adelaparvu.com despre bucatarie Valcucine (11)

In Mobila, Shopping

VIDEO. Da, există bucătării care costă 57.000 de euro

De multe ori sunt întrebată despre costuri înaintea soluțiilor, iar când vine vorba despre mobilarea bucătăriei nu de puține ori am auzit: da’ cât pot să varieze costurile? Ei bine, îți spun că pot să varieze în funcție de așteptările tale și anume foarte mult. Prețurile în sus nu cunosc limite, dar e adevărat că odată cu ele vin și inovațiile. Am fost invitată la un eveniment Timișoreana, unde Marius Tudosiei ne-a gătit rețete cu bere într-un showroom foarte dichisit. Este vorba despre Kult HomeStories din București, unde am aflat despre bucătăriile Valcucine, modelele produse de italieni fiind prezentate în showroom. Dintre acestea modelul Artematica cu tehnologia New Logica System mi-a atras atenția pentru că inițial nici nu mi-am dat seama că e o bucătărie. Abia când a fost scosă la iveală de către Ioana Cojocaru, general manager Kult, am descoperit și eu inovațiile care sunt ascunse în spatele fețelor dulapurilor.

Orice designer sau arhitect ar aprecia modul cum este concepută această bucătărie pentru că detaliile sunt incredibile, la fel și inovațiile. De la sistemele discrete pentru polițele din sticlă la sistemul LED care iluminează tot spatele bucătăriei la prizele demontabile, mobile care se pot scoate și repoziționa unde e nevoie de ele. De la picurătorul inclus în mobilier la nivelul chiuvetei la bateria mascată în spatele ușii glisante, de la modul cum e gândit tot frontul de lucru cu blatul de 60 cm în spatele căruia este organizată toată zona de depozitare cu încă 20 cm (deci în total bucătăria ajunge la lățimea de 80 cm) la prizele USB și cântarul încorporat. E un adevărat proiect SF această bucătărie, dar e adevărat că și prețul este SF pentru cei mai mulți dintre noi.

N-aș putea să spun că este o bucătărie frumoasă, dar pot spune că este una impecabil gândită și realizată, atât de impecabil încât n-ai cum să o reproduci. Cei de la Valcucine și-au spus că e o nebunie cu trendurile în materie de mobilier, așa că s-au oprit din goana tendințelor și s-au pus pe treabă pentru a realiza o bucătărie cu adevărat ergonomică, funcțională și trainică, evident având grijă și de mediu. Designerul Gabriele Centazzo este cel care a creat această bucătărie de secol XXI. Astfel, bucătăria este total ascunsă în spatele fețelor dulapurilor. Până și plita, prezentă pe blat este mascată cu un element culisant din Corian.

Noutatea este adusă prin egonimie, funcțiuni, dar și prin estetică. Închisă, bucătăria apare ca o comodă lungă cu sertare fără mânere. Deschisă, devine un adevărat laborator culinar, cu toate accesoriile, dotările și inovațiile incluse. Spre exemplu, hota este total mascată, dar perfect funcțională și cu putere mare de absorbție. Sub ea sunt dispuse accesorii culisante pentru depozitarea condimentelor care pot fi accesate ușor în timpul gătitului. În plus, ca dotare unică este un robinet special care să te ajute în timpul gătitului atunci când este nevoie de apă suplimentară. Deci, nu te mai duci la chiuvetă să umpli un pahar cu apă, ci acționezi bateria care apare ca un duș cu furtun reglabil. Apoi, mi-a plăcut picurătorul inclus în mobilier, apa de la acesta fiind în mod automat scursă în instalație. Există și aparat de vidare inclus, la fel ca și un cântar de bucătărie.

Prizele demontabile care se pot repoziționa unde este nevoie de ele sunt însă extraordinare. Nici n-aș fi crezut că s-a inventat așa ceva. Iar faptul că mai există și prize USB pentru telefon sau tabletă, care să te ajute să urmărești eventual un bucătăr care-ți spune într-o prezentare video cum să prepari ceva sunt de-a dreptul uimitoare. Este impecabil realizat și sistemul de iluminat al bucătăriei. Un panoul întreg iluminat cu benzi LED te ajută să vezi tot ce ai nevoie în timpul gătitului, chiar dacă nu ai avea un corp de iluminat general în bucătărie. Iar modul cum sunt petrecute cablurile, faptul că sunt superb rezolvate cele mai mici detalii este de copleșitor. Să-ți mai spun și de iluminatul de la nivelul sertarelor? Că atunci când deschizi sertarele ai parte de lumină, prezentă tot cu bandă LED în lateralul lor? Dar ce zici de corpurile de mobilă îmbrăcate în lemn vechi de 6000-7000 de ani, stejari recoltați de pe fundul râurilor ca să nu mai fie tăiați copaci din pădure, dar a căror fibră de-a dreptul pietrificată poate îmbrăca fețele bucătăriei (model Artematica).

Da, toți pritenii mei m-au întrebat – dar ce face bucătăria asta la prețul ăsta? Gătește singură? Ei bine, nu, dar cu siguranță îți oferă o experiență de neuitat de fiecare dată când gătești pentru că totul este la îndemână. Prietena mea Andreea îmi spunea că pentru că astfel de bucătărie s-ar apuca de gătit, dar sigur cine își permite o astfel de bucătărie nu prea mai are timp de gătit. Sau cine știe? Poate își face. Referitor la preț îți spun că e valabil pentru ceea ce vezi în showroom, adică nu e neapărat ceva standard prețurile la bucătării fiind și în funcție de proiect, de spațiul bucătăriei tale.

Partea bună din toată povestea asta? Că odată cu inovațiile și tehnologia de la Valcucine disponibilă pe piață avem șansa ca în 10-20 de ani ceea ce e foarte SF pentru mulți să devină un standard la preț acceptabil pentru mai mulți dintre noi. Inovațiile nu au fost niciodată accesibile din start, dar grație celor care le-au conceput, le-au materializat, dar și celor care au fost printre primii cumpărători, astfel de concepte pot deveni mai rezonabile ca preț în timp pentru mult mai mulți oameni. Gândiți-vă numai cât de scumpe erau în urmă cu doar câțiva ani televizoarele cu plasmă și cât multe inovații s-au făcut de atunci, iar acum majoritatea oamenilor și le permit pe cele cu LED, căci între timp plasma s-a demotat. Așa și cu bucătăria asta. Este ea scumpă, dar dincolo de preț e bine să fim la curent cu tehnologia și inovațiile incluse. Hai că te las să vezi filmulețul din showroomul Kult, unde Ioana Cojocaru îți spune despre această bucătărie. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre bucatarie Valcucine (4)

adelaparvu.com despre bucatarie Valcucine (3)

adelaparvu.com despre bucatarie Valcucine (1)

adelaparvu.com despre bucatarie Valcucine (10)

adelaparvu.com despre bucatarie Valcucine (7)

adelaparvu.com despre bucatarie Valcucine (5)

adelaparvu.com despre bucatarie Valcucine (6)

adelaparvu.com despre bucatarie Valcucine (9)

adelaparvu.com despre bucatarie Valcucine (2)

adelaparvu.com despre bucatarie Valcucine (8)

5 raspunsuri pentru VIDEO. Da, există bucătării care costă 57.000 de euro

 1. mariananan74 spune:

  interesanta! pentru cine isi permite….insa eu as vrea sa gasesc un model pentru a comanda o mobila de bucatarie, dar vreau un model care sa fie util si fie folosit la maxim spatiul de depozitare.
  eu sincer va multumesc pentru ce postati pe acest blog, va felicit si va admir in aceeasi masura!
  o zi frumoasa!

  • Va invitam sa ne vizitati showroom-ul din Calea Floreasca pentru a vedea toate modelele expuse. Proiectele de mobilare se fac personalizat, in functie de spatiu, tocmai pentru a-l folosi la maxim atat ca si functionalitate/ergonomie cat si pentru depozitare.

 2. Marius F spune:

  Nici dacă gătește singura nu merita asa mulți bani! Am luat-o razna rău! Cine „își permite” bucătăria asta ar face , cu adevărat , o fapta extraordinara sa cumpere o Bucătărie de 7000 de euro si sa doneze diferența de 50 000 unor copii care au nevoie de ajutor. Asa vor vedea rodul investiției lor zeci de ani pentru ca ajutorul lor nu se va demoda ci va înflori.

  • Cristina Arsenie spune:

   Copiii au nevoie de mult mai mult decât de bani. Si exista multe nevoi de toate felurile. Asta nu înseamnă ca luxul, tehnologia si arta nu mai pot exista la cel mai înalt nivel. Amestecați lucrurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *