adelaparvu.com despre Canna indica planta cu flori, seminte pentru bijuterii (7)

In Gradina, Sfaturi plante

Canna indica, plantă cu flori exotice din semințele căreia poți face bijuterii

Carli Marian, designer florist si inginer horticol

Carli Marian, designer florist si inginer horticol

 

 

 

 

 

Este o plantă de talie înaltă, originară din India ale cărei flori sunt extrem de majestuoase. Florile se formează mereu către extremităţile tulpinilor şi pot fi colorate în roşu, galben, roz- carmin, combinaţii de roşu cu galben. Este o plantă exotică ce oferă culori vibrante în grădină începând cu perioada de vară şi până toamna târziu. Dacă o vei avea în grădină sau într-un ghiveci pe balcon vei avea şi un argument solid de a spune în fiecare dimineaţă: Namaste!

adelaparvu.com despre Canna indica planta cu flori, seminte pentru bijuterii (9)

Indiferent unde vrei s-o plantezi trebuie să ştii că iubeşte soarele. Relaţia directă cu soarele se va reflecta în abundenţa florilor. Având o înflorire masivă şi eşalonată, consumul de hrană este unul pe măsură. De aceea îţi recomand s-o plantezi în soluri cât mai fertile, cu un conţinut organic ridicat. Dacă o vei planta în ghiveci, atunci este necesar să-i aplici regulat un îngrăşământ special pentru plantele cu flori. Ai grijă ca în timpul verii atunci când temperaturile sunt caniculare să-i oferi o udare abundentă, de preferat seara.

adelaparvu.com despre Canna indica planta cu flori, seminte pentru bijuterii (10)

În grădină plantarea rizomilor în sol o vei face undeva pe la sfârşitul primăverii, când temperatura va fi suficient de ridicată. Înainte de plantarea propriu-zisă să ştii că poţi diviza rizomii, lăsând cîte unul sau doi lăstari pe fiecare segment de rizom. Aceste secţiuni cu lăstari trebuie să le plantezi la o adâncime de aproximativ 8-10 cm, păstrând o distanţă între plante de cca. 50- 100 cm, în funcţie de vigoarea soiului.

adelaparvu.com despre Canna indica planta cu flori, seminte pentru bijuterii (5)

Despărţirea rizomilor este metodă cea mai des folosită pentru înmulţire, dar şi seminţele pot fi folosite cu uşurinţă pentru îndeplinirea aceluiaş scop. Atenţie, înmulţirea prin seminţe presupune ca acestea să stea la înmuiat în apă timp de o săptămână, pentru a se activa germinarea.

adelaparvu.com despre Canna indica planta cu flori, seminte pentru bijuterii (6)

În toamnă îţi recomand ca după usucarea completă a plantei, să scoţi rizomii, să-i cureţi şi să-i depozitezi într-un spaţiu răcoros (ferit de îngheţ) şi întunecat, pâna în primăvara anului următor. În zonele sudice ale ţării, rizomii pot rămâne în sol pe parcursul iernii dacă se adaugă un strat gros de mulci.

adelaparvu.com despre Canna indica planta cu flori, seminte pentru bijuterii (8)
Nu ţi-am spus că în India seminţele sunt folosite pentru realizarea de bijuterii. Dacă îţi surâde ideea ţi-am pregătit câteva idei în imaginile de mai jos. Sper ca informaţiile mele să te inspire şi să-ţi coloreze şi mai mult viaţa!

adelaparvu.com despre Canna indica planta cu flori, seminte pentru bijuterii (11)

adelaparvu.com despre Canna indica planta cu flori, seminte pentru bijuterii (3)

adelaparvu.com despre Canna indica planta cu flori, seminte pentru bijuterii (4)

adelaparvu.com despre Canna indica planta cu flori, seminte pentru bijuterii (2)

adelaparvu.com despre Canna indica planta cu flori, seminte pentru bijuterii (1)

adelaparvu.com despre Canna indica planta cu flori, seminte pentru bijuterii (12)

adelaparvu.com despre Canna indica planta cu flori, seminte pentru bijuterii (7)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *