adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (54)

In apartamente, Design Interior, DIY/ Inainte si dupa, Romania Mea

Renovarea apartamentului Adinei Ion din emisiunea Visuri la cheie, sezonul 2

Cu greu îți poți imagina durerea unei foste campioane sportive atunci când are un copil cu probleme de sănătate, când este mereu întrebată despre când o vor vedea și ceilalți pe fiica ei pe terenul de sport. Te aștepți ca un sportiv să aibă copii sănătoși, și plini de viață, care, la rândul lor, au toate premisele să facă performanță în sport. Dar uite că nu e așa cum am crede sau cum me-am aștepta. Emisiunea Visuri la Cheie ne aduce în fața unor oamenii cu adevărați deosebiți. Ana Mărgulescu este un copil excepțional, conștient de boale ei, suferă cu inima, dar și cu plămânii. Practic, îi este foarte greu și să urce cele trei etaje până la locuința lor, neavând voie să facă efort. Dar Ana și-a găsit refugiul în lectură și în scris. Mai are două mari pasiuni: fluturii și quillingul (realizarea de obiecte din benzi de hârtie). M-a impresionat maturitatea ei, felul în care vorbește deschis despre probleme pe care n-ai crede că un copil le bagă în seamă, de accea am apelat la Eli Obrocea ca să-i facă o păpușă, una care să-i aducă aminte de faptul că e încă un copil și că merită să se bucure de acești ani inocenți din viața ei.

Pentru mine a fost emoționant și să constant că după ani de efort, de dăruire, fosta campioană Adina Ion (fostă Mărgulescu) nu și-a putut permite să aibă o locuință decentă, că mai avea calciu pe pereți, așa cum mulți dintre români aveau odată, că-i era frică să stea în bucătărie din cauza faianței care se desprindea de pe pereți și că-i era frică să o dea jos ca să nu se rănească, să văd că pe jos linoleumul era ascuns de o mochetă veche sau că balconul era închis cu corniere metalice ca pe vremuri. Dar am înțeles că toate resursele ei financiare au fost direcționate către ceva mult mai important: sănătatea Anei! Pentru Adina, o fostă campioană, actualmente antrenoare de handbal pentru grupe de copii, și pentru Ana, fetița ei extraordinară, echipa Visuri la cheie a renovat apartamentul. Meritau să știe că nu sunt singure și că pot primi ajutorul nostru. Toate materialele de finisaj și cea mai mare parte dintre coprurile de iluminat sunt de la Dedeman, toată mobila este de la Casa Rusu, la fel și draperiile realizate din gama lor de tapițerii și majoritatea obiectele de decor și a tablourilor, iar electrocasnicele și electronicele de la eMag.

Pentru noi, echipa Visuri la cheie, este mereu provocator să renovăm apartamente de bloc și mai ales într-un timp scurt. De ce? Pentru că ești limitat de spațiu și pentru că la bloc trebuie să respecți orele de liniște pentru ceilalți locatari. Deși ai vrea să faci deodată mai multe lucruri nu poți pentru că pur și simplu nu ai cum să te desfășori în doar 43 de metri pătrați. Dar constructorul Florin Brînzan și-a organizat bine echipa și etapele lucrărilor astfel încât să terminăm la timp. Ce și-au dorit Adina și Ana? Când Dragoș Bucur le-a întrebat ce vor să păstreze din locuință Ana a punctat imediat: cărțile, casetele și medaliile, dar răspunsul Adinei ne-a uimit. Ea a spus că nu mai vrea să păstreze nimic, că vrea ca totul să fie nou și să uite de trecut pentru ca în locuința renovată să înceapă o nouă viață.

Apartamentul de două camere este mic, de circa 43,47 mp și o organizare simplă. Din holul de la intrare se accede în restul camerelor. În dreapta e baia (3,43 mp – 1,95 x 1,76 m), apoi față-n față cu intrarea e ușa către bucătărie (5,72 mp) care are și o cămară mică (120 x 0,90 cm), apoi camera de zi (15,77 mp cu tot cu balcon), urmează dormitorul (12,42 mp) și întorcându-ne în hol (3,52 mp) o mică debara (1,53 mp). Inițial arhitecții Andrei Samoil și Alina Vîlcu își doreau să spargă cămara bucătăriei și parapetul balconului din cameră, dar surpriză! Totul era din beton, deci adio demolări. Apoi, ne-am gândit la camera Anei, pentru că până să venim noi cele două,mamă și fiică, dormeau în același pat și evident în aceeași cameră, dar ne-am gândit că celei mici i-ar prinde bine să aibă spațiul ei, mai ales că stă foarte mult în casă.

Pentru că este un copil care n-are voie să facă efort, am încercat să găsim soluții astfel încât camera ei să devină practic un loc de joacă și plin de imaginație. Andrei Samoil, care este și el fan Harry Potter ca și Ana a fost entuziasmat să se ocupe de camera Anei și să facă acolo un spațiu creativ. În camera de zi, care a devenit practic o încăpere cu dublă funcțiune – adică pe timpul serii devine dormitorul Adinei, Alina Vîlcu s-a gândit la o altfel de organizare al spațiului, respectiv cu plasarea canapelei mai către centrul camerei astfel încât să existe loc pentru o comodă elegantă, o oglindă generoasă și un dulap încăpător. Baia a suferit și ea modificări, în sensul schimbării obiectelor sanitare și amplasării unei oglinzi mari care să dea impresia de spațiu mai mare. Un contrast de nuanțe plăcut – turcoaz cu galben muștar alături de un tapet cu frunze de ferigi vine să învesească mica încăpere. Am făcut câteva mici rafturi rotunde din ciururi de mălai cumpărate de la piață pe care le-am vopsit în argintiu. M-am legat de simbolistică – cele rele să se cearnă, cele bune să se adune.

M-am preocupat ca spațiile de depozitare să fie cât mai bine organizate, pentru că balconul urma să fie înglobat în ansamblul camerei de zi, iar cuierul existent inițial urma să fie desființat și în locul lui montată o oglindă. Dacă rămâneau hainele aici ele ar fi putut să fie îmbibate de miros, mai ales că ușa bucătăriei a fost desființată, iar într-un hol așa de mic orice obiect, precum hainele agățate pe cuier, ar fi imprimat o senzație apăsatoare, încărcată. Așa că debaraua de pe hol mi-am dorit-o pentru Adina și Ana cu locuri atât pentru haine, dar și pentru depozitarea de electrocanisce mici și a obiectelor de uz casnic cum ar fi găleală, mop, pe care le avem cu toții prin casă, dar n-aș fi vrut ca ele să fie în baia renovată. Și pentru că holul se vede din camera de zi, am pictat pe ușa armonică a debaralei ceva pe placul Anei – un răsărit de soare la mare. Anei îi place marea, iar Adinei îi place soarele, deci le-am împăcat pe ambele într-o singură decorațiune să spun așa. Am folosit culori acrilice de la Colorit. Ca să reziste în timp ele trebuie date la final cu un vernis, îți spun asta dacă vrei să pictezi vreodată pe PAL.

Bucătăria mică, de circa 5,72 mp a fost reorganizată prin conceperea unui mobilier ergonomic. Au fost mutate chiuveta și lorcul pentru plită și cuptor, astfel încât între ele să existe un blat suficient de încăpător pentru prepararea alimentelor. O masă rabatabilă a fost prevăzută aici în dreptul caloriferului, calorfier pentru care există pe blatul de lucru și fante de aerisire către fereastră. În locul faianței Andrei Samoil a prevăzut foi de PAL de culoare roșie, iar în rest mobila este un crem deschis cu blaturi închise la culoare. Pe jos o gresie bej deschis și lucioasă face ca spațiul să pară mai mare. Ca și accente decorative au fost alese de la Casa Rusu tablouri în nuanțele mobilierului – roșu, negru și crem, iar lustra de la Ikea a fost accesorizată cu șiruri de fluturi realizați din hârtie albă simplă și hârtie albă creponată lipiți pe elastic subțire transparent.

Fluturii au fost un motiv decorativ de care ne-am legat pentru că ei au și o simbolistică frumoasă, asta pe lângă faptul că sunt una din pasiunile Anei. Are și o enciclopedie a fluturilor și mi-a arătat care-i place cel mai mult. M-a emoționat când mi-a spus că și-ar dori să-i vadă și chiar să alerge după ei, dar din păcate nu poate face asta pentru că efortul o epuizează. Dar se bucură enorm când are șansa să vadă fluturi rari în natură. Fluturii simbolizează transformarea (din larve devin aceste fabuloase ființe), dar și bucuria și libertatea. Da, ne dorim pentru Adina și Ana o viață mai frumoasă, mai veselă și cu bucurii multe de acum încolo. Sperăm că ceea ce am realizat aici pentru ele va însemna un început optimist. Ajutându-ne unii pe alții suntem mai împliniți și fericiți. Acesta este mesajul cheie al emisiunii Visuri la cheie și de aceea spunem: Crede în oameni!

Poți revedea în reluare episodul 6 din sezonul 2 Visuri la cheie pe ProTv, duminică 1 noiembrie 2015, de la ora 16 și oricând pe voyo.ro și gratuit pe protvplus.ro.

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (59)Autocarul n-a mai putut ajunge în fața blocului, așa că Dragoș Bucur ne-a îndemnat să o luăm pe jos.

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (60)Am fost emoționați în fața ușii pentru că nu știam cum vor reacționa când ne vor vedea.

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (61)Adina a crezut că noi am venit pentru preselecție, nu se aștepta deloc că îi vom face casa. Dar noi cei care apărem în emisiune nu facem selecția cazurilor, ci mergem unde ne trimite redacția Visuri la cheie d ela ProTv. Dacă cineva ne vede în fața ușii înseamnă că deja a fost selectat și că echipa noastră îi va renova locuința.

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (62)La o simplă atingere plăcile de faianță au căzut.

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (2)

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (3)

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (7)

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (6)

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (5)

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (4)

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (1)

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (82)Înainte de renovare, apartamentul Adinei era unul care nu mai fusese aranjat în ultimii 17 ani de zile, cu excepția dormitorului. A dat cu vopsea lavabilă peste calciul din dormitor și a ales culori ca să nu mai apară totul alb ca de spital, cum spunea Ana.

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (45)

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (48)

Frigiderul și congelatorul sunt încorporate în mobilier. S-a ales această soluție pentru ca totul să fie cât mai practic și funcțional.

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (11)

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (16)

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (12)

Am ales să vopsim contarul de gaz pentru că el nu putea fi mascat. Dar în nuanță metalică argintie el apare ca fiind la locul lui în bucătărie.

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (46)

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (47)

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (58)În dreptul caloriferului din bucătărie s-a făcut o masă rabatabilă. Caloriferul beneficiază de fantă de aerisire și pe blat. Scaunele pot fi depozitate în cămăra de lângă bucătărie, care a fost transformată și în spațiu pentru mașina de spălat.

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (49)

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (50)

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (44)

Cămara a devenit și locul pentru uscarea rufelor pentru că e un spațiu ventilat natural. Suportul pentru haine a fost achiziționat de la eMag. Vezi AICI modelul.

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (51)Pe peretele bucătăriei, unde inițial era faianța care se desprindea, s-a optat pentru zugrăveală simplă cu vopsea lavabilă pentru spații umede.

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (52)

În holul de la intrare, în locul vechiului curier a fost montată o oglindă, iar vechea debara a fost închisă cu o ușă din PAL. Peste această ușă am pictat un răsărit de soare. La interiorul debaralei există spațiu pentru haine, dar și de depozitare.

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (53)

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (13)

În baie s-a folosit vopsea lavabilă, cod 72-7 Golden Strike de la Deutek și preparată la Dedeman. Gresia care îmbracă și cada este de la Dedeman, vezi AICI modelul, la fel ca și tapetul de la Dedeman, colecția Metropolis de la Vlies, vezi AICI modelul.

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (57)

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (55)

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (56)

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (54)

Comoda din spatele canapelei vine să ofere atât loc de depozitare, cât și o delimitare plăcută a camerei. Fiind cu dublă funcțiune – cameră de zi și dormitor, canapeaua aleasă este una extensibilă, iar oglinda albsolut necesară.

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (34)

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (36)

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (33)

Vechiul parapet a fost îmbrăcat și el apare ca o piesă de mobilier dinspre cameră. S-a folosit PAL bardolino de la Casa Rusu. Dinspre balcon el are funcțiune de pantofar.

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (38)

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (40)

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (41)

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (37)

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (35)

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (42)

În living pereții au fost zugrăviți în verde, cod de culoare 79-5 Boreal Bog de la Deutek, vopsea preparată în magazinul Dedeman. Aceeași culoare a fost folosită și pentru fluturii realizați din carton.

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (29)

Camera Anei a fost zugrăvită parțial într-o nuanță de albastru, codul 157-5 Sea Vent de la Deutek și preparată la mașina de vopsea din Dedeman.

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (32)

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (31)

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (26)

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (27)

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (25)

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (28)

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (30)

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (10)Andrei Samoil pe timpul șantierului în timp ce testa mătura pe post de leagăn 🙂 Vezi AICI pe blogul lui un text frumos și emoționant.

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (14)

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (17)

La final, Ana fericită cu noua ei păpusă Celastrina, o păpușă creată și făcută manual special pentru ea de către Eli Orbocea. Mai jos o amintire pe care o prețuiesc nespus – momente petrecute cu adorabila Ana. Cartea ei a fost tipărită într-un număr limitat de către echipa Visuri la cheie. Sperăm că în curând să apară într-un tiraj mai mare. Vă țin la curent!

adelaparvu.com despre apartamentul de 2 camere al Adinei Ion, episodul 6, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (18)Fotografiile de calitate sunt realizate de Răzvan Lupică pentru ProTv, Visuri la cheie

42 Responses to Renovarea apartamentului Adinei Ion din emisiunea Visuri la cheie, sezonul 2

 1. ati integrat intr-un mod foarte frumos pasiunile fetitei in amenajarea pe care ati facut-o. Pare rupta dintr-o carte de povesti!

 2. Dana spune:

  Buna ziua, in dormitor corpurile de iluminat sunt de la dedeman?

 3. Irina Anghel spune:

  Două elemente mi-au reţinut atenţia: primul, răsăritul pictat pe fundalul tricolorului României (să-i aducă aminte proprietarei de ţara pentru care a făcut echipă) şi ciururile din baie, a căror nouă utilizare îmi aminteşte de faptul că milităm pentru reciclări inteligente. Simbolistica lor este genială, bravo, Adela!

 4. Cristina B. spune:

  Foarte frumos amenajat!!! Ca de obicei foarte multe sfaturi utile, idei interesante si emotii multe la fiecare amanajare din seria Visuri la Cheie!
  Felicitari! Faceti atatea lucruri minunate si aduceti atata bucurie in multe inimi!

  ps: o rugaminte: leaganul balansoar alb cu perna rosie din camera Anei de unde e cumparat? Multumesc!

 5. […] tot atunci mi-am dat seama cat ma ajuta copilul din oglinda. El inca stie sa se joace si ma ajuta cand amenajez o camera tematica Harry Potter, el ma sfatuieste cand creez un program al unei taberei, cu el rad cand astept pe cineva sa ii fac […]

 6. Doina spune:

  Foarte frumos, bineinteles! Deja puteti avea un brand ‘Visuri’, dragilor! Este atat de bine cand faci oamenii fericiti! Cred ca se vor simti fff bine in acel apartament acum!
  Mi-a placut foarte mult ideea cu vopsitul contorului si mentinerea lui acolo. Eu am crezut initial, ca este un robotel de decor!
  Mobilierul de depozitare din livingul-dormitor, acela cu panoul gaurit mi-a placut enorm! Creeaza mister asupra a ceea ce este dincolo de panou si inlatura imaginea de masiv! Foarte frumos!
  Acest apartament revigorat, ca sa zic asa, este foarte reusit. Sper ca cele 2 locatare + papusa + fluturii sa convietuiasca foarte bine impreuna! Inca o data felicitari si multa sanatate Anei!

 7. liviubaban spune:

  Buna, de unde sunt cumparate plantele artificiale?
  Ms

 8. Any spune:

  Am urmarit aseara emisiunea, adevarul e ca ies lucruri minunate din mainile voastre, felicitari atat voua cat si sponsorilor! Chiar meritau ceva mai bun dupa atat suferinta.
  PS: Ma bucur ca exista acest blog, ma inspiri mult mai ales ca sunt inca in faza de, decorare a casei 🙂

 9. adina spune:

  Felicitari, oameni frumosi si talentati!

 10. Meella spune:

  Extraordinar! Nu am vazut emisiunea dar din ce am citit ati reusit sa realizati ceva minunat …. pt. un copil minunat. Felicitari!

 11. Rabbyt spune:

  Avem nevoie de eroi. Voi sunteți dovada că se poate.

 12. Felicitari,faceti lucruri minunate in aceasta emisiune ca de fiecare data.

 13. Ana spune:

  Va felicit pentru ideea de a publica cartea Anei, este un gest superb!

 14. Sandra spune:

  Hello! Felicitari pentru munca depusa, sunteti o echipa minunata! Adela, te rog spune-mi de unde ai cumparat accesoriile de bucatarie (borcanele albe, suportul de metal pus pe perete ce contine recipiente cu condimente, suportul pentru tacamuri)? Merci mult :)!

 15. Diana Tucaliuc spune:

  Buna seara! Faceti o treaba minunata, felicitari intregii echipe. Din pacate am pierdut o parte din emisiunea de miercuri si de aceea am o rugamintea, daca imi puteti spune, de unde ati luat fluturii din camera verde, a mamei? Imi place tare mult ideea, as vrea sa o aplic si eu (doar ca nu sunt talentata deloc) si mi-ar trebui sa comand ceva deja facut. Multumesc mult 🙂

  • Adela Parvu spune:

   Buna Diana! Nu au fost cumparati, ci au fost facuti dupa un desen vectorial, au fost taiati din carton la cutter ploter (sunt firme care fac asta), apoi au fost vopsiti cu vopsea lavabila si lipiti de perete.

 16. Iulia spune:

  Este nemaipomenit talentul vostru, mai ales ca era vorba de un spatiu mic. Fiecare loc este bine gandit, frumos aranjat, util …. felicitari tuturor!!!

 17. Viorica spune:

  Am citit tot , articolul si comentariile ,asa ca n-as mai avea nici felicitari de adresat (ma raliez celor deja exprimate) , nici intrebari legate de piesele de mobilier si decor . Toate sunt minunate . Am alta intrebare pentru tine , draga Adela : cum reusesti ca , avand o activitate intensa ca cea pe care o presupune munca ta in aceasta echipa , sa mai ai si timp de scris articole ca cel de fata , plin de explicatii tehnice dar si de consideratii spirituale , ba chiar sa si raspunzi la toate intrebarile celor care te abordeaza !!! Esti fenomenala ! Imi placi din ce in ce mai mult ! Iar daca te ajuta cineva la administrarea acestor pagini , sa stii ca sunt oameni de nadejde .

  • Adela Parvu spune:

   Viorica reusesc pentru ca ma trezesc la 4,30 dimineata 🙂 Mai pe scurt, dorm putin. Din pacate n-am pe cineva care sa ma ajute pentru blog, dar pentru amenajari am colege 🙂

 18. Mariana Guea spune:

  Buna ziua,
  Plinta alba de unde se poate cumpara?

 19. Tony spune:

  Zi-mi te rog rosul de la bucatarie din ce este facut,din pal sau autocolant,mersi frumos. P.S. sunteti foarte tariii !!!!

  • Adela Parvu spune:

   Tony, am scris in articol ca e foaie de PAL lucios de la Casa Rusu.

   • Tony spune:

    Scuza-ma n-am fost atent ,multumesc mult.

   • Irina spune:

    Va rog sa imi spuneti, acest PAL este rezistent la temperaturi inalte…in sensul ca as incerca placare peretelui la bucatarie, dar in dreptul plitei aceasta fiind pe gaz..nu vor fi probleme???

    • Adela Parvu spune:

     Există materiale rezistente la temperaturi înalte, dar dacă ți-e teamă, poți adăuga o foaie de sticlă termorezistentă peste PAL.

     • Irina spune:

      scuze ca revin dupa atata timp..insa problema nu a fost nici acum rezolvata, in sensul ca hotarasem sa merg pe sticla colorata termorezistenta insa am vazut la cineva si nu mi a placut cum se comporta in timp. cred ca raman la PAL, pana la urma daca se degradeaza in timp la pretul mic il inlocuiesc si gata!

 20. nadia spune:

  Foarte frumos!Aveti mult talent dar si dragoste pentru tot ce faceți!Toata echipa este de admirat!Am o singura intrebare,Adina unde doarme?Este destul de înaltă sa poată dormi pe canapeaua din living!

 21. nadia spune:

  Adela,imi cer scuze!Am recitit articolul tau,si am vazut ca,canapeaua este extensibila!

 22. MEDY spune:

  Adela imi place foarte mult de tine ! Am urmarit fiecare episod si faci niste lucruri minunate! Te felicit!

 23. Denisa spune:

  Adorabile articolele astea, îți urmăream înainte blogul, dar de când a închis Google Readerul, nu mai știu pe ce lume trăiesc; l-am redescoperit de când a început sezonul 2 din Visuri la Cheie și nu mă mai pot dezlipi de el!
  Se simte din lungimea articolelor și din felul în care explici fiecare amenajare în cele mai mici detalii că îți place cu adevărat ceea ce faci. Toate articolele tale despre Visuri la Cheie respiră (sau transpiră?) pasiune, iar citirea lor este la fel de plăcută cum îmi imaginez că este scrierea, pentru tine.
  Succes în cotinuare și mulțumim pentru articolele detaliate!

 24. Ina spune:

  Zi-mi, te rog, rosul de la bucatarie din PAL lucios , cum se prinde pe perete? E prins de restul corpurilor de mobila? mersi frumos.

 25. Ina spune:

  Felicitari pentru implicarea intr-un proiect foarte frumos!

 26. Drumea Ilie spune:

  Felicitari sunteti creativi , tot ceea ce ati renovat arata splendit.

 27. Adriana spune:

  Salut 🙂
  Cine imi poate spune cum se numesc florile (copaceii)?

  Multumesc!

 28. Gabriela spune:

  O amenajare superba, felicitari pentru munca depusa si pentru zambetele aduse famililor! Adela, mi-au placut corpurile de iluminat din living. De unde pot fi achizitionate? Multumesc.

 29. Luminita spune:

  Foarte frumoase amenajarile! Felicitari echipei!Avem un apartament in Bucuresti cu 4 camere. Stim cum am dorii sa arate acest apartament dar ne este frica sa angajam lucrarea cu o echipa la care nu avem referinte. Tot ce ne dorim este sa execute lucrarea repede si bine.

 30. […] de ferestre, designerii de aici au creat un loc de canapea, ca un divan înalt, iar lângă el au suspendat un leagăn de exterior, tocmai pentru a amplifica atmosfera de relaxare, de […]

 31. ionut spune:

  Felicitari pentru implicarea in acest proiect. Foarte frumos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *