adelaparvu.com despre gard de sarma ca opera de arata, Unwoven Light, artist Soo Sunny Park , Rice University Art Gallery (6)

In Artisti, artizani, handmade

Superb! Banalul gard de sârmă transformat în operă de artă

Motivul pentru care iubesc artiștii este faptul că ei pot vedea cu totul altfel lumea și reușeșc să se folosească deseori de lucruri aflate la îndemâna tuturor pentru a le conferi o valoare artistică. M-au impresionat instalațiile artistei americane de origine coreană Soo Sunny Park tocmai din acest motiv. Cine s-ar fi gândit că un banal gard de sârmă poate deveni o lucrare de artă atât de specială? Și-a dorit să surprindă lumina și efectele ei de-a lungul zilei, iar pentru asta a găsit structura plaselor de sârmă ca fiind ideală pentru a prinde de ele plăcuțe din plexiglas cu folii irizate. Astfel, în funcție de lumină acestea își schimbă nuanțele reflectând superb razele care le întâlnesc.

Instalația creată de artistă a fost freestyle, adică după ce a munci foarte mult pentru a prinde fiecare plăcuță în parte, a montat structurile conform a ceea ce i-a dictat intuiția și spațiul galeriei unde a expus-o. Dar uitându-mă la instalațiile ei nu am cu să nu-mi închipui corpuri de iluminat sau decorațiuni de perete interesante, precum și paravane sau structuri pentru casa scării. O mulțime de idei îți vin după ce vezi un proiect atât de spectaculos bazat pe o idee simplă. Instalația denumită Unwoven Light, a fost expusă în 2013 la Rice University Art Gallery, Houston, Texas, după ce a fost folosită pentru o altă instalație cu sunte denumită Capturing Resonance și realizată împreună cu artistul Spencer Topel. Mai jos ți-am postat și un filmuleț realizat de Walley Films ca să vezi cum a fost creată și cum se vede ea pe parcursul unei zilei, iar pe site-ul artistei soosunnypark.com poți vedea alte instalații spectaculoase din materiale cunoscute (hârtie, pahare de plastic, baloane). Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre gard de sarma ca opera de arta, artists Soo Sunny Park si Spencer Topel , Capturing-Resonance, Foto Peters Harris

adelaparvu.com despre gard de sarma ca opera de arata, Unwoven Light, artist Soo Sunny Park , Rice University Art Gallery (4)

adelaparvu.com despre gard de sarma ca opera de arata, Unwoven Light, artist Soo Sunny Park , Rice University Art Gallery (3)

adelaparvu.com despre gard de sarma ca opera de arata, Unwoven Light, artist Soo Sunny Park , Rice University Art Gallery (9)

adelaparvu.com despre gard de sarma ca opera de arata, Unwoven Light, artist Soo Sunny Park , Rice University Art Gallery (7)

adelaparvu.com despre gard de sarma ca opera de arata, Unwoven Light, artist Soo Sunny Park , Rice University Art Gallery (5)

adelaparvu.com despre gard de sarma ca opera de arata, Unwoven Light, artist Soo Sunny Park , Rice University Art Gallery (6)

adelaparvu.com despre gard de sarma ca opera de arata, Unwoven Light, artist Soo Sunny Park , Rice University Art Gallery (11)

adelaparvu.com despre gard de sarma ca opera de arta, Unwoven Light, artist Soo Sunny Park , Rice University Art Gallery (2)

adelaparvu.com despre gard de sarma ca opera de arata, Unwoven Light, artist Soo Sunny Park , Rice University Art Gallery (10)

adelaparvu.com despre gard de sarma ca opera de arata, Unwoven Light, artist Soo Sunny Park , Rice University Art Gallery (8)

adelaparvu.com despre gard de sarma ca opera de arta, Unwoven Light, artist Soo Sunny Park , Rice University Art Gallery (4)

adelaparvu.com despre gard de sarma ca opera de arta, Unwoven Light, artist Soo Sunny Park , Rice University Art Gallery (3)

adelaparvu.com despre gard de sarma ca opera de arta, Unwoven Light, artist Soo Sunny Park , Rice University Art Gallery, Foto Nash Baker

adelaparvu.com despre gard de sarma ca opera de arta, Unwoven Light, artist Soo Sunny Park , Rice University Art Gallery (1)

5 raspunsuri pentru Superb! Banalul gard de sârmă transformat în operă de artă

 1. Oana Maer spune:

  Cat de frumos!!! Multumim, Adela!

 2. Nina Iordache spune:

  Foarte frumos! Multumim, Adela!

 3. RODICA SEREI spune:

  ESTE DE ADMIRAT ARTISTA , PENTRU CĂ A ÎNCERCAT ȘI A REUȘIT SĂ „ÎNCĂLZEASCĂ ” UN MATERIAL RECE , DÂNDU-I CULOARE CĂLDURĂ . FRUMUSEȚE ȘI FORME DIFERITE UNDUITOARE , PLĂCUTE OCHIULUI ȘI DE CE NU , SUFLETULUI ! . ESTE O IDEE CARE SIGUR O SĂ DECOREZE MULTE SPAȚII RECI , TRANSFORMÂNDU-LE ÎN CULOARE ȘI ….SUFLET !

 4. Sofia spune:

  Foarte frumos!!!

 5. Bianca spune:

  Minunat.M-am gandit la aurora boreala?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *