adelaparvu.com despre Elle Decoration Romanian Design Award 2015, design arh Bogdan Ciocodeica, Diana Rosu, Attila Kim

In Concursuri, Idei pentru acasa, Romania Mea

Locuințe deosebite amenajate în România. Sursă bună de inspirație

Cei mai mulți dintre cei care îmi scriu mă întreabă cum pot să combine sau să modifice ambientul casei lor pentru îmbunătățirea lui. Da, contează și cum arată, dar și cât de funcțional este. Și da, oricât ai căuta pe Internet idei rămâne problema cu adaptarea acestora în locuințele noastre, adică la noi în țară. Unde poți să găsești una sau alta, de la finisaje, la soluții de compartimentare, cum poți să faci diferite structuri sau obiecte, mobilier mai speciale?

Ei bine, uite, pe platforma Elle Decoration Romanian Design Award ai acum o mulțime de proiecte realizate la noi și concepute de arhitecți și designeri români recent, adică în ultimul an de zile. Merită să le vezi, să le votezi pe cele care-ți plac (mai poți vota până pe 20 noiembrie inclusiv), dat totodată să te inspiri.

Îți vei putea identifica stilul de amenajare care-ți place, vei vedea soluții la care nu te-ai fi gândit și vei afla despre oameni talentați la care poți apela pentru ajutor. Deci uite, intră pe www.elle.ro/decoration unde vei găsi amenajări de locuințe de bloc și case, dar și amenajări de spații publice, birouri și obiecte de design. Până atunci te ademenesc cu câteva idei pe care le-am identificat în timp ce am votat și eu. Hai, spor și ție la votare și la inspirație!

adelaparvu.com despre Elle Decoration Romanian Design Award 2015, design Miruna Pavoni

Sufragerie dintr-o locuință amenajată de Miruna Pavoni, frumos separată cu uși din lemn și sticlă sablată cu model special conceput pentru acets decor

adelaparvu.com despre Elle Decoration Romanian Design Award 2015, design Ciprian MAnda

Spațiul acestei băi dintr-o locuință amenajată de Ciărian Manda a devenit mai luminos și mai spațios grație oglinzii de mari dimensiuni care îmbracă un perete întreg. De remarcat și mobilier din lemn pentru baie.

adelaparvu.com despre Elle Decoration Romanian Design Award 2015, design Diana Nitreanu, Cristina Stroe, Laurentiu Stanescu, Radu Bubulete

Un living frumos și luminos dintr-o csă amenajată de grupul de arhitecți Diana Nitreanu, Cristina Stroe, Laurentiu Stanescu, Radu Bubulete. De remarcat masca pentru calorifer, o structură frumoasă cu fante orizontale înglobată în ansamblul mobilierului de lângă fereastră.

adelaparvu.com despre Elle Decoration Romanian Design Award 2015, design Bogdan Ciocodeica, Diana Rosu, Attila Kim

Locuință tinerească concepută de Bogdan Ciocodeica, Diana Rosu, Attila Kim în care separarea dintre zona de zi și dormitor s-a făcut prin intermediul unei suprafețe vitrate. La nevoie se acoperă cu o simplă draperie.

adelaparvu.com despre Elle Decoration Romanian Design Award 2015, design Adrian Ciocazanu, Bruno Andresoiu, Cristina Teodora Nicolaescu

Garsonieră amenajată de Adrian Ciocazanu, Bruno Andresoiu, Cristina Teodora Nicolaescu, unde dormitorul este separat prin draperii.

adelaparvu.com despre Elle Decoration Romanian Design Award 2015, design Bruno Andresoiu, Adrian Ciocazanu, Cristina Teodora Nicolaescu

Locuință tinerească amenajată de Bruno Andresoiu, Adrian Ciocazanu, Cristina Teodora Nicolaescu unde tema naturii este frumos interpretată printr-o abordare în stil scandinav.

adelaparvu.com despre Elle Decoration Romanian Design Award 2015, design Marilena Popa, Mihnea Ghildus

Locuință amenajată de Marilena Popa, Mihnea Ghildus unde separarea dintre spații devine și loc de depozitare pentru trotinete, biciclete și alte articole sportive.

adelaparvu.com despre Elle Decoration Romanian Design Award 2015, design Andreea Besliu

Locuință de mici dimensiuni concepută de Andreea Besliu unde bucătăria apare ca o într-o nișă, iar masa este gândită ca la un bar elegant. De remarcat și separarea frumoasă cu crengi de mesteacăn dintre bucătărie și micul hol.

adelaparvu.com despre Elle Decoration Romanian Design Award 2015, design Camina Nicolau, Iulia Oniciuc

O baie mică, dar plăcut amenajată într-o locuință gândită de Camina Nicolau, Iulia Oniciuc. Aici suportul mașinii de cusut a fost folosit pentru lavoar.

 

6 raspunsuri pentru Locuințe deosebite amenajate în România. Sursă bună de inspirație

 1. Practic, fara cuvinte…. Foarte frumos. Mi-ati dat niste idei foarte bune pentru noul apartament. Va multumesc!

 2. Iuliana Rodica Covasa spune:

  Multumim Adela pentru tot ce ne prezinti. sunt deosebite articolele tale si de un real folos. Am vazut ca vii la Cluj, m-as bucura sa te intalnesc, pentru ca sunt din zona si acum am ocazia. oare te mai gasesc dupa ora 15 la Bastionul Croitorilor?

 3. dan spune:

  naspa…pare asa neterminata, parca ai locui intro fabrica veche

 4. Lili spune:

  Tavanul ala nu-i terminat,sau asa-i el?

 5. Florin spune:

  Imi place ca incep romanii sa renunte la incaperile pline de mobila si covoare care sa acopere si ultimul coltisor, dar nu`mi plac apartamentele care nu delimiteaza clar dormitorul de bucatarie …(se intampla la garsoniere foarte des).

 6. Vio Cretu spune:

  Imi place tare mult ideea prin care au creat spatiul de depozitare pentru articolele sportive. Am locuit multi ani intr-o garsoniera si cautam frecvent idei de folosire a spatiului intr-un mod cat mai eficient. Mai ales cand am ajuns sa se mute si iubitul meu cu mine, alaturi de cateva lucrusoare. De curand ne-am mutat, din fericire, intr-un apartament mai mare, in complexul Cosmopolis, insa tot am ramas cu pasiunea mea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *