adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (60)

In Case, Design Interior, DIY/ Inainte si dupa, Romania Mea

Casa celor trei surori de la Poiana din emisiunea Visuri la cheie, sezonul II

De multe ori poți face un mare bine doar cu o vorbă bună. Da, poate îți vine greu să crezi, dar e adevărat, iar cazul celor trei surori orfane, surorile Joița de la Poiana, județul Dâmbovița, o demonstrează din plin. Vorbele de duh pentru aceste fete au venit de la directorul școlii unde învață ele, un dascăl adevărat, care aflând de situația lor le-a ajutat cum a putut din salariul de bugetar, dar mai ales s-a îngrijit ca ele să meargă la școală, indiferent de greutăți. Acest dascăl, care a vrut să rămână anonim, a fost cel care a scris emisiunii Visuri la cheie de la ProTv și tot el e cel care, atunci când în biroul său au intrat cei de la ProTv ca să analizeze cazul și să afle mai multe, n-a putut vorbi pentru că l-au înecat lacrimile. Erau lacrimi de bucurie pentru că scrisoarea lui a ajuns unde trebuie și că aceste fete ar putea avea o șansă pentru o viață mai bună. Și da, într-adevăr, e incredibilă povestea lor.

M-a revoltat să aflu că într-un sat cu oameni gospodari aceste fete puteau să locuiască în condiții atât de precare. M-a revoltat pentru că le-am găsit atât de slabe, atât de fără putere, că am aflat cum adunau cartofi în urma remorcilor doar ca să aibă ceva de mâncare. M-a revoltat să aflu că se fereau de vecini, vecini și consăteni care vedeau rezolvarea situației lor prin trimiterea lor la orfelinat. Singurul lor scop în viață? Să nu fie despărțite! Și pentru asta au suferit în tăcere, au răbdat de foame, de frig și de singurătate.
Aceste trei surori Corina 10 ani, Lorena 16 ani și Adriana 18 ani, și-au pierdut în decurs de patru ani de zile tatăl, mama și bunicul și au rămas efectiv singure pe lume. Și-au îngropat tatăl, și-au văzut mama murind pe patul de spital și apoi a murit și bunicul lor. Nu pot să-ți spun ce am simțit când le-am cunoscut, nu pot să-ți reproduc trăirile mele, dar pot să-ți spun că ne-am mobilizat cu toții, inclusiv sponsorii emisiunii Dedeman, Casa Rusu si eMag și am făcut imposibilul posibil. Pentru prima dată în cadrul emisiunii Visuri la cheie decizia a fost clară: construim de la zero o casă nouă pentru aceste trei surori. De ce? Pentru că merită să știe că nu sunt singure pe lumea asta și pentru că anii de suferință meritau curmați.

M-am simțit și eu vinovată să știu că în țara mea există copii ca ele, copii care se luptă singuri cu greutățile cotidiene, copii uitați, abandonați de soartă, dar mai ales de noi, ceilalți, care ne închidem ochii și sufletul către cei de lângă noi. Poate copilul tău are un coleg mai aparte, poate că vezi în parc vreunul care vine mai mereu singur, poate că vezi pur și simplu un copil mai slab, dar nu te întrebi care e cauza pentru care el se comportă sau arată într-un anume fel, însă din prima ești tentat să judeci și să spui – uite ce slab e, sau uite, ce urât se comportă, nu-l învață ai lui că nu așa se face? Ei bine, tu te-ai întrebat dacă are cine să-l învețe? Căci, uite, sunt cazuri în care răspunsul e pe cât de simplu pe atât de cutremurător: nu! Nu are cine să-l învețe pentru că nu mai are pe nimeni!

Am fost foarte afectată de acest caz și din cauza acestei vinovății imense care m-a apăsat. Dar nu m-am putut abține să mă gândesc la faptul că sunt foarte fericită că am părinți! Mi-am cerut scuze pentru toate bombănelile adresate părinților mei și pentru prima dată în viața mea am fost recunoscătoare că am avut parte de cicăleala mamei. Îmi aduc aminte de câte ori îmi spunea “nu se face așa, nu se spune așa”, și cum mă strâmbam pe ascuns la ea. Dar ce bine că am avut-o lângă mine! Cât de norocoasă sunt că m-a cicălit și astfel m-a îndrumat și m-a educat! Doamne, nu pot să-mi închipui cum aceste trei surori au putut face față dramelor cumplite din viața lor. Nu-mi pot închipui cum au reușit să fie atât de curajoase, atât de unite și să-și vadă în continuare de școală. Este absolut remarcabil! Asta da lecție de viață pentru noi toți!

Dragoș Bucur a spus: trei săptâmâni pentru o casă nouă! Doar 3, timp în care urma să fie demolată și cea veche și derabasat tot molozul pentru ridicarea noii locuințe! Constructorul Florin Brînzan a fost de acord pentru că are experiență și în ridicarea caselor pe structură din lemn (vezi aici site-ul firmei lui www.albring.ro). Proiectul arhitectural gândit de Andrei Samoil a fost unul îndrăzneț, o casă eficientă energetic, cu o formă mai specială, trapezoidală în secțiune, deci trei laturi superioare în loc de patru. La interior 65 de metri pătrați organizați în living cu bucătărie deschisă, baie, hol, două dormitoare, al doilea având o supantă, un dormitor în pod cum ar veni. Mobilarea gândită de arh Alina Vâlcu pentru living a venit să se muleze și pe înălțime astfel încât totul să fie folosit la maximum. Casa a fost orientată către lateralul curții și cu două intrări, un acces din lateral și unul din spate, acolo unde surorile au parte de intimitate. În lateralul casei o pergolă mare acoperă terasa pe care au fost instalate un leagăn și un hamac.

De la terasă se deschide curtea, frumos amenajată de arhitectul Dragoș Isăcescu, care și în acest caz a făcut efectiv minuni cu ajutorul firmei Gazonul din Brașov, care a sponsorizat cu gazon, plante și mână de lucru pentru materializarea proiectului gândit de către arhitect. Cu o zi înainte de predarea casei, Dragoș Isăcescu a adus patru basculante de pământ și a transformat practic geografia terenului. A creat o barieră între grădina din față și grădina din spate, care urmează a fi amenajată pentru primăvară, una cu legume și fructe pentru ca fetele să aibă o mică producție proprie din care să se poată susține. Din păcate căldura de afară și luna august nu ne-au fost prielnice pentru plantatul legumelor, așa că atenția s-a îndreptat către partea peisagistică. Pe lângă faptul că arhitectul Dragoș Isăcescu este voluntar, în acest caz a adus din propria-i curte bucăți de stâncă pentru a amenaja un loc de stat afară pe pietre pentru cele trei surori. La fel, a plantat trei stejari și pe lângă aceștia o mulțime de alte plante și flori care să învioreze spațiul verde. Dintr-o curte aflată într-o stare deplorabilă, s-a ajuns la o grădină frumoasă care completează reușit aspectul inedit al casei.

Tot din grijă pentru fete a venit și ideea cotețului. Când locuiești la țară e firesc să ai păsări de curte. Poate că e la fel de firesc și să sapi grădina, dar crede-mă că aceste fete sunt atât de slabe încât n-ar fi în putere să țină nici măcar un ciocan în mână. Așa că m-am gândit că găinile sunt mai ușor de întreținut. În plus, sunt foarte fericită să aflu că au ouă proaspete, măcar trei bucăți în fiecare dimineață, deci câte unul de fiecare. Este aparent puțin, dar e un început. Cotețul l-am făcut mai deosebit, mai jucăuș ca să-l încadrez frumos cu grădina arătoasă, dar totodată mi-am dorit să alung ideea preconcepută cum că un coteț e musai să fie o dărăpănătură construită din resturi și gunoaie. Atunci când ai grijă de animalele tale și hrana pe care și-o oferă e mai de calitate, iar când cotețul găinilor e simpatic, cu flori pe el și îngrijit amenajat la interior parcă ți-e mai drag să-l menții curat.

Referitor la organizarea interioară, totul s-a făcut ținând cont de vârsta surorilor și de relația dintre ele. Astfel, aflaserăm că Adriana, sora cea mare are grijă de Corina, iar că Lorena este cea care are grijă în general de casă și de cumpărături, dar și că nu-i place să fie deranjată la teme. Aceste motive ne-au făcut să ne gândim la o cameră dedicată pentru ea și la camere care comunică între ele pentru celelalte două surori. Toate însă preferă să-și petreacă timpul în livingul cu bucătărie deschisă, unde spațiu de gătit a fost gândit de Alina Vîlcu mai mult ca o extensie a camerei de zi decât ca un spațiu tehnic, specific de bucătărie. Mobila a fost realizată de Casa Rusu pe comandă, la fel ca și draperiile (care înlocuiesc perdelele), iar cea mai mare parte din decorațiuni, tablouri și obiectele de decor sunt tot de la Casa Rusu. Corpurile de iluminat au fost făcute de Alina Vîlcu din carton cu folie metalizată (găsești așa ceva la magazine de artă cum e Colorit la la furnizori de hârtie specială cum e Antalis), iar covorul, măsuțele și câteva perne au fost luate de la Ikea.

Baia este de dimensiuni mici și având acoperișul în pantă beneficiază de o fereastră de mansardă, iar în partea cea mai înaltă a fost montată o cabină de duș de la Dedeman. Pereții au fost îmbrăcați în mare parte cu tapet tot de la Dedeman, loc de unde au fost luate și restul lucrurilor de aici.

Dormitorul Lorenei este colorat, cu pereți galbeni și pat tapițat într-un material textil fucsia. Mobila este realizată pe comandă de către Casa Rusu, la fel ca și draperiile. Pe perete frunzele colorate au fost pictate cu culori acrilice de la tub (le poți cumpăra de la Colorit). Corpurile de iluminat , ca și parchetul sunt de la Dedeman, iar culoarea de pe pereți este obținută cu vopsea lavabilă Deutek (mașina de colorat de la Dedeman).
Dormitorul Adrianei este cu mobilă pe comandă de la Casa Rusu, iar aici un proiect interesant este cel al bibliotecii care este și scară de acces către podul unde este amenajtă camera Corinei. Pentru a economisii spațiu, Andrei Samoil s-a gândit la o scară pe verticală și nu una clasică, înclinată. Și ca imagine, această scară nu este percepută ca un elemnt destinat accesului, ci ca o piesă de mobilier. Pe jos, în loc de parchet s-a optat pentru mochetă, achiziționată de la Dedeman și fixată cu adeziv pentru mochetă.

Au plâns după casa lor veche pentru că era tot ce mai aveau de la părinții lor, dar au plâns și de bucurie odată cu casa lor nouă, știind că nu sunt singure pe lume, că n-au fost lăsate de izbeliște de către noi, ceilalți români și oameni de lângă ele.

Da, cele trei surori au fost șocate să vadă că au o nouă casă. Dar cred că au fost în primul rând șocate pentru că cineva în sfârșit le-a ascultat și le-a ajutat. Cred că-și pierduseră orice speranță că vor mai putea răzbate altcumva decât prin suferință. Încercăm să le fim aproape în continuare pentru că Adriana a terminat liceul și și-ar dori să urmeze o școală unde să învețe o meserie ca să-și poată întreține surorile. Mai mult, își dorește foarte tare să poată merge cu sora ei mică Corina la un medic cardiolog și să afle exact care e starea de sănătate a surorii ei pentru care este foarte îngrijorată. Cea mică suferă cu inima, dar n-a mai fost la control de mult timp. Lorena se zbate cu cheltuielile casei pentru că ea este cea care face cumpărăturile, de teamă ca sora ei mai mare să nu fie apostrofată sau luată în râs de băieții din sat. Au încă nevoie de ajutor. De un gard nou pentru toată proprietatea și de acea grădină de legume pe care n-am putut s-o facem din cauza verii secetoase și a anotimpului neprielnic pentru așa ceva.

Dar îți spun că dincolo de ajutorul în produse și bani au nevoie de cineva care să le ghideze, au nevoie cu adevărat de nași și nașe care să le fie alături și să le îndrume în viață. Adriana are un cont bancar, care este următorul RO83 BRDE 160S V359 9644 1600, BRD sucursala Târgoviște, numele ei fiind Adriana Mariana Joița. Adresa lor este sat Poiana, comuna Poiana de Jos, județul Dâmbovița și puteți trimite direct la Primărie pentru ca ceea ce vă doriți să ajungă la fete să ajungă în siguranță. Fii pe fază căci pe site-ul Visurilacheie.protv.ro și pe pagina de Facebook Visuri-la-cheie se vor anunța și confirma locurile unde și când poți face donații pentru surorile Joița din satul Poiana, județul Dâmbovița. Mulțumesc și pe această cale tuturor pentru generozitatea arătată, pentru sutele de mesaje primite pe pagina mea de Facebook și pentru faptul că spiritul acesta de comunitate s-a trezit în noi toți. Da, crede în oameni, căci toți oamenii vor să fie fericiți și să sufere cât mai puțin. Asta ne unește pe toți!

Poți vedea în reluare episodul 4 din al doilea sezon Visuri la cheie joi, 15 octombrie 2015, de la ora 3 pe ProTv Internațional și duminică 18 octombrie de la ora 16 pe ProTv. De asemenea, pe voyo.ro poți vedea oricând episoadele deja difuzate.

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2, Dragos Bucur si surorile Joita 2 (1)

Momentul când Dragoș Bucur le-a cunoscut pe fete, după anunțul de la poartă cu megafonul.

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2, Dragos Bucur si surorile Joita 2 (2)

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (35)

Din vechea casă nu se mai putea păstra absolut nimic. Nu avea nici fundație cum trebuie. Pe locul ei  fost ridicată nouă casă pe structură din lemn. În spatele casei se află o anexă care găzduiește centrala termică pe lemne, anexă ce funcționează și ca loc de depozitare al lemnelor.

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (60)

 

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (36)

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (39)

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (28)

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (30)

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (29)

La interior casa era jalnică. În imagini nu se vede, dar îți spun eu că era igrasie și mucegai. Toate cele trei surori dormeau în același pat, cel pe cae-l vezi în imagini și locuiau practic în această cameră, singură cu o sursă de căldură, adică soba. Mai exista o camera, un soi de cameră de depozitare, imediat la intrarea în casă.

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (33)

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (32)

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (31)

Bucătăria era un spațiu improvizat și neîncălzit, în plus nu era deloc izolată sau finalizată.

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (34)

Momentul în care Lorena mi-a povestit cum s-au descurcat și cum au trăit până să ajungem la ele.

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (37)

Momentul când a fost dărâmată casa s-a lăsat cu un nor de praf, miros de mucegai și aburi de suferință.

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (38)

Momente de pe șantier. După finalizarea casei s-a trecut și la amenajarea grădinii, care s-a făcut în timp record de numai o zi. Arhitectul Dragoș Isăcescu, echipa de la Gazonul și meșterii din echipa inginerului Florin Brînzan au muncit pe brânci ca totul să fie gata.

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (4)

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (5)

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (6)

În timp ce afară se făcea grădina, echipa Casa Rusu monta mobila la interior.

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (7)

Noaptea târziu am reușit cu ajutorul meșterilor să termin căsuța. Și pe întuneric am și pictat-o. Dar a ieșit frumos și mai ales m-am liniștit că fetele vor avea parte de ouă proaspete. Dragoș Bucur le-a donat fetelor mâncare pentru găini ca să aibă cu ce să le hrănească.

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (59)

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (8)

Poza de la finalul casei cu echipa de meșteri care a ridicat totul în trei săptămâni! Eu sunt alături de șeful de echipă Gheorghe David.

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (3)

O amintire din ziua pe care am petrecut-o împreună cu fetele, după ce am fost împreună la salon. Adriana a fost fascinată de salon și spunea că i-ar plăcea să învețe o meserie în domeniul înfrumusețării.

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (1)

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (2)

Corina fericită că a încercat și ea mașinuțele pe care se dau alți copii 🙂 S-a convins singură că era prea mare pentru acest tip de distracție, dar până nu încerci nu știi.

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (64)

Echipa creativă, cum îmi place să spun, de la Visuri la cheie – Andrei Samoil, Alina Vîlcu, Dragoș Isăcescu și Adela Pârvu. Fericiți la finalul predării casei, fericiți că am reușit să ale ajutăm pe cele trei surori.

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (58)

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (61)

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (9)

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (22)

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (50)

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (51)

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (53)

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (52)

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (10)

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (55)

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (54)

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (56)

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (21)

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (15)

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (14)

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (17)

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (16)

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (49)

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (48)

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (19)

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (26)

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (41)

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (42)

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (43)

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (44)

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (45)

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (46)

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (47)

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (20)

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (57)

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (39)

adelaparvu.com despre casa celor 3 surori de la Poiana, Visuri la cheie, ProTv, sezonul 2 (40)
Fotografiile de calitate sunt realizate de Răzvan Lupică pentru ProTv – Visuri la cheie

157 Responses to Casa celor trei surori de la Poiana din emisiunea Visuri la cheie, sezonul II

  1. Nelu Sabău spune:

    offff, m-ati dat gata cu emisiunea asta. nu am dormit toata noaptea.

  2. Marina spune:

    DA ai dreptate toti trebuie sa ne simtim vinovati pt. ca nu am stiut de existenta unor astfel de situatii, de existenta unor copii aflati in aceasta situatie,Sunt oameni atat de bogati in aceasta tara care-si cheltuiesc banii prin cluburi, cazinouri si vacante exotice, dar nici prin cap nu le-a trecut, ca ar putea face si alceva cu banii pe care in general nu i-au obtinut in mod cinstit, poate si-ar mai spala din pacate ajutand persoane aflate in nevoie.Am plans toata emisiunea, am plans de mila lor, de dragul lor, de frumusetea lor mai ales cea interioara, am si eu o sora si stiu ce inseamna dragostea intre frati. Am plans de PLANSUL tau Adela, am plans de bucurie cand am vazut ce casuta minunata ati facut pt, aceste trei fetite, luptatoare, curajoase, unite de nenorocirile prin care au trecut si de iubirea dintre ele, am plans si din cauza acelui sentiment de neputinta, pe care il ai cand vezi atatia copii cu sufletelele impietrite de durere si de nevoi,situatii prin care nimeni niciodata nu ar trebui sa treaca.Comunitatea de acolo, primaria, serviciul de asistenta sociala , daca nu au vrut sa le ajute prea mult trebuia macar sa popularizeze cazul lor, apropo, cum afla cei de la emisiunea „visuri la cheie” de aceste cazuri????Cand vezi ca exista astfel de situatii iti dai seama in ce tara bolnava traim,Suntem bolnavi de egoism, de lacomie si indiferenta, in schimb suntem foarte cucernici si PUPATORI DE MOASTE.Apropo biserica din localitate a facut ceva pt, ele, preotul de acolo le-a ajutat cu ceva????Da chiar te rog sa ne spuneti cand si cum putem sa facem donatii din putinul nostru trebuie sa le ajutam sa traiasca, sa creasca, sa fie sanatoase, sa invete si sa ajunga oameni intregi.Va multumesc, voua, creatorilor de vise implinite, ca existati.Cu drag Marina.

    • Roxana spune:

      Marina, Adela a spus ca au aflat despre situatia fetelor datorita dascalului care a trimis o scrisoare celor de la PRO TV, singurul om care le-a ajutat pe fete sa se duca la scoala si sa se descurce cat de cat. Buna intrebare, preotul satului? primarul? femeile de se duc la biserica in fiecare duminica si pupa icoane? Nimeni altcineva?? Groaznic 🙁

      • alaxx spune:

        bine punctat roxana!

      • Cry spune:

        Îmi pare rău să te contrazic dar primarul chiar le a ajutat și le ajută în continuare

      • Cry spune:

        Și dacă tot întrebi de alte persoane de ce nu le a ajutat ,de ce nu pui mana sa faci niște pachete și sa mergi la ele sa le ajuți chiar tu…Noi ne am strâns mai multe persoane și săptămâna viitoare o sa mergem la ele cu câteva lucruri fiecare cu ce poate ajuta …O hăinuta, un fruct, un zahar un ulei un bănuț
        Din puțin se face mult….așa ca hai sa numai stăm sa criticam pe alții și mai bine am ajuta…

      • Costi spune:

        …serios?, de unde aveti aceasta informatie?.. ideea a plecat de la Catalina, intrebati-le pe fete cine este, a fost singura care le-a fost alaturi, singura care s-a dus sa le duca de mancare stiind ca se expune la TBC, avand si doi copii minori acasa, siingura care le-a facut tort de ziua lor. Acum toti vor sa ajute si sa iasa in fata, pana acum nu s-a interesat nimeni de soarta lor, dar cum s-a mediatizat gata si „binevoitorii”. Catalina sta in umbra si ajuta in continuare, iesiti voi vedetelor si laudati-va!

    • silvialuli spune:

      Draga Marina, iti inteleg supararea. Astfel de lucruri, din pacate, se intampla la scara mondiala. Romania este un loc unde oamenii mai sunt inca oameni desi, de aproape, cateodata, nu realizam asta. Sa ne bucuram ca exista locuri, oameni, situatii care pun in evidenta aceasta omenie. Cei bogati, unii, cu toti banii lor,sunt lipsiti de feticire dar o cauta prin cluburi, locuri exotice……Nu ne strica ei momentele frumoase caci nu ii lasam
      Bravo echipei Protv si frumoasei noastre, Adela.

    • Liliana spune:

      Adevarate cuvintele tale draga Marina.Exact la asta m-am gandit si eu „Cu ce le ajuta biserica de acolo?

    • asurasmrg@gmail.com spune:

      Vorbele de duh pentru aceste fete au venit de la directorul școlii unde învață ele, un dascăl adevărat, care aflând de situația lor le-a ajutat cum a putut din salariul de bugetar, dar mai ales s-a îngrijit ca ele să meargă la școală, indiferent de greutăți. Acest dascăl, care a vrut să rămână anonim, a fost cel care a scris emisiunii Visuri la cheie de la ProTv și tot el e cel care, atunci când în biroul său au intrat cei de la ProTv ca să analizeze cazul și să afle mai multe, n-a putut vorbi pentru că l-au înecat lacrimile. Erau lacrimi de bucurie pentru că scrisoarea lui a ajuns unde trebuie și că aceste fete ar putea avea o șansă pentru o viață mai bună.

    • Irina spune:

      Fara suparare Marina dar nu credeam sa vad pe un site atat de serios si iubitor de frumos comentarii de genul pupatori de moaste. Iar e de vina Biserica pt nenorocirile ce seintampla in tara asa? Biserica si sfintii ei a tinut neamul asta in picioare, face parte din coloana vertebrala a acestui neam. Ma scuzati dar pun pariu ca nu cunoasteti nici un preot sau vreun calugar in realitate ci sunteti pur si simplu spalata pe creier de mass media.Doamna Adela Parvu luati masuri va rog dumneavoastra sustineti cu daruire arta traditionala care e strans legata de Biserica

      • anonim spune:

        nu e nimeni spalat pe creier…in schimb biserica ridica lacas dupa lacas iar scolile dispar una cate una. sunt preoti cu adevarat, dar prea putini ( probabil 0,001%), restul o gloata de mafioti care nu stiu cum sa te mai jecmaneasca!

  3. Roxana spune:

    Adela, ce sa mai spun?! M-ati dat gata si voi si fetele! Da, este vorba despre faptul ca oferiti ajutor la niste suflete care au nevoi, dar mai este vorba despre…cum o faceti! marturisesc ca sunt putin obsedata de emisiunile de arhitectura, rebuilding, interioare, graditi, tot ce prind vad seara, imi place mult arhitectura, ca un regret ca nu m-au lasat parintii sa urmez aceasta alegere a mea. Dar emotiile pe care mi le starniti voi, guys! Nu faceti bine numai celor la care intentionati sa faceti bine. Ne picurati bunatate in suflet cu fiecare caramida pe care o ridicati pentru altii! ne schimbati optica, ne aduceti aminte ca langa noi, foarte apropape de noi, sunt oameni mai putin norocosi. BRAVO!

  4. Filip Adina spune:

    Sunteti EXTRAORDINARI !!!!!!!!!!! FELICITARi!

  5. adrianacovaliu spune:

    Sunteti o echipa perfecta, o echipa creativa care are tot ce trebuie: ambitie, optimism, entuziasm, creativitate, energie si iubire, oameni frumosi! Sunteti exemplul viu al Energiei Universale.
    Pur si simplu voi nu puteti fii niste oameni obisnuiti pentru ca sunteti EXTRAORDINARI!
    Inima mea este recunoscatoare pentru ca existati. Va multumesc!
    Adriana,

  6. Bogdan spune:

    Deci fetele sunt într-un sat, acolo trebuie să mai aibe rude, veri etc cum de nu le ajută. La țară mulți au vacă, o bucată de brânză e nimica toată, grâu pt păsări au toți, înseamnă că vecinii sunt răi.

    Cum putem lua legătura cu fetele, o adresă pt a le duce mâncare gen din Lidl. Sau jocuri pt PC, tabletă, ajutate cu Pcul să umble pe el, sau haine de fete, a mea are tone de haine , pantofi și genți care nu îi trebuiesc,nu le mai folosește.
    Eu le pot duce și porumbei voiajori pt crescut, mâncat , am mulți tare.
    Un mesaj pls cu adresa(sau nr de telefon) pt a mă duce cu nevasta la fete. Mulțumesc.

  7. ela spune:

    Am citit pe FB ca aceste emisiuni ari fi facaturi. SPER sa nu fie adevarat!!! Am plans aseara de mila fetelor si le apreiciez pentru putere.
    Acum, din punct de vedere tehnic, am niste intrebari. Tapetul e bun in baie? Nu il afecteaza umezeala si caldura baii? In bucatarie nu e hota ci doar o polita deasupra aragazului, cand gateste, nu se strica polita de la abur, caldura aragazului? Lucururile sunt foarte frumoase, dar e si functional totul? Casuta gainilor e o idee buna de copiat. Multumesc.

  8. Adrian spune:

    aveti idei extraordinar de frumoase privind casele si amenajarile, iar faptul ca le puneti in slujba ajutorarii celor in nevoi este minunat! Se vede ca aceste fete au trait pana acum infruntand nevoi cumplite si ma impresioneaza profund cand ma gandesc ce bucurie le-ati facut cu noua casa. Acum se simt si ele ca niste oameni! Sper ca aceasta clipa de bucurie sa se prelungeasca cat toata viata!

    Adrian

  9. Maria Elena spune:

    Am urmarit emisiunea cu sufletul in gat, cu lacrimi in ochi de la inceput pana la sfarsitul emisiunii. Nu stiu de unde sa incep si unde sa termin ce vreau sa spun.
    Sunt fara cuvinte….aceste fete, aceste suflete incercate mult prea devreme de greutatile vietii si de lipsurile ce nu ar fi trebuit sa existe.
    Doamne Dumnezeule…sunt blocata, efectiv nu stiu ce as mai putea adauga !!!
    Cand veti pune modalitatea de ajutor pentru aceste surori, voi ajuta si eu cu cat pot, din putinul care il am !
    Dumnezeu sa va binecuvinteze, dragi oameni din echipa „Visuri la cheie” !

  10. Georgian spune:

    Foarte frumoasa casa realizată. Multe felicitări. Cum pot face și eu rost de proiectul acestei case? Imi place enorm de mult. Multumesc

  11. ioana spune:

    Doamna Parvu, felicitari pentru ceea ce ati facut pentru aceste surori. Tineti-ne la curent cu informatiile despre cum putem sa ajutam in continuare.

    Intr-adevar este peste puterea mea de intelegere lipsa sprijinului comunitatii, a interesului pentru trei copii (copii, oameni buni, nu maturi) aflati intr-un impas vecin cu agonia. De ce primarul nu a organizat o adunare a comunitatii in care oamenii „gospodari” sa fie aproape de ele din punct de vedere financiar si afectiv!?

    Sa va povestesc o intamplare care descrie perfect ceea ce este la ora actuala „satul romanesc”. Unui consatean de-al parintilor mei i-a ars toata productia de hrana pentru iarna pentru animale. Impreuna cu anexa respectiva a ars si o parte din casa, o camera mai exact, unde locuia batranul familiei. Primarul nu s-a autosesizat, oamenii din sat nu au sarit in ajutorul familiei, nu au simtit nevoia sa fie alaturi de un seaman, om gospodar de altfel. Si asta s-a intamplat intr-un sat unde vezi masini straine, case mari, oamenii au bani. Lipsa empatiei si a altruismului reprezinta cancerul societii in general, si al societatii romanesti in particular! Ne-am salbaticit!

  12. Radu spune:

    Felicitari! Ar ajuta mult daca ati posta si planul casei … se poate?

  13. Vio spune:

    FELICITARI ECHIPEI !! Dragos si toti cei implicati in acest proiect sunteti minunati!! Uite, asa emisiuni vrem … Bravo!!!

  14. corina spune:

    felicitari pentru tot ceea ce ati facut pentru cele 3 copile. bravo!

  15. mirela spune:

    Aproape ca ramai mut la o astfel de situatie ! Felicitari echipei ,,Visuri la cheie”! Noroc si sanatate acestui buchet de fetite !

  16. Delia spune:

    Din pacate sunt prea multe cazuri de acest fel in Romania noastra…. copii si batrani singuri, parasiti si neajutorati sunt la tot pasul. Statul roman ar trebui sa-si indrepte politicile sociale catre aceste cazuri si nu catre cei care sunt cu putere de munca, sanatosi si cu chef sa stea in somaj sau pensii anticipate. Sigur ca si noi, ca si indivizi, suntem responsabili si ne putem implica; voluntariatul in Romania este destul de palid…
    As avea o idee… o propunere: ar fi frumos ca biserica sa se implice sa „imperecheze” copii singuri neinstitutionalizati (cum a fost cazul in discutie) cu persoane varsnice singure … sa-si poarte de grija unii altora; si aici nu ma refer musai la parte financiara ci mai ales la o sustinere morala (…sentimentul acela ca nu esti singur pe acest pamant).
    FELICITARI DASCALULUI CARE I-A PASAT SI NU A INTORS CAPUL!
    Delia

  17. Florin spune:

    Ma inclin in fata voastra! Oameni cu sufletul curat, capabili ca prin traire curata sa aduca bucurie semenilor in nevoie! Cinste Domnului Profesor! Cinste voua!
    Este atit de simplu ca, printr-un gest sa pui un zimbet pe chipul cuiva… Ne pierdem in iluzii si alegram dupa naluci…. in loc sa stam putin in loc si sa privim in jurul nostru.
    Soarta acestor copile a fost crunta dar ele, prin curatenie sufleteasca au ramas impreuna.
    Voi urmari vestile de la tine Adela cu privire la donatie!
    Da, ma alatur comentariului Marianei…. Suntem bolnavi in perceptia noastra cu privire la iertarea pacatelor si ne indreptam catre neant in loc sa incercam sa ne inconjuram de Oameni!

    Multumesc din suflet!
    Florin

  18. Raluca spune:

    Te rugăm să ne zici adresa unde locuiesc pt a le trimite un mic pachețel de Crăciun.Mulțumim!

  19. Viorel Costea spune:

    Felicitari, este fabulos ce-ati facut voi!
    Lasand la o parte aspectul emotional, lasand la o parte rezultatul incredibil de frumos si util al interventiei voastre in viata si destinul feteleor, sunt convins ca v-ati pus si voi o intrebare la care s-au gandit, sunt sigur, foarte multi dintre cei care au urmarit emisiunea: exista o sulutie si daca da, care ar fi aceea, pentru a le feri pe cele trei fete de tot ce ar putea sa urmeze…sa spunem, doar neplacut? Sunt trei fete orfane, care acum locuiesc intr-o casa superba, dotata cu de toate, in mijlocul unei comunitati care, din ceea ce s-a vazut, nu s-a prea inghesuit sa le sara in ajutor.
    Asigurarea locuintei, a bunurilor si chiar si a fetelor, este o idee foarte buna si utila. Dar va fi suficient? Nu suntem, din pacate, o societate renumita pentru bucuria in fata binelui aproapelui…

    • Adela Parvu spune:

      Viorel, pastram legatura in permanenta cu fetele. Este un caz pe care l-am luat foarte personal cu totii.

      • Hutusoru Lenuța spune:

        Bună ziua doamna Adela parvu. Ma numesc hutusoru Lenuța sunt din comuna tibana sat Poiana mănăstirii județul Iași, va rog frumos echipa visuri la cheie va rog din suflet și din toată inima ajutați-mă sa termin și eu casa am 6 ani de când am început o sa fac dar nu am posibilitatea de a termina casa am 2 copii le trebuie multe de toate d-ra nu mai ajung bani toate so scumpit am și probleme de sănătate dar nu am posibilitatea sa ma caut va rog frumos echipa visuri la cheie va sărut mâinile și picioarele ajutați-mă vw rog frumos doamne ajuta

  20. Mirela spune:

    Am plans pe tot parcursul emisiunii,sunteti extraodinari.
    Adela esti minunata,ai un suflet sensibil ,am plans alaturea de tine, dar m-am intristat comunitatea in care acele fete traiesc ca nu prea se vedeau ca au fost ajutate.Pot sa il felicit pe acel director de scoala care a avut curajul si buna intentie sa va scrie.
    Felicitari inca o data pentru aceasta emisune de suflet.

  21. Pal Raluca spune:

    Buna ziua,
    As fi interesata sa le trimit fetelor un pachet cu haine si una alta. Daca s-ar putea sa imi trimiteti cumva adresa, v-as fi recunoscatoare.

    • Adela Parvu spune:

      Raluca daca trimiti pe numele Adrian Joita din sat Poiana, comuna Poiana de Jos, judetul Dambovita, fii sigura ca va ajunge. Daca nu poti trimite la Primaria din satul Poiana, comuna Poaiana de Jos, judetul Dambovita. Nu de alta, dar mi-e teama sa le dau adresa exacta.

    • Ramona spune:

      Adriana Joita – sat Poiana de Jos, Str Principala, Jud. Dambovita, eventual adaugat (Casa construita de Visuri la Cheie Pro Tv)

  22. PIB spune:

    Ziua buna,
    Marina, tocmai postul tau ma facut sa astern cateva cuvinte in acest post.
    Crezi ca este un caz singular in Romanica noastra? R: Nu cred.
    Crezi ca pupatori de sutane si de moaste le pasa de astfel de cazuri ? R: S-ar putea, dar ei se duc sa pupe moaste pentru ca nu mai au speranta in nimic si sunt convinsi ca daca pupa o carpa se va indeplinii minunea si asta pentru ca suntem o tara de naivi crezatori in MIRACOLE DUHOVNICESTI.
    Crezi ca o sa le pese la careva de soarta fetelor acestea, dupa aceasta emisiune ? R: Niet. Cum si-au dus traiul pana acum probabil ca si-l vor duce si de acum incolo.
    Decat sa aruncam cu vorbe in vant, la capitolul acesta suntem campioni, haideti sa facem ceva . Sa urnim din loc colosul acesta de nepasare romaneasca.
    Cine este din localitatea respectiva, un tutore, sa o duca pe cea mare sa ii deschida 1 cont in banca si sa incepem sa le trimitem X sume de bani.
    Decat sa pierdem timp 10 minute sa scriem un comentariu, mai bine pierdem 10 minute la banca sa depunem X sume de bani.
    O zi buna va doresc.

    • Marina spune:

      Da am pierdut 10 min. sa scriu un comentariu, pt, ca trebuia, pt, ca nu m-am putut abtine, pt,ca am fost f. impresionata de suferinta acestor trei copile si pt,ca am fost f, fericita sa vad ca mai exista speranta in tara asta.Da sunt de acord cu tine, ADELA(pt.ca este persoana in care avem cea mai mare incredere si care le-a si „infiat” in timpul emisiuni) sa le deschida un cont in care sa le putem dona bani si sa ni-l comunice.La fel banuiesc, ca fetele au un cont pe facebook, sau o adresa de e-mail prin care putem lua legatura cu ele astfel putand afla de ce au nevoie, si putandu-le da un sfat daca il cer.
      Nu-mi iese din cap si nu am sa inteleg niciodata de ce biserica e doar pe LUAT si aproape niciodata pe DAT.Spun aproape niciodata pt. ca mai exista preoti, f. putini cei drept, care mai si ajuta.Sunt f. pornita impotriva preotilor nostri pt, ca am trait in Ardeal cativa ani si am vazut preoti catolici, reformati, protestanti care traiesc modest si isi ajuta in mod constant comunitatea.
      Si DA ai dreptate hai sa vorbim mai putin si sa facem mai mult, hai ca noi cei care postam aici sa ne constituim intr-o asociatie virtuala si sa continuam ajutorul dat de cei de la „Visuri la Cheie”

      • Pentru că preoții când ajută pe cineva nu se grăbesc să anunțe la televizor și la știri ce mari lucruri fac. E vorba de o anumită discreție pe care o ai pentru a nu-l rușina pe cel nevoiaș. Am fost ajutat la viața mea de foarte mulți preoți, am primit și de la un episcop o sumă de bani atât eu cât și o cunoștință dar totul s-a făcut cu maxim de discreție: fără publicitate, fără a se bate nimeni cu pumnul în piept.

  23. Mihaela spune:

    Adela draga, m-a miscat enorm povestea de aseara, am plans neincetat. Aceste fete sunt exemplul pentru multi dintre noi. Am plans la aflarea acestei povesti de viata dar si tu m-ai impresionat enorm când am vazut ca nu iti poti inabusi lacrimile. As vrea sa le pot ajuta si eu cu ceva pentru ca ele merita ce este mai bun pe lumea asta. Voi sunteti extraordinari, sunteti niste persoane care merita tot respectul din lume. Aceste cazuri chiar au nevoie de atentia noastra maxima, trebuie sa ajutam, sa ne rugam pentru aceste fete pe care viata le-a incercat in asa fel…Felicitari echipei Visuri la Cheie, va doresc multa sanatate sa mai puteti ajuta in continuare si alte persoane!

  24. roxana spune:

    m-a emotionat foarte tare si va rog sa ne dati adresa sa putem atrimite un colet cu ajutor pentru acesti copii minunati

  25. Aida spune:

    Este incredibil ce faceti voi. Cand vezi astfel de cazuri, iti dai seama ca, oricat de saraci am fi noi, suntem de fapt foarte bogati. Avem familiile aproape si asta conteaza foarte mult.
    Am urmarit emisiunea cu sufletul la gura. Ati adus o raza de soare si pe strada lor. Nu stiu ce au facut notabilitatile satului, Cred ca nimic din ce s-a vazut.
    As vrea sa le ajut cu ce pot, dar am nevoie de numele si adresa exacta, unde as putea sa le trimit cate ceva.
    Multumim ca ne aratati astfel de cazuri si spor la treaba. Sunt sigura ca veti mai gasi astfel de situatii si le veti rezolva, atat cat se poate, asa cum stiti voi mai bine.

    Aida

  26. vatafu george spune:

    Felicitari cred ca ar trebui sa le facem un cont in care sa varsam bani peantru a le ajuta macar acum sa le ajutam merita , in rest cometariile sunt de prisos sa vorbeasca faptele eu vreau sa le ajut si daca cineva rezolva problema cu nr de cont va fii bn.

  27. Delia spune:

    Am plans toata emisiunea, cap-coada! si eu mi-am pierdut parintii, intr-un an jumatate pe amandoi, cand eu aveam 30 si 32 de ani si atat de greu mi se pare! Dar ce trebuie sa simta 3 copii ramasi ai nimanui nici nu pot sa imi inchipui! le vedeam cum stau una intr-alta, parca se aparau de tot ce le inconjura si efectiv imi dedeau lacrimile. Un caz mai trist si rezultat mai frumos nici ca se putea! stiu ca veti veghea soarta lor, felul cum v-ati comportat cu ele imi confirma asta! iar daca aveti nevoie de ajutor sa ni-l cereti ca suntem multi care putem contribui cu cate ceva! Felicitari

  28. Vio spune:

    Am plans pe tot parcursul emisiunii,chiar si acum am lacrimi in ochi.

  29. Adrian spune:

    Felicitari! Respect, va iubim!

  30. Gabriela spune:

    Da, va admir mult si urmaresc cu foarte mare placere emisiunea, uneori abia o astept.De aceasta data n-am avut cum sa nu ma intreb, pe aceste fetite, cine le va apara de oportunistii si cartoforii care sigur se vor insinua in viata lor.Nu au sursa de venit, nu are cine sa le apere si atunci …? te intrebi casa aceasta frumoasa pe mana cui va intra …?!!

  31. alexandrina spune:

    Stimata Doamna, am urmarit pentru prima data emisiunea Visuri la cheie aseara si sincer am ramas „no coment”.Din pacate traim intr-o tara saraca „sufleteste”,unde copiii nostri sunt lasati singuri pentru ca parintii sa castige o paine peste hotare sau ca si in cazul de fata sa ramana singuri pe lume.Rusine sa le fie celor din sat si tuturor celor care nu le-au ajutat pe aceste fete minunate.Bravo voua pentru ceea ce ati facut,nu am cuvinte.Este pentru prima data cand nu pot sa-mi opresc lacrimile.Felicitari din suflet.Cu stima Alexandrina.

  32. Beatrice spune:

    De ce nu exista poze cu fetele in noua lor casa?

  33. ileana spune:

    Sunteti „supraoameni” cum ar spune copilul meu. Felicitari tuturor si in special celui care a adus povestea lor trista la lumina. nu a fost nepasator si cu ajutorul vostru au fost facute minuni.

  34. Ruxandra spune:

    Buna ziua,
    Am urmarit emisiune ,iar povestea acestor 3 fete(copii) este una impresionanta ,in care cuvintele nu au valoare ,doar gesturile si caldura sufleteasca le poate ajuta,daca isi doresc un sprijin moral (material) eu mi-as dori sa le iau la mine acasa in Bucuresti si sa ma ocup de ele (scoala ,casa).Si eu am pierdut o mama la varsta de 17 ani .Ele pe langa suportul material au nevoie de dragoste,zambete si un suport care sa le indrume in viata care va urma.

  35. Leonardo spune:

    Felicitari ! Nu exista cuvinte pentru ce au trait aceste fete..
    Am locuit intr-un sat vecin foarte aproape de com. Poiana..
    Oamenii ( nu toti) de acolo nu sunt cei mai sfinti sau cu dare de mana..
    Au case masini si averi cat pentru 10 familii dar nici unul se pare ca nu le-a batut fetelor in poarta sa le dea o paine
    Pentru noi painea aia este banala..pentru ele poate era masa dintr-o zi…
    Stiu cum sa ajung la fete si am sa fac tot posibilul sa ajut cand pot cu ce pot..
    Felicitari echipei si ce faceti voi cu siguranta candva o sa deschidem si noi ceilalti ochii mari de tot..

  36. Madalina spune:

    Buna ziua, casa este senzationala, felicitari pentru tot.
    Am o intrebare daca ma puteti ajuta, cu cine ati colaborat pentru parte de tapiterie fuchsia, cea pusa pe perete?

    Ma intereseaza sa fac acelasi lucru insa am nevoie de cineva bun care sa ma ajute.

    Multumesc frumos, astept un raspuns cu mare interese.

    Madalina

  37. Demirel spune:

    Doresc sa ajut fetele cu bani dar numarul contul este gresit, poti afla contul corect?

  38. Cioloca Ioan spune:

    Faceti lucruri minunate pentru acesti copii batuti de soarta care n-au nici o vina dar mai sunt oameni de omenie ca d-nul invatator echipa d-voastra,voluntarii ect.care ne aduc mandrie ca descopera si fac neconditionat viata mai frumoasa acestor copii si oameni necajiti dar cu un suflet mare ! Sunt pensionar dar astept sa apara contul sa dau si eu o farama pentru aceste 3 copile care cu f.mare demnitate si-au dus calvarul si merita din plin ce ati facut pentru ele,felicitari si tot respectul meu,jos palaria !

  39. iulia spune:

    Adela, dincolo de toata minunea si fericirea pe care le-ati produs-o, nu pot sa nu fiu de acord cu domnul Viorel Costea, care a scris exact ce ma gandeam si eu. Copilele acestea sunt in siguranta? Intr-o localitate in care efectiv fetele mureau de foame cu vecini alaturi, isi purtau suferinta de ani de zile fara ca cei din jur sa faca ceva pentru ele, nu vor avea probleme? Cu siguranta vor fi invidiate pentru „marele noroc” de care au avut parte. Sunt convinsa ca dupa plecarea voastra tot satul s-a perindat prin casa si curtea lor, sa ia seama la ce au si probabil ca multi n-au plecat cu mana goala. Si sunt destui care le viziteaza curtea noaptea, ca sunt multe de furat si ele oricum, trei fetite slabe si insingurate nu le pot tine piept. A mai trecut cineva din echipa „Visuri la cheie”sa vada ce fac, daca sunt toate la locul lor? Daca pana acum au fost ignorate aproape cu desavarsire, acum sunt interesante pentru multi, pentru ce au si pentru ce vor mai primi, caci multi oameni le vor ajuta. Si asta va atrage sacalii pe doua picioare. Au nevoie si de consiliere, cum sa faca fata asalturilor din partea profitorilor. Te rog, tine-ne la curent cu situatia lor si pe mai departe. Vom incerca sa le ajutam din tot sufletul.
    Multa sanatate tuturor celor din aceasta echipa minunata care face din imposibil, posibil.

    • Adela Parvu spune:

      Buna Iulia! Da, avem grija de ele. Si da, mergem la ele in vizita. Dragos Bucur si mesterii constructori sunt cei care le viziteaza cel mai des. Vrem sa ne asiguram ca nu duc lipsa de nimic si ca se descurca cu toate cele ale casei. Sunt fericita ca au in fiecare zi oua proaspete de la cele 9 gaini pe care le-am adus in curtea lor 🙂

      • Luminita spune:

        Felicitari Adela, tie si echipei Visuri la cheie!!!!! Am fost impresionata de situatia feteleor.

        Nu sunteti oameni, sunteti INGERI!!!

  40. MAGDA spune:

    O EMISIUNE super, ABIA ASTEPT miercurea, dar aseara am plans de m-am umflat, sunteti nemaipomeniti, asta da ajutor, FELICITARI INTREGII ECHIPE, dar si pentru directorul/profesorul care a semnalat cazul, voi trimite un pachet de sarbatori fetelor, va urez multa sanatate si putere de munca, asa emisiune DA, DA, DA

  41. Sunt emotionata, imi vine sa pling si nu imi vine sa cred ceea ce am vazut…ma bucur ca mai sunt oameni cu inima mare si ii ajuta pe cei nevoiasi….Bravo si un MARE MULTUMESC
    PS: Dumnezeu are grija de toti….

  42. Miki Alexandru spune:

    Adela draga,
    Copilele acelea ne-au servit o mare lectie de viata tuturor celor care am stat aseara cu inima in gat si lacrimile pe obraji, urmarindu-va.
    Sa-i intoarca Dumnezeu ,DASCALULUI acela ( care chiar isi merita numele de DASCAL) tot binele facut acestor copii .
    Iar voua ( si celor din spatele vostru care va sustin aceste eforturi formidabile!), care le-ati construit o casa „ca o vacanta mare” , va doresc sa rezistati fizic, dar mai ales emotional (cum am mai spus-o), la toate prin cate treceti la fiecare caz pe care-l intalniti.
    Vorba Marinei ” am plans de plansul tau, Adela”, si am fost fericita de fiecare data cand imbratisati si sarutati copilele acelea, care n-au avut parte de asa ceva.
    Dragos, tata de fetita, era mai direct in relatia cu ele, si se vedea ca nu se putea abtine sa le alinte mereu, dar lumina din ochii lui Andrei,care era mai retinut, spunea extraordinar de multe…
    De tine, ce sa mai vorbim, iar ti-ai pus sufletul pe tava, noroc cu cotetul gainilor ca m-a facut sa mai rad putin.
    Alina isi dadea si ea sufletul acolo, sa aduca „lumina” in casa lor, iar gropita din obrazul lu’domn Florin (constructorul) aparea de cate ori putea sa confirme ceva din ce-i cerea Dragos.
    Felicitari, dragii mei OAMENI!
    Miki Alexandru

  43. Nu am crezut nici o secunda, ca voi vedea un astfel de proiect in Romania. Felcitari ptr ceea ce faceti voi.

  44. ADMINISTRATOR spune:

    FELICITARI !!!!!!!
    POT SPUNE CA ESTE PRIMA EMISIUNE LA CARE NU AM SCIMBAT CANALUL.
    O POVESTE INTERESANTA CARE AR TREBUI SA PUNA MULTE INTREBARI STATULUI ROMAN.

  45. daniel spune:

    felicitarii totii oameniilor care au ajutat ca un vis sa devina realitate,felicitarii!!!!restul cuvintelor nu isi au rostul la ce au facut acestii oamenii bravo,bravo!!

  46. un telespectator spune:

    O echipa extraordinara!Felicitari!Sa vi se intoarca binele pe care il faceti!

  47. Miha spune:

    Buna Adela, am urmarit emisiunea de aseara, care la fel ca pe fiecare dintre noi, m-a emotionat pana la lacrimi, in cazul meu nu se intampla asta foarte des trebuie sa recunosc, insa as avea o intrebare, nu stiu daca v-ati gandit si voi sau nu, la un cont bancar pentru fete, unde fiecare dintre noi, in special cei care nu pot ajunge la fete, sa le sprijinim donandu-le o suma de bani? Le-ar fii de mare folos, mai ales ca cea micuta trebuie sa-si faca analizele pentru inima.
    Astept cu mare interes raspunsul tau:). Felicitari pentru ce ati realizat acolo.
    Numai bine

  48. Caldarar Nicolae spune:

    Nu stiu ce sa mai spun. Am ramas fara cuvinte si sincer sa fiu mi-au dat lacrimile nu ori unde si ori cand gasesti oamnei cu asa un suflet. Ce pot spune mai mult felicitari si tot respectul oamenilor ce au contribuit la ridicarea noului camin a celor 3 surori

  49. amy spune:

    Multumim din suflet ca existati! Incredibil cat de „blocat” e acest popor intr-o doza imensa de egoism si rautate, insa faptul ca exista oameni ca voi sau ca acel cadru didactic care a facut auzit strigatul de ajutor al acestor copii atat de incercati, ne da sperante ca intr-o buna zi ne vom trezi si vom vedea adevaratul rost al vietii noastre.

  50. Lumi spune:

    Eu nu vad acolo o soba in care ele sa poata pune ceva vreascuri sa se incalzeasca iarna ! Cu ce se vor iicalzi ,ca o centrala pe lemne consuma f mult ,la tara, in conditiile in care toti peretii sunt inspre exterior!!?? Cu ce bani vor intretine ele o asa frumusete de casa ! Este un lucru laudabil si de aceea din partea mea aveti RESPECT !

    • Marina spune:

      Lumi(care vine de la Luminita si pe sora mea o cheama tot asa si-i spunem Lumi), o centrala pe lemne nu consuma f. mult e suficient sa o umpli dimineata si seara, in plus casele pe structura de lemn sunt mult mai calduroase decat celelalte, pt. ca sunt f. bine izolate.Daca stratul de vata minerala(interior)si polistirenul(exterior) au grosimea care trebuie, sunt f, eficiente termic.S-au gandit f. bine si mai ales ca au pus-o la distanta de casa,Problema e acel boiler electric, fetele probabil au un venit f. mic, de aceea trebuie sa le ajutam.

  51. EFRIM ANA spune:

    Felicitari!!!Fetele ne-au dat o lectie de viata.Sanatate,viata lunga dascalului care nu a ramas indiferent.Dumnezeu sa-l rasplateasca.Fetele sunt ocrotite de Dumnezeu,de aceea nu a ramas acest caz necunoscut ca multe altele din Romania .rusine celor care ne conduc si se lafaie in bani si raman indiferenti la marea suferinta a natiunii.

  52. Lili spune:

    Draga Adela …nu ca am plans ,ci m-am umflat de plans……BRAVO .D-zeu v-a trimis acolo…… FELICITARI

  53. gelu spune:

    E clar ca au nevoie de sprijin si de acum incolo,asa cum imi este clar ca autoritatiile din tara asta nu fac mai nimic in cazuri de acest gen.Si apoi merita o sansa la viata,la normalitate.Cred ca nu este un efort sa le ajutam.Daca fiecare din noi doneaza lunar 5 sau 10 lei fetele vor reusii sa-si acopere necesitatiile zilnice si educationale.E nevoie doar de 1000 sau 2000 de oameni……atat pentru a reusii.Si eu zic ca se poate.

  54. FELICITARI.
    MI S-A UMPLUT INIMA DE BUCURIE. SA FACETI CAT MAI MULTE ASTFEL DE ACTE. SCHIMBAREA VINE PRIN NOI.

  55. Felicitari emisiuni visuri la cheie petru ce a facut 😉

  56. MIHAI spune:

    Felicitari !

  57. catalin spune:

    Jos pălăria pentru ce ați facut! RESPECT!

  58. adina mare spune:

    Eu nu am de spus decit atit …va multumesc din sufet pentru trairile pe care le am avu,..,pentru sentimentul acela ca mai exista o speranta pentru omenie…….o sa incerc si eu sa ajut….va multumesc

  59. Ana-Maria Munteanu spune:

    Sper ca Dumnezeu sa va intoarca binele facut!

  60. Miki Alexandru spune:

    PIB, ai mare dreptate!
    De asemenea Lumi a pus f corect problema incalzirii. Probabil o perioada vor primi cate ceva .de ici de colo, dar dupa…
    Si apoi, cu ce se hranesc, cu ce se duc la scola,la doctor ( sunt fete si fetele au tot felul de probleme si nevoi) cu ce intretin casuta asta a lor?
    Fetele au drept la ajutoare din partea primariei si la burse sociale si scolare.
    Cel putin atat din partea statului.

    • Serb Emilia spune:

      Aceste fete, au fiecare o pensie de urmas de 400 lei, o alocatie de plasament familial de 600 lei si alocatia de stat de 84 lei, deci un venit de 1084 lei fiecare ! Daca isi cumpara lemne de 2000 lei, toata iarna o fie asigurate de confort !!! Faptul ca au fost ajutati niste copii, este ok in comparative cu alte „cazuri sociale” de adulti puturosi care s-au invatat sa cerseasca pe la biserici si manastiri, fac copii non stop, dar nici unul din adulti nu-si cauta un loc de munca , vorba proverbului ” nu-I prost cine mâncă 7 pite, prost e cel care le dă” !

      • Maria spune:

        Draga Serb Emilia .. Doar cea mica mai are aceste venituri ..daca stii si esti asa documentata ai stii ca cea mare a terminat liceul si nu are niciun venit iar cea mijlocie a facut 18 ani si nu mai este sub tutela asa ca cei 600 de lei pe care spui ca ii ia .. Nu ii ia pentru ca nu sunt sub plasament.. Ele sunt luate sub tutela..decat cea mica are acest venit.. Cea mijlocie mai ia decat pensia daca face o facultate ..deci cei 1000 lei pe care ii ia cea mica nu sunt de ajuns pentru ele.. Plus ca nu sunt doar lemnele.. Lumina ..apa.. Cablul sau ce mai au ele acolo..faceti voi calculul fara sa stiti macar ce iau.. Rusine sa iti fie.. Nici macar nu t documentezi.. Si bursa sociala nu poate sa ii dea pentru ca depasesc minimul ..din cauza pensiei celei mici..

  61. NELU T. spune:

    Draga Adela, cand ai plans, asa ascunsa sa nu te vada fetele, m-ai facut sa plang si eu. Nu pot sa-ti spun cat de impresionat este ceea ce faceti. Eu nu cred in zei si tot felul de divinitati, ci doar in oameni. Daca voi reusiti sa faceti oamenii sa planga si sa se bucure, dar mai presus de toate sa starneasca in noi dorinta de a ne uita mai atent la cei care sunt in jurul nostru, atunci voi sunteti mai presus de orice. Iti multumesc tie, cat si echipei, dar si sponsorilor, cat si celor care dau o mana de ajutor.

  62. estera spune:

    RESPECT pentru ce ati facut,as vrea sa stiu ce fac acuma,ce vor face mai departe,cineva trebuie sa aiba pe mai departe grije de ele,rau facatori,profitori si babe prefacute vor aparea precis,Doamne ajuta sa le fie bine

  63. LenutaAurelia CINDEA spune:

    Ar trebui sa invatam din ceea ce spune M. Ghandi: Fii schimarea pe care vrei sa o vezi in lume!
    Si daca o spui asta in fiecare zi se intimpla!

  64. simona spune:

    numarul contului este specificat in textul postarii Adelei Parvu ( RO83 BRDE 160S V359 9644 1600 ),titular Adriana Joita ! Eu am donat 10 ron. Daca dintre toti cei care au comentat, macar 50% doneaza 5 ron…ar fi ceva…sanatate tuturor!

  65. corina spune:

    fiecare moment din emisiune a fost o bucurie pentru mine.Ma gandesc cu mare drag la fete si sper sa le fie bine sa fie intelepte si fericite sa devina oameni buni si sa ajute la randul lor ,respect pentru tot ce faceti toate lucrurile facute se intorc intr-un fel sau altul la noi.

  66. Victor spune:

    Nu am plans da cand m-au botezat ai mei ,adica de 29 de ani si nici nu am crezut vreodata ca o sa plang asa fara limita precum la aceasta emisiune. Felicitari!

  67. mirela spune:

    Buna Adela,

    In primul rand, felicitari! S-a vazut cu cat suflet v-ati implicat in acest proiect! Aveti tot respectul! Am totusi o intrebare: fetele astea nu au pensie de urmas? Pt ca in mod normal ar trebui, si daca nu au trebuie sa le ajutam cumva sa o obtina!

  68. anca spune:

    Buna seara, Adela

    Nu pot sa iti spun cat de mult te admir pentru ceea ce faci, mai ales ca urmaresc de multa vreme blogul tau si da, pot sa spun din suflet … Sunt FAN

    Ne-ati terminat cu emisiunea asta; sotul meu si cu mine ne-am cutremurat de plans, ne uitam si nu ne venea sa credem ca este posibil asa ceva, intr-o tara considerata civilizata si totul raportat la timpurile in care traim. Daca aceasta poveste ar fi fost traita si relatata acum – poate – cincizeci de ani, nu ar fi fost mare mirare. Insa azi … ??

    In orice caz, nutresc o admiratie profunda si o consideratie speciala pentru tine ca OM, nu am indraznit pana acum sa scriu, insa promit sa o fac mai des de acum incolo. Insa, sa stii, in fiecare zi citesc ceea ce tu postezi pe blog.

    Dincolo de toate aceste consideratii, cred cu convingere ca ceea ce faceti voi, Echipa Visuri la Cheie, este dincolo de o renovare, oricat de importanta sau de spectaculoasa ar fi aceasta – si nu, nu este vorba doar de case (cu toate ca sunt o impatimita a arhitecturii de interioare si a tot ce inseamna design de interior si frumos in general); ceea ce faceti voi e sa le aduceti celor cu adevarat loviti de viata – SPERANTA. Sa ii faceti sa renasca, sa creada din nou ca se poate, ca este bucurie si dincolo de suferinta.

    Pentru ca, asa cum spunea Goethe in urma cu ceva vreme: „Speranta e visul omului treaz”.

    Va rog sa nu renuntati.

    Cu drag,

    Anca

  69. Daniel spune:

    Felicitari ! O intrebare: la ce pret ar fi un astfel de proiect , ma refer la casa la gri fara mobila, electronice etc. ..
    Multumesc,

    Daniel.

    • Adela Parvu spune:

      Daniel, cel mai in masura sa-ti spuna asta e inginerul Florin Brinzan. Telefonul lui este 0745.078.969. Pentru acest caz materialele de constructie au fost sposorizate de Dedeman, asa ca mie imi este greu sa fac o evaluare, deaorece s-a luat ce a fost nevoie ca sa se ridice casa rapid in doar 3 saptamani.

  70. Gigi spune:

    Respect !!! Respect !!! Respect !!!

  71. felicia spune:

    Sa va dea Dumnezeu sanatate , la toata echipa, ca faceti minuni.Am plans de fericire pentru fete. Multa sanatate si Domnului DASCAL.RESPECT.

  72. George spune:

    Dragilor, de obicei inregistram emisiunile pe care vrem sa le vedem si astfel derulam publicitatea; in cazul acestei emisiuni am vazut toata publicitatea. Ni s-a parut corect sa o vedem. Doamne ajuta.

  73. Mihaela spune:

    Buna ziua, Fetita mea s-a uitat la aceasta emisiune si a fost foarte impresionata de frumusetea interioarelor. Acum isi doreste si ea ca in dormitor sa ii punem tapet cu bufnite. Avand in vedere ca are numai note de 10 i-am promis ca asa vom face. Va rog din suflet sa imi transmiteti si mie de unde pot achizitiona acest model.
    Va multumesc si va felicit pentru emisiunea dumneavoastra extraordinara !

  74. Ludwig spune:

    Oare or fi doar ele care locuiesc in asemenea conditii in Romania ? Dar celular aveau ? Cu siguranta…..
    In afara de asta, permite-mi o intrebare: Atunci cand v-ati deis sa-i afisati pe internet, cu nume, poze, etc. v-at gandit ce inseamna asta pentru aceste persoane pentru viata si viitorul lor ? Ele inca sunt tinere, poate nu si-au dat seama si nu sunt in stare sa judece ….in schimb VOI, puteati sti si sunt sigur ca STITI, ca internetul nu uita. Aceste persoane se vor vedea si in 50 de ani pe net cu toate ca poate atunci nu isi mai vor dori acest lucru.Vor Vor avea copii, un job, sefi, etc.

  75. In aceasta emisiune,voi cei din echipa va implicati nu doar sa construiti o casa pentru cei care au nevoie de ea ci si emotional.Stiti sa faceti oamenii fericiti si sa le readuceti zambetul pe buze,sa uite de nevoi si necazuri.Sunteti extraordinari.Felicitari.

  76. Nick spune:

    Buna Ziua Tuturor!

    NU am vazut emisiunea, doar am citit presa! RESPECT! Insa, fetele vor trebui pastrate in grija si mai departe, pana cand ajung sa se aiba in grija si singure! Doar sa donam bani si bunuri, care, sper, ca prin ProTV si asociatii, sa ajunga acolo unde doare, nu e suficient, inca! Mai ales ca primaria primeste o parte din donatii…aceeasi institutie care nu sa sinchisit pana acuma…! Cum rezolvam?!?! (Voluntari care sa aiba grija, poate?)

  77. mihaela spune:

    Tot respectul si toata admiratia pentru acel profesor minunat care a sesizat cazul fetelor!!!Bravo echipei! M-a impresionat foarte mult acest caz.Le doresc putere si incredere ca vor putea reusi in viata poate mai bine decat multi dintre copiii care au tot ce le trebuie acasa.

  78. Liviu spune:

    Frumos , pana la lacrimi.

  79. bucurosul spune:

    Nu pot decat sa spun ca ma emotioneaza destul de tare emisiunea asta cu fiecare episod in parte, faceti o munca titanica si de o calitate excelenta. Va felicit din toata inima…

  80. sorin v spune:

    Fetele astea de acum au de fapt nevoie de ajutor. Pana acum aveau casa lor, icoana parintiilor lor, lumea lor simpla si sanatoasa. De acum vor avea in jurul lor invidie, casa va deveni in scurt timp probabil un depozit de haine si lucruri vechi venite de la oameni de fapt cu suflet. Nevoie vor avea insa de protectie, de o indrumare sincera in viata si pentru scoala, de chibzuinta multa, multa,multa in folosirea banilor ce se vor strange in cont, probabil doar intr-un timp foarte limitat.
    Domnule PROFESOR, va rog duceti-va la capat lucrul bun pe care l-ati deschis! Dumneavoastra le puteti ajuta.

  81. vali spune:

    Buna dimineata Adela…pentru ca e dimineata acuma cind scriu.
    Ar trebui sa va scriem numele cu majuscule …intii anonimului invatator si mai apoi voua echipei si sponsorilor care au facut posubile aceste minuni. Imi pun pe cap citeva mii de palarii si cu respect si admiratie mi le scot pe toate in fata voastra.

    • Camelia Braga spune:

      Draga Adela , ca esti un om minunat eu stiu deja.Te-ai oferit sa ma sustii intr-o problema care chiar daca nu a avut finalizare a avut un scop. (dar vom vorbi alta data despre asta). Vreau doar sa-ti multumesc. Pentru ce ai facut impreuna cu echipa Visuri la cheie. Pentru toate cazurile pe carele ajutati. Dar in special pentru acele 3 copile minunate. Mai mult nu voi spune . Au spus-o toti cei care au comentat si cred ca suntem mult mai multi uimiti si consternati de rautatea romaneasca pura . Te rog doar sa incerci sa le oferi copiilor un suport parintesc. Au nevoie de sfaturi de mama. Vor fi sustinute de foarte multi oaameni dar sufletul si bunatatea ta cred ca le va ajuta foarte mult.Am vazut ca te iubesc si au incredere in tine . Poate nu vor avea nevoie de tine zilnic doar atunci cand au nevoie sa le fi aproape , sa le dai un sfat , sa le asculti ..

  82. Magda spune:

    Dintre toate emisiunile eceasta imi face cea mai mare placere….pana cand sunt oameni ca Adela si echipa, pot nadajdui ca empatia, bunatatea pana la urma vor invinge lacomia, indiferenta, invidia etc.Din pacate in prezent bantuie molima criticii… pentru ca e mult mai usor usor sa critici decat sa construiesti (la propriu si la figurat)

  83. ana spune:

    Oricat ma bucur pentru cele trei surori, nu ma pot abtine sa nu spun: rusine guvernelor care de peste 20 de ani nu au fost in stare sa faca ceva pentru tara asta, rusine autoritatilor locale, rusine comunitatii, rusine bisericii ortodoxe romana cea vesnic cu mana intinsa! Emisiuni ca aceasta sau ca Dansez pentru tine nu pot rezolva problemele oamenilor. Va dati seama cati va asteapta sa le bateti la usa? De parca ajutorul ar trebuie sa vina de la televiziune.

  84. Cristian spune:

    Doamna Adela Parvu, sunteti un om de mare valoare sufleteasca. Sa fiti sanatoasa. Nu am cuvinte sa va spun ce am simtit citind ce a-ti facut pentru fete. Adela Parvu un OM !

  85. Drumea Ilie spune:

    Sunteti o echipa geniala, va urmaresc cu drag fiecare emisiune, dar cel mai mult ma impresionat fetitele de la Poiana Jud Dimbovita,am urmarit emisiunea si in reluare cutremurator caz.

  86. Dan spune:

    Faceti lucruri minunate alaturi de Dedeman! Felicitari! Cuvintele ar fi de prisos! SUPER! Sa o tineti tot asa! Va intreceti pe voi la fiecare casa.

  87. Stefan 51 spune:

    buna seara
    doamna adela am urmarit emisiunea cu multa emotie,dupa am ramas cu niste intrebari am experimentat viata celor trei copile dupa divortul parintilor mei cind „neamurile”se uitau la noi copii sa vada ce va iesi din noi. acum ma intreb daca neamurile fetelor, care pina acum nu stiau de existenta lor, le descopera si se propun „ajutoare”de nepretuit sa fie alaturi de ele in CASA. va imaginati ce ar putea urma? presupun ca ati luat in calcul varianta asta si sper ca le-ati atentionat pe fete sa va ceara sfatul cind vor avea „oferte”de ajutor

  88. Gavriloi Adina spune:

    Felicitări din tot sufletul pentru toată echipa!
    A fost o emisiune la care am plâns cu suspine.
    Vă admir!

  89. Cristina spune:

    Este de departe cea mai emotionanta emisune pe care am vazut-o pana acum..si ma refer la faptul ca emotiile pe care le-ati transmis cu totii au fost adevarate! Este de admirat ce ati facut pentru aceste fete,si nu ma refer numai la casa pe care ati construit-o ci vorbesc despre faptul ca le-ati oferit sprijin moral.Au mare nevoie de asa ceva,le lipseste dragostea de parinti si au simtit ca exista cineva pe lume care are grija de ele.
    Asa cum v-a impresionat pe voi ,asa m-au impresionat si pe mine,mai ales ca am si eu o fetita ..
    Admir faptul ca ajutati oameni care au intr-adevar nevoie de asa ceva!
    Si ca sa inchei ,va felicit pe toti si pentru minunata casa pe care le-ati construit-o! Sunteti foarte priceputi in ceea ce faceti!

  90. Julia spune:

    Buna Adela,

    Poti te tog sa imi spui ce fel de usi de interior ati montat aici? Sau poti te rog sa imi recomanzi niste usi ieftine, dar cu un raport bun calitate pret?

    Multumesc mult!

    • Adela Parvu spune:

      Buna Julia! Aici au fost montate usile model Minimax de la Dedeman. Mie mi se par bune si acestea. Sa stii ca nu exista usi ieftine care sa te tina o viata. Exista usi care arata bine pentru o perioada buna de timp 🙂 Cele care tin o viata costa mult.

      • Julia spune:

        Buna Adela,

        Multumesc mult pentru raspunsul prompt. Usile sunt pentru un apartament „de vacanta” la mare pe care vrem sa il reamenajam si din acest motiv cautam ceva mai ieftin, nu vor fi folosite intens, doar in week-end-uri vara.

        Intr-adevar usile care tin o viata sunt scumpe!
        Inca o data multumesc!

        Julia

  91. Elena spune:

    Buna ziua
    Ce mai stiti despre fete? Uneori ma gandesc daca stiu sa foloseasca centrala, daca nu le-ar putea pacali cineva si sa le ia lucruri din casa (pt ca, nu-i asa, cat erau vai de capul lor nu se inghesuia multa lume ca sa le ajute, dar acum…), daca se descurca cu intretinerea casei…Este coplesitor tot ce-au trait, bietele de ele…

  92. MARIAN spune:

    D-na Elena a intrebat in luna ianuarie 2016 „ce mai stiti despre fete ?”. Pana in prezent niciun raspuns. Felicitari pentru ajutorul acordat in anul 2015. Dar, acum in anul 2016 nu vorbim de emisiune… de tapet, de usi, de planul casei etc….ne gandim cu sufletul la fete !

    • Adela Parvu spune:

      Buna Marian! Fetele sunt foarte bine si isi vad de viata impreuna. Au grija de casa si de ele, mai ales ca cea mica a fost operata in toamna. S-a recuperat foarte bine si acum merge la scoala. Am raspuns celor care mi-au trimis mailuri in privat 🙂

  93. Gabi spune:

    Buna Adela
    Am urmarit o parte din emisiunile voastre si am fost foarte impresionata. Felicitari pt tot ceea ce faceti. Nu am stiut ca aceste fete locuiesc in Poiana. Tatal meu are o casuta de vreo 3 ani in acest sat si nu cunoastem oamenii dar ma gandeam sa aflu unde stau ( sau poate ma indrumi). Poate din cand in cand le putem acorda un mic ajutor. De exemplu acum ma gandeam ca eu m-am ingrasat dupa nasteri si am hainute care nu imi mai vin. Crezi ca ar accepta sa primeasca? Sau ce mai au nevoie..cum ai spus si tu macar o vorba buna, o indrumare! Felicitari pt ceea ce realizati!

  94. cristea marin spune:

    puteti sa ne ajutati si pe noi varugam frumos suati pe nr 0786355445

  95. patricia spune:

    felicitari si din partea mea pentru minumatiile care le faceti!!! va scriu dupa un an de cand ati prezentat acest caz.. ce mai fac fetele? cum au tecut de iarna(lemne pentru foc, facturi etc.)… sper din suflet ca sunt bine 🙂

    • Adela Parvu spune:

      Patricia, fetele sunt foarte bine. Cea mica a fost si operata pe inima, iar cea mare si-a gasit servici si are si un iubit, care o sustine, inclusiv financiar 🙂

      • patricia spune:

        ma bucur ca toate merg inspre bine si ca Dvs. tineti legatura cu ele; ganduri bune, imbratisari nenumarate si muta sanatate fetelor si intregii echipe 🙂

  96. Francisdes spune:

    Bardzo fajna strona, znalazłam tutaj mnóstwo fajnych materiałów które poszerzyły moją wiedzę. Fajnie że są w sieci takie strony.

    Kross level b2

  97. Raluca spune:

    Foarte bun articol, va felicit pentru acest gest frumos; pare ca acum va fi o casa potrivita pentru iernile ce urmeaza.

  98. Karin spune:

    Doamna Adela, mai stiti oare ceva despre aceste fete, sunt bine?

    • Adela Parvu spune:

      Bună Karin! Da, sunt bine. Cea mijlocie Lori a făcut finalizat facultatea de științe economice și acum e mămică. Cea mare este și ea mămică. Cea mică urmează să-și continue studiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *