adelaparvu.com despre Domino Loft 5 in 1, design ICOSA Design si Peter Suen, Foto Brian Flaherty (2)

In Idei pentru acasa

5 în 1, adică dormitor, sufragerie, dulap, birou, pat pentru musafiri într-un singur ansamblu

Acest concept ingenios de mobilare pentru spații mici, care sigur o să-ți dea și ție idei, mi-a atras atenția prin modul de construcție. M-aș fi așteptat să fie o structură din lemn sau PAL (cum a fost acest dulap cu pat), dar este o combinație de materiale rezistente: oțel, beton, lemn și materiale prefabricate. Da, e o construcție în toată regula gândită a fi ansamblată modular, practic ca o încăpere. Fiecare parte a structurii are o funcțiune, în lateral este spațiu de depozitare, deasupra locul de dormit, iar la interiorul paralelipipedului sunt organizate locul de sufragerie, cu o masă modulară, locul de birou, inclusiv cu tablă de scris și un al doilea pat pentru musafiri.

Conceptul este semnat de către designerii de la biroul Icosa Design împreună cu Peter Suen și a fost denumit Domino Loft. Și nu e doar un prototip, ci chiar un proiect realizat la comandă pentru clienții lor din San Francisco, un cuplu de tineri care și-au dorit să folosească la maximum fiecare zonă disponibilă din locuința lor, una mică, dar înaltă. În afară de această cameră multifucțională, cuplul mai are o bucătărie și o baie. Ai să vezi în imaginile de mai jos fiecare funcțiune reprezentată și de asemenea principalele etape de construcție. Domino Loft a fost construit pe bucăți în atelierul Deka și asamblat în interiorul locuinței celor doi tineri. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre Domino Loft 5 in 1, design ICOSA Design si Peter Suen, Foto Brian Flaherty (2)

adelaparvu.com despre Domino Loft 5 in 1, design ICOSA Design si Peter Suen, Foto Brian Flaherty (4)Patul rabatabil are o față care e defpat un panou similar tablei de scris.

adelaparvu.com despre Domino Loft 5 in 1, design ICOSA Design si Peter Suen, Foto Brian Flaherty (5)În lateral există loc de depozitare al hainelor și pentru încălțăminte

adelaparvu.com despre Domino Loft 5 in 1, design ICOSA Design si Peter Suen, Foto Brian Flaherty (9)

adelaparvu.com despre Domino Loft 5 in 1, design ICOSA Design si Peter Suen, Foto Brian Flaherty (1)La nevoie un pat suplimentar poate fi rabatat.

adelaparvu.com despre Domino Loft 5 in 1, design ICOSA Design si Peter Suen, Foto Brian Flaherty 11De la înălțime, cei doi tineri vizionează programele preferate sau filme care sunt proiectate pe un ecran poziționat în dreptul uneia dintre ferestre.

adelaparvu.com despre Domino Loft 5 in 1, design ICOSA Design si Peter Suen, Foto Brian Flaherty (8)

adelaparvu.com despre Domino Loft 5 in 1, design ICOSA Design si Peter Suen, Foto Brian Flaherty (6)Foto: Brian Flaherty

0 raspunsuri pentru 5 în 1, adică dormitor, sufragerie, dulap, birou, pat pentru musafiri într-un singur ansamblu

  1. Gabriel Hociung spune:

    Buna, Adela! Exista mesteri care sa realizeze paturi loft si la noi? Am o garsoniera foarte mica, insa tavanul e la 3.05 m, ceea ce ma face, de ceva vreme, sa cochetez cu ideea unui pat loft, pentru a maximiza spatiul din camera. Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *