adelaparvu.com despre Alpin Film Festival, editia pilot 2016 (1)

In Magazine, targuri, expozitii, Romania Mea

Primul festival din România dedicat culturii montane. Alpin Festival: film, carte și fotografie

Când am văzut printre invitați numele lui Cristian Lascu, cunoscut speolog și om de știință, mi-am dat seama că e vorba despre un eveniment cu totul deosebit despre care merită să afli și tu. Între 4 și 6 martie 2016, la Predeal, se va desfășura, în premieră noi în țară, primul festival internațional de film, carte și fotografie dedicat culturii și civilizației montane.

Și nu întâmplător a fost ales Predealul pentru că este orașul situat la cea mai înaltă altitudine din România (1100 m). Alpin Film Festival va fi o ediție pilot în cadrul căreia două nopți la rând pârtia Clăbucet (Sosire) va deveni un mare cinematograf în aer liber. Veți putea viziona unele dintre cele mai bune producţii internaţionale de film din ultimii ani, ce au ca subiect principal muntele şi valorile pe care acesta le inspiră – pasiune, aventură, ecologie, turism, solidaritate, respect.

Proiecţiile se vor face cu cel mai performant echipament video mobil disponibil acum în România, dotat cu un ecran de 120 mp, proiector 4k şi un sistem sonor de calitate. Vor fi și proiecţii la interior, în Sala de Sport Predeal, care va fi amenajată pentru a oferi 400 de locuri, intrarea fiind liberă.

Dan Burlac, directorul festivalului Alpin Film Festival, anunță că printre invitații la aceste eveniment vor fi personalități ale lumii montane precum alpiniștii Zsolt Torok, Cornel Coco Galescu, David Neacşu, Mircea Opriş, speologul Cristian Lascu, de care amintem deja, ultramaratonistul Toma Coconea, alergătorul montan Ionuţ Zincă.

Pe lângă proiecții cinematografice, vor fi organizate expoziții de fotografie Alpin Photo Festival, dar și lansări de carte cu temă montană în cadrul salonului de carte dedicat Alpin Book Festival. Cine va fi acolo va putea vedea în cadrul expoziției foto imagini prezentate în premieră în România, respectiv fotografii cu primele cabane din Carpaţi, începând cu sfârşitul secolului XIX (vezi mai jos câteva imagini), deci sursă excelentă de inspirație pentru cei care-și doresc să-și ridice în perioada următoare cabane de munte sau pensiuni montane.

Uite, aici pe pagina de Facebook a festivalului ai toate detaliile, iar mai jos ai o mică prezentare video în care Tudor Chirilă îți spune scurt și la obiect la ce te poți aștepta în cadrul acestui inedit eveniment. De asemenea, mai jos am să-ți trec organizatorii, dar și sponsorii și datele de contact ([email protected], tel 0726833635) în cazul în care vrei să iei legătura cu organizatorii. Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!

Tudor Chirila from Alpin Film Festival on Vimeo.

adelaparvu.com despre Alpin Film Festival, editia pilot 2016

Eveniment conceput şi organizat de: Asociaţia MIMESIS, Co-producători: Primăria Predeal, Kolectiv
Sponsori: Borsec, BDG Import
Cu sprijinul: The North Face, www.allmountain.ro, Philips TV, Himalaya, S-KARP România, Epson România, Empire Video Production, Asociația Carpatină Ardeleană a Turiștilor SKV, Agenţia Metropolitană Braşov, Aztec Inflatables, Gravity, Asociaţia Mioritics, Ţiriac Auto
Parteneri strategici: Autoritatea Naţională pentru Turism, Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani, Regionala CF Braşov, 3600 Revolution, Complexul Clăbucet Sosire
Parteneri media: KISS FM, Gazeta Sporturilor, Hotnews.ro, National Geographic Channel, National Geographic Romania, Zile şi nopti, Transilvania Expres, Mytex.ro, dordeduca.ro, Eveniment susţinut de TVR.

adelaparvu.com despre Alpin Film Festival, editia pilot 2016 (2)

adelaparvu.com despre Alpin Film Festival, editia pilot 2016 (3)

adelaparvu.com despre Alpin Film Festival, editia pilot 2016 (5)

adelaparvu.com despre Alpin Film Festival, editia pilot 2016 (4)

adelaparvu.com despre Alpin Film Festival, editia pilot 2016 (1)

3 raspunsuri pentru Primul festival din România dedicat culturii montane. Alpin Festival: film, carte și fotografie

  1. Multumim pentru informatiile despre festival. Am sa fac tot posibilul sa ajung. Va doresc o zi buna in continuare.

  2. Cata Lin spune:

    9 martie 2013 – Festivalul Filmului Montan, Valiug (Muntii Semenic, judetul Caras-Severin) – atunci a fost prima editie a unei activitati de acest gen realizata in Romania. –> http://www.caon.ro/festivalul-filmului-montan/1258609

  3. Radu spune:

    Suna interesant.. Venim! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *