adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere, inainte si dupa, designer Adriana Croveanu

In apartamente, Design Interior, Designeri si Arhitecti, DIY/ Inainte si dupa, Oameni talentati, Romania Mea

Înainte și după. Un apartament vechi frumos renovat cu ajutorul designerului Adriana Croveanu

Au cumpărat apartamentul de trei camere în 1990, locuință în care și-au crescut copii și în care au trăit confortabil, dar după 25 de ani Maria și Constantin au simțit nevoia de o schimbare. Copiii lor s-au făcut mari, s-au dus la casele lor, iar ei au ajuns să locuiască singuri și simțeau că ambientul nu-i mai reprezintă. În urmă cu trei ani de zile renovaseră bucătăria și baia de serviciu, dar restul a rămas învechit, așa că Maria s-a apucat singură să se implice în amenajarea locuinței lor. Ambii însă, profesori universitari, s-au trezit că nu au timp pentru lucrări de amploare și nici suficientă hotărâre să se despartă de obiectele vechi. Au avut însă norocul ca una dintre nepoatele unei prietene bune să fie tânara designer de interior Adriana Croveanu, care i-a ajutat să ajungă să aibă casa la care au visat. Dar hai să-ți spun mai multe.

Locuința cu trei camere situată într-un bloc vechi din capitală are livingul ca și cameră de trecere și un număr impresionant de uși interioare. Sunt unsprezece uși interioare, ceea ce le-a dat mult de furcă. Apoi, fiind profesori, nici bugetul lor nu a fost unul considerabil, circa 10.000 de euro, iar ei își doreau ca în acești bani să schimbe totul, inclusiv finisajele, mobila, decorațiunile. Când ai un buget mic compromisurile apar, iar aici ele au constat în durata de timp alocată renovării. A durat mai bine de șase luni totul, dar Maria spune că și-au dat răgaz să aleagă totul pe îndelete. În plus, pentru prima parte a reamenajării, care a implicat schimbarea finisajelor, s-au mutat o lună și jumătate la un hotel cămin, ulterior au revenit în locuință pentru că aveau băile și bucătăria funcționale și s-au axat pe mobilare și decorare.

Și da, finisajele nu au fost ușor de realizat pentru că pe pereți aveau vechea zugrăveală cu calciu, care îți spun din experiență, este coșmarul oricărui meșter zugrav. Dar în final noile zugrăveli au ieșit bine, iar culorile alese de către Adriana Croveanu se potrivesc excelent în ambient, tonuri cunimiți, pastelate, care induc o stare de calm și relaxare. Pe jos aveau parchet în camere, unul cu lamele înguste, iar pe hol gresie. Maria și-a dorit completarea parchetului și în hol și o reconditționare a celui vechi. A avut noroc de meșteri buni, care în decurs de două zile și jumătate au făcut completările (cu parchet achiziționat de la Hornbach) și au recondiționat și lăcuit parchetul. De asemenea, ușile interioare au fost schimbate și pentru ele au apelat la un tânăr tâmplar, care le-a făcut și majoritatea pieselor de mobilier la comandă.

Dar în această renovare s-au recuperat și transformat o parte din lucruri, cum e cazul dormitorului. Aici cei doi soți aveau un mobilier din lemn masiv pe care Constantin nu vroia să-l schimbe. Problema a fost că Maria își dorea un dulap mai încăpător decât cel cu patru uși pe care îl aveau, așa că designerul Adriana Croveanu a venit cu o idee salvatoare – să fie vopsite piesele de mobilier în alb, iar ușile de la o servantă să fie refolosite pentru un nou dulap. Dulapul mai generos are o carcasă nouă din PAL, iar ușile sunt cele din lemn, dar vopsite. Tăblia patului a fost și ea păstrată, dar baza patului schimbată astfel încât să aibă ladă de depozitare dedesubt.

Al doilea dormitor a devenit birou și aici Maria și-a dorit foarte mult o atmosferă mai romantică și un birou cochet pe colțul încăperii. Un dulap generos asigură locuri de depozitare și îmbracă un perete întreg, iar în rest zona de studiu este configurată cu o bibliotecă încăpătoare, ordonată și o masă gândită pentru laptop. Masa pe colț are un picior asemănător scaunului tapițat ambele piese fiind făcute la comandă. Maria a găsit și un tapițer bun, care a ajutat-o să facă unele piese mici preum acest scaun. Apoi, pe pereți este montat și un tapet cu mode discret argintiu, cumpărat de la Dedeman, iar covorul de la Kika (loc de unde este cumpărat și covorul din living), ochit de Adriana, se potrivește la fix, dar și amortizează frecarea picioarelor balansoarului.

Perdelele și draperiile contează mult în atmosfera interiorului, căci aduc nu doar textură, ci și culoare. Dar pentru aceste decorațiuni au umblat mult Maria și Adriana și au ajuns să cumpere materialul textil de la Sophia România, dar l-au croit după plac la Karo Perdele, loc unde au făcut și perne decorative din materialele lor. Canapeaua din living este de la Mobexpert la fel ca și șemineul electric. Maria și-a dorit un șemineu și l-a găsit la preț bun în perioada de reduceri. În plus, spune că el chiar emană căldură și ambianța se schimbă plăcut mai ales în serile de iarnă. Fotoliile sunt de la Ikea și sunt confortabile, iar verdele lor completează frumos decorul.

S-a muncit mult, timp de șase luni de zile, dar Maria spune că acum au locuința mult dorită și că abia așteaptă să ajungă acasă pentru că-i place tare mult atmosfera locuinței. Ba mai mult, se gândește serios ca în curând să armonizeze și bucătăria și baia mică cu restul amenajării, care-i place nespus. Baia cea mare au reușit să o renoveze, iar pentru ea au găsit cele necesare pe Valea Cascadelor. Dincolo de imagini, Maria spune că în realitate totul este mai plăcut și mai frumos și că de una singură n-ar fi avut curajul să aleagă culorile prezente aici, dar faptul că a avut-o pe Adriana Croveanu a contat mult și i-a dat încredere. Acum, împreună cu soțul ei se simt fericiți și împliniți. Sper să te inspire și pe tine!

Dacă vrei să iei legătura cu designerul Adriana Croveanu o poți face pe adresa de mail adrianacroveanu@ymail.com, la telefon 0723.666.935 și aici ai și pagina ei de Facebook. Mai jos ți-am prezentat imaginile după reamenajare, dar mai jos ai și comparația cu ceea ce a fost înainte, de asemenea mai jos și planul. Bucătăria și baia mică nu au fost renovate.

adelaparvu.com despre reamenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Adriana Croveanu (36)

adelaparvu.com despre reamenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Adriana Croveanu (5)

adelaparvu.com despre reamenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Adriana Croveanu (8)

adelaparvu.com despre reamenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Adriana Croveanu (1)

adelaparvu.com despre reamenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Adriana Croveanu (7)

adelaparvu.com despre reamenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Adriana Croveanu (9)

adelaparvu.com despre reamenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Adriana Croveanu (6)

adelaparvu.com despre reamenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Adriana Croveanu (3)

adelaparvu.com despre reamenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Adriana Croveanu (17)

adelaparvu.com despre reamenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Adriana Croveanu (18)

adelaparvu.com despre reamenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Adriana Croveanu (19)

adelaparvu.com despre reamenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Adriana Croveanu (22)

adelaparvu.com despre reamenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Adriana Croveanu (23)

adelaparvu.com despre reamenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Adriana Croveanu (20)

adelaparvu.com despre reamenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Adriana Croveanu (21)

adelaparvu.com despre reamenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Adriana Croveanu (11)

adelaparvu.com despre reamenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Adriana Croveanu (13)

adelaparvu.com despre reamenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Adriana Croveanu (12)

adelaparvu.com despre reamenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Adriana Croveanu (10)

adelaparvu.com despre reamenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Adriana Croveanu (14)

adelaparvu.com despre reamenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Adriana Croveanu (2)

adelaparvu.com despre reamenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Adriana Croveanu (15)

adelaparvu.com despre reamenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Adriana Croveanu (16)

adelaparvu.com despre reamenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Adriana Croveanu (24)

adelaparvu.com despre reamenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Adriana Croveanu (25)

adelaparvu.com despre reamenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Adriana Croveanu (4)

Înainte de renovarea, baia avea cadă, un obiect sanitar care-ți prinde bine atunci când ai copii, dar care devine incomod după vârsta a doua. Aici au fost înlocuite toate finisaje și obiectele sanitare, iar în locul căzii a fost aleasă o cabină de duș.

adelaparvu.com despre reamenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Adriana Croveanu (35)

Vechiul dulap cu patru uși din dormitor a fost transformat într-un adevărat dressing, după ideea designerului Adriana Croveanu. O servantă veche a fost sacrificată, dar ușile ei au ajuns parte din noul dulap mult mai generos.

adelaparvu.com despre reamenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Adriana Croveanu (34)

În locul măsuței de toaletă și a servantei, pentru a căștiga spațiu și a ordona totul, designerul a propus două piese suspendate care au realizate la comandă.

adelaparvu.com despre reamenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Adriana Croveanu (33)

Tăblia patului  și noptierele au fost păstrate, dar cadrul patului schimbat, astfel încăt să aibă ladă de depozitare dedesubt, la fel și o saltea noua care se sprijină pe o somieră actuală.

adelaparvu.com despre reamenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Adriana Croveanu (32)

Vechea bibliotecă din al doilea dormitor a fost complet schimbată cu un mobilier nou, deschis la culoarea care amplifică luminozitatea încăperii.

adelaparvu.com despre reamenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Adriana Croveanu (26)

În loc de masa de birou obișnuită, noul birou este configurat pe colț pentru laptop, iar scaunul tapițat este mult mai confortabil decât vechiul model pliabil.

adelaparvu.com despre reamenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Adriana Croveanu (27)

Mobila veche, parțial deschisă a fost înlocuită în al doilea dormitor cu un ansamblu generos dedicat depozitării. Nu este nimic lăsat a vedere, iar locul micuței canepe a fost schimbat, în locul ei fiind achiziționat un model nou.

adelaparvu.com despre reamenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Adriana Croveanu (28)

Tâmplăria ușilor ănterioare a fost schimbată, iar noile modele sunt gândite și pentru a economisii spațiu. Spre exemplu în living, care e zonă de trecere, ușile sunt glisante. Ele au fost făcute la comandă.

adelaparvu.com despre reamenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Adriana Croveanu (31)

În locul vechii canapele colțar designerul a propus o canapea actuală, extensibilă și două fotolii comode, unde Maria și Constantin să poată citi în voie lucrările preferate. De asemenea, icoanele și tablourile de pe pereți au fost mai frumos așezate și organizate, conform sugestiei designerului Adriana Croveanu.

adelaparvu.com despre reamenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Adriana Croveanu (30)

Mobila veche și masivă din living a fost complet schimbată cu piese noi și actuale realizate la comandă. Maria și-a dorit un șemineu, iar acesta este acum prezent în ambient.

adelaparvu.com despre reamenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Adriana Croveanu (29)
Foto: Ana Maria Croveanu 

28 Responses to Înainte și după. Un apartament vechi frumos renovat cu ajutorul designerului Adriana Croveanu

 1. Dumitrescu Mioatra spune:

  Arata extraordinar si emana o atmosfera calda , familiala ! Felicitari .Putem sa aflam datele de contact ale tanarului tamplar ?

 2. Cristina Mindrescu spune:

  Minunat gandit si cu mult bun gust! Felicitari!
  O singura intrebare: semineul a fost cumparat de gata sau ffacut la comanda?
  Caut si eu unul ingust si nu gasesc. Acesta imi place enorm.

 3. Mihaela spune:

  Ma intereseaza unde au fost facute piesele suspendate din dormitor.

 4. Irina Anghel spune:

  Am intrat pe pagina sociala a dnei Croveanu, unde, „cu profunda modestie”, ne cere parerea. Ei bine, cu profunda admiratie ii scriu ca, reusind aceasta renovare cu numai 10 000 EUR si recicland piese valoroase, are mana de magician.

 5. Laura spune:

  Stiu ca nu se discuta gusturile, dar mie nu mi se pare ca apartamentul s-ar incadra in vreun stil. Stilul romantic se intrepatrunde cu stilul retro, elementele florale se intrepatrund cu cele geometrice.. stiu ca s-au facut concesii pentru ca nu au fost bani, dar mie casa mi se pare un talmes-balmes.

  • Dri Dri spune:

   Am incercat pentru fiecare camera in parte sa creez un anume stil. Biroul este destinat in totalitate folosirii de catre Maria, si atunci am incercat sa redau stilul romantic ce o caracterizeaza. Livingul este destinat activitatilor de familie. Fotoliile si semineul alese in prima etapa m-au dus cu gandul catre stilul retro-american, directie pe care am si urmat-o. O caracteristica aparte a acestui stil este tocmai intrepatrunderea de pattern-uri geometrice cu pattern-uri florale. Dormitorul a fost reconditionat ; stilul mobilierului m-a directionat catre un stil „tropical white”, care este in mare parte caracterizat de mobilier alb inconjurat de culori pastelate. Iconitele Mariei m-au inspirat sa completez amenajarea cu mici influente traditionale din America Latina : corpul de iluminat si mobilierul din ratan.
   Acestea este povestea apartamentului si a directiilor stilistice.

   Cu respect,
   Adriana Croveanu

 6. bia spune:

  Foarte frumos!
  Îmi puteți spune ce nuanță are lemnul mobilierului din sufragerie? Mulțumesc!

 7. Sava mircea spune:

  Un apartament cu gust si facut cu un cost rezonabil.Felicitari!
  Si eu sunt interesat de datele tamplarului Teo.

 8. Bogdan R. spune:

  Mie nu mi se pare nimic deosebit aici. Mi se pare o amestecatura de culori, cu mobila din sticlul vechi de acum 10 ani. Nu vad nimic hi-tech, nimic nou, nimic modern. Parca este mobila veche din 86 reorganizata. Acelasi pat, cu alta sscaun de birou si un tv suspendat. Pai asta este 10.000 euro? Cu banii astia, iti remobilezi tot de la 0. Eu nu vad nici un cost rezonabil, vad furt pe fata. A fost noua mobila sau a fost SH? Deschideti bine ochii inainte sa mergeti la tamplari, exista mobila gata facuta, de 10000…. de ori mai moderna.

  • Adela Parvu spune:

   Bogdan, dar cine spune ca proprietarii si-au dorit ceva modern sau cu totul deosebit? Si-au dorit o casa placuta in stilul lor. Si da, se vede ca nu ai fost implicat in nicio amenajare si ca nici n-ai citit cu atentie articolul pentru ca suma de 10.000 de euro ca sa schimbi totul este un buget modest, iar aici s-au schimbat inclusiv finisajele. Si s-a remobilat de la zero. Sa spui ca e furt pe fata e mult prea mult si chiar nepoliticos, pentru ca nu ai niciun argument. Sunt foarte curioasa de mobila aceea gata facuta de zece mii de ori mai moderna si care sa se potriveasca la fix in orice apartament de bloc. Ia, spune-ne si noua de unde zici tu ca o gasim.

   • Teo spune:

    Adela, nu-ti bate capul cu toti ”visatorii” ce au impresia ca doar ei le stiu pe toate.
    Am citit mai devreme un alt articol de-al tau despre o garsoniera amenajata cu 6500 de euro. Iar pentru un apartament de 3 camere, 10.000 de euro mi se pare magie curata, in conditiile in care DOAR semineul cel mai ieftin de la Mobexpert, costa 2895 lei (deci 600 de euro din start sunt plecati). Asa caaaa, despre ce vorbeste Bogdan ? Habar nu are !

    • Crisitina spune:

     Intr-adevar acest Bogdan habar nu are. Eu am fost recent implicata intr-o renovare a unui apartament de 3 camere incepand cu dat calciul de pe pereti, schimbat usi si tot tacamaul si am depasit de mult suma de 10.000 de euro in conditiile in care livingul nu a fost mobilat inca iar dormitorul mic a ramas cu mobila veche. Deci, despre ce vorbim?
     Oricum felicitari designer-ului si proprietarilor!

 9. gabi spune:

  Buna Adela si felicitari dnei Croveanu. Ma intereseaza sa renovez complet de la a la z un apartament 4 camere in Bucuresti. Am nevoie de serviciile voastre. Va multumesc

 10. Irina Anghel spune:

  Bogdan R, urmeaza link-ul, indeplineste-ti visul: http://www.caiverzipepereti.com/home!

 11. raluca spune:

  de unde as putea achzitiona un scaun balansoar ca cel din imagine? multumesc

 12. Sava Mircea spune:

  Buna ziua,

  Revin cu rugamintea de a afla datele de contact ale domnului Teo.

  Multumesc.

 13. Irina spune:

  O solutie potrivita pentru proprietarii apartamentului! Cred ca se bucura de noul apartament! Perdelele si draperiile sunt deosebite.

 14. Sofia Maria spune:

  Foarte frumos si bine organizat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *