Delicat și elegant acest apartament de trei camere din București, care măsoară circa 64 de metri pătrați la interior, care cu tot cu balcon depășește cu puțin 71 de metri pătrați. În cazul de față este vorba despre mobilare, decorare și utilare cu electrocanice, finisajele fiind deja existente. Așa că bugetul pentru cele trei etape amntite a fost de 10.500 de euro cu TVA, adică 13.020 de euro, iar designerul Irina Pogonaru de la Photoliu.com a reușit să-l folosească foarte bine, ambientând frumos încăperile locuinței aflată în complexul rezidențial The Park. Irina a gândit totul pentru o familie cu un copil, așa că spațiul de zi este unul amplu, cu bucătărie și living ce comunică între ele și cu două dormitoare dedicate, unul matrimonial, al doilea pentru un copil școlar.
Mi-a plăcut mult modul prin care Irina Pogonaru a adus culoarea la interior, chiar dacă a lăsat majoritatea pereților în alb. Accente în nuanțe plăcute, inspirate de natură, și de Parcul Tineretului aflat în apropierea complexului, vin să aducă un șarm aparte. Livingul te întâmpină cu o canapea confortabilă de la Mobila Dalin care are o tapițerie de verde primăvăratic și un fotoliu cu tapițerie în nuanță de corai pastelat de la Photoliu. Tapițeriile colorate sunt puse în evidență și de perne decorative (de la Ikea), iar contrastul de textură este plăcut, respectiv măsuța de cafea dintr-un buștean de brad (prin Photoliu). În ansamblul livingului contează prezența plantei exotice achiziționată prin Maison Dadoo.
Deasupra comodei tv, realizată pe comandă la Mavinni Mobili, tablouri și postere pe pereți preiau nuanțele tapițeriilor și armonizează camera de zi, pe când covorul alb cu motive negre, schițate (de la Mobexpert) face legătura cu bucătăria și zona de luat masa tratate în alb și negru. Orientarea canapelei, pe mijlocul spațiului amplu, delimitează livingul de bucătărie, separare marcată și de prezența comodei pe care sunt poziționate două lămpi frumoase cu abujururi achiționate de pe site-ul Made.com. De la baza acestor lămpi Irina s-a inspirat pentru a crea modelul fețelor comodei, cu model frezet și finisate în alb, comodă realizată pe comandă cu ajutorul celor de la Mavinni Mobili.
Zona de luat masa este elegantă, cu o masă sculpturală, desenată de Irina și realizată pe comandă (de către Henderson) la fel ca și scaunele vopsite în negru și cu tapițerie asemenea (de la Photoliu). Lustra și ea sculpturală (cumpărată online de pe Made.com) vine să confere rafinament zonei și tot ansamblul se proiectează frumos pe fundalul alb al bucătăriei. Și asta într-un cadru domninat de alb (și biblioteca din hol este albă realizată pe comandă la Mavinni Mobili) și de finisaje deschise la culoare, aproape de nuanța de fag, cum sunt gresia de pe jos în bucătărie și mai departe parchetul și ușile interioare aflate la vedere. Și chiar dacă există mult alb, acesta este variat cu contrast monocrom, adică cu negru, dar și prin texturi.
Bucătăria este una minimală și are toată dotările incluse, cu electrocasnice marca Whirlpool. Pentru a se încadra în buget, Irina a decis ca mobilierul să fie achiziționat de-a gata de la Ikea. Totuși, bucătăria prezintă un inconvenient, respectiv distanța prea mică între plită și chiuvetă, ceea ce îngrădește activitatea pentur prepararea alimentelor în acest spațiu. O soluție mai convenabilă din punct de vedere al exploatării spațiului ar fi fost realizarea unei bucătării pe comandă, dar este clar că ar fi costat mai mult. În schimb ideea de ambientare este reușită, cu mobilier alb, blat de lucru negru pe care se pierd dotările (plita și chiuveta sunt și ele negre) și cu panouri ce imită marmura care protejează zona de lucru. Accentele precum desenul marmurei și mânerele aduc un plus de eleganță bucătăriei, la fel ca și forma bateriei de aici.
Dormitorul matrimonial inspiră confort grație tăbliei impozante și capitonate cu catifea. Realizat la comandă cu ajutorul firmei Meranti Studio, patul invită la relaxare, la odihnă și el se reflectă interesant în oglinzile ce plachează dulapul generos din încăpere, o piesă de mobilier realizată de asemenea pe comandă la Mavinni Mobili. În loc de noptiere sunt măsuțe delicate din metal aurit și sticlă pe care sunt așezate veioze elegante, toate achiziționate de la Zara Home, la fel ca și pernele decorative și lenjeria de pat. Salteaua este achiziționată de la Ikea, iar draperiile și perdelele sunt realizate pe comandă la Il Spazio (de altfel ei le-au făcut în totă casa).
Camera copilului este una veselă, dar totodată ponderată ca și culori. Acestea sunt prezente atât cât trebuie și nu vorbesc despre băiat sau fată, ci despre vârsta școlară. Patul este creat ca un refugiu, supraînălțat, la bază având sertare pentru depozitare, și încadrat de dulapuri. La interiorul patului există etajere, numai bune pentru cărți, care invită la lectură și la explorare. În acord cu tema inspirată de parc, irina Pogonaru a ales un tapet cu animale, desenate într-un mod jucăuș, un tapet care intimizează camera și o fac mai specială. Tapetul ca și storurile sunt achiziționate pe comandă de la La Maison. Locul de birou este personalizat, respetiv masa de birou de la Kika beneficiază de mânere de la Zara Home, iar scaunul de la Photoliu este tapițat cu un material confortabil și elegant.
O locuință plăcută, elegantă, cu accente decorative rafinate, cu corpuri de iluminat cu aluri suple, sculpturale, care crează o ambiență scenografică pe timpul serii. Suprafețe mari tratate în nuanțe deschise ce pun în valoare piesele alese în culori deosebite, de-a dreptul delicioase. Detalii aurite d ela mic mobilier la mânere vin să aducă un strop de stălucire, iar materialele pentur tapițeri de la catifeaua din dormitor la plușurile scaunelor vin să aducă un plus de confort. O locuință ca respiră și prin a cărei amenajare Irina Pogonaru ne demonstrează că se poate mobila și decora frumos, original, cu piese unicat un apartament de trei camere cu un buget acceptabil. Uite, ai mai multe detalii despre locuință pe site-ul The Park, dar poți afla mai mult și din prezentarea video în care Irina îți vorbește despre cum a gândit totul. Sper să te inspire și pe tine!
Deschiderea spatiului salon/bucatarie pare ca a fost posibila datorita faptului ca peretii despartitori nu au fost pereti de rezistenta (din ce se vede, respectiv pt ca apartamentul pare fi a realizat pe cadre de beton)….
Lejer, amplu, spatios….
Da, asa este Florin. Ai observat bine faptul ca structura de rezistenta a permis deschiderea spatiilor.
Adela spune-mi te rog de unde este scaunul din camera copilului.Am gasit un model asemanator la Mobexpert dar pretul este unul mult prea mare.
Andrada vezi niste surse aici http://adelaparvu.com/2016/03/16/am-gasit-acele-scaune-pe-care-le-cautai/
Foarte frumoase usile! de unde?
Multumesc
Buna Nicoleta! Cei de la The Park mi-au spus ca furnizorul lor de usi este Pinum.
Este foarte frumos, dar unde pui vasele spalate sau unde este masina de spalat vase?
Stela, cred ca-ti imaginezi ca au facut curatenie, au strans ce era de strans ca sa arate bine in poza 🙂 Nicio casa nu arata asa…locuita de o familie ocupata si cu un copil mic 🙂 Una peste alta nu vad sa aiba masina de spalat vase, vasele se strang in chiuveta se tin la scurs pe unde apuci si le bagi in sertare, la locul lor 🙂 Oricum, e f ok apartamentul 🙂
Nu stiu arhitectul, dar sunt aproape sigura ca in suspendatul de deasupra chivetei se afla un scurgator de vase; de altfel, un accesoriu nelipsit in peste 95% din bucatariile fara msv.
Parerea mea.
Da, la prima vedere pare foarte colorat si dragutel. Doar ca un spatiu trebuie sa fie functional. Daca luam doar bucataria: unde este spatiul efectiv de lucru, unde sa toci legumele de ex? Ah da pe masuta aia foarte fashion , cu scaunele alea tapitate unde copilul nu va avea voie sa verse nimic.
Foarte frumos dormitorul copilului? E facut la comanda sau e gata cumparat?
Am scris in text Ioana.
Ok ! culori armonioase si linistitoare, greu de intretiunut acel covor alb, iar la bucatarie intre aragaz si chiuveta nu exista suficient spatiu pentru un uscator de vase. Nu am vazut loc dedicat pentru o masina de spalat vase (?). In mod traditional sub aragaz este cuptorul, asa cred. Daca gospodina gateste mancaruri traditionala romanesti din acea bucatarie, misosul de varza calita sau friptura de ceafa de porc, parfumeaza tot apartamentul, daca este o discreta hota , nu sunt convins ca poate prelua orice „inconvenient ” al bucatariei. Forte frumos si atragator ca prezentare, dat functional nu prea este !!! Se putea si mai bine !
Arata f bine. La bucatarie in schimb blatul de lucru efectiv nu exista.. Ma gandesc ca se puteau organiza totusi altfel, in asa fel incat sa ramana un spatiu destinat gatitiul.
Se pot face comenzi pe made.com si in Romania?
Din pacate nu se onoreaza comenzi si in Romania, dar o intreb pe Irina cum a procedat si revin Victoria.
Am aflat de la Irina ca au ajutat-o prietenii ei din Marea Britanie care le-au comandat pe adresa lor din UK si apoi au expediat ei corpurile de iluminat dorite de Irina pe adresa din Romania.
Imi plac panourile care imita marmura , se gasesc la noi in tara ? multumesc
Dar baia? Era interesant sa vedem ideile de acolo.
Bună seara, foarte frumos și bine gândit și eu vreau sa fac ceva modificări în apartament, din 2 camere sa fac 3 ( livingu sa devina și bucătărie iar bucătăria sa o fac dormitor), menționez ca blocul este unul nou iar suprafață utilă este în jur de 65 metrii. Credeți ca se poate? Cum pot lua legătura cu arhitectul.
Buna Alina! Poti sa-i scrii Irinei pe adresa [email protected]
O parere personala: cei de la The Park isi fac prea multa reclama, nemeritata uneori. Nu vad o investitie inteligenta in aceasta ambientare. Daca se respectau functiunile pe termen lung, se renunta la finisajele existente, se muta chiuveta sub geam si se largea astfel blatul de bucatarie. Sigur se gasea loc si pt calorifer, livingul fiind generos. Alt minus: simeza se incepe de la tavan in jos , pt a garanta loc TV-ului. Altfel, musafirii se vor delecta cu miros de peste la tava si revistele de pe bustean.
Irina, tot ca parere personala, iti spun ca ma bucur de faptul ca un dezvoltator imobiliar investeste in design, in special in designul romanesc si implicit in designerii de la noi. Sa lansezi o astfel de provocare designerilor romani aceea de a amenaja cu un anumit buget o locuinta, mi se pare extraordinar din mai multe puncte de vedere. Ii ajuta pe viitorii proprietari sa afle exact ce stil le place si sa vada exact cum ar putea arata casa lor, pentru toti cei care afla despre amenajari, cum ar fi si cititorii blogului meu, sa-si dea seama ce poti face de un anumit buget si nu in ultimul rand observa generozitatea lor de-a oferi toate informatiile, inclusiv locurile de unde au fost achizitionate diversele obiecte, plus promovarea designerilor romani. Nu mai spun ca-mi plac cei de la The Park pentru ca sunt sponsori ai unor evenimente de design romanesc importante si mentionez aici Elle Decoration Romanian Design Award. Aaa, si inca ceva – imi place complexul lor pentru ca e intr-o zona buna din Bucuresti, excelenta pentru o familie care isi doreste copii 🙂
[…] în mod deosebit încât să se gândească la amenajarea casei în funcție de ele. Da, în apartamentele actuale, unde suprafețele vitrate sunt mari, prea mult loc pentru mobila destinată depozitării nu prea […]
[…] mici nu-ți permit să le personalizezi prea mult din lipsă de spațiu ori că dacă se alege mobilă deschisă, mai exact albă, decorul ar putea fi prea banal. Dar nu e întocmai așa. Ceea ce contează într-o locuință este […]
Buna Adela, vreau sa imi comand si eu de pe made.com si vad ca nu au livrare in Romania. Ai idee cum au reusit sa aduca produsele la noi? Zi frumoasa! Georgiana
Au apelat la niste prieteni stabiliti in afara tarii 🙂
Multumesc pentru raspun! 😛
Sunt putin dezamagita ca nu pot, sper sa imi treaca. :)) Ai idee unde gasesc la noi mobila in acelasi stil. 🙂