Un concept inedit pentru amenajarea unui spațiu mic, cum este cel al unei garsoniere. Despre ce este vorba? Despre a crea un perete culisant care să separe zona de noapte de cea de zi. Dar mai mult, să mascheze anumite funcțiuni atunci când ele nu sunt necesare. Arhitecții de la biroul MKCA au dezlovtat mai multe idei de amenajare în privința micro locuințelor, nu de alta, dar spre exemplu în Manhattan acestea sunt prezente și sunt o continuă provocare în materie de design interior. Cum să amenajezi un spațiu mic, dar fără să te lipsești de toate funcțiunile pe care o casă mai mare ți le oferă? Ei bine, acești arhitecți propun o soluție mai neobișnuită. Dar hai să-ți spun mai multe.
S-au gândit ca obiectele care ocupă mult loc să devină mobile, mai exct patul să fie unul rabatabil. Dar configurația spațiului pe care l-au amenajat nu le permite și amplasarea corectă a televizorului. Așa că au început să dezvolte conceptul de perete mobil. O structură ce înglobează televizorul glisează în spațiul camerei. Împinsă către perete ascunde patul rabatabil, dar lasă loc pentru biroul mascat după uși ca de dulap. Trasă către canapea, structura lasă loc patului să fie rabat și oferă loc pentru acces la dulapul de haine. Mai mult, televizorul înglobat în peretele mobil poate fi rotit 180 de grade pentru a permite vizionarea programelor atât de pe canapea, cât și din pat.
Din punct de vedere tehnic este o mare reușită această soluție pentru că este dificil să alimentezi un televizor într-o structură mobilă. Ei au reușit, deci vorba aia, se poate. Singura funcțiune mai vulnerabilă ar fi locul de birou. De ce spun asta? Pentru că dacă se dorește accesul la dulapul de haine, ușa acestuia culisează peste zona dedicată lucrului. Apoi, dacă ai uitat ceva pe noptiera patului, configurată ca o nișă cu rafturil în lateralul acestuia, e mai dificil să recuperei obiectul , dar dacă stai să te gândești că există toate funcțiunile în garsoniera de 36 mp, atunci acest aspect poate fi trecut cu vederea. Da, să ai pe lângă zonă de living, birou, dormitor și o sufragerie, adică loc de luat masa unde pot sta patru persoane la o cafea, în plus și o bucătărie bine organizată cu loc de frigider side by side este mare lucru.
Și baia este foarte bine organizată, iar pentru mai mult spațiu s-a recurs la o ușă culisantă. Dar este o baie în toată regula, cu cadă, e adevărat de mai mici dimensiuni, dar nu e cabină de duș, deci un confort în plus pentru orice garsonieră. Pe de altă parte, fiind o locuință mică în SUA, în New York, aici există posibilitatea să-ți speli hainele la spălătorii cu plată, deci necesitatea unui electrocasnic dedicat te scutește de o problemă în plus în privința organizării spațiului. Mi-a plăcut și modul de ilumanare, cu două structuri paralele ce marchează cea mai lungă latură a locuinței. Pe ansamblu un concept ingenios de amenajare, care vine cu ceva inedit: mobilitatea. Sper să te inspire și pe tine!
wawww.. chiar super inovativ…
foarte ingenios
interesant si de tinut minte
Va rog sa-mi recomandati un furnizor de pereti mobili pentru locuinta
multumesc