Tehnologiile de imprimare a fotografiilor și imaginilor sunt foarte avansate și s-a ajuns ca ele să poată fi reproduse pe diverse materiale, de la textile, sticlă, foi metalice, lemn, OSB, PAL orice model imagine îți dorești. Ți-am mai povestit eu de imprimantele de genul acesta AICI și AICI, dar mă bucur că această tehnologie este acum folosită și pentru produsele de serie, adică va fi disponibilă pentru producția de piese la prețuri bune pentru un mare număr de oameni. Deja ai să găsești în magazine astfel de piese de mobilă, mai exact în rețeaua de magazine Casa Rusu și da, este vorba despre mobilă ale cărei fețe este imprimată digital cu imagini sau modele create pe calculator. Și nu, nu e un autocolant lipit peste mobila din PAL. Ca să văd și eu tehnologia de imprimare folosită pentru mobilă, am fost la fabrica de lângă Timișoara a cunoscutului producător român. Am avut ocazia să văd și testele făcute de echipa Casa Rusu, dar și modelele pe care le vor lansa anul acesta. Dar hai să-ți spun mai multe.
Hala de la Casa Rusu destinată imprimării digitale a fețelor mobilierului din PAL
Majoritatea dintre noi știm cum funcționează o imprimantă pentru hârtie, dar acum există imprimante uriașe care permit decorarea suprafețelor dure, cum ar fi și PAL-ul. Da, așa cum cerneala se imprimă pe hârtie, așa straturi speciale de vopsea pot fi imprimate pe PAL, reproducând la perfecție orice fotografie de calitate mare. Da, practic imprimanta pentru PAL este conectată la un computer, imaginea dorită pentru a fi imprimată trebuie ajustată și în funcție de dimensiunea fețelor de mobilier. Fotografia e musai să aibă o rezoluție mare și să fie clară, altfel totul iese cu pixeli și se vede inestetic.

Imaginea unui automobil reprodusă pe fața mobilierului din PAL. Mai jos diverse modele testate pe mobila din PAL, inclusiv imitație de suprafețe și texturi metalice.
Acum, după ce imaginea este imprimată pe PAL, suprafața este protejată cu un strat de lac lucios. Astfel, imaginea nu are cum să mai fie afectată nici de razele soarelui, nici dacă ștergi suprafețele cu produse de curățenie. Fotografia este parte din straturile decorative ale mobilierului. Deci nu e autocolant, nu e lipit, ci direct imprimat. După imprimarea fețelor mobilierului, acestea sunt căntuite și gata de fi montate cu balamale la corpurile aferente lor.

Imagini reproduse pe uși destinate corpurilor suspendat din PAL, care au fost ulterior căntuite pe margini. Arată ca niște tablouri în această fază. Nu-ți dai seama că pot fi uși de comode sau corpuri suspendate.
Ce modele ai să găsești? Deocamdată ai să găsești modelul Alvin pentru camera de tineret și bibliotecă Joy, dar cei de la Casa Rusu sunt acum în teste cu diverse variante de imprimeuri, de la peisaje exotice la modele abstracte și colorate, de la imagini cu texturi de metal ori beton la cele care imită intarsiile. Până la finalul anului în magazinele Casa Rusu vei găsi și cataloage cu o colecție de fotografii pe care le poți alege pentru a fi imprimate pe corpurile de mobilă din programele producătorului. Adică același imprimeu îl poți avea pe dulapul suspendat al bucătăriei, dar și pe comoda din living. Până atunci dacă vezi în magazinele lor diverse modele pe mobilă vei ști cum sunt realizate. Eu sunt curioasă să știu care model din cele două existente până acum îți place, adică Alvin sau Joy și ce alte modele ți-ar plăcea să mai găsești la Casa Rusu (în funcție de răspunsurile voastre poate mai fac un concurs cu un premiu atractiv). Sper să-ți prindă bine informațiile din acest articol!
Ma tem ca nu merita efortul financiar pt ca te vei plictisi destul de repede de imaginile imprimate…my opinion.
Depinde ce imprimi Laury 🙂
Super! Ma intreb cit de rezistente sint la curatat de ex.cele de bucatarie!
Sunt la fel de rezistente ca orice mobila din PAL Johanna
Depinde si de costuri…ochii vad inima cere…dar daca nu e putere…?
Sunt oribile si de prost gust mai întâi întâi Casarusu ar trebui să finiseze sistemul de extensie pentru canapelele extensibile ca se vede lemnu ala brut zici ca e stinghie pt grătar…să se mai uite pe site-uri de mobila eventual din Turcia si sa vadă cam în ce an se afla cu producția
Tot timpul pretul spune totul despre calitate. Pret mic, calitate mica !
Mi se pare o idee excelenta, insa depinde foarte mult de tipul de imprimeu. Peisajele exotice imprimate pe mobila par a merge inspre kitsch. Insa imi plac mult cele care imita foaia de cupru oxidata si suprafetele metalice, la fel cele cu motive traditionale. Imi place dulapul Alvin, aduce un plus de culoare. Asteptam si alte variante de bun gust!
Buna ziua..Da, exemplul cu peisaje exotice era doar un exemplu ca se poate printa aproape orice, chiar si peisaje. Nu vom face astfel de mobilier, nu e genul nostru. Dorim sa aducem putina culoare si bun gust in casele romanilor, sper sa reusim. Printul pe mobilier este un trend de succes sau nu, normal ca depinde de gustul fiecaruia; exista brand-uri de design renumite care folosesc aceste printuri, chiar extravagante unele. E o tendinta moderna, chiar si pe haine, de a printa diverse forme geometrice, etno, metalice, etc. Speram sa va placa si asteptam cu placere sugestiile d-voastra pe adresa [email protected].
Buna ziua! Fabrica in care lucrez foloseste foloseste un astfel de cnc care cu ajutorul razelor u.v. dar si a unor substante de imprimare face tot felul de peisaje si desene la cerinta clientului. Desenul este prelucrat in Corel apoi este trimis la cnc. care face toata chestia. Casa Rusu nu sunt singurii din tara care au aceasta tehnologie de imprimat pe pal mdf sau alt suport.
Stefan, imi poti trimite si mie pe email ([email protected]) numele firmei la care lucrezi? Multumesc
[…] ceva și nu vei găsi în magazine, și-a folosit utilajele de imprimare despre care ți-am scris AICI pentru a realiza aceste panouri. Corpurile de iluminat sunt de la Dedeman, iar lampadarul de de la […]