adelaparvu.com despre pensiunea Drumul Plutasilor, judetul Neamt, Romania (32)

In Pensiuni, Romania Mea

Daniel și Irina vor să promoveze Ținutul Neamțului, așa că au ridicat pensiunea Drumul Plutașilor

Dacă vei avea ocazia să stai de vorbă cu cei doi tineri soți, părinți ai trei copii frumoși, îți vei face niște prieteni pe viață! Daniel este pasionat de speologie, dar mai ales de Ținutul Neamțului, care în opinia lui este prea puțin cunoscut, deși are nenumărate comori ce merită descoperite. De la Masivul Ceahlău, la Munții Hășmaș, de la Cheile Bicazului la cele ale Bicăjelului, Lapoșului, Șugăului, Bistrei, de la Munții Tarcăului la  Munții Stânișoarei, Călimani, de la Lacul Roșu la Lacul Izvorul Muntelui, Cuejdel, Pângărați, Vaduri si Bâtca Doamnei, Daniel cunoaște totul. A explorat împreună cu prietenii săi aceste meleaguri, unde vei găsi și superbe mănăstiri Bistrița, Văratec, Agapia, Neamț, Pângărați, Petru Vodă, Secu și Sihastria. Și da, tot pe ținuturile sale natale sunt Cetatea Neamțului, dar și casele memoriale Ion Creangă, Calistrat Hogaș și Mihail Sadoveanu. Te va duce și la Parcul Natural Vânători-Neamț, la rezervația de zimbri, la Muzeul de Etnografie Nicolae Popa din Târpești, Muzeul de Istorie Civilizația Cucuteni, unde găsești cea mai mare colecție de acest gen. Crezi că a fi terminat cu locurile de vizitat? Nu, va dori să-ți arate și Curtea Domnească cu Turnul lui Ștefan din Piatra Neamț, dar și Muzeul de Științe Naturale din oraș cu cea mai mare colecție de pești fosili din lume. Te-ai convins cu cine ai de-a face?

adelaparvu.com despre pensiunea Drumul Plutasilor, judetul Neamt, Romania (1)

Da, eu m-am convins că efortul unei singure familii poate să conteze mai mult decât orice promovare oficială pentru că Daniel și Irina și-au dorit îm primul rând pentru copii lor Maria (16 ani), Ilinca (13 ani) și Rareș (6 ani) șă-și cunoască rădăcinile, să știe de unde se trag și care e istoria locului în care s-au născut. Apoi, prietenii le-au fost alături pentru că pur și simplu Daniel i-a contaminat vorbindu-le despre Ținutul Neamțului. Mai pe șleau, Daniel crede că aceste meleaguri sunt în umbra celor din Bucovina, despre care se vorbește mai des, iar el crede că Neamțul are multe de oferit, doar că oamenii nu știu despre locurile sale natale. Și disperat că acest lucru nu se propagă mai mult și mai repede, a luat o decizie clară: să facă o pensiune, iar aici să-i primească pe cei care vor cu adevărat să petreacă o vacanță cu mișcare, cu dorință de explorare și cunoaștere. Da, nu este o pensiune unde să mergi doar ca să mănânci și să zaci, ci un loc de unde ți se deschid porțile Ținutului Neamțului.

adelaparvu.com despre pensiunea Drumul Plutasilor, judetul Neamt, Romania (6)

adelaparvu.com despre pensiunea Drumul Plutasilor, judetul Neamt, Romania (36)

Drumul Plutașilor este în satul Vădurele, comuna Alexandru cel Bun, județul Neamț, pe malul drept al râului Bistrița (în sesns geografic), doar la 10 km de Piatra Neamț, în amonte, spre Bicaz. De ce i-au spus pensiunii Drumul Plutașilor? Pentru că este situată pe acest vechi drum. Uite ce spune Daniel Numele pensiunii s-a inspirat din denumirea generică a traseului pe care plutașii îl parcurgeau, la început pe apă cu plutele, la întoarcere peste munți, pe scurtături, pe cărări numai de ei știute. De aceea, la interiorul pensiunii, pe pereti, ne mândrim cu o serie de fotografii (format A3) ce reperezintă scene de pe Valea Bistriței de la începutul secolului XX.

adelaparvu.com despre pensiunea Drumul Plutasilor, judetul Neamt, Romania (26)

Și da, au cu ce să se mândrească pentru că pensiuena lor arată foarte frumos, cu un exterior actual, dar care înglobează balustrade din lemn făcute de meșteri locali, iar la interior ai impresia că ești în casa unor prieteni. De altfel asta și-au și dorit ca atmosferă, după cum spune și Daniel „Tot timpul am fost convins că Ținutul Neamțului este o poveste frumoasă ce merită spusă  și că are niște locuri puțin umblate ce merită văzute. De aceea am considerat că am nevoie de un loc de unde să plec și unde să mă întorc împreună cu oaspeții mei, loc unde să spunem impresii, povești, să vizionăm fotografii și filmulețe, un loc unde să bem un pahar de vin sau rachiu și să mâncăm o mâncare gătită cu suflet, recunoscători pentru frumusețile acestui ținut puțin știut”.

adelaparvu.com despre pensiunea Drumul Plutasilor, judetul Neamt, Romania (20)

adelaparvu.com despre pensiunea Drumul Plutasilor, judetul Neamt, Romania (16)
Pensiunea nu este mare, dar este ideală pentru familii cu copii. Situată într-o livadă de meri care se întinde pe un hectar de proprietate la poalele unei păduri, pensiunea are șase spații de cazare, două camere duble, trei camere pentru familii cu 3-4 locuri de cazare și un apartament unde poate sta comod o familie formată din 4-5 membrii. Pe scurt,  capacitatea de cazare ar fi pentru 12 adulti și 7 copii. Și sigur dacă mergi îți va plăcea de acești oameni, dar și activitățile pe care ți le pregătesc de la cicloturism la caiac canoe, de la canyoning la rafting, de la drumetii montane, offroad la speologie. Daniel și Irina nu se vor lăsa până nu te vor convinge cât de frumos e Ținutul Neamțului. Uite, ce să o mai lungesc? Intră pe site-ul lor drumulplutașilor.ro sau sună-i la telefonul 0722.305.703 și rezervă-ți o vacanță de neuitat la pensiunea lor. Nu doar locuri și experiențe frumoase, ci mai ales oameni minunați! Sper să petreci zile fericite acolo!

adelaparvu.com despre pensiunea Drumul Plutasilor, judetul Neamt, Romania (33)

adelaparvu.com despre pensiunea Drumul Plutasilor, judetul Neamt, Romania (35)

adelaparvu.com despre pensiunea Drumul Plutasilor, judetul Neamt, Romania (32)

adelaparvu.com despre pensiunea Drumul Plutasilor, judetul Neamt, Romania (14)

adelaparvu.com despre pensiunea Drumul Plutasilor, judetul Neamt, Romania (12)

adelaparvu.com despre pensiunea Drumul Plutasilor, judetul Neamt, Romania (4)

adelaparvu.com despre pensiunea Drumul Plutasilor, judetul Neamt, Romania (13)

adelaparvu.com despre pensiunea Drumul Plutasilor, judetul Neamt, Romania (30)

adelaparvu.com despre pensiunea Drumul Plutasilor, judetul Neamt, Romania (23)

adelaparvu.com despre pensiunea Drumul Plutasilor, judetul Neamt, Romania (24)

adelaparvu.com despre pensiunea Drumul Plutasilor, judetul Neamt, Romania (25)

adelaparvu.com despre pensiunea Drumul Plutasilor, judetul Neamt, Romania (28)

adelaparvu.com despre pensiunea Drumul Plutasilor, judetul Neamt, Romania (27)

adelaparvu.com despre pensiunea Drumul Plutasilor, judetul Neamt, Romania (15)

adelaparvu.com despre pensiunea Drumul Plutasilor, judetul Neamt, Romania (17)

adelaparvu.com despre pensiunea Drumul Plutasilor, judetul Neamt, Romania (5)

adelaparvu.com despre pensiunea Drumul Plutasilor, judetul Neamt, Romania (18)

adelaparvu.com despre pensiunea Drumul Plutasilor, judetul Neamt, Romania (3)

adelaparvu.com despre pensiunea Drumul Plutasilor, judetul Neamt, Romania (21)

adelaparvu.com despre pensiunea Drumul Plutasilor, judetul Neamt, Romania (2)

adelaparvu.com despre pensiunea Drumul Plutasilor, judetul Neamt, Romania (19)

adelaparvu.com despre pensiunea Drumul Plutasilor, judetul Neamt, Romania (31)

adelaparvu.com despre pensiunea Drumul Plutasilor, judetul Neamt, Romania (11)

adelaparvu.com despre pensiunea Drumul Plutasilor, judetul Neamt, Romania (8)

adelaparvu.com despre pensiunea Drumul Plutasilor, judetul Neamt, Romania (9)

adelaparvu.com despre pensiunea Drumul Plutasilor, judetul Neamt, Romania (7)

adelaparvu.com despre pensiunea Drumul Plutasilor, judetul Neamt, Romania (34)

adelaparvu.com despre pensiunea Drumul Plutasilor, judetul Neamt, Romania (10)
Foto: Codrin Dinu Vasiliu pentru Drumul Plutasilor

39 Responses to Daniel și Irina vor să promoveze Ținutul Neamțului, așa că au ridicat pensiunea Drumul Plutașilor

 1. Cristina spune:

  Frumoasă casă. Bravo Daniel și Irina. Eu sunt din R.Moldova și am mers în excursie la Cheile Bicazului și unele mănăstiri, mi a plăcut foarte, foarte mult. Locuri foarte pitorești care merită de văzut. Cu siguranță o să mai merg acolo.

 2. silvialuli spune:

  Frumos, elegant, simplu. Covoare dau culoare fiecarei camere. Felicitari celor doi tineri, Daniel si Irina.

 3. Alina spune:

  Am la cine sa stau in Piatra-Neamt, dar as sta un weekend aici pentru ca e prea frumos.

 4. Fanel spune:

  Salutare!
  Bravo voua,sa traiti ca trebuiti 1000 de ani,Daniele pe cei mici sa ii faci tot Speologi, sa duca nebunia si traditia familiei mai departe,pana in vecii vecilor amin,ai grija sa parleasca Engleza…Va doresc Sanatate si sa aveti Succes in Toate

 5. tudor spune:

  Covoarele sunt superbe. Exista o sursa in Neamt de unde pot fi procurate?

  • La Baltatesti Neamt este o familie care tese manual covoare,deasemenea gasiti la manastirile din Moldova .Doamna Rozica Miclescu este o alta pasionata producatoare de covoare tesute manual.Pe toti ii gasiti pe Google.

 6. Felicitari pentru initiativa! Poate vom colabora la realizarea unor documentare pentru viitorul nostru canal tv.

 7. Andreea spune:

  Toata locatia arata superb.

 8. Dana spune:

  Arata extraordinar de frumos ! Cred ca o sa le fac o vizita cand voi pleca in vacanta !

 9. Dumitrita Atudorei spune:

  Foarte frumos.Casa durata de dr.Dobre si-a gasit menirea.S-o folositi cu intelepciune.

 10. Adina spune:

  Frumoasa pensiune. Si eu am remarcat covorele si bineinteles as vrea sa stiun de unde pot fi procurate. De asemenea am emarcat semineul. Este f frumos.

 11. Ramona spune:

  Da, arată bine, se vede că e o afacere făcută cu grijă și pasiune. De aceea sper ca feed-back-ul meu sa fie binevenit si pentru pensiune si pentru Adela. Am intrat pe site sa aflu mai multe. Si nu am găsit preturile la cazare. Nu cred că are sens să comentez mai mult, sper ca e o eroare.

 12. Multumim mult pt aprecieri.Preturile le gasiti pe booking sau la telefonul de pe site.Difera in functie de perioada si tipul de camera alese si ar fi fost mult de detaliat

  • Rallu spune:

   Nu sunt preturi pe site, pentru ca nu se complica cu cazare pentru o singura noapte…trebuie minim doua nopti, ceea ce e un mare minus din punctul meu de vedere.

 13. Oana spune:

  Felicitari! Covoarele sunt foarte frumoase, de unde le au? Multumesc!

 14. Alina spune:

  Irina spune-mi de unde ai achizitionat perdelele si accesoriile?imi plac foarte mult!Va vom vizita cu siguranta!

 15. adriana truscan spune:

  V-am cunoscut de curand prin intermediul facebook si ati devenit deja visul nostru pentru anul urmator…Din ce vad sunteti minunati si privind imaginile m-a podidit asa o bucurie ca de copil…Banuiesc ca pentru vara viitoare trebuie sa facem rezervarile din timp…Bunul Dumnezeu sa va Binecuvanteze sa aveti parte de mult succes in continuare…Adriana Truscan-Galati

 16. Bianca spune:

  De apreciat ca ati raspuns la fiecare comentariu!

 17. Mona spune:

  Imi place foarte mult designul camerelor. Daca nu este un secret, unde as putea gasi si eu covoare traditionale ca ale Dumneavoastra? Eu locuiesc in Canada si as vrea sa adaug o nota traditionala romaneasca salonului. Dar nu am gasit firme fabricante de astfel de covoare,,desi am cautat destul de mult pe internet.
  Multumesc,
  Mona

 18. Alina spune:

  Irina de unde ai achizitionat asternuturile pentru pat?

 19. Floarea Gherasim Angela spune:

  Va dorim mult succes in ceea ce faceți.

 20. sbarcea spune:

  superba locatie !Avem niste amintiri unice din acest loc fabulos !Gazdele au fost deosebit de primitoare .Am stat in aceasta pensiune in 2017 sau 2018…si am avut mult noroc pt ca am gasit o libera !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *