adelaparvu.com despre saltele Cadar, saltele produse in Romania, saltele Somproduct (12)

In Mobila, Romania Mea, Shopping

Saltele inovatoare produse la Baia Mare. Cel mai nou model e cu miros de ciocolată!

Mă bucur de fiecare dată când aflu despre producători români care nu se mulțumesc doar cu cifrele legate de cantități ori cifre de vânzări, ci se ambiționează să aducă un plus de calitate și inovație pentru noi toți. De data aceasta am să-ți spun de saltele pe care le-am găsit în magazinul Somproduct de la Home & Design mall din București. Este vorba mai exact despre saltelele produse de familia Cadar, nume pe care l-am regăsit și pe salteaua cu miros de ciocolată pe care încă mai am șansa să o mai testez acasă. Este cel mai nou model produs la Baia Mare și m-am bucurat că au fost de acord să mi-l trimită ca să-l încerc. Dar cum a început această firmă să facă saltele atât de inovatoare? Am aflat că la începutul anilor 1990 seniorul Cadar, inginer de profesie, a conceput utilaje și linii de producție pentru saltele, apoi, odată cu generația tânără care i-a urmat, respectiv fiul său Sergiu Cadar, totul a evoluat. De la echipamentele create de ei au ajuns, odată cu vizitele la târgurile internaționale, să aducă în fabrică cele mai noi tehnologii, iar de la cunoscutele saltele cu arcuri simple, neîmpachetate individual să ajungă la a produce unele dintre cele mai surprinzătoare modele de la noi de pe piață.

M-a amuzat când mi-a spus Sergiu Cadar că acum 20 de ani, când produceau primele saltele în fabrica de la Baia Mare, românii le cumpărau din picioare. Cum adică din picioare? Adică se uitau la o saltea, de regulă spijinită de pereții showroomurilor, întrebau dimensiunile ei și o luau acasă. Acum, lucrurile s-au schimbat. Oamenii au învățat că o saltea este mai importantă decât patul, că dacă nu te odihnești corespunzător asta îți afectează sănătatea și vitalitatea, că un om care se trezește odihnit este și mai entuziast și cu poftă de viață. Da, românii au început să aibă preferințe și acum testează saltelele în magazine. Și da, există firme precum Cadar care au evoluat și au reușit să creeze saltele excelente tocmai pentru că au fost atenți la preferințele clienților. De multe ori au ajustat modelele, chiar le-au înlocuit dacă vreunul dintre clienți spunea că nu le face bine.

Am fost curioasă să aflu ce înseamnă o saltea de calitate. Am aflat că o saltea cu adevărat bună pentru toată lumea nu există, așa cum mi-a explicat Mihaela din magazinul Somproduct. Fiecare are propriile preferințe pentru fiecare persoană are criterii subiective prin care cataloghează odihna. Așa cum fiecare are propria poziție confortabilă de somn, așa și salteaua contează a se mula corpului și a susține coloana vertebrală. O saltea de calitate însă se poate recunoaște după combinația de materiale. Am aflat că în ziua de azi straturile diferite, produse cu tehnologii înalte, suprapuse în mod inteligent sunt cele care asigură confort maxim. Adică îți spun pe șleau – o saltea bună e cea care combină arcurile (mai nou împachetate individual) cu straturi moi, alternate cu altele mai tari, cu țesături antitranspirație, cu fibre moi, plăcute. Aș putea enumera o mulțime de caracteristici, dar principalul aspect este acela că o saltea trebuie să respire. Da, tendințele internaționale sunt cele care combină, spre exemplu, straturile de tip memory cu arcuri, tocmai pentru a lăsa spumele moi să respire, să nu acumuleze transpirație ori să devină locul de dezvoltare al bacteriilor și acarienilor.

De ce o saltea cu miros de ciocolată, pe numele ei Pocket Memory Chocolate? Domnul Sergiu Cadar mi-a spus că prin astfel de produse își dorește nu doar să se diferențieze față de ofertele existente, dar și să aducă un plus de inovație, inovație care să se resimtă ca și plăcere și mai mult confort pentru oameni. Eu îți spun că nu puteam să-mi închipui cum e o saltea cu miros de ciocolată. Am aflat însă că are microparticule de cacao sub straturile superioare care eliberează arome de fiecare dată când te așezi pe ea. Așa că am cerut să testez una și am rămas impresionată. De ce? Pentru că de când am îndepărtat ambalajul saltelei casa s-a umplut de un parfum discret, dar tare plăcut de ciocolată. Așa că am decis ca salteaua să fie pusă în camera gemenilor mei. Motivul? Fiind adolescenți (15 ani), evident că mirosurile la ei în cameră sunt unele specifice vârstei, iar dacă salteaua aceasta ar avea și un efect ca de odorizant în cameră, cu siguranță la ei s-ar fi simțit. Și așa a și fost.

Acum în camera băieților miroase foarte plăcut, iar ei se odihnesc excelent. Mi-au spus că se simt mult mai bine decât pe vechea saltea, așa că toți ai casei am testat pe rând salteaua. Când mi-a venit mie rândul ceea ce mi-a plăcut a fost nu doar mirosul, ci confortul oferit de saltea și faptul că nu mi-a fost frig. Cred că multe femei au problema aceasta cu picioarele și mâinile reci ori li se face frig dintr-o dată, chiar și pe timp de vară, dar pe această saltea n-am simțit nevoia de pilotă, un simplu cearșaf a fost suficient. Și da, pentru mine a fost exact ce-mi trebuia. Ciudat a fost că am simțit beneficiile ei abia a doua seară când am dormit pe ea. Coloana mea se obișnuise cu vechea saltea și mi-a trebuit un timp de adaptare pe cea nouă. Le-am spus gemenilor mei că mai am nevoie de testare ca să mai câștig încă o seară în plus. La fel a procedat și soacra mea. De ce m-a durut în prima noapte spatele? Pentru că e vorba despre readaptarea poziției corpului la o nouă suprafață. De asemenea, am aflat că preferințele pentru saltele sunt și în funcție de modul cum dormim. Cine doarme pe spate preferă de regulă o saltea tare, dar cine obișnuiește să doarmă pe o parte, va prefera saltele care au un strat superior de spumă memory, deci mai moale. Astfel, zona corpului dintre umăr și sold se adâncește în saltea, menținând coloana dreaptă.

Când medicul îți spune că ai nevoie de o saltea tare se referă întotdeauna la faptul că ai nevoie de susținere pentru coloana vertebrală. În timpul somnului e bine ca ea să fie dreaptă, cam așa cum e și în cazul statului la birou – ai nevoie de un scaun care să-ți susțină spatele pentru ca întreaga coloană să stea într-o poziție corectă. Am aflat că spre exemplu copii preferă saltelele cu arcuri ca să poată sări pe ele, iar doamnele în vârstă, pensionare, cu dureri provocate de regulă de osteoporoză, preferă saltelele moi. Tinerii, cei care muncesc mult, preferă o combinație de straturi – arcuri împachetate individual și deasupra un strat moale.

În privința texturii saltelelor e bine să știi că există diferite materiale și huse. Saltelele care nu au husă detașabilă e bine să le acoperi cu o husă pentru  păstra materialul superior cât mai igienic cu putință. Peste această husă pui și cearșaful. Cele care au husă detașabilă pot fi folosite cu ceașar desupra, dar atenție, husa se curăță exclusiv la curățătorie. În caz contrar, datorită compoziției materialului care conține și bumbac, dacă speli husa la mașină ea poate intra la apă și nu ți se mai potrivește pe saltea.

Este foarte importantă și susținerea saltelei. E bine ca patul să aibă somieră sau poți pune salteaua direct pe somieră. De ce? Somiera este o structură – un cadru metalic cu lamele flexibile din lemn sau metal – care ajută la elasticitatea saltelei, dar cel mai important aspect este acela că ajuta la aerisirea ei. Deși nu le vedem, micoroganismele și bacteriile există, iar ele se dezvoltă în lipsa oxigenului, așa că e bine să-ți pui salteaua pe somieră sau patul tău să aibă somieră. De asemenea, pentru spații înguste, unde nu-ți mai intră un pat, poți foarte bine monta o somieră peste care să pui salteaua. Ce înseamnă asta? Că vei avea un cadru de dimensiunea saltelei. Există și somiere care au lateralul tapițat, deci arată bine și fără să le mai acoperi de un cearșaf lung. Și să știi că în fabrica de la Baia Mare se produc toate tipurile de somiere. Le găsești la prețuri bune și pe site-ul www.somproduct.ro.

Prețurile sunt variate și sunt pentru toate buzunarele. La Somproduct, saletele Cadar sunt categorisite pe gradul de elasticitate – moale, mediu spre moale, mediu spre tare, tare. Acum, găsești saltele cu arcuri, tari de la 550 lei, mediu spre tare de la 850 lei, saltele de spumă, mediu spre moale de la 1140 lei, iar de 2000 de lei în sus ai saltelele cele mai inovatoare cu straturi multiple și cu arcuri împachetate individual. Deci ai o varietate foarte mare și merită să mergi în magazin ca să le testezi.

Ce mai? Am aflat o mulțime de lucruri despre saltele, dar cel mai important este faptul că și în acest domeniu există tehnologii noi. Când auzi de arcuri nu te gândi doar la saltele vechi, căci acum există nenumărate variante. Și când auzi de saltele produse în România nu te gândi doar la cele de tip Relaxa, ci uite, cum sunt cele produse la Baia Mare, printre care ai modele cum ar fi cele cu miros de ciocolată. De altfel, multe modele de saltele Cadar sunt exportate cu mare succes în țările europene, iar aici e meritul lui Sergiu Cadar care s-a ambiționat să creeze unele dintre cele mai inovatoare produse destinate somnului. Mă bucur de faptul că avem alternative autohtone pentru alegerea saltelelor. Mi-a plăcut când am văzut inscripționat numele Cadar pe saltele. Când cineva își pune numele pe produsul pe care-l face e clar că-și asumă nu doar resposabilitatea, ci și faptul că produce ceva de calitate.

Uite aici site-ul lor www.somproduct.ro, unde găsești saltele și somiere, dar vezi și unde au magazinele de prezentare de prin țară. Mai jos ai un silmuleț cu cățelul meu Sheket, care e înnebunit după această saltea. L-am lăsat să se dea în stambă pentru că n-am reușit să mă filmez singură pe salteaua pe care am testat-o, dar l-am folosit pe el pe post de protagonist ca să-ți dai seama de textura ei. Sper să-ți găsești și tu curând salteaua preferată!

adelaparvu.com despre saltele Cadar, saltele produse in Romania, saltele Somproduct (12)

adelaparvu.com despre saltele Cadar, saltele produse in Romania, saltele Somproduct (13)

adelaparvu.com despre saltele Cadar, saltele produse in Romania, saltele Somproduct (14)

adelaparvu.com despre saltele Cadar, saltele produse in Romania, saltele Somproduct (1)

adelaparvu.com despre saltele Cadar, saltele produse in Romania, saltele Somproduct (10)

adelaparvu.com despre saltele Cadar, saltele produse in Romania, saltele Somproduct (7)

adelaparvu.com despre saltele Cadar, saltele produse in Romania, saltele Somproduct (3)

adelaparvu.com despre saltele Cadar, saltele produse in Romania, saltele Somproduct (11)

adelaparvu.com despre saltele Cadar, saltele produse in Romania, saltele Somproduct (6)

adelaparvu.com despre saltele Cadar, saltele produse in Romania, saltele Somproduct (9)

adelaparvu.com despre saltele Cadar, saltele produse in Romania, saltele Somproduct (4)

adelaparvu.com despre saltele Cadar, saltele produse in Romania, saltele Somproduct (8)

adelaparvu.com despre saltele Cadar, saltele produse in Romania, saltele Somproduct (5)

9 raspunsuri pentru Saltele inovatoare produse la Baia Mare. Cel mai nou model e cu miros de ciocolată!

 1. Liana spune:

  Ma bucur ca romanii inca mai produc in tara aceasta.
  As vrea sa te întreb ceva, in mod special: ai fost de curând la Tg mobila bife, eu nu am m reușit anul acesta( sunt îndrăgostită de lemnul masiv), si as vrea sa stiu dc ai vz sau aflat dc mai produce cineva mobilier din lemn masiv in Romania( inafara de umăr Arad, pe ei ii stiu).
  Iti multumesc din suflet pt INFO, dc o ai, dc nu sa fii binecuvantata!

 2. Monica spune:

  Sper că au și cu miros de lavandă. Și de vanilie. Și de opiu:) genial! mă bucur atât de mult că există oameni care produc, în România!

 3. Cris spune:

  Mie mi se pare ca nu mai au idei cu ce sa faca marketing. Eu am vazut aceasta saltea si sincer mi se face rau de la mirosul acela de chimicale. Imi pare rau dar aceasta saltea clar nu are ce cauta…

  • Adela Parvu spune:

   Cris, eu am cumparat una si n-are nimic de-a face cu chimicalele. Adica am incredere in nasul cainelui meu 🙂 Si chiar sunt curioasa daca ai testat-o sau spui fara sa fi stat pe ea?

   • Eva Aurelia spune:

    Buna ziua,
    Cautand raspunsuri la intrebarile mele ” Daca mi se pare mie ca miroase prea mult a chimicale?”, am ajuns aici .
    Da, am cumparat o saltea de la Somproduct, avem 4 nopti de cand dormim pe ea. Din pacate nu reusesc sa-i scot acest miros, il simt continuu…Ma ustura pe gat si nu stiu ce sa mai fac, nu vreau sa renunt la ea pt ca ma odihnesc foarte bine….

 4. Andrei spune:

  Am decis sa facem o astfel de achizitie in aceeasi perioada in care dormeo rupea tot pe piata romaneasca.
  Eu am saltea de la ei. Cel mai bun prieten al meu si-a luat aceeasi saltea de la ei, la patru ani distanta. Acum si socrii mei au achizitionat una. Doar ca noi nu ne-am luat cu arcuri impachetate individual, ci direct din latex. Poate ca a fost o greseala, dar somnul e ataaat de bun.
  Si pernele sunt foarte bune. Folosim salteaua de patru ani si cand cineva ne intreaba ce saltea sa isi cumpere, ii trimitem direct la somproduct. De fapt, nu ii lasam sa isi cumpere din alta parte, le spunem tuturor sa isi ia de la ei.

 5. Aurel Dumitrascu spune:

  Am comandat ceva de aici (o somiera) si a fost o mare teapa. Pe pagina produsului au folosit o poza frumoasa, furata de la brandul „La Redoute”, pentru a atrage clienti. In realitate a venit ceva realizat de firma romaneasca „Cadar & Co”, produsul avind o calitate foarte slaba si fiind foarte diferit de poza (murdar, mirositor a benzina, alt design, nefinisat).

  Este vorba despre acest produs: https://www.somproduct.ro/somiere-tapitate.html
  Si iata si exemple de somiere de la „La Redoute”: https://www.laredoute.fr/pplp/100/75363/75326/cat-75352.aspx

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *