adelaparvu.com despre mobila, jucarii si parchet din lemn masiv, Biojucarii, Biomobila, Suceava (12)

In Finisaje, Magazine, targuri, expozitii, Mobila, Romania Mea, Shopping

Mic producător de mobilă, jucării, parchet și elemente din lemn masiv, toate tratate natural

I-am întâlnit la târgul Mobila Expo, care s-a încheiat pe 10 aprilie 2016 la Romexpo și m-au atras piesele din lemn masiv cu finisaje plăcute, naturale. După ce am stat de vorbă cu Ovidiu și Magdalena Ișan am aflat că au deschis recent, adică în 2015, cu fonduri europene, o mică fabrică de prelucrare a lemnului, o întreprindere socială în Gălăneşti, judeţul Suceava, adică Biomobila. Locuiau în București, dar au decis să-și schimbe profesia și stilul de viață, după ce au devenit părinți. Povestea lor este una pe cinste, așa că hai să-ți spun mai multe.

Atunci când ajungi părinte, viața ți se schimbă radical, pentru unii atât de mult încât ajung să facă lucrurile care i-au pasionat dintotdeauna. Ovidiu și Magdalena au un băiețel, Ioan, și din grijă pentru el au început să fie mult mai atenți la toate produsele, începând de la mâncare și terminând cu jucăriile. Ioan are din păcate diverse alergii și asta i-a determinat pe cei doi soți să fie pe cu ochii e produse ecologice. Magdalena, de profesie psihoterapeut, (are și un blog interesant JurnaldeComuniune) a vrut ca băiețelul ei să fie ferit de jucării incerte, din plastic, și s-a gândit să-i creeze chiar ea jucăriile potrivite. Pe de altă parte, soțul ei, Ovidiu, absolvent de teologie și de câțiva ani consultant pe fonduri europene, a fost dintotdeauna pasionat de lemn și tâmplărie. Așa că jucăriile și tâmplăria, plus priceperea și experiența celor doi s-a concretizat într-un proiect inedit: Biomobila.

Da, într-o veche clădire din Gălănești, o hală industrială ce datează din perioada Imperiului Austro-Ungar, cei doi soți au găsit locul perfect pentru a-și pune în aplicare proiectele. Au muncit foarte mult, dar a meritat pentru că la fel ca și băiețelul lor sunt o mulțime de copii sensibili. Pe de altă parte, sunt mulți români care vor să aibă în casă mobilă și finisaje tratate natural. Magdalena și Ovidiu nu doar că au deschis fabrica, dar ceea ce le-a luat cel mai mult a fost să găsească inginerii specializați pe lemn, specialiști care pot să-i îndrume pe alții în tâmplărie. Și i-au găsit la Brașov, iar acum la Biomobila se fac și cursuri de tâmplărie, fabrica fiind utilată cu mașini de generație nouă. După ce au găsit profesorii au găsit și oamenii care au vrut să învețe, iar pe parcursul anului trecut activitatea fabricii asta a fost: de profesionalizare. Și da, este o întreprindere socială pentru că aici lucrează oameni care nu-și găseau de lucru și care au familii numeroase de întreținut, care acum au o meserie nouă pe care o fac cu multă migală.

Practic cei doi soți au pornit de la nevoi specifice, personale și au ajuns nu doar să caute, ci chiar să pună în practică ideile lor. Magdalena a renunțat la cabinetul ei de psihoterapie și s-a dedicat creării de jocuri pentru copii mici și preșcolari, folosindu-și experiența și expertiza de psiholog. Toate jocurile sunt concepute pentru a stimula creativitatea, imaginația și îndemânarea celor mici, iar piesele acestor jocuri sunt din lemn și tratate natural cu baițuri și vopseluri ecologice. Mie mi-au plăcut și ca elemente de decor, adică după ce nu se mai joacă cei mici cu ele chiar le poți folosi pentru decorarea ambientului casei tale. Au ales ca baițurile și vopselurile sunt fie de cea mai bună calitate, de la Kreidezeit din Germania.

În privința mobilierului Ovidiu și-a pus în aplicare ideile și a creat până acum piese de mobilier dedicate celor mici, dar și pentru alte funcțiuni. Am văzut în standul lor un model de pat care s-a vândut deja, corpuri de mobilier singurale, mese, scaune, comode, dar și elemente de finisaj cum ar fi parchet din lemn masiv de stejar, cărămizi din lemn sau placări din lemn pentru trepte. Chiar și grinzile din stand erau făcute tot la fabrica lor. Pe mai departe vor să facă la Biomobila mobilier la comandă, adică după proiectele designerilor și arhitecților, deci poți avea de la ei mobilă pentru toată casa, inclusiv pentru bucătărie, camera de zi sau baie.

Prețurile mi s-au părut foarte bune pentru produse din lemn masiv, cum ar fi pentru mesele de birou 500-700 lei, pat (fără saltea) 1900 lei, dulapul pentru camera copiilor 2000 lei, parchetul (18 milimetri) la 150 lei metru pătrat, scaunele pentru copii de 130-195 lei bucata. Stejar, larice, fag, molid sunt esențele din care se pot face la comandă diverse piese de mobilă sau pentru amenajări interioarete. Uite aici site-ul pentru mobilă și finisaje din lemn masiv www.biomobila.ro și aici telefonul lui Ovidiu ca să-l poți contact direct 0758.88.22.40. Mai au de lucru la site-ul lor, dar important este că știi ce pot face și vezi cum arată finisajele. Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!

adelaparvu.com despre mobila, jucarii si parchet din lemn masiv, Biojucarii, Biomobila, Suceava (1)

adelaparvu.com despre mobila, jucarii si parchet din lemn masiv, Biojucarii, Biomobila, Suceava (5)

adelaparvu.com despre mobila, jucarii si parchet din lemn masiv, Biojucarii, Biomobila, Suceava (6)

adelaparvu.com despre mobila, jucarii si parchet din lemn masiv, Biojucarii, Biomobila, Suceava (11)Mobila din lemn masiv de stejar de la Biomobila poate fi echipată cu sisteme culisante morderne și se pot face la comandă diverse elemente glisante, inclusiv pentru bucătării, dressinguri sau alte funcțiuni.

adelaparvu.com despre mobila, jucarii si parchet din lemn masiv, Biojucarii, Biomobila, Suceava (7)

adelaparvu.com despre mobila, jucarii si parchet din lemn masiv, Biojucarii, Biomobila, Suceava (8)

adelaparvu.com despre mobila, jucarii si parchet din lemn masiv, Biojucarii, Biomobila, Suceava (18)

adelaparvu.com despre mobila, jucarii si parchet din lemn masiv, Biojucarii, Biomobila, Suceava (2)

adelaparvu.com despre mobila, jucarii si parchet din lemn masiv, Biojucarii, Biomobila, Suceava (3)

adelaparvu.com despre mobila, jucarii si parchet din lemn masiv, Biojucarii, Biomobila, Suceava (4)

adelaparvu.com despre mobila, jucarii si parchet din lemn masiv, Biojucarii, Biomobila, Suceava (14)Cărămizi din lemn de la Biomobila, se fac la comandă, iar prețul se calculează în funcție de grosimea lor, metri pătrați de placere și mediul de placare, la interior sau la exterior.

adelaparvu.com despre mobila, jucarii si parchet din lemn masiv, Biojucarii, Biomobila, Suceava (13)

adelaparvu.com despre mobila, jucarii si parchet din lemn masiv, Biojucarii, Biomobila, Suceava (10)Parchetul din lemn masiv de la Biomobila poate fi finisaj în diverse nuanțe, dar toate finisajele se fac exclusiv cu produse ecologice de la Kreidezeit, Germania (vezi foto mai jos).

adelaparvu.com despre mobila, jucarii si parchet din lemn masiv, Biojucarii, Biomobila, Suceava (122)

adelaparvu.com despre mobila, jucarii si parchet din lemn masiv, Biojucarii, Biomobila, Suceava (16)Jucăriile inventate de Magdalena sunt realizate exclusiv din lemn. Ai mai multe date despre ele și pe blogul ei, adică pe jurnaldecomuniunebio.wordpress.com

adelaparvu.com despre mobila, jucarii si parchet din lemn masiv, Biojucarii, Biomobila, Suceava (9)

adelaparvu.com despre mobila, jucarii si parchet din lemn masiv, Biojucarii, Biomobila, Suceava (17)

Am testat și eu un joc de motricitate și echilibru inventat de Magdalena, discul este din lemn masiv și costă 235 lei bucata. Este excelent și pentru copii cu dizabilități motorii și nu numai.

adelaparvu.com despre mobila, jucarii si parchet din lemn masiv, Biojucarii, Biomobila, Suceava (15)

adelaparvu.com despre mobila, jucarii si parchet din lemn masiv, Biojucarii, Biomobila, Suceava (12)

8 raspunsuri pentru Mic producător de mobilă, jucării, parchet și elemente din lemn masiv, toate tratate natural

 1. Cristina spune:

  Bravo! Frumos! Succes! faceti o treaba buna.

 2. Vlad spune:

  Felicitari Ovidiu! Felicitari Magdalena!

  Folosesc cu placere si drag mobilierul de birou de la voi, si recomand cu toata increderea creatiile voastre.
  Sunt piese realizate cu suflet, pasiune si grija, cum foarte rar intalnesti.

  Mult succes!

 3. ANDREIA NICULESCU spune:

  Idea ,concept si produse de nota 10.
  Situl biomobila in schimb este de nota 2 …nu spune absolut nimic.

 4. Mady spune:

  Andreia Niculescu, multumim mult pentru aprecieri! Ne straduim sa oferim produse cat mai trainice si sanatoase! Iar site-ul vine si el din urma 🙂

 5. Ana spune:

  Deosebite ! Spor !

 6. […] de la Bio Mobila s-au lansat cu mobilă pentru copii, după cum ți-am scris și aici, totul fiind tratat și finisat cu produse bio. Pe lângă mobila de serie pot face și mobilă la […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *