adelaparvu.com despre bucataria BOX Plus de la CLEI

In Idei pentru acasa, In trend

Ideale pentru spații mici! Bucătării ascunse în dulapuri, paturi mascate după canapea sau în masa de birou

M-am întors de la Salone del Mobile 2016, cel mai mare târg de mobilă și design din lume și crede-mă că mi-a fost greu să încep cu un subiect anume, dar nu și când vine vorba despre spații mici. Da, foarte mulți dintre noi ne confruntăm cu spațiile mici, dar mai ales cu nevoia și plăcerea de-a avea ambiente cât mai aerisite. Așa că firesc mi-am amintit despre Clei, despre care ți-am mai scris pe blog, și al cărei stand l-am vizitat la Milano. Speriați de fluxul mare de spioni industriali, nu mi-au dat voie să și filmez în stand ca să vezi cum se poate manevra mobila lor, dar imaginile de mai jos îți vor da cu siguranță idei. Da, mobila creată de compania Clei este una dintre cele mai copiate din lume pentru că sistemele lor sunt extraordinare! Și trebuie să spun că sunt sisteme patentate. Dar oricât s-ar încerca copierea lor îți spun din start că nu se compară cu originalele. Sunt extrem de ușor de manevrat, foarte rezistente în timp și ascund în spate ani mulți de cercetare și studiu împreună cu prestigioase universități europene (vezi filmulețul de la finalul articolului). Dar hai să-ți spun despre noutățile din 2016 pe care nu le găsești încă pe site-ul lor.

Mi-a plăcut la nebunie bucătăria care se maschează într-un dulap, soluție bună pentru cei care au open space sau care locuiesc într-o garsonieră. Este mai degrabă o bucătărie pentru tineri sau oameni foarte ocupați, care au nevoie de un strict necesar acasă în privința locului de gătit. Denumită Box Plus, chicineta de la Clei este una compactă, care în doar un corp cu dimensiunile: Lățime 124,6 x Adâncime 79,5 x Înălțime 220 cm include chiuvetă, plită, hotă, frigider, cuptor cu microunde și un corp de depozitare cu masă rabatabilă care poate fi manevrat la unghi de 90 de grade, deci o extensie precum o ușă consistentă, ca să-i spun așa. Deci, într-un spațiu foarte mic, ai tot ce-ți trebuie. Închisă, chicineta apare ca un dulap foarte șic pe care aproape că nici nu-l bagi de seamă în ambient.

adelaparvu.com despre noutati Salone del Mobile 2016 CLEI Kitchen Box Plus (1)

adelaparvu.com despre noutati Salone del Mobile 2016 CLEI Kitchen Box Plus (2)Bucătăria Box are corpul fix cu dimensiunile Lățime 124,6 x Adâncime 62,3 x Înălțime 220 cm; elementul care se deschide precum o ușă are următoarele dmensiuni: Lățime 124,6 x Adâncime 17 x Înălțime 220 cm. Elementul care se deschide poate fi folosit atât ca blat de lucru în bucătărie, cât și ca loc de luat masa. Ingenios!

adelaparvu.com despre noutati Salone del Mobile 2016, CLEI Kitchen Box Plus, Giro, Oslo divano (2)

adelaparvu.com despre noutati Salone del Mobile 2016, CLEI Kitchen Box Plus, Giro, Oslo divano (1)Tot pentru bucătărie și nu numai, căci poate fi folosit și ca loc de birou sau lucru (inclusiv de montat pe un balcon mai lat) este și sistemul Wally, o masă rabatabilă și rafturi de depozitare la interior. La o simplă deschidere picioarele din metal se poziționează cum trebuie pentru o susținere rezistentă a mesei.

adelaparvu.com despre noutati Salone del Mobile 2016 CLEI Wally masa (1)

adelaparvu.com despre noutati Salone del Mobile 2016 CLEI Wally (3)

adelaparvu.com despre noutati Salone del Mobile 2016 CLEI, Oslo divano 173 si Wally (2)

adelaparvu.com despre noutati Salone del Mobile 2016 CLEI, Oslo divano 173 si Wally (3)

adelaparvu.com despre noutati Salone del Mobile 2016 CLEI, Oslo divano 173 si Wally (1)

adelaparvu.com despre noutati Salone del Mobile 2016, CLEI Oslo divano si 173 WallyÎn imaginile de mai sus este prezentată o simulare cu masa Wally și canapeaua Oslo, care la rândul ei poate fi rabatată pentru a deveni loc de dormit, mai exact un pat dublu. Un sistem complet pentru o garsonieră unde se doresc mai multe funcțiuni cuprinse într-un spațiu mic.

adelaparvu.com despre noutati Salone del Mobile 2016, CLEI CabrioCe spui de un birou în living care poate deveni un loc de dormit pentru o persoană? Aici ai sistemul Cabrio. Partea frumoasă la sistemele Clei este că nu mai trebuie să muți obiectele, chiar dacă sunt decorative pentru că sistemul de rabatare este gândit în așa manieră încât să implice cât mai puțin efort.

adelaparvu.com despre noutati Salone del Mobile 2016, CLEI, Kali Board 90Un alt pat de o persoană care odată închis apare ca o mască de calorifer sau ca o piesă de mobilier pe lângă fereastră. Desigur, poate fi așezată și în altă parte. Sistemul se numește Kali Board 90 (90 de cm are lățimea patului).

adelaparvu.com despre noutati Salone del Mobile 2016, CLEI, Circe Sofa si Kali Board 90Un living care poate deveni la nevoie un dormitor cu trei locuri, un pat dublu, adică Circe Sofa, și unul de o singură persoană model Kali Board 90, ambele rabatabile.

adelaparvu.com despre noutati Salone del Mobile 2016, CLEI Circe SofaCirce Sofa de la CLEI, adică pe timp de zi canapea, pe timp de seară un pat dublu.

adelaparvu.com despre noutati Salone del Mobile 2016, CLEI Tango divano si masa birou AppCe spui de un living sau o cameră de tineret unde canapeaua și birou pot deveni alte piese de mobilier? Da, canapeaua Tango devine pat de două persoane și rabatează peste canapea, fiind înglobat în dulapul de după ea, iar masa de birou App poate deveni loc de luat masa sau pur și simplu un birou mai generos.

adelaparvu.com despre noutati Salone del Mobile 2016, CLEI Kali sofa 120, Altea Book, Wally galbenCamera de tineret cu două paturi rabatabile, unul care pe timpul zilei e canapea Kali Board și un altul care rabatează din dulap Altea Book, alături de masa rabatabilă Wally, aici pe galben (mai sus pe roșu).

adelaparvu.com despre noutati Salone del Mobile 2016, CLEI Penelope 2Dacă vrei neapărat să ai și locuri de dormit suplimentare pentru oaspeți care vin în vizită, poți să te gîndești la un spațiu mai puțin folosit, cum ar fi cel din zona de circulație către casa scării, unde o canapea model Penelope, folosită pe timpul zilei ca loc de ședere extra pe lângă canapeaua din living, se poate transforma într-un pat de două persoane.

Cert este că sistemele CLEI sunt speciale concepute pentru spații mici și gândite în urma unor studii amănunțite privind modul de locuire în zonele urbane. Garanția sistemelor este practic pe viață pentru că orice defectare a lor ar face imposibil de utilizat oricare dintre modelele lor. De aceea compania italiană avertizează potenții clienți asupra modelelor copiate pentru că ceea ce este copiat poate fi chiar periculos, nu doar ineficient în timp. Să-ți cadă patul rabatabil peste tine sau peste copilul tău chiar nu este o glumă. Dacă vrei să ceri oferte de preț, o poți face via mail la adresa [email protected], iar pe site-ul www.clei.it poți vedea toate sistemele concepute de ei până acum, cu toate datele privind dimensiunile. Sper să te inspire și pe tine!

4 raspunsuri pentru Ideale pentru spații mici! Bucătării ascunse în dulapuri, paturi mascate după canapea sau în masa de birou

  1. […] mult confort. Tinerii garsonierei de față s-au gândit și s-au tot răzgândit cum să amenajeze micul spațiu în care urmau să locuiască ca și cuplu și au ajuns să-și implementeze ideile creative. Ceea […]

  2. […] mai vrei să ai grija mobilierului de grădină, sigur o să-ți placă ideea cu masa și băncile rabatabile. Desigur ai nevoie de un zid de care să prinzi sistemul. Este o soluție ingenioasă atât pentru […]

  3. […] din ardezie, rezistentă și rustică. Mobila de bucătărie, care ocupă ceva loc, inclusiv frigiderul încorporat, mascat într-un dulap, preiau din nuanța zugrăvelii. Dar mici accente de culoare, cum ar fi ușile câtorva dintre […]

  4. […] plăcut sistemul de rabatare, care este foarte ușor de manevrat și totodată rezistent. Am înțeles că un preț final se […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *