adelaparvu.com despre renovare apartament 2 camere Bucuresti, arh Andreea Besliu (5)

In apartamente, Design Interior, Designeri si Arhitecti, DIY/ Inainte si dupa, Oameni talentati, Romania Mea

Înainte și după. Renovarea unui apartament de 2 camere din București după conceptul arhitectei Andreea Beșliu

Spațiile mici sunt o mare provocare pentru orice specialist, mai ales când încăperile precum bucătăria și baia sunt restrânse ca dimensiuni și cu forme atipice. Ei bine, am ales să-ți prezint o locuință de circa 49 de metri pătrați din București, care a fost complet renovată. Apartamentul situat într-un bloc vechi din capitală aparține unui tânăr, care și-a dorit un ambient cât mai simplu, mai ordonat și cu accente masculine. Tânăra arhitectă Andreea Beșliu a fost cea care s-a ocupat de reamenajare și a care a reconfigurat așezarea mobilierului, dar a ales totul de la finisaje și până la corpuri de iluminat. La final a rezultat o locuință aerisită, pe placul beneficiarului, dar totodată aici s-au aplicat idei frumoase de care merită să afli și tu. Dar hai să-ți spun mai multe.

Când tânărul a achiziționat locuința, aici se afla un mobilier strict necesar, dar deja învechit. El și-a dorit să beneficieze de mai mult spațiu, iar camerele să fie mai aerisite. Nu-i plăceau în principal bucătăria și baia, care aveau un aspect dezordonat. Chiar dacă, spre exemplu, la bucătărie peretele comun cu bucătări fusese desființat, senzația de spațiu aerist lipsea. În loc peretelui fusese instalată o mobilă, un soi de masă de tip bar, dar care obtura corespondența dintre bucătărie și living. Apoi, în baie, locul mașinii de spălat incomoda, iar accesoriile pentru curățenie erau mereu la vedere ceea ce-l deranja pe proprietar. Cum a abordat arhitecta totul? A pornit de la principale nemulțumiri și a regândit bucătăria și baia. Apoi, a luat pas cu pas fiecare colț de cameră pentru a obține o imagine finală cât mai ordonată.

Bucătăria se vede imediat de la intrarea în casă, fiind deschisă atât înspre micul hol de la intrare, cât și către living. Ca atare Andreea Beșliu a prevăzut acealași finisaj în aceste zone ale case, tocmai pentru a conferi un aspect armonios, ordonat. Un alt criteriu avut în vedere a fost mobilarea mult mai coerentă, cu aparatele electrocasnice frumos înglobate în ansamblul pieselor și totul legat. Ca să căștige spațiu, arhitecta a prevăzut în locul aragazului o plită mai îngustă cu o hotă încastrată îm mobilă deasupra ei. A avut în vedere și necesitățile proprietarului, dar și accesul către exterior necesar tubulaturii hotei.

Ca să aducă un plus de vivacitate întregii zone de zi, arhitecta a propus o culoare roșie pentru fețele mobilierului (și carcase albe), dar un blat alb asortat cu plăci mici de faianță albă. Astfel, acest contrast aduce un plus de luminozitate, dar și culoare în locuință. Fosta masa ce bloca spațiul dintre bucătărie și living a fost înlocuită cu una de tip bar, mai înaltă, dar deschisă, care permite accesul pe lângă ea, iar scaunele de bar cu spătar înalt asigură susținerea spatelui și dacă tânărul proprietar vrea să lucreze aici la laptop. De asemenea, există patru locuri de ședere la masă, deci numai bine și atunci când are rude ssau prieteni în vizită.

În camera de zi totul este miminal ca și mobilare, dar ingenios rezolvat. Pentru că nu și-a dorit multă mobilă, arhitecta a prevăzut spații de depozitare la nivel inferior și la nivel superior. Fiind însă corpuri cu sistem push, deci fără mânere, ele abia se observă, par mai degrabă parte din structura spațiului. Secretul constă și în contrastul de texturi. Pentru a aduce un plus de originalitate, Andree Beșliu a folosit placări ce seamănă cu zidăria de cărămidă, dar le-a vopsit într-o nuanță antracit mată. Mobila este lucioasă, dar textura peretului mată, la fix pentru ca ecranul generos al televizorului să acapareze privirea. Canapeaua simplă, dar confortabilă, însoțită de un puf peste care poate fi așezată piesa pe roți din PAL cu rol de măsuță este exact ce și-a dorit proprietarul.

Locul canapelei este marcat de modul de finisare al peretelui, dar și prin luminile prezente în zonă, fiind delimitată de restul prin același model de cărămizi prezent pe partea opusă. Draperii mate, închise la culoare vin să accentueze verticala camerei, iar un covor simplu, dar moale asigură confort. Pentur un plus de acuratețe vizuală arhitecta a folosit un parchet deschis la culoare care face spațiul să pară mai luminos și mai amplu, mai ales pe timpul zilei.

Către zona de baie, pe peretele parțial al bucătărie ce dă înspre living, arhitecta a creat un colț cu trunchiuri de measteacăn. În aceeași abordare minimalistă ca și cromatică, trucnhiurile vin însă cu o textură care se simte plăcut la interiorul livingului.

Mai departe, camera de baie a fost reconfigurată. În locul căzii s-a optat pentru o cabină de duș fără cădiță, ci construită și finisată cu aceleași materiale ca pe zona decorativă a peretelui. Suprafața pardoselii fiind peste tot în același nuanțe, nefragmentată cromatic, face ca spațiul băii să pară mai mare. Apoi, locul mașinii de spălat a fost păstrat sub fereastră, dar frumos înglobat cu mic mobilier destinat depozitării. Acest lucru a fost posibil și datorită faptului că a fost achiziționată o mașină cu hublou, nu cu încărcare verticală. De asemenea, contează în aspectul băii și faptul că obiectele sanitare sunt suspendate, cum ar fi wc-ul fără picior, lavorul montat pe blat.

Dormitorul este acum mult mai ordonat și aerisit grație dispunerii, dar și formei mobilierului. Linii mult mai simple, mai curate, un pat tapițat care imprimă senzația de confort, un dulap bine încadrat și încăpător alături de loc de birou găsit de această dată în camera de odihnă și nu în living cum era înainte. Pentru că mobilarea este una strictă, arhitecta s-a axat din nou pe texturi și culoare. O nuanță plăcută de verde rece colorează încăperea, iar un PaL cu apsect de lemn antichizat este folosit pentru panoul pe care este suspendat televizorul la fel ca și pentru zona de birou. Totul simplu, ordonat, inclusiv în holul de la intrare, unde acum dulapul cu fețe simple, fără mânere ascund cuierul, tablourl electric, dar și nelipsitele obiecte de uz casnic (aspirator, galeata, mop).

O amenajare reușită, totul bine organizat, cu doze de culoare exact cât trebuie pentru cineva care își dorea o locuință aerisită și cu tentă masculină. Totul a fost schimbat în locuință, începând de la instalații și terminând cu electrocasnicele, mobila și decorațiunile, iar costurile pentru de la proiectare, finisaje, manoperă și cumpărat totul nou (inclusiv televizorul de ultimă generație) s-au ridicat în total la 20.000 de euro. Sunt sigură că vei găsi și tu aici idei pentru locuința ta. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre renovare apartament 2 camere Bucuresti, arh Andreea Besliu (14)

Bucătăria înainte și după renovare

adelaparvu.com despre renovare apartament 2 camere Bucuresti, arh Andreea Besliu (12)

adelaparvu.com despre renovare apartament 2 camere Bucuresti, arh Andreea Besliu (8)

Livingul înainte și după renovare

adelaparvu.com despre renovare apartament 2 camere Bucuresti, arh Andreea Besliu (10)

adelaparvu.com despre renovare apartament 2 camere Bucuresti, arh Andreea Besliu (2)

Baia înainte și după renovare

adelaparvu.com despre renovare apartament 2 camere Bucuresti, arh Andreea Besliu (4)

adelaparvu.com despre renovare apartament 2 camere Bucuresti, arh Andreea Besliu (16)Dormitorul înainte și după renovare

adelaparvu.com despre renovare apartament 2 camere Bucuresti, arh Andreea Besliu (6)

adelaparvu.com despre renovare apartament 2 camere Bucuresti, arh Andreea Besliu (30)

La intrarea în locuință există un ansamblu de mobilier destinat depozitării și apoi unul destinat obiectelor de uz casnic.

adelaparvu.com despre renovare apartament 2 camere Bucuresti, arh Andreea Besliu (27)

adelaparvu.com despre renovare apartament 2 camere Bucuresti, arh Andreea Besliu (28)

adelaparvu.com despre renovare apartament 2 camere Bucuresti, arh Andreea Besliu (29)

adelaparvu.com despre renovare apartament 2 camere Bucuresti, arh Andreea Besliu (23)

adelaparvu.com despre renovare apartament 2 camere Bucuresti, arh Andreea Besliu (22)

adelaparvu.com despre renovare apartament 2 camere Bucuresti, arh Andreea Besliu (3)

adelaparvu.com despre renovare apartament 2 camere Bucuresti, arh Andreea Besliu (1)

adelaparvu.com despre renovare apartament 2 camere Bucuresti, arh Andreea Besliu (5)

adelaparvu.com despre renovare apartament 2 camere Bucuresti, arh Andreea Besliu (7)

adelaparvu.com despre renovare apartament 2 camere Bucuresti, arh Andreea Besliu (9)

adelaparvu.com despre renovare apartament 2 camere Bucuresti, arh Andreea Besliu (11)

adelaparvu.com despre renovare apartament 2 camere Bucuresti, arh Andreea Besliu (13)

adelaparvu.com despre renovare apartament 2 camere Bucuresti, arh Andreea Besliu (15)

adelaparvu.com despre renovare apartament 2 camere Bucuresti, arh Andreea Besliu (24)

adelaparvu.com despre renovare apartament 2 camere Bucuresti, arh Andreea Besliu (17)

adelaparvu.com despre renovare apartament 2 camere Bucuresti, arh Andreea Besliu (19)

adelaparvu.com despre renovare apartament 2 camere Bucuresti, arh Andreea Besliu (18)

adelaparvu.com despre renovare apartament 2 camere Bucuresti, arh Andreea Besliu (20)

35 Responses to Înainte și după. Renovarea unui apartament de 2 camere din București după conceptul arhitectei Andreea Beșliu

 1. Bogdan spune:

  Arata bine…dar sincer 20.000 euro pentru o amenajare in 49 m in Romania anului 2015 mi se pare ceva cam exagerat.

  • Adela Parvu spune:

   Pai daca te gandesti numai cat costa electrocanicele si electronicele, ca mobila toata e facuta pe comanda, toate instalatiile au fost refacute, finisajele toate schimbate, manopera inclusa, deci cam asta e pretul daca vrei sa schimbi totul.

   • Bogdan spune:

    Putem discuta despre pretul corect al manoperii si al mobiliei dar nu neaparat la asta ma refeream. Mai degraba m-as gandi in primul rand la faptul ca foarte multi romani isi cumpara o locuinta prin programul Prima Casa si aici sumele astea de amenajare par total exagerate. Pe de alta parte 20.000 euro reprezinta un kit la gri al unei case pe structura de lemn sau metal cu o suprafata generoasa…Cam la asta ma refeream…mai mult un fel de retorica morala..:)

   • Adela spune:

    Da, e bun pretul mai ales pentru ideile frumoase si practice. Eu am dat 13.000 euro doar cosmetizare 44mp…

 2. Alin Georgescu spune:

  tabloul de sigurante in dulap… nu stiu cat de ok este. in rest – minunat! felicitari!

 3. Raluca spune:

  Foarte frumos

 4. vasilica spune:

  foarte frumoasa schimbare

 5. Florin spune:

  Cat de mult se poate aerisi un apartament prin alegerea mobilierului corespunzator … Felicitari!

 6. mada spune:

  Adela de unde e sistemul de perete sticla/usa din baie de la dus? multumesc

 7. rodica lupu spune:

  Absolut speciala aceasta rezolvare a locuintei, felicitari!

 8. Lorena spune:

  Cu excepția băii, amenajarea nu este pe gustul meu. Prea multe texturi și nuanțediferite, pentru un spațiu atât de mic. În zona de zi am văzut rosu, pardoseli închise și deschise, mov, gri, ba chiar și negru, la frigider. După mine, less is more. Dar important este ca locatarul sa se simtă bine acolo, ceea ce bănuiesc ca se întâmplă.

  • Adela Parvu spune:

   Mie mi s-a parut foaret din categoria less is more 🙂 Acum depinde de gusturi Lorena, cum ziceai. Si da, proprietarul se simte foarte bine ceea ce inseamna ca Andreea si-a facut de minune treaba 🙂

  • Gabriel spune:

   De acord, culorile nu sunt calde chiar incofortabile, si cu toate ca arata bine nu stiu cat de practic este noul aranjament….nu zic ca arata mai bine inainte. Se putea mai putina mobila si mai mult spatiu. Canapeaua aia in fata tv ului nu se poatevsta pe ea. Dar…..asta e doar parerea mea.

 9. Jeny spune:

  Felicitări foarte frumos. …

 10. mihaela spune:

  Din punct de vedere gramatical, nu este corect sa incepi propozitiile cu „pai” , mai ales in scris. Aviz utilizatoarei!

 11. monica spune:

  Frumos!suntem din Oradea și aș dori să apelez la serviciile d voastra.se poate ?

 12. Irina Anghel spune:

  Imi place reorganizarea, felicitari tinerei arhitecte – si-a configurat interesant inceputul de portofoliu! Mi-au atras atentia nisele, pentru ca sunt ofertante pe verticala si isi merita instalatia cu mesteceni. Cat despre ingrijorarile unor cititori, am mascat panoul electric cu un dulapior de lemn si ne simtim confortabil si eu, si el, din punct de vedere tehnic si estetic; o amenajare serioasa, fara onorariul arhitectului/ designer-ului de interior, cam la atat urca: 50 mii EUR la 80 mp, scriu din experienta. Nu detaliez alergatura si logistica, pentru ca ar fi trebuit sa ma desbagubesc singura pentru noptile albe… Numai bine tuturor!

 13. Daniela Muresan spune:

  Buna Adela, mi-a placut mult lampadarul pe mov din living. De unde este achizitionat?
  Multumesc frumos!

 14. Cristina spune:

  Cum se poate lua legatura cu arhitecta Andreea Besliu?

 15. Lucica spune:

  Buna, Adela,

  Poti sa imi spui te rog de unde sunt achizitionate corpurile de iluminat din camera de zi? Lustra si lampadarul mov. 🙂

  Multumesc frumos!

 16. Drumea Ilie spune:

  MA FASCINEAZA FIECARE CAMERA DIN IMOBILELE RENOVATE DE ECHIPA TA.
  SUNTETI CREATIVI SI MA BINE DISPUNETI CU APARITIILE VOASTRE.
  FELICITARI .

 17. Adri spune:

  Bună Adela. Te urmăresc cu entuziasm și te apreciez foarte mult. Am nevoie de puțin ajutor și m-am gândit că poate ai putea să-mi sugerezi câteva sfaturi. Mi-am cumpărat un apartament de curând (52mp). Am optat ptr ideea de bucătărie open space, în toată casa am gresia și parchetul alb. Am optat ptr un colțar mov deschis cu alb și perne cu imprimeuri de ziar. Ce culori mi-ai recomanda ptr mobila de bucătărie și living și ptr pereți?

  • Adela Parvu spune:

   Adri, conteaza mult ce nevoi ai pentru depozitare, cat de mari si luminoase sunt camerele pentru a alege o anumita forma si o anumita culoare pentru mobila. Mobila ocupa cel mai mare volum dintr-o locuinta, ca atare ea este tratata in relatie cu spatiul, lumina, functionalitatea pentru care serveste. Mi-e greu sa-ti spun cu ce s-ar asorta doar din punct de vedere al culorilor pentru ca dupa cum vezi conteaza si textura si forma ei. In orice caz mobila de bucatarie si cea de living, daca coexista intr-un spatiu merita tratate unitar. Mi-ar fi de folos niste imagini.La prima strigare as zice ca mobila poate fi un gri cald, dar la fel poate fi alba, dar cu fronturi si carcase care sa aiba nuanta si textura de lemn de fag, deci ceva deschis.

 18. Superb. Merita banii dar nu toti dintre noi avem si de aceea incropim fiecare dupa ureche. Dar merita banii. Mie imi place sa fie si util, confortabil.
  Daca indeplineste si aceste cerinte pe langa frumusete e foarte bine.
  La noi, de fapt si in alte tari, spatiile sunt mici si acolo traim cu de toate.
  Acolo uscam rufele, acolo facem gimnastica, calcam rufele, convietuim cu animalutele dragi noua, biblioteca, biroul, ne tinem lucrurile care STIM noi ca o sa MAI avem nevoie de ele sau lucruri aferente altor hobby-uri.

 19. […] fost și cazul proprietarului de față, care a găsit un apartament la ultimul nivel al unui bloc din București. Suprafața generoasă, de circa 140 de metri pătrați, este împărțită pe două niveluri, al […]

 20. […] cine le-a degustat, adică restul erau tare încântați. Am fost împreună cu tânăra arhitectă Andreea Beșliu alături de bloggerii Vlad Petreanu, Bogdan Epure, Marian Ionescu, Alex Ciucă și invitații lor. […]

 21. […] a funcțiunilor. În această locuință au fost făcute modificări și ai și câteva imagini de dinainte și după reamenajare ca să-ți dai seama cât de mult poate să schimbe imaginea locuinței o abordare […]

 22. […] ani și-a amenajat casa (surprinsă în imagini, ca și acum de revista ElMueble). Acum a simțit nevoia de o schimbare pe care a făcut-o fără să cheltuiască foarte mult și în niciun caz să mai treacă prin […]

 23. Alexandra spune:

  Buna Adela, stii de unde se pot gasi tulpinile de copac din separeul de pe hol?

 24. […] recent inaungurat de la Bacău, împreună cu colegele mele arhitecle Ramona Isăcescu și Andreea Beșliu ne-am gândit la tine, care ești în dilemă și nu știi ce să alegi. Ca atare, am creat în […]

 25. Total Design spune:

  O renovare superba Adela! Ne inspiri de fiecare data

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *