adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (31)

In Case, Design floral, Designeri si Arhitecti, Romania Mea

Superbă casa modernă din Cluj-Napoca decorată de designerul Ioana Mezei

Cu o arhitectură contemporană, poziționată aproape de pădure și un interior elegant cu accente british, casa aceasta a fost una dintre cele provocatoare lucrări pentru designerul Ioana Mezei din Cluj-Napoca. De ce? Pentru că a fost visul familiei ei, vis pentru care a muncit patru ani de zile ca să-l materializeze. Ioana este mamă a trei copii, dintre care o pereche de gemeni, băieții David și Janos, și o fetiță, Anne, mezina familiei. Când au început construcția casei în urmă cu șapte ani, a cărei arhitectură a fost concepută de biroul Arhimar, gemenii aveau doi ani de zile, iar cea mică încă nu se născuse. Au trecut anii până ca totul să fie gata, cu multe obstacole, dar la final arată de senzație, în fiecare anotimp parcă interiorul devine altfel, iar Ioana Mezei știe acum mult mai multe din propria-i experiență, pe care o folosește din plin și pentru clienții ei. Dar hai să-ți spun mai multe.

Designerul Ioana Mezei, www.ioanamezei.ro

Designerul Ioana Mezei este un om talentat și sensibil, care amenajează superb diverse spații de locuințe sau cu destinație publică și de asemenea este un susținător al designului românesc, fapt pentru care o apreciez din toată inima. www.ioanamezei.ro

De regulă, cel mai greu este ca specialist să devii specialist pentru familia ta. Pe lângă implicarea efectivă, cea emoțională contează enorm. Ioana și soțul ei și-au dorit o casă mai specială, una cu arhitectură contemporană, ca să se bucure de proximitatea pădurii, de grădina de aici și de timpul petrecut în familie. Au călătorit mult, au văzut multe, așa că Ioana și-a găsit inspirația în Anglia, unde a fost la mai multe cursuri de decorare interioară. În cadrul acestora i-a picat cu tronc un șemineu mai special cu fețe vizibile pe toate cele patru laturi, prezentat ca soluție de amenjare într-un chalet francez.

De la șemineul cu focarul vizibil pe toate cele patru laturi a pornit totul și pentru casa ei care are circa 350 de mp utili. Ioana Mezei spune, mai în glumă mai în serios, că toată casa lor a fost creată în jurul acestui șemineu. Și într-adevăr livingul, și nu doar el, arată spectaculos. L-a căutat mult, dar l-a găsit până la urmă la Gaftos, firma franceză care-l produce, iar arhitecții care au conceput casa au avut grijă ca acesta să fie bine amplasat, la granița dintre sufragerie și living. Ioana a ales un granit din Italia mai colorat pentru a îmbrăca baza lui, iar în jurul acestui element al zonei de zi a început să creioneze restul spațiilor.

Ioana Mezei spune că știa ce și cum își dorește pentru casa ei, dar timpul și banii au mai încetinit procesul. Nici nu e de mirare pentru că atunci când îți dorești ceea ce este mai bun pentru familia ta și te mai și pricepi, nu vrei să faci compromisuri în alegerea finisajelor și obiectelor. Și ea chiar nu le-a făcut. A preferat să mai aștepte. Așa a reușit să aibă bucătăria la care a visat, una de la Morfosa, Italia, un mobilier cu linii clasice, finisaj alb, dar cu dotări actuale. Totul înglobat, încastrat, dar și cu accesori interesante, cum ar fi zona de depozitare adâncă în blatul mesei, locurile de ședere de lângă masa insulă, locul preferat al familiei. O masă insulă unde se gătește din plin, dar care are în lateral și rafturi, dar încorporează și un mic frigider pentru vinuri.

Desigur, fiind designer de interior a lăsat deoparte prejudecățile, așa că n-a ezitat să monteze peste tot în zona de zi, inclusiv în bucătărie, o pardoseală din parchet de stejar, finisat într-o nuanță mai închisă. Și modelul pardoselii e altfel și chiar dă foarte bine aici. Sufrageria este vizibilă atât din bucătărie, cât și de la intrarea în casă și este elegantă, cu scaune tapițate și confortabile alese evident de către Ioana și realizate prin firma ei Primera Interiors. Dar ceea ce a căutat mult Ioana au fost corpurile de iluminat, pe care le-a găsit la Ralph Lauren Home, brand pe care-l aduce prin firma sa Primera Interiors. Și-a dorit corpuri de iluminat frumoase, dar fără cristale și brizbrizuri și ai să vezi în toată casa modele inspirat alese în funcție de fiecare ambient. Mie mi-a plăcut mult și cel din living, unde lustra luminează plăcut zona deasupra canapelor generoase grupate în fața ferestrelor largi. Și ce ferestre și ce terasă!

Livingul inspiră confort la superlativ, deși Ioana spune că toți ai casei se simt cel mai bine la bucătărie, dar locurile de ședere sunt excelente și din plin atunci când le vin invitați. Biblioteca de aici este furniruită cu stejar și a fost executată la o firmă din Cluj, la fel ca și mobila destinată locului de birou, pentru care a fost găsit un colț inspirat al livingului cu vedere către restul camerei. Ioanei îi place să stea aici și să gândească proiectele pentru clienții săi când ajunge acasă, pentru că munca aceasta nu se termină niciodată, iar aici cu siguranță își găsește inspirația.

Toată zona de zi este spectaculoasă, cu spațiile aflate la vedere, cu loc de relaxare în fața șemineului și, în general, cu loc pentru ca toată familia să se simtă în voie. De primăvara până toamna terasa este unul dintre locurile favorite, căci aerul, priveliștea și modul cum e amenajat totul te îmbie să stai aici. Ioana a ales să folosească un lemn mai rezistent pentru placarea pardoselii terasei, iar balustradele din sticlă le-a simțit necesare pentru a nu obtura panorama către pădure. În schimb, pergola și alte elemente de placare din lemn de la exterior sunt din brad. Secretul aspectului frumos este întreținerea anuală. În fiecare an se uleiează și se protejează suprafețele, ceea ce asigură o imagine plăcută și elegantă a acestor elemente.

Zona de dormitoare este și ea frumos gândită, fiecare cameră de odihnă având baia proprie. Dormitorul matrimonial inspiră confort și eleganță cu acel perete întreg capitonat într-o nuanță de roz pudrat, apoi mocheta inspirat aleasă într-un nuanță deschisă face ca totul să se simtă mult mai spațios. O idee simpatică este bibliotecă al cărei interior a fost îmbrăcat cu aceeași țesătură folosită pentru draperie. Ioana spune că aplică deseori această metodă de decorare, căci țesăturile pot fi montate cu același adeziv ca pentru tapet și pe mobilă, dându-i acesteia o imagine mai specială. Lângă fereastră are și un loc pentru măsuța de toaletă, iar fotoliul este la fix pentru lecturi de seară. Separat, dar cu deschidere din dormitor este dressingul, unul generos pentru cei doi soți.

Camerele copiilor sunt gândite și în funcție de preocupările lor, deci multifuncționale, cu loc de odihnă, de depozitare, loc de birou și fiecare are camera lui. Băieților, Ioana le-a conceput un ambient în stil britanic, cu mobilă în tonuri de gri, accente în albastru și câteva tușe roșii. A avut grijă și de zona ferestrei pentru un loc de explorare, visare sau lectură, acolo unde există o banchetă. Pentru fiica lor și-a dat voie să se joace cu multe culori, în tonuri feminine de roz, iar baia este de asemenea concepută în ton cu mobilierul. A folosit tapet în această baie pentru unul dintre pereți, un tapet cu fluturi, motiv preluat și pe comoda cu sertare. Aceasta a fost o piesă de mobilier veche, maro închis, dar Ioana a reparat-o și vopsit-o, iar pe fața ei a ales să fie pictacți câțiva fluturi la fel ca cei de pe tapet.

Da, există și cameră de oaspeți, care funcționează și ca biblioteca familiei și sală de muzică, dar și o sala de fitness și de mini spa, cu deschidere către una din terasele casei. Și pe terasa casei există și loc de grătar, și loc de masă. Ioana a prevăzut tot ce și-ar fi putut dori familia ei, dar bine gândite și amplasate conform dorințelor lor. Și-a dat voie aici să se joace așa cum a simțit, de la storurile și draperiile pentru ferestre la covoare, culori, forma mobilierului, modul de îmbinare al finisajelor. Și da, a avut grijă ca băile să fie spațioase și luminoase, căci în proiectele ei s-a lovit de multe astfel de camere cu lumină puțină și dimensiuni reduse.

Deși totul pare că a curs bine, ca și etape, Ioana spune că după ce s-au mutat a avut mari probleme cu instalațiile. De la wc-uri care refulau din cauza faptului că erau pline de moloz aruncat în timpul amenajării, la țevi care erau și ele înfundate. A trebuit să refacă o bună parte din instalațiile de aici, ceea ce s-a lăsat cu spart plăcile ceramice și piatra de Viștea (de la o carieră de lângă Cluj) din băi, cu săpat în pereți și retrasat țevi. Dar a învățat multe pe propria-i piele și spune că este foarte atentă pentru clienții ei mai întâi la lucrurile care nu se văd, căci știe ce înseamnă să refaci ceva ascuns în ziduri. Dar cu răbdare și din păcate alți bani cheltuiți, a trecut cu bine peste acest hop.

Am întrebat-o pe Ioana ce au spus prietenii și rudele lor când totul a fost gata și s-au instalat definitiv în casa lor. Desigur au fost încântați, dar Ioana spune că cel mai mult i-au plăcut reacțiile copiilor, respectiv ale prietenilor copiilor ei, reacții sincere, nedisimulate. I-a rămas Ioanei în minte ce a spus unul dintre prietenii gemenilor: voi aveți cea mai frumoasă casă din lume. Da, pentru Ioana Mezei este cu siguranță cea mai frumoasă casă din lume, și nu neapărat pentru că ea a decorat-o, ci pentru că aici, în bucătărie, în fiecare dimineață și seară îi are alături pe cei mai dragi oameni din lume! O casă elegantă, cu bun gust, o casă luminoasă, cu totul specială din multe puncte de vedere, unde peisajul natural al zonei transformă prin ferestre largi și ambientul interior. Felicitări Ioana Mezei! Uite, aici ai site-ul Ioanei www.ioanamezei.ro dacă vrei să apelezi la ea ca designer de interior și aici ai mailul ei [email protected] Sper să te inspire și pe tine casa ei!

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (32)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (34)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (31)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (33)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (35)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (36)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (39)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (40)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (26)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (29)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (22)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (21)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (24)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (23)

Lumina de pe parcursul anului pare să schimbe și atmosfera interiorului, iar culorile să capete alte tonalități.

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (51)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (52)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (53)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (1)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (25)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (27)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (54)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (49)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (50)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (10)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (12)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (20)

 

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (18)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (16)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (19)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (17)

Toamna și iarna pădurea se vede fantastic, iar pe timpul verii totul înverzește.

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (44)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (41)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (43)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (42)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (47)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (45)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (48)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (59)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (61)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (60)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (7)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (8)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (57)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (55)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (56)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (3)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (58)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (4)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (5)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (14)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (13)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (37)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (46)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (38)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (30)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (33)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (62)

adelaparvu.com despre casa moderna Cluj Napoca, arhitectura Arhimar, design interior Ioana Mezei (63)
Foto: www.ioanamezei.ro

66 Responses to Superbă casa modernă din Cluj-Napoca decorată de designerul Ioana Mezei

 1. Cornelia spune:

  Superba casa si decorata extraordinar dar la noi praful este la el acasa ma intreb terasele cred ca se curata din ora in ora?

 2. Cristina spune:

  Frumoasa casa! Imi place foarte mult.

 3. Ana spune:

  superb totul! natura, aer curat, confort

 4. elena spune:

  e…..pur si simplu … wow

 5. florin spune:

  :), pot spune ca e superba? …dar cel mai mult ma bucura ca e de la noi, ca si in romania sunt oameni care pot construi ceva altfel, interesant si care te poate face sa spui uauuu, fara sa stai pe ganduri. astfel de oameni trebuie sa ne fie model. si in alta ordine de ideei, ma bucur foarte tare ca ti-am descoperit blog-ul si emisiunea ( care poate fi un model ) si poate in viitorul nu foarte indepartat sa pot apela la serviciile tale pt amenajarea si organizarea unei scoli de stat, pregatirea ei pt un Invatamant Relevant, mult succes

 6. Adina spune:

  Frumoasa casa si cum a spuns predecesorul meu ma bucur ca aceasta casa este in Romania.

 7. Florin spune:

  Ma alatur aprecierilor celor de mai sus si imi exprim admiratia cu privire la acest proiect si la felul in care a fost pus in practica. Denota o deosebita calitate a lucrarilor si un simt estetic special. Cu siguranta ca intreaga familie se simte minunat intr-un astfel de spatiu si, asa cum spune Florin, ma bucur ca ideea a luat nastere si s-a materializat in Romania, cu ajutorul oamenilor din Romania! Cinste unor astfel de oameni si cinste tie pentru ca promovezi valori!

 8. Cati spune:

  Wow, o casa superba! Imi place maxim stilul asta, plus ca zona se afla langa padure. Deci, e de vis!

 9. Ovidiu spune:

  superba, cel mai probabil situata undeva in Faget !

 10. Alex spune:

  Multe lucruri de calitate adunate fara o unitate si un stil.Unde ati studiat disign si in ce an ?

 11. Andy spune:

  In ce zona e construita? Superba!

 12. mariana spune:

  Cu adevarat foarte frumos decorata, cu materiale de cea mai buna calitate, este deosebita. Sincer, eu prefer arhitectura traditionala, dar pentru adeptii modernismului este o casa deosebita si exemplu de functionabilitate

 13. Bogdan spune:

  Imi place foarte mult cum este distribuit parchetul ca si design. Se gaseste in comert parchet ce se poate distribui pe podea sub acea forma sau este aranjata de cei ce l-au montat? Multumesc!

 14. Corina Neagu spune:

  Bucataria imi place maxim ! Iar terasa…. e de vis ….!!!

 15. Medina spune:

  Nu mă abțin sa nu intervin, având în vedere ca domnișoară Ioana se autointitulează designer, să subliniez pe scurt câteva alegeri total greșite sau altele neinspirate:
  – lampa din tavan din zona sofalei – camera de zi
  – rafturile fără cărți, sau cu câte un obiect ici și colo, din aceeași zona
  – stofa scaunelor înalte din bucatarie
  – covorul, sau canapeaua, sau fotoliul, sau ceasul de pe perete, sau toată încăperea care n-am înțeles ce e și nu trebuia prezentata deloc
  – piatra de pe zidurile exterioare, care arata ieftine și la fel de false precum sunt
  – casa vecinului,“în roșu” (dacă nu a scăpat din poze nu vreau sa mă gândesc realitatea cum e)
  Acestea, scurt, doar după un minut analiză a fotografiilor, fără răutate, doar cu mari așteptări de la un proiect sub semnătura specialistului, prezentat pe un blog de design interior.

 16. holo18 spune:

  Une este labradorul acela frumos? :))

 17. Paul spune:

  am si eu o intrebare. Proiectul in sine si aici ma refer – arhitectura este facuta tot de ea sau doar partea de interior ?

 18. frumoasa casa. pacat ca in biblioteca sunt asezate carti atat de nefericite

 19. Delia spune:

  E foarte frumoasa..Ai idee cumva din ce material sunt facute fatada, terasa si pergola? Nu piatra, celalalt. Fatada pare ceva compozit.

 20. pătrățel spune:

  totul e superb, de vis, insa ce ma nedumereste pe mine e faptul ca se pot construi astfel de case in romania (unii mor de foame si altii nu mai stiu ce sa faca cu banii… mi se pare o discrepanta de prost gust si nu-mi pot imagina cum unii pot trai in astfel de case fara sa se simta prost cata vreme stiu ca altii sunt vai de capul lor. )

  Iata-ma Adela pentru comentariu si nu tin sa-l publici dar am acea senzatie de lehamite ca si atunci cand vad un cersetor langa o masina ultra luxoasa.

  • Adela Parvu spune:

   Eu cred ca este exagerat comentariul tau. E ca si cum ai spune ca numai in Romania se intampla asta si e ca si cum ai condamna faptul ca cei care au forta financiara pot face astfel de case. Fara astfel de oameni n-ar exista nici arhitecti taletanti, nici mesteri buni, nici producatori de mobila si finisaje speciale, nici peisagisti nici…etc. Daca te uiti putin in istorie ai sa constati ca cei potenti finaciar au facut posibile standardele de viata actuale. In epoca victoriana nu toti aveau wc-uri in case, dar faptul ca unii si-au permis luxul acesta, venind astfel cu o idee noua, a facut ca azi multi oameni sa considere baia si wc-ul in casele lor un lucru absolut firesc. Cat privesc cersetorii, sa fim seriosi, e si asta o meserie. Oamenii cu adevarat saraci muncesc din greu si nu se vaita, incearca doar sa supravietuiasca, dar sunt demni.

 21. Denisa spune:

  Casa arata superb, totul arat foarte bine, in special locatia. Dar trebuie sa spun ca living-ul cu canapeaua cea mare si masa, de asemenea si bucataria nu este deloc pe masura cu casa. Mi se pare ft impractic living-ul, iar bucataria cu nimic speciala.
  Doar parerea mea.

  • Ramona Petr. spune:

   Da, sunt de acord…stilurile sunt cam amestecate si devine obositor..
   Plus casa are o arhitectura foarte moderna dar e mobilata in cel putin trei stiluri fara legatura cu linia constructiei..

 22. toth gheorghe spune:

  Este ceva deosebit, nu stiu daca este si practic, este o casa din povesti, unde nu este intretinere, costuri, facturi, utilitati, nu cred ca este un „camin petru o familie medie din tara noastra” mai mult seamana a ambitii…….
  ce clasa energetica are ce consum are la incalzire, nu am vazut calorifere, toata incalzirea se realizeaza cu semineul ? unde se tin lemnele la iarna ?
  nu am vazut planurile pe nivele din ce sunt construiti peretii, cat este raportul dintre suprafata pardoselii si suprafata vitrata a cladirii ?
  E frumos ca in basme !!!

  • Adela Parvu spune:

   Gheorghe, eu n-am spus ca ar fi casa pentru o familie medie 🙂 Poti sa o intrebi direct pe Ioana despre toate dtele tehnice sau poti sa-i contactezi pe arhitectii care i-au conceput proiectul.

   • toth gheorghe spune:

    multumesc pentru raspuns, in primul rand,
    in al doilea rand vreau sa subliniez este ceva de lux, care va avea si costuri pe masura, cine isi permite poate visa, spor

    • Delia spune:

     Buna. Chiar daca este mare o casa poate avea cheltuieli de intretinere minime daca este construita cu cap, folosind tehnici si materiale eficiente energetic. Noi de exemplu construim o casa pasiva in Bucuresti si pentru 250mp utili cheltuielile de intretinere vor fi de aprox. 100 euro pe an. Casa Ioanei este superba, vad ca au folosit numai materiale de calitate la finisaje. Daca au fost la fel de atenti la materialele de constructie si la detaliile de executie, costurile de intretinere nu vor fi astronomice. Este langa padure asa ca vara o sa fie mai racoare decat in alte parti iar iarna o sa fie protejata de viscol. Geamurile sunt mari asa ca o sa intre multa lumina. Sunt premise bune, zic eu :).

 23. Ayn spune:

  Terasa mi se pare monstruoasa, iar lemnelor suspendate nu le vad nici un rost. Daca am fi trait in alta tara, poate ca podetul catre padure, legatura directa cu intrarea in padure ar fi fost ceva superb, dar asa, ma gandesc cu teama la hoti.
  Ce se va intampla cand tot acest imens complex se va degrada? Copiii vor putea suporta financiar renovarile? Sau chiar proprietarii la pensie sau in vreo situatie mai dificila a vietii… Dar AU VREUN ROST renovari si case imense, lucruri atat de scumpe?
  De ce nu se poate rezuma omul la ceva simplu, functional, care sa nu-l faca sclav pana la moarte pentru intretinerea sa? Nu e vorba de invidie, doamne-fereste, e doar opinia mea ca omul modern, in general, uita sa mai traiasca si pentru altceva decat pentru casa si prestigiul dat de aceasta.

  • Adela Parvu spune:

   Este parerea ta Ayn, dar mostruoasa este un cuvant greu. Mie mi se pare o terasa foarte frumoasa, excelent gandita in raport cu imprejurimile. Si pe de alta parte nu toti oamenii sunt la fel. Exista familii in Romania si in lume care pot trai si altfel decat majoritatea. Pe langa case frumoase isi permit sa calatoareasca, sa se educe si mai ales sa faca mult bine in jur prin acte de caritate (despre care astfel de familii nu vorbesc deloc, dar tin sa precizez asta pentru ca eu stiu cum sta treaba). De aceea apreciez enorm faptul ca astfel de familii isi deschid usile caselor pentru noi.

 24. Ayn spune:

  Mi se pare o cheltuiata enorma INUTILA, cu banii acestia se puteau trai 2 vieti in vacante pe tot pamantul sau in hobby-uri care sa umple sufletul. Nu spune nimeni sa nu faci o casa, dar sa fie una frumoasa, confortabila, insa care sa nu te domine financiar si sufleteste. Daca se darama la un cutremur sau e rechizionata, doamne-fereste, de vreun regim criminal, ce faci atunci, iti crapa inima de durere?
  Fiinta umana atasata de lucrurile materiale nu-si poate trai viata in toata complexitatea ei.
  E prea mare, e enorma, e scumpa. Apoi, e scumpa de intretinut. Am vazut pe site-ul acesta sute de case normale, dar incredibil de frumoase si calde, in care simteai ca intr-un paradis.
  Vorbesc din experienta proprie, stiu ce inseamna sa investesti la nesfarsit in niste ziduri.
  Acum nu as mai face la fel. Mi-as construi minimum minimorum, as pune mii de flori, viata, culori, pomi fructiferi peste tot, si cu restul banilor as calatori pe toata Terra.

 25. alina spune:

  Mie imi place cand vad oameni ok cu posibilitati materiale. Asta demonstreaza ca au reusit sa isi fructifice educatia si sa aiba succes in afaceri, ceea ce e foarte bine.

  Stilul arhitectural al casei nu este tocmai pe gustul meu, dar inteleg ca exista diferite gusturi.

  Cat despre design, mi se pare destul de amalgamat – in culori, stiluri, textile, precum si cam tern si intunecat pe alocuri (pe de o parte datorita paletei coloristice; pe de alta parte, fiindca nu stiu daca, arhitectural, terenul a permis orientarea optima a casei in functie de punctele cardinale (poate ca da, dar exista pe alocuri un efect optic de intuneric). Sudul este punctul optim de orientare a ferestrelor pentru zonele de zi – asigura lumina pe toata durata zilei).

  Sper ca familia sa fie multumita de realizare si sa se simta bine in casa. Eu sunt de parere ca investitiile mari intr-o casa oamenii le fac, in primul rand, pentru placerea proprie, pentru sentimentul ca si-au implinit un vis, o placere creativa. Casa personala este astfel deseori o cheltuiala foarte sentimentala, nu rationala. La o eventuala revanzare, uneori se pot constata surprize ca nu recuperam cat am investit (in functie de economie, locatie, etc.). Ma refer in general.

  Eu nu as cheltui multi bani cu o casa decat daca as avea un mare surplus de bani, nu doar suficienti bani. Vremurile se schimba, economia se clatina. Cu timpul, cheltuielile mari de constructie, intretinere si energetice pot incepe sa ne apese. Prefer sa am economii si investitii, o siguranta la batranete (in afara de pensie), nu sa imi vad toti banii disparand in casa in care locuiesc (si care, din punct de vedere economic, nu reprezinta o investitie; este totodata si un bun ‘nelichid’). Dar asta este o paranteza de-a mea care poate nu se aplica familiei de fata. Totusi, citind in articol „timpul și banii au mai încetinit procesul”, tind sa cred ca iarasi este vorba, ca in multe alte cazuri (atat din tara, cat si din strainatate), despre oameni care isi cheltuie toti banii pe visuri ce le ating sau chiar depasesc limita posibilitatilor, ceea ce, intr-un final, poate fi trist. (Am vazut destule cazuri de case marete construite cu tot entuziasmul si visurile de-o viata pentru ca, dupa un timp nu foarte lung, sa fie vandute in pierdere din diverse motive (locatie, suprafata/consum prea mare, etc.))

 26. Irina Anghel spune:

  Adela, punctai într-un răspuns la un alt articol că românii au case frumoase, dar refuză să le promoveze. Unu O primă teamă este de ANAF şi de autodenunţ, a doua, de sindromul conaţional al grijii pentru vecin: să nu aibă mai mult, să nu-i fie mai bine. Consider că, atât timp cât un cetăţean sau o familie întreagă pot justifica provenienţa resurselor financiare, îşi pot asuma orice plăcere sau aroganţă. Citind fiecare comentariu, mă bucur că Pătrăţel, aşa sărac cum se dă, are acces la era digitală şi, prin comunicare se poate îmbogăţi măcar sufleteşte; Medinei îi recunosc sforţările de a-şi împinge limita la un nivel superior — studiul amănunţit o va ajuta să-şi depăşească superficialitatea şi acest blog vine în întâmpinarea dezideratului ei; cât despre Alina, sper ca vremurile să o maturizeze şi să afle că bunurile imobile sunt o investiţie pe termen lung şi că, tot meditând şi fuzionând idei despre lichidităţi, i se consumă viaţa fără de ea în ea.

  Restului de pe aici şi proprietarilor, multă voie bună şi să vă faceţi poftele, când aveţi apetit — viaţa o poate lua oricând razna, oricâte prevederi v-aţi lua!

 27. Ayn spune:

  Apreciez ca pana la urma mi-ai lasat comentariile, se pare ca nu o sa parasesc blogul tau nou descoperit, mai ales ca imi place enorm ce ofera. Multumesc.

  • Ayn spune:

   Asa e, e doar perspectiva mea si o spun in urma investirii a enorm de multa sanatate, nervi, timp si bani in ceva ce in acest moment imi este in plus. Imi doresc sa ma intorc cu cativa ani in urma si sa-mi construiesc una dintre casutele superbe gasite pe site-ul tau, care mi-ar fi oferit si confort, si placerea de a trai, dar fara sa ma secatuiasca de bani, efortul permanent de a o ingriji si a repara acolo unde e nevoie. Acum un an am facut ultimele renovari. A fost groaznic, scump si istovitor. Nu as mai repeta nici sa fiu platita si sper sa ma tina pana la batraneti ce am facut si sa nu mai fiu nevoita sa bag alti bani. De-acum, imi doresc ca o mare parte din banii pe care ii castig sa-i investesc in calatorii in lume. Nu am scris cu rautate, m-a lovit drept in fata imensitatea si investitia enorma, pentru ca stiu exact ce se intampla cand incepe sa se darame cate un coltisor sau vreun gard si stiu ca abia acum realizez ce prostie imensa am facut construind ce am construit. Numai bine!

  • Adela Parvu spune:

   Ayn, crede-ma ca nu ma supar daca cineva imi paraseste blogul, dar ma supar daca limbajul folosit este neadecvat sau nu exista argumente pentru opiniile exprimate 🙂

 28. Ramona spune:

  E o casa superba! Imi place in mod deosebit arhitectura ei e cu totul spectaculoasa!

 29. Mona spune:

  E super tare casa! Pacat ca e locuita! :))

 30. Zirbo Sanda spune:

  Frumoasă arhitectura casei,iar partea de lemn f bine lucrată (Holver cred). Ceea ce nu îmi place este faptul ca nu ai personalizat camerele copiilor.Sunt f reci.Da:covorul din zona de luat masa,candelabru …si alte chestii minore nici mie nu îmi plac,dar per total Bravo!

 31. Drumea Ilie spune:

  Aceasta casa este cu totul deosebita, cine a gindit la realizarea ei este o fire cu mari viziuni de arhitectura Bravooooooo!

 32. Cristina spune:

  Nu trebuie sa fi profesionist sa iti dai seama ca in aceasta casa s-au bagat multi bani.Insa, sunt banii lor,si-au facut casa cum si-au dorit.Este o casa frumoasa,stilul nu mi se potriveste ,si chiar daca mi s-ar potrivi nu as avea bani 🙂 Sincer case de genul asta am vazut mai mult in afara tarii. In ce priveste comentariul de mai sus ,ca sunt oameni care mor de foame..credeti ca daca aceasta familie nu ar fi construit casa ,nu ar mai fi fost oameni infometati?
  Multumim Adela pt articolele acestea minunate;datorita tie mi-am gasit inspiratia in a-mi decora casa.

 33. […] Dar și când ai dat peste apartamentul visat, ideile prind contur. Am ales să-ți prezint locuința unui designer ca să vezi cum a simțit să combine finisajele și piesele în ambient și să vezi ce înseamnă […]

 34. Ramona spune:

  Foarte frumoasa casa la o prima vedere- perfecta pentru paginile unei reviste de design. La o a doua privire am observat draperiile „greoaie”( inclusiv cea din baie?), baia fara wc cu un cos de gunoi trantit langa usa, baie fara nici un spatiu de depozitare, baia copii cu o chiuveta minuscula montat prea sus si cu un mobilier imens( de ce nu s-au putut incorpora?), aerul conditionat din camera copil/adolescent care bate direct pe pat, etc….in concluzie frumos dar nefunctional. Creat pentru „capra vecinului”

 35. Ca Lin spune:

  Din cate stiam padurea e a tuturor…daca is la cules de ciuperci si ajung la doamna in curte, se supara

 36. Ca Lin spune:

  La Cluj?!!! Evident ca la Ciurila sunt paduri private, in schimb Fagetul nu este privat, decat daca cunosti pe cine trebuie…in aceeasi zona, un „ecologist” si-a construit casa in mijlocul padurii plus drum de acces taiat printre copaci, si mare tam tam in ziare si in opinii, vreo 2 saptamni, caci lumea uita
  Nu am nimic cu proprietarii, e ok pt ei ca s-a putut, dar daca toti am face la fel?
  Estetic, parere personala, ca sa nu ma leg numai de aer ozonat, o casa moderna de genul nu se potriveste niciodata cu liziera padurii. Acolo trebuie lemn, stuf si maxim piatra naturala, ai f aproape un exemplu mai bun de la Campul Lung, unde sigur padurea invecinata este a lor 🙂

 37. […] Așa au pățit și Marta și Mark, doi soți din Cracovia care au trei copii. Ei au visat la o casă contemporană cu încăperi mari, luminoase și înalte, o clădire veche, dar care să fie remodelată. Au dat […]

 38. Andreyna spune:

  Totul este aproape perfect in amenajarea acestei case. Un singur lucru nu si-ar avea loc in peisaj – baia cu fluturi. In rest este impecabil. Bravo designerului!!

 39. Oana spune:

  Arhitectura casei este minunata…design-ul insa nu este pe gustul meu…locatia pare superba … as fi ales alt stil, cu totul alta cromatica, alte texturi si materiale.”De gustibus non est disputandum”….. INSA merita felicitata si apreciata munca tuturor celor care au contribuit la acest proiect.

 40. Denis spune:

  Locul e superb, constructia in sine la fel. Amenajarea interioara e greoaie si batranicioasa. Cel putin pentru gustul meu, iubitoare de spatii neaglomerate si detalii cat mai simple. Asta nu inseamna ca designerul interior nu a facut o treaba buna, pana la urma a urmat gusturile celor care vor locui acolo, daca ei sunt multumiti asta conteaza. Cu siguranta a fost un efort substantial avand in vedere marimea casei. Nu imi plac deloc placile de lemn de deasupra terasei, arata foarte amenintator, gata sa cada sa te taie in doua. Baile sunt cel mai bine realizate, simple si unitare cromatic. O ultima mentiune, care nu tine de invidie si pur si simplu de economia resurselor, mi se pare o casa obscen de mare.

 41. Alina spune:

  Buna ziua Imi puteti spune de unde se poate achizitiona materialul de draperii folosit la aceste amenajari? Observ ca e folosit acelasi material doar pe culori diferite. Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *