Când îți pui o dorință din tot sufletul ea sigur se va împlini, pentru că toată energia aceea emoțională ți se va întipări în inimă și în minte și vei acționa pentru materializarea visului tău, aproape fără să-ți dai seama. Așa s-a întâmplat și pentru proprietara acestei case, care și-aduce aminte cum într-o excursie în copilărie făcută cu bunicul ei, acesta a dus-o într-un loc binecuvântat de frumos. Virând cu barca prin apele ce înconjurau mici insule, la un moment dat soarele a izbit-o în față, dar i-a plăcut atât de mult lumina aceea încât și-a spus în sinea ei: dacă ar fi să trăiesc undeva, aici mi-aș dori. Și anii au trecut, a terminat școala, a urmat cursurile facultății de arhitectură, s-a căsătorit, a ajuns mamă. Apoi, într-o zi s-a gândit din nou la acel loc și a mers să vadă dacă era vreo posibilitate să cumpere un teren în zonă. Și a mers la întâmplare, ghidată de un imbold pe care n-a încercat să-l înțeleagă. A făcut ceea ce a simțit pentru că altfel, rațional vorbind, știa că acolo, în golful cu mici insule, nu existau decât zece proprietari și de decenii nu vindea nimeni nimic. Dar visul ei urma să prindă viață…
Da, zici câteodată că e coincidență, dar eu cred că lucrurile nu sunt niciodată întâmplătoare. Everst Lapp, arhitecta canadiană de care-ți spun, s-a îndreptat către zona Golfului Georgia și a ajuns la prima proprietate la doar 15 minute după ce proprietarul acesteia postase anunțul despre vânzarea ei. Ea nici nu știa asta, dar proprietarul a fost atât de impresionat de toată coincidența și de dorința ei de-a locui acolo încât i-a vândut terenul sub prețul pe care-l ceruse inițial. Ei bine, da, în acel moment Everst a realizat că visul copilăriei ei urma să se împlinească. A proiectat singură o căsuță pentru familia ei, una cu adevărat spectaculoasă, căci nu e mare, dar e de-a dreptul magică.
Casa concepută cu structură din lemn are un interior de-a dreptul gotic, cu cadre absolut inedite, cu ferestre generoase și o organizare pe lung și îngus, cu tavane înalte, aprope ca o capelă. Fiind înaltă, mai bine de 6 metri, casa a putut găzdui pe verticală și dormitoarele copiilor la etaj, concepute efectiv ca locuri de odihnă și nu ca încăperi de sine stătătoare. Dar interesul arhitectei a fost ca în casa aceasta, ea și membrii familiei ei, soțul li cei doi copii ai lor, să fie împreună și să se bucure de natura copleșitor de frumoasă ce se vede prin ferestre. Grădina este de asemenea importantă, căci aici și-au petrecut nenumărate seri lângă vatra de foc. Apoi acoperișul casei este unul verde la propriu, cu vegetație, și pe el cresc căpșuni și ferigi. Totul pare desprins dintr-un basm, dar e unul care a trecut din filele visurilor arhitectei direct în viața ei.
După ani de zile în care a locuit și a trăit aici împreună cu familia ei, revistele de amenajări interioare au asaltat-o, apoi blogurile. Multă lume a fost impresionată de povestea ei și de casa aceasta mică și caldă, așa că cererile pentru închirierea casei n-au întârziat să apară. Și cine ar putea înțelege entuziamul altora decât cineva care și-a trăit propriul vis? Așa că Everest a decis să-și închirieze căsuța turiștilor, iar acum, cu programări pe Airnb poți sta și tu aici. Pe mine m-a fascinat arhitectura casei, spectaculoasele peisaje care se văd aici și modestia spațiului, care, prin deschiderea către natură și cu suprafețe ample, pare de-a dreptul imens. Aș spune că Everest a reușit să proiecteze o casă mică cu suflet mare, o casă unde lumina orbitoare a soarelui, cea care a emoționat-o în copilărie, inundă zi de zi micul ei templu devenit realitate. Pur și simplu superb! Sper să te inspire și pe tine!
2
Ideea de a canta la pian intrun asa decor este neverosimila…
Cred ca este singura bucatarie in care chiar mi-ar face placere sa gatesc…ca sa pot admira si de acolo acel peisaj minunat!!
supeeeeerba!
Buna ziua! Foarte frumoasa casa. M-ar interesa sa stiu unde as putea gasi o masuta asemanatoare cu cea din poza nr 2. Multumesc!
Andreea, o masă ca aceea o poți face pe comandă, n-ai să o găsești de-a gata. E mult prea îngustă ca să o găsești în magazine 🙂
Multumesc!
Cred ca noptile, intr-un loc ca acesta, te iau de cap si de suflet!
Miki
Sigur Miki!
Daca ar exista un „super-superlativ”, atunci acum ar fi momentul in care as putea sa-l folosesc!
Vaaaai, chiar zici ca e din poveste…superba!!! Eh , da! Mi-ar placea sa locuiesc intr-o casa cu vedere catre verde, catre natura, cu geamuri mari ..super!
Ar fi mult mai bine dtpdv daca ai publica lucrari,case ,vile de la noi din Romania…Nu din alte Tari ne inbolnavesti…Asta e parerea mea
Eu cred ca e bine sa vedem si ce se construieste in strainatate. Suntem toti locuintorii unei singure planete, indiferent de tara de provenienta, asa ca ar fi pacat sa ne limitam la un singur teritoriu Fanel 🙂 La sectiunea Romania mea ai articole despre case, oameni si lucruri frumoase care se fac la noi in tara https://adelaparvu.com/category/romania-mea/
Salutare!
Eu cred ca nu ar strica, sa fim un pic mai Patrioti si sa punem accent pe lucrurile frumoase din Tara Noastra deoarece strainii nu ne face noua nicio puplicitate ba din contra vorbesc de noi numai de rau si ne trateaza ca pe niste persoane din lumea a III a…
Frumosul e universal.