adelaparvu.com despre apartament cu camere separate de usi glisante, designer Pia Capdevila, Foto ElMueble (13)

In apartamente, Design Interior

Luminoasă locuință, unde spațiile sunt separate sau deschise, grație ușilor glisante

Un proiect de amenajare interioară frumos materializat și ingenios gândit pentru a fi flexibil, mai ales în zona de zi. Mi-au atras atenția ușile glisante care separă spațiile, dar care odată deschise pot amplifica dimensiunea încăperilor și lăsa lumina naturală să ajungă peste tot. Desigur și modul de combinare al pieselor de aici este reușit, căci apartamentul din Barcelona despre care-și scriu azi, are un aer de casă de vacanță, unde accente rustice și industriale sunt frumos integrate alături de mobilier cu alură clasică și ansambluri actuale realizate la comandă. Dar hai să-ți spun mai multe.

Când ferestrele sunt dipuse cu generozitate pe o latură a apartamentului, dar nu vrei să ai biroul mereu la vedere sau bucătăria deschisă, însă le vrei pe ambele luminoase, te poți afla în dilemă cu separările. Aici, designerul Pia Capdevila a găsit soluția salvatoare cu uși glisante. S-a lăsat inspirată de flexibilitatea spațiilor mici din urbele japoneze și a delimitat bucăcătăria și spațiul de birou cu uși glisante. Închise, ele demarcă clară încăperile, deschise, lasă la vedere o zonă amplă de zi cu toate funcțiunile la vedere. Și evident că a avut grijă ca poziționarea mobilierului să fie practică și logică. Zona de ședere cu canapele este urmată de sufragerie, apoi de birou. Între locul de luat masa și birou există o ușă culisantă, care se poate trage, apoi între sufragerie și bucătărie o altă ușă glisantă care ascunde bucătăria.

Și în zona de dormit a fost aleasă soluția cu ușă glisantă pentru a separa locul de odihnă de cel al dressignului. Dulapurile sunt așezate în spatele unui perete subțire, antifonând astfel camera, și sunt dispuse în relație cu baia aflată în apropiere. Astfel, traseul este logic în privința igienei și a îmbrăcării, iar dormitorul rămâne exclusiv pentru odihnă. De altfel, chiar dacă încăperea este mică, tăblia înaltă, capitonată imprimă senzația de confort, iar mobila, dispusă simetric, deși modernă se înscrie în atmosfera romatincă de aici, venind cu o latură practică – depozitarea.

Mi-au atras atenția piesele de mobilă cu detalii industriale, de la măsuța de cafea din living la bibliotecile din fier și lemn de stejar, de la dulapul de bucătărie în ton la lustra și masa de aici. Apoi, pe lângă piese actuale, cum sunt canapelele și mobila de la bucătărie sau cea de depozitare, câteva scaune și un fotoliu șezlog, decorațiuni, oglinzi cu alură clasică vin să confere tușe romantice. Și da, piesele din lemn de stejar, alături de țesături din in sau carpete împletite fac frumos legătura între diferitele obiecte. Aspectul plăcut al locuinței este dat și de finisajele unitare. Designerul n-a ezitat să propună aceleași finisaje peste tot la nivelul pardoselilor, iar tâmplăriile sunt toate albe, și asta contează în aspectul general. O locuință plăcută și frumos aranjată. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament cu camere separate de usi glisante, designer Pia Capdevila, Foto ElMueble (17)

adelaparvu.com despre apartament cu camere separate de usi glisante, designer Pia Capdevila, Foto ElMueble (13)

adelaparvu.com despre apartament cu camere separate de usi glisante, designer Pia Capdevila, Foto ElMueble (14)

adelaparvu.com despre apartament cu camere separate de usi glisante, designer Pia Capdevila, Foto ElMueble (1)

adelaparvu.com despre apartament cu camere separate de usi glisante, designer Pia Capdevila, Foto ElMueble (7)

adelaparvu.com despre apartament cu camere separate de usi glisante, designer Pia Capdevila, Foto ElMueble (11)

adelaparvu.com despre apartament cu camere separate de usi glisante, designer Pia Capdevila, Foto ElMueble (6)

adelaparvu.com despre apartament cu camere separate de usi glisante, designer Pia Capdevila, Foto ElMueble (12)

adelaparvu.com despre apartament cu camere separate de usi glisante, designer Pia Capdevila, Foto ElMueble (15)

adelaparvu.com despre apartament cu camere separate de usi glisante, designer Pia Capdevila, Foto ElMueble (2)

adelaparvu.com despre apartament cu camere separate de usi glisante, designer Pia Capdevila, Foto ElMueble (16)

adelaparvu.com despre apartament cu camere separate de usi glisante, designer Pia Capdevila, Foto ElMueble (4)

adelaparvu.com despre apartament cu camere separate de usi glisante, designer Pia Capdevila, Foto ElMueble (5)

adelaparvu.com despre apartament cu camere separate de usi glisante, designer Pia Capdevila, Foto ElMueble (3)

adelaparvu.com despre apartament cu camere separate de usi glisante, designer Pia Capdevila, Foto ElMueble (10)

adelaparvu.com despre apartament cu camere separate de usi glisante, designer Pia Capdevila, Foto ElMueble (9)

adelaparvu.com despre apartament cu camere separate de usi glisante, designer Pia Capdevila, Foto ElMueble (8)Foto: El Mueble/ Pia Capdevila

 

11 raspunsuri pentru Luminoasă locuință, unde spațiile sunt separate sau deschise, grație ușilor glisante

  1. Lucica spune:

    de vis..

  2. moni spune:

    E interesanta si impartita inteligent, practic

  3. In primul rand, felicitari pentru articol! Ca de obicei, postarea este una foarte utila si stimuleaza imaginatia oricui pentru amenajarea propriei case.

    Cu toate acestea, creativitatea mea este cam limitata in legatura cu aranjarea mobilei in viitorul living al apartamentului pe care l-am achizitionat si mi-as dori tare mult sa ma ajuti cu un sfat. Camera este destul de mare ~ 22mp (3.4m x 6.4m), insa, fiind un apartament semidecomandat, are doua intrari spre holuri: una intr-un colt al camerei si una pe peretele opus, spre mijlocul lungimii camerei, acel perete fiind intrerupt (2m + intrare 1,25m + 3,15m).

    Nu imi pot imagine cum sa asez canapeaua si mobila in general. Singurele variante care mi-au venit in minte au fost sa cam „inghesui” totul catre un colt si chair nu imi doresc asta!

    Astept cu nerabdare o propunere!

    Multumesc,
    Alexandra Beldica

  4. Scuze, am uitat lucrul esential 🙂

    https://www.dropbox.com/s/7ik8uo7gin6t5ua/05.08.pdf?dl=0

    Poti gasi planul acolo

    Multumesc!

  5. Ana spune:

    Alexandra – livingul se poate imparti in doua sau chiar 3 functionalitati (in functie de ce iti doresti tu), astfel incat sa spunem langa geam sa organizezi o zona de lucru/ birou, apoi central canapea si masa cafea, optional si fotoliu (fotolii), iar langa peretele de la bucatarie un loc de luat masa. Alternativ, se poate aranja mobilierul de living pe 2/3 din camera (langa zona de balcon) si 1/3 din camera dinning. Ce pot spune din schema apartamentului: este f important sa asiguri un culoar de trecere catre zona de noapte (respectiv cele 2 dormitoare) si astfel vei gandi ulterior si dispunerea mobilierului. De exemplu daca dispunerea mobilierului tau in zona centrala nu mai face posibila trecerea catre dormitoare, atunci poti inversa sau gandi aranjarea mobilierului ca sa ai acea trecere asigurata. Vizual este bine sa delimitezi functionalitatea unei camere nu numai prin aranjamentul mobilei dar eventual si prin pozitionarea unor covoare, carpete.

    • Multumesc pentru raspuns 🙂 Livingul va avea cam doua functionalitati: birou + relaxare (canapea + masuta de cafea) asa ca ideea asta ar putea sa mearga foarte bine! O sa incerc sa pun in practica sfaturile si sper sa iasa totul perfect 😀 O zi frumoasa!

  6. […] Delimitările spațiilor pot fi cu totul altfel atunci când te gândești ca la granița dintre funcțiuni să ai un șemineu. Este o soluție elegantă, dar și originală, mai ales când focul este la vedere din mai multe laturi. Maschezi cât ai nevoie, dar lași la vedere focarul pentru a te bucura de plăcerea oferită de flăcări. Există mai multe situații în care poți adopta această idee. Cu cât spațiile sunt mai mici cu atât partea de zidărie (care de fapt maschează traseul pentru fum) trebuie să fie mai mică, iar focarul mai vizibil din cât mai multe părți. În cazul în care suprafața vitrată este mare, deci sunt multe geamuri, se poate amplasa șemineul în fața ferestrelor, evident condițiile de siguranță să fie îndeplinite (pentru tâmplărie). Șemineul în acest ultim caz poate fi un adevărat paravan față de terasa exterioară. […]

  7. […] dormitorul părinților, unde și aceștia își doreau o zonă de birou, designerul a legat totul, de la rafturile situate […]

  8. […] confortabilă. Și pentru că nu știau cum să procedeze au apelat la designerul de interior Pia Capdevila, care a găsit chilibru între estică, ordine și căldură. Dar hai să-ți spun mai […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *