa și după ce au așezat lucrurile nu le-au mai mișcat tocmai pentru ca lui să-i fie mai ușor.

Cu ajutorul unei fundații Ștefan a primit și un câine însoțitor, special dresat pentru nevăzători, care știe comenzile în engleză, dar din păcate n-a putut merge la școală mult timp doar însoțit de acesta, chiar dacă ar fi învățat traseul, așa cum a făcut-o în privința casei. Motivul? Pe lângă bordurile noastre care nu sunt gândite și pentru persoanele cu diverse probleme de vedere sau locomotorii, multe mașini sunt mai mereu parcate pe trotuare. Câinele Klint, pentru a-l proteja pe Ștefan, nu-l ducea pe trotuarele sugrumate de mașini, ci îl scotea pe stradă, pe lângă trotuar, deci periculos pentru tânăr. Uite cum nu ne dăm seama că un gest aparent inofensiv este de fapt unul care schimbă total viața unor persoane precum Ștefan. Am ținut neapărat să-ți spun asta pentru că are legătură cu noi toți. Numai când ne gândim la ceilalți suntem cu adevărat oameni.

Casa pe care noi am găsit-o era una pe un singur nivel, cu o magazie în față și o alee îngustă, denivelată, care ducea spre intrarea principală. Mai exista o altă intrare, secundară, în dreptul bucătăriei și băii, dar care nu era folosită. Grădina mică și plină de tot soiul de plante, pomi și obiecte părea să sufoce fațada casei, dar familia Ilioaica își găsea acolo refugiul pe timp de vară. Pe lângă casă, până și spatele ei, o altă alee la fel de denivelată și crăpată. În spatele casei Alexandru, tatăl lui Ștefan, crește porumbei voiajori pe care-i închiriază la evenimente. Se ocupă de ei atunci când nu merge cu stupii de albine pe care-i duce aproape de lanuri de floarea-soarelui sau alte culturi cu flori pe timp de vară.

Casa avea o singură intrare uzitată, prin față, iar acesta era motivul pentru care prima cameră fusese atribuită surorii lui Ștefan. Flori lucrează până noaptea târziu și nu vroia să-și deranjeze familia când ajungea de la serviciu. Apoi, din micul hol de la intrare se deschidea camera de zi unde dorme și Ștefan, urma dormitorul părinților prin care se trecerea atunci când se dorea să se ajungă la baie, situată imediat după dormitor, sau la bucătărie, ultima cameră din casă. Cum au gândit arhitecții casa? Andrei Samoil a propus o reorganizare a spațiului astfel încât toată lumea să aibă propria cameră pe timp de noapte și fiecare membru al familiei să ajungă la baie și la bucătărie fără să deranjeze pe altcineva. Prima cameră a fost amenajată pentru Ștefan ca să-i fie ușor accesul peste tot, dar și să-l poată ține pe câinele său aproape, în holul casei. Apoi urmează bucătăria gândită ca o sufragerie, cu o banchetă cu spătar în loc de canapea și o masă rotundă unde să încapă cu toții. Bucătăria este deschisă către holul de intrare, dar și către holul ce duce spre camera părinților, baie și camera lui Flori și al fiului ei Ianis.

Ca și suprafață casa a fost foarte puțin mărită, fosta cămară fiind ușor extinsă pentru a deveni încăperea lui Ianis, cel mai mic membru al familiei, iar fosta bucătărie a devenit dormitorul lui Flori. Apoi, baia a fost reconfigurată pentru a fi mai spațioasă și a putea fi montată în ea o cadă normală. Inițial familia avea o cadă atipică, foarte mică, lungă de circa 110 cm. Fostul dormitor al părinților a devenit parțial baie și restul dedicat seniorilor. Camera părinților este gândită multifuncțional, separată cu panouri culisante de hol, unde este așezat un televizor. Pe timpul zilei canapeaua extensibilă se poate strânge, iar acolo poate deveni o zonă a familie pentru vizionare la tv, dar pe timpul serii Alina Vîlcu s-a gândit că panourile culisante vor asigura intimitatea părinților și separarea lor față de restul casei. Actuala bucătărie este în fostul living și fosta cameră a lui Ștefan, iar camera lui Flori a devenit camera lui Ștefan. Practic o reorganizare funcțională, cu toată pardoseala la același nivel, fără praguri, cu cât mai puține uși, deci cu centrul casei fluid, ca să-i fie ușor lui Ștefan să ajungă peste tot.

În privința exteriorului grădina a suferit transformări radicale. Arhitectul Dragoș Isăcescu a gândit totul cât mai simplu și mai funcțional, cu o alee de acces la nivelul străzii, tot ca să-i fie ușor lui Ștefan. Mai exact, Dragoș Isăcescu spune că o grădină trebuie gândită pentru confortul oamenilor și nu al plantelor. A debarasat din plante, dar a tuns și o mare parte din crengile copacilor și pomilor care-l incomodau vizibil pe Ștefan. O mică peluză de gazon a devenit locul de respiro pentru familie, dar mai ales și pentru cel mic, Ianis, care se poate juca în voie. Înainte erau mulți trandafiri pe marginea aleii de acces care te agățau de haine, dar după reamenajare Dragoș Isăcescu a avut grijă ca aceștia să fie tunși, iar între ei să fie plantați alte specii frumoase de plante. Mi-a plăcut că atunci când familia a intrat pentru prima dată în curte, Ianis, care are doi anișori s-a aruncat imediat pe iarbă, iar Ștefan a spus că i se pare mult mai liniște în grădină. Da, e mai liniște pentru că totul a fost ordonat, multe insecte au dispărut, inclusiv o mulțime de paraziți care se instalaseră deja în desișul pomilor. A devenit o grădină care părea dintr-o dată mult mai mare, căci totul a fost ordonat și frumos creionat pentru ca familia să aibă cât mai mult spațiu în care să-și petrecă timpul liber. În fața casei locul de luat masa existent a fost regândit – o bancă ce iese în consolă din lambriurile care îmbracă partea inferioară a casei, conceput ca o soi de ghidat pentru Ștefan. Tot în fața casei Andrei Samoil a creat vasul cântător, loc pe unde apa de ploaie care se scurge pe burlane creează zgomote plăcute, care pot fi auzite de către Ștefan, camera lui fiind orientată către grădină.

Renovarea făcută de echipa Visuri la cheie a presupus nu doar schimbarea elementelor vechi și afectate de vreme, cum era acoperișul și planșeul, inițial destul de jos, ci și multe texturi, mirosuri pentru fiecare cameră și inscripții în Braille pentru Ștefan ca să-l ajutăm să se orienteze mai bine. Dar totodată ne-am gândit că în această casă locuiește și restul familiei, așa că totul trebuia să fie tratat și estetic. Camerele din fundul casei, respectiv a lui Ianis și a lui Flori sunt mici, dar beneficiază de o intrare separată. Pentru Ianis camera mai mult lungă, dar îngustă a fost mobilată simplu cu un ansamblu Pinochio de la Casa Rusu. Sub acest ansamblu de mobilă am plasat o zonă cu mochetă care urcă și pe perete și care vine să-i ofere celui mic un loc de joacă sigur atunci când e urât afară. De asemenea, pe viitor, aici se poate pune o masă de birou, deci poate fi amenajat un loc de studiu pentru Ianis. Am creat o tablă metalică pe verticală pentru a se putea juca cu Ștefan cu piese cu magneți. Spațiul este deschis către dormitorul lui Flori, unde pe lângă patul Mia și ansamblul de mobila Infinity de la Casa Rusu am creat un ansamblu de corpuri de iluminat din jardiniere cu becuri LED și flori la ghiveci. Asta ca Flori să nu simtă că ar fi pierdut ceva din grădina pe care s-a obișnuit să o vadă pe fereastra fostei sale camere. De aici și ideea de-a monta tapetul cu frunze de ferigă achiziționat de la Dedeman.

Ne-am străduit ca toată casa să fie cât mai organizată, cât mai plină de texturi pentru ca Ștefan să se poată orienta cum trebuie, dar să fie ușor și la îndemână tuturor membrilor amenajarea casei. În doar două săptămâni lucrurile au fost complet transformate, iar tot efortul depus a fost nu doar pentru casă, ci pentru această familie cu totul deosebită. Da, au meritat din plin să fie ajutați, iar Ștefan merită toate aprecierile noastre. Este un tânăr excepțional care ne demonstrează că limitele sunt doar în mintea noastră. Acești oameni sunt familia de români pentru care drobul de sare nu există! S-au luptat cu greutățile, au sacrificat totul pentru copilul lor, dar au muncit și muncesc pe brânci pentru tot ce au. Nu s-au văitat, nu s-au plâns, ci au mers înainte cu toată încrederea că soarele va străluci și pe strada lor. Crede în oameni – asta e deviza acestei emisiuni. Și eu cred că ajutându-ne unii pe alții suntem mai fericiți și împliniți!

Episodul 2 din sezonul II al emisiuni Visuri la cheie, respectiv cel cu familia Ilioaica, poate fi revăzut duminică în reluare la ProTV, dar este disponibil oricând și pe voyo.ro

Ai să cunoști o altă familie extraordinară în următorul episod Visuri la cheie, care se va difuza miercuri de la 20,30 la ProTv. Crede în oameni!

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (57)

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (34)

„Vasul cântător japonez” din grădină, care emite sunete foarte plăcute atunci când plouă, este mascat la baza gurii de scurgere a burlanului. Despre cum funcționează acest vas poți vedea pe blogul lui Andrei Samoil în articolul de AICI.

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (60)

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (35)

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (52)

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (2)

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (54)

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (4)

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (3)

Momentul când echipa Visuri la cheie a ajuns în fața casei cu autocarul. Dragoș Bucur îi striga pe toți la poartă.

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (39)

Momentele întâlnirii cu familia, care nu credea că am ajuns în fața porții lor. Dragoș Bucur l-a îmbrățișat pe Ștefan care era foarte emoționat, la fel ca și frumoasa lui familie.

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (40)

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (41)

Casa am găsit-o în starea în care au primit-o de la mătușa lor și cu mici adaptările pe care familia Ilioaica a încercat să le facă pentru binele lui Ștefan și al celorlați membri ai familiei.

Camera lui Flori și a lui Ianis avea un pat pe mijloc și un dulap pe colț. Această cameră a devenit încăperea lui Ștefan, unde Andrei Samoil a conceput o mobilă mulțifuncțională. Lângă pat dulapul se transformă în birou, patul devenit locul de ședere și pentru zona de studiu.

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (43)

adelaparvu.com despre cazul familiei Ilioaica, Visuri la cheie ProTV, sezonul2 (3)

adelaparvu.com despre cazul familiei Ilioaica, Visuri la cheie ProTV, sezonul2 (1)

adelaparvu.com despre cazul familiei Ilioaica, Visuri la cheie ProTV, sezonul2 (2)

Livingul familiei și locul unde dormea și Ștefan a fost transformat în bucătărie și sufragerie, deci zona de luat masa. De asemenea, biblioteca generoasă adăpostește o parte din numeroasele cărți ale familiei.

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (51)

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (24)

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (26)

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (23)

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (21)

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (21)

Fostul dormitor al părinților a fost păstrat parțial ca și încăpere separată prin panouri glisante, iar o altă parte a devenit hol de acces. Pe timpul zilei panourile culisante se pot retrage pentru ca vizionarea la tv să se poată face în familie.

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (45)

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (44)

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (27)

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (16)

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (15)

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (20)

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (18)

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (19)

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (28)

Fosta baie și al doilea hol au fost transformate, baia fiind mutată pe partea opusă de cum era, iar ușor lărgită pentru a exista suficient loc pentru o cadă normală.

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (46)

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (48)

adelaparvu.com despre familia Ilioaica, Visuri la cheie ProTV, sezonul II (1)

adelaparvu.com despre familia Ilioaica, Visuri la cheie ProTV, sezonul II (2)

Fosta bucătărie a devenit dormitorul surorii lui Ștefan și a lui Ianis, iar fosta cămară a fost extinsă și a devenit un spațiu lung și îngust amenajat pentru cel mic. De asemenea, pe aici s-a creat și al doilea acces pentru partea de casă rezervată lui Flori și lui Ianis.

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (47)

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (50)

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (14)

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (31)

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (8)

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (10)

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (9)

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (11)

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (12)

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (13)

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (5)

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (6)

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (7)

Din jardiniere simple am creat un ansamblu de corpuri de iluminat pentru camera lui Flori. Becurile LED sunt reci, deci nu atacă plantele, dar e bine ca aceste plante să fie unele care atârnă și să nu se dezvelte pe verticală.

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (1)

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (30)

Grădina a fost complet transformată și frumos decorată. De la gardul și magazia placate cu lemn, suprafața care s-a continuat și pe soclul casei, pomii și copacii au fost tăiați, curățați, la fel plantele au fost rărite. Dalele au fost puse la același nivel cu cel al străzii, iar magazia a fost folosită și ca zonă de decor. De asemenea, soclul casei îmbrăcat în lambriuri are nișe în care au fost puse flori.

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (60)

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (36)

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (33)

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (32)

Noi am așteptat familia pe banca din fața casei.

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (37)

Momentul când Dragoș Bucur a vorbit cu Ștefan având ochii închiși.

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (59)

Am avut ocazia să stau și eu de vorbă cu Ștefan și mă bucur că am putut avea un moment al nostru înainte de-a pleca de acasă.

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (56)

Momentul în care Dragoș Bucur a stat de vorbă cu Elena și Alexandru despre starea casei.

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (53)

Momentul când familia se pregătea să plece de acasă.

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (61)

Momentul ședinței cu constructorul Florin Brînzan.

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (62)

Momentul când constructorul Florin Brînzan a condus voluntarii alături de Dragoș Bucur pentru a ne ajuta să eliberăm casa și s-o pregătim de renovare.

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (63)

Casa așa cum am pregătit-o în ziua predării și cînd familia s-a întors acasă.

adelaparvu.com despre casa familiei Ilioaica, Visuri la cheie, ProTV, episodul 2, Sezonul II (34)
Foto: înainte și cu echipa ProTV/ Răzvan Lupică, foto după renovare Adela Pârvu

39 Responses to Casa familiei Ilioaica din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul II

 1. Roxana spune:

  Din nou foarte frumos! Frumos ce ati facut, dar si cum ati facut. Nu stiti numai cum sa renovati case, stiti cum sa tencuiti inimi.

 2. Mirela spune:

  Reconfigurare totala foarte reusita! Spatiul exterior – splendid!!

 3. Laura spune:

  buna ziua, am vazut emisiunea si ati realizat o schimbare extraordinara pentru niste oameni minunati. Ati mentionat la un moment dat in emisiune despre modul in care se fac odorizantele de camera insa faceam altceva in acelasi timp si nu am prins exact. A
  ti putea sa-mi dati mai multe informatii?

  multumesc

  • DIANA spune:

   Buna ziua,
   Imi place foarte mult taburetul din bucatarie. Am fost la Casa Rusu si nu l-am gasit sa il cumpar. Ma puteti ajuta cu aceasta informatie? Multumesc.

 4. ovidiu spune:

  fffff frumos felicitari!!!!!!!!!!!!!
  cam cat a costat toata imbunatatirea casei?

 5. Anca spune:

  Felicitari pentru tot ce faceti! Sunteti minunati!
  Adela, poti sa imi spui de unde ati luat masa alba din living si cele doua scaune albe?
  Multumesc mult!:*

 6. STELUTA spune:

  ASTA VA ESTE MENIREA…..SA DARUITI MULTAAAAAAAAA FERICIRE SI MULTE BUCURII…OAMENIILOR CE AU NEVOIE …DE INGERI CA VOI .. SA FITI BINECUVINTATI IMPREUNA CU CEI DRAGI VOUA …DRAGOS AI O FETITA MINUNATA ,,,SA-TI TRAIASCA ,,,ADELA ITI MULTUMESC PENTRU TOT ….SA AI PARTE DE MULTA FERICIRE IN VIATA TA SI BINE INTELES ,,,,MULTA SANATATE,,,FELICITARI ,,

 7. alexandra spune:

  Buna Adela ! cum va inteleg emotiile la acest caz …am un fiu de 28 de ani bolnav de „Dustrofie nusculara Duchenne ” si printr.o gluma a lui ,acum un an ,am primit un telefon de la un baiat Alex ,ca daca am o camera in chirie ca el nu reuseste sa.si gaseasca si urma sa inceapa studiile la „Universitatea di Firenze ” \noi locuim cam la 20 de km distanta \ eu i.am spus da , dupa care el imi spune : stiti eu sunt nevazator si am si un caine …oh mama !!! ce puteam sa mai fac ,decat sa ma panichez ? fiul meu are si el un caine un Huski intelegeti si stresul ca daca nu se inteleg cainii…:) .A venit Alex sa vada camera ,cainii s.au inteles ,am aflat ca e roman si el de noi si ne.am bucurat f mult . eu l.am luat in grija cu totul cuprins ,ne certam cand e vorba sa.mi dea bani ,o data i.am pus 100 de euro pe noptiera si au venit cainii cu ei in sufragerie ,unul avea 50 ,si celalalt 50 . distractie la maxim cu totii am sarit sa le luam banii din gura 🙂
  Am vrut sa impart aceasta experinta cu voi astazi ,pentru ca Alex si fiul meu Iulian sunt 2 example de viata incredibile <3 si pentru ca Alex are aproape 24 de ani si ASTAZI A DEVENIT TATA ,si eu sunt f fercita pentru el ,stiu ca va fi un tatic extraordinar ! ce emotii am trait si mai traiesc inca langa acesti copii nu se poate exprima in cuvinte ! Alex ma face sa plang ,uneori cand isi face un ceai imi aduce si mie ,cand il privesc cum vine cu cana cu ceai \uneori ne strecurat ca toarna si pe alaturi \. Toti imi spun "nu pot sa cred ca ai mai luat si un nevazator in grija ,parca esti un magnet atragi mereu persoane care au nevoie de ajutor \ insa eu simt ca pot ,ca ne distram seara ,ca facem turte impreuna ,ca ii explic lui Alex cum functioneaza tesutul la razboi manual si toti rad de mine …etc

 8. Ana-Maria Munteanu spune:

  Foarte frumos.Felicitari!!

 9. Lucia spune:

  Am vazut si aceasta emisiune. Ati fost exraordinari! Rezultatul final a fost remarcabil! O familie minunata care merita pe deplin o astfel de casa. Sunteti geniali cu totii !.Aduceti atata bucurie in inimile acestor oameni incercati de soarta, sunteti o adevarata binecuvantare pt. ei.Meritati tot ce e mai bun si mai frumos in viata!Mult succes in continuare!

 10. crinela spune:

  Amenajarea e deosebita, cu foarte mult bun gust, moderna si personalizata pentru fiecare membru al familiei. Ma bucur de fiecare data când vad ca un mic obiect sau o idee din ce reușiți voi sa faceți, le-am folosit si eu in apartamentul meu. Succes in continuare!

 11. Georgi spune:

  Bunica mea are o casa in stil vagon, tot asa.
  Mi-ai dat o idee excelenta despre cum ar putea arata la exterior!
  Recunosc , ma uit la aceasta emisiune si pentu idei de amenajari, chiar daca scopul emisiunii este altul.
  Pentru ca, una este sa te uiti pe o revista cu idei/ produse din afara si alta este sa vezi cum este o renovata o casa romaneasca, cu produse pe care le gasim si noi. si este destul de dificil sa „regandesti” o casa in stilul asta si sa o renovezi, sa o faci sa arate modern, daca esti o persoana fara pic de imaginatie, cum sunt eu.
  E mult mai simplu sa amenajezi o casa noua, decat sa renovezi una, sa ai viziunea aia asupra unui spatiu care , la prima vedere, pare nerecuperabil.
  Bravo ! Bravo! Bravo!
  Ti-am adaugat blog-ul la bookmark!

 12. Alisie Ramona spune:

  Absolut totul este la superlativ!!! Felicitari!

 13. Ileana spune:

  Sunteti MAGNIFICI !

 14. Marina spune:

  Am vazut emisiunea sunteti minunati, sunteti niste vrajitori, ati reusit posibilul intr-un spatiu imposibil, felicitari. Stefan este un tanar extraordinar,curajos, ambitios, destept si frumos, care nu s-a lasat o clipa invins de handicapul lui.Nici macar nu as putea sa spun care incapere mi-a placut cel mai multe, toate sunt amenajate cu f. mult bun gust, baia e de exceptie(fata de ce era inainte).
  Mi-a placut extraordinar de mult ideea cu usile glisante de la camera parintilor, te rog spune-mi si mie de unde le-ati luat, eu nu suport usile normale pt. ca ocupa mult spatiu, si as vrea sa-mi pun si eu niste usi care sa culiseze pe langa perete.Astept raspunsul tau ,Multumesc Marina

 15. estera spune:

  Sunteti minunati cu totul speciali,va iubesc

 16. Victoria spune:

  Stefanel esti un baiat extraordinar , meriti sa fi iubit si ar fi fost bine pentru tine daca in loc sa primesti peste ai fi primit o undita.
  Tie ti ar fi prins bine , si rog pe cei care pot si au bani, sa te sprijine sa primesti posibilitatea sa studiezi ceva , niste cursuri , o facultate aici sau chiar in strainatate.
  Ar fi pacat sa fi folosit doar pentru obtinerea de fonduri.
  Stiu ca Sandu tatal tau a fost politist si cred ca exista persoane in situatia voastra si mult mai saraci.

  • Rodica spune:

   Ma uimeste lipsa de empatie si invidia unor persoane ca dvs. In primul rand, daca ati fi urmarit emisiunea ati fi vazut ca familia lui si el insusi duc o lupta continua pentru EDUCATIE. Copilul acesta are visuri, isi doreste sa se faca psiholog, este la o scoala normala, nu e vorba ca are nevoie sa „studieze ceva, niste cursuri”. O sa faca mult mai mult decat „niste cursuri” si in primul rand datorita determinarii lui si a familiei. Ei toti merita sa li se intample numai lucruri frumoase. Faptul ca li s-a renovat casa este doar unul din lucrurile minunate pe care ei le merita. Iar ultima remarca este de prost gust, de-a dreptul.

 17. Silvia spune:

  Inca o transformare spectaculoasa! Emisiunea e din ce in ce mai reusita prin profesionalismul vostru, al intregii echipe „Visuri la cheie”, dar si prin emotia pe care o revarsati dincolo de ecranele televizoarelor, la noi in suflete. Cu totii avem de invatat, sa fim generosi, sa ne pese de semenii nostri, sa fim saritori, sa traim intr-un ambient armonios, sa fim plini de dragoste si sa credem in oameni!
  Texturi si arome…cat de sensibil!

 18. Nico spune:

  Superba baia! Tocmai renovez baia si as dori daca se poate mai multe amanunte legate de materiale. De unde este gresia si faianta, ce model? O sa facem niste polite in perete deasupra de cada si mi se par tare interesante ramele pe care le-ati folosit. Oare sunt din plastic? Ar fi pacat sa se deterioreze daca aprinzi lumanari in ele. Ce alte efecte interesante s-au folosit? Se observa lumina sub marginea cazii…

 19. Ce fel de lemn s-a folosi la gard, la placajul cu lemn de la magazie, la soclul casei?

  • Adela Parvu spune:

   Buna Monica! S-a folosit lemn de brad tratat, achizitionat din Dedeman, care a fost ulterior baituit in nuanta pe care o vezi.

   • Exista riscul ca acest lemn sa se exfolieze/deterioreze in timp? Intreb pentru ca ma tenteaza sa folosesc ceva asemanator pentru placat o zona aflata la inaltime unde la momentul montarii voi avea schele. Ulterior insa nu as vrea sa fiu nevoita sa le montez de nou pentru reconditionarea acestui lemn. Sau poate, tindind cont ca este la intaltime si constant expus intemperiilor extreme ar fi cazul sa ma orientez catre ceva care are pigmentul incorporat in lemn? Oare exista asa ceva?

 20. Nico spune:

  Multumesc frumos pentru raspunsuri!!

 21. Madalina spune:

  Buna Adela
  Am urmarit emisiunea si asteptam postarea sa vad de unde sunt decoratiunile :). Am observat multe chestii dragute si flori artificiale in emisiune cand alegeati.
  Ma poti ajuta cu un raspuns?

 22. Nico spune:

  Ati putea sa-mi spuneti ce fel de adeziv s-a folosit pt.granitul din baie?

 23. Nu mi vine sa cred ce minuni ati facut in doar 2 saptamani. Ce provocare, sa realizati o casa pentru un nevazator: texturi, mirosuri, textele in Braille scrise perfect. Mi-nu-nat! Si gandita astfel incat sa fie accesibila si lui Clint. Sincere felicitari, oameni dragi! 🙂

 24. Octavia spune:

  Cum pot obtine mirosurile ptr camere ?

 25. Octavia spune:

  Buna Adela ! Multumesc frumos ! Eu sunt in renovare si a fost interesanta ideea cu mirosul si nu numai…. Felicitari pentru blogul tau ! Citesc cu mare drag ceea ce scrii si imi place . Sper ca si apartamentul meu sa iasa frumos si primitor .
  O seara frumoasa !

 26. Aura spune:

  mai multe detalii despre acel vas cantator…unde putem gasi?

 27. Nico spune:

  Vreau sa va multumesc pt.ideile grozave si informatiile prompte pe care le oferiti! Tocmai am terminat baia de renovat. Am gasit la Dedeman gresia si granitul pe care le-ati folosit. A iesit super! Mai avem de montat lavoarul si ultimele retusuri. Pacat ca nu se pot atasa si fotografii la comentarii!

 28. Anca spune:

  Buna Adela. Ce latime a avut casa aceasta? Daca mai stii..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *