adelaparvu.com despre tevi, design interior Reiko Feng Shui Interior Design

In Constructii, Shopping

Acum poți curăța țevile de calcar și rugină fără chimicale

Da, chiar nu ne punem problema ce se întâmplă la interiorul țevilor pentru că, nu-i așa, nu le vedem. Majoritatea țevilor sunt trase prin pereți, dar chiar și atunci când sunt aparente nu ne gândim că din cauza depunerilor de la interiorul lor apa poate să nu mai aibă presiune, când e agent termic sau că ar putea fi dăunată calitatea ei ori că depunerile pot împiedica încălzirea optimă a caloriferelor sau că electrocasnicele noastre pot fi distruse din cauza depunerilor de calcar de la interiorul lor. În drumurile mele prin magazine am dat de un stand mic, pe lângă care toată lumea trecea nonșalantă, dar mi-a atras atenția pentru că era un mic film de prezentare în care se vorbea despre acest sistem de care-ți spun azi. M-am uitat cu atenție la film, am luat și un pliant, apoi ajunsă acasă am căutat mai multe informații. Așa că mi-am spus că e cazul să-ți spun și ție despre Calmat, căci așa se numește sistemul prin care depunerile de rugină și calcar sunt îndepărtate.

Îți spun din start că eu nu mi-am instalat un astfel de sistem acasă, așa că da, sunt curioasă să aflu dacă cineva l-a montat și e mulțumit de el. Până atunci însă mi-am propus să aflu mai multe despre Calmat și să-ți spun și ție că poate-ți prinde bine, mai ales că este recomandat pentru locuințe private. Pe scurt, cei de la firma germană care l-au patentat și dezvoltat susțin că prin inducerea unui curent prin firele care se leagă la exteriorul țevilor sunt modificate cristalele de calcar pe care apa le conține. Ei bine, de regulă aceste cristale se depun compact îngustând diametrul țevilor la interior, de unde și problemele cu presiunea și calitatea apei. Calmat însă este nonivaziv, deci nu are contact cu interiorul țevilor, dar modifică structura cristalelor de calcar, iar acestea nu se mai depun, ci sunt eliminate odată cu apa. Practic se formează în continuare un strat subțire, dar el devine unul protector și nu unul care să dăuneze. Cristalele nu mai atacă țevile, deci nu apare nici rugina, ca atare viața lor este mai lungă, dar implicit și a dotărilor și aparatelor care sunt conectate la ele.

Kitul de montaj al acestui produs este foarte simplu, intuitiv și permite ca operațiunea de fixare a sistemului Calmat să fie făcută de oricine, fără niciun fel de scule. Constă dintr-un aparat, care se racordează la o sursă de electricitate (deci își trebuie o priză) și apoi la acest aparat se conectează benzile ce se înfășoară pe țeavă. Partea frumoasă este că poate fi montat pe orice tip de țeavă, fie că e din cupru, fier, plumb, pexal, PVC atâta timp cât țeava are diametrul maxim de circa 40 mm. De asemenea, germanii susțin că și țevile afectate pot fi curățate cu acest sistem, deci chiar dacă ai deja depuneri și montezi aparatul Calmat acestea vor începe să fie eliminate.

Cert este că apa devine mai dură și din cauza depunerilor de la interior țevilor, iar noi nu prea știm asta, credem că pa este dură de la sursă și atât. De regulă alegem filtre, dar care se montează la capătul țevilor, deci problema de la interiorul lor rămâne. Mai mult, dacă există depuneri în interiorul țevilor, acestea se vor vedea pe dotările și electrocasnicele din inox, căci petele de calcar își fac simțită prezența din plin. Îți spun că nu m-am gândit la aceste aspecte, dar uite că sunt specialiști care se ocupă de treaba asta. Dacă e să nu mai folosim produse chimice pentru curățatul țevilor și obiectelor din inox folosind acest produs, nu pot să spun decât că aparatul Calmat e binevenit. Uite, AICI am găsit filmulețul tradus în limba română și AICI ai și manual și detaliile tehnice despre Calmat. Referitor la preț, eu am găsit produsul la 889 lei îm Hornbach, după cum vei vedea și în imaginile de mai jos. Ți-am pus și filmulețul în engleză ca să-ți dai seama cum funcționează sistemul. Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!

adelaparvu.com despre tevi desfundate de calcar si rugina, sistemul Calmat (5)

adelaparvu.com despre tevi desfundate de calcar si rugina, sistemul Calmat (6)

adelaparvu.com despre tevi desfundate de calcar si rugina, sistemul Calmat (7)

adelaparvu.com despre tevi desfundate de calcar si rugina, sistemul Calmat (10)

adelaparvu.com despre tevi desfundate de calcar si rugina, sistemul Calmat (4)

adelaparvu.com despre tevi desfundate de calcar si rugina, sistemul Calmat (3)

adelaparvu.com despre tevi desfundate de calcar si rugina, sistemul Calmat (2)

adelaparvu.com despre tevi desfundate de calcar si rugina, sistemul Calmat

adelaparvu.com despre tevi desfundate de calcar si rugina, sistemul Calmat (9)

adelaparvu.com despre tevi desfundate de calcar si rugina, sistemul Calmat

adelaparvu.com despre tevi, design interior Fine Edge Designs
Pentru casele în stil industrial, unde țevile sunt la vedere, aparatul se poate monta, dacă nu pe țevi, pe perete. Sus foto design interior Fine Edge Designs. Jos foto design interior Reiko Feng Shui Interior Design

adelaparvu.com despre tevi, design interior Reiko Feng Shui Interior Design

14 raspunsuri pentru Acum poți curăța țevile de calcar și rugină fără chimicale

 1. Cristina Iamandi spune:

  Buna, Adela
  Daca ai stii de cate ori am vrut sa postez, la diverse articole! E, acum am trecut la fapte, pentru ca ma intereseaza produsul asta prezentat de tine. In ce magazin ai intalnit standul? Sa ma duc sa vorbesc cu oamenii aia! Multumesc foarte mult! Te pup!

 2. Cristina Iamandi spune:

  Tot eu! Am gasit datele de contact ale distribuitorului in Romania, insa tot as vrea sa vorbesc fata in fata cu cineva de la firma, despre acest produs. Asa ca, te rog, zi-mi in ce magazin ai gasit standul lor!

 3. Cristina Iamandi spune:

  Multumesc! Sorry! Da, ai scris Hornbach! Asa e! Iti multumesc! Am sa iti scriu dupa ce ma duc acolo… Prin telefon este altceva… Esti minunata, draga mea!

  • mathushalem spune:

   1) Daca n-ai tevi de 40 mmm nu se poate monta ? 2) Cum adica ” unde țevile sunt la vedere, aparatul se poate monta, dacă nu pe țevi, pe perete ” Poi dac tevile nu sunt la vedere si il montezi pe perete, cum il legi la tevi ? ? 3) Ce se intampla cu calcarul din apa ? Spuneai ca nu se mai depune…asta inseamna ca nu se depune nici pe rezistentele masinilor de spalat (rufe, vase), nici pe filtrul de cafea, nici pe schimbatoarele de caldura din centralel termice sau pe rezistenta boilerelor, deci acesta ramane in suspensie in apa si ajunge in cafea, supa, dus, ap de baut ? 4) Cum adica ” apa devine mai dură și din cauza depunerilor de la interior țevilor, iar noi nu prea știm asta ” ? Deci apa dura se depune pe tevi…iar mai apoi devine si mai dura de la depunerile depuse chiar din ea ??? Hahahah..tare asta !!! Ca atunci cand te prinzi de par si incerci sa te tragi in sus 🙂

 4. Model de articol scris de cineva care nu se pricepe la subiect (și asta doar ca să nu spun ceva legat de publicitatea „subtilă”, da? 😉 )… adică plin de inexactități (și asta doar ca să mă exprim eufemistic, da? 😉 ).

  • Adela Parvu spune:

   Da, asa este Insalatorul de Iasi nu ma pricep la instalatii, dar ma pricep sa spun despre produsele pe care le intalnesc in cale 🙂 Pentru instalatii apelez la instalatori si mereu caut unii priceputi ca se gasesc tare greu.
   Si apropos de publicitate Instalatorul de Iasi, cum ar fi fost sa scriu despre aparatul asta, dar sa nu spun cum se numeste, unde se gaseste si cat costa? Cat de subtila sa fiu? Iar daca sunt lucruri pe care crezi ca le poti explica mai bine, te invit sa-ti dai cu parerea la modul constructiv si sa explici tu mai bine 🙂

 5. Paul spune:

  Interesant ar fi daca ar posta cineva care a folosit asa ceva ,sa ne spuna daca isi face treaba asa cum spun producatorii.

  • viorel spune:

   Eu l-am cumparat de acum 2 ani si va pot spune ca eficacitatea aparatului este mica (caut deja o alta metoda de curatat calcarul din boiler si instalatie ca vine iarna)

 6. Lucian spune:

  Carcotasi mereu vor fi ! E o idee a unui produs despre care DOAR cineva care foloseste ne-o poate impartasi !

 7. MESTERCA CRISTINA spune:

  Buna,si eu am pe interiorul tevilor mai mult pietre de rugina deoarece sunt rosii si se prind de magnet oare produsul CALMAT merge si ptr tevile mele?

 8. Redox spune:

  Acest aparat a fost brevetat în romania de un inginer român, în anii 90, mult înainte de a aparea acest produs!
  Căutați la OSIM RedOx brevetat de domnul inginer Chis Eugen!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *