adelaparvu-com-despre-draperii-si-perdele-cum-le-alegi-7

In Idei pentru acasa

Cum să alegi perdelele și draperiile pentru a decora frumos camerele

Când e vorba de decorațiuni textile suntem mereu în impas pentru că nu știm cum și cu ce le-am putea asorta. Dar în loc să te gândești la asta, mai bine ia în considerare aspectul luminii naturale și al formei ferestrelor. De ce spun asta? Pentru că mie îmi place să mă gândesc la ferestre ca la ochii casei. Și folosind o comparație cu machiajul feminin, te provoc să te întrebi: cum ai farda ochii casei tale? Adică, ce efect ți-ai dori să conferi camerei? Luând-o pe acest drum, vei ajunge mult mai repede la soluția de decorare potrivită și plăcută, decât dacă te stresezi numai asupra culorilor care trebuie asortate. Și ca să fiu mai explicită, ți-am pregătit explicații în funcție de efectele de luminozitate pe care ai vrea să le obții. Multe asemenea soluții le poți materializa achiziționând perdele și draperii de-a gata sau materiale care poate la prima vedere nu-ți spun foarte multe, cum ar fi cele pe care le găsești în magazine mari, cum e Kika. Dar hai să le iau pe rând.

adelaparvu-com-despre-draperii-si-perdele-cum-le-alegi-11

adelaparvu-com-despre-draperii-si-perdele-in-foto-draperie-chloe-de-la-kikaPerdea Chloe de la Kika, vezi preț AICI

Camerele mici cu ferestre mici sunt evident dificil de aranjat astfel încât să fie și luminoase. Dar secretul constă în a păcăli vizual cu ajutorul perdelelor și draperiilor forma ferestrei, adică, cu cât suprafața geamului este mai vizibilă, mai liberă, cu atât fereastra va părea mai mare și implicit și încăperea va părea mai spațioasă. Și da, poți face combinații de storuri sau rulouri cu draperii. Nu e musai să rămâi în rețeta perdele și draperii, ci te iei după forma ferestrei și modul ei de acționare. Ideea este să arate bine, dar să fie și ușor de întreținut și mai ales să poți acționa (deschide, închide) fereastra fără multe complicații.

adelaparvu-com-despre-draperii-si-perdele-cum-le-alegi-8
Astfel, în camere mici, poți folosi storuri deschise la culoare pe suprafața geamului (ca să lasă lumina să pătrundă prin ele), iar draperiile să fie prezente cât să încadrezi fereastra, deci nu trase, ci strânse. Practic, draperiile să se suprapună foarte puțin peste ramele verticale ale ferestrei și ea va părea mai mare, ca și cum și după draperie fereastra s-ar continua. Dacă ochiul nu vede din prima ramele ferestrei, deci cum e încadrată, iluzia optică este alta, cum că suprafața ferestrei ar fi mai mare. Lungimea draperiilor sau perdelelor va sublinia înălțimea camerei, dar și pe cea a ferestrei, așa că păcălești vizual percepția asupra dimensiunilor geamurilor.

adelaparvu-com-despre-draperii-si-perdele-cum-le-alegi-10
Atunci când nu vrei să lași geamurile libere, dar ai nevoie și de protecție solară, nu-ți fie teamă de draperiile închise combinate cu perdele simple albe. Secretul constă însă și în textura materialului și croiala lui. Cu cât materialele sunt mai naturale sau mate (in, catifea, bumbac), cu atât efectul mat va da impresia de profunzime. Și da, există și material mate, dar care lasă lumina să treacă prin ele, deci nu te orienta exclusiv după voaluri, care nu prea mai sunt în vogă.

adelaparvu-com-despre-draperii-si-perdele-cum-le-alegi-12

Negrul într-o cameră mică va sublinia zona ferestrei, dar te ajuta să te protejezi pe timpul serii sau de soare. În plus, draperiile negre trase îți vor da senzația de profunzime într-o cameră mică, ca și cum în zonă ar fi umbră, dar în umbra aceea spațiul se continuă. E ca și cum ai machia ochii casei cu tuș negru, dacă vrei să o spun mai plastic.

adelaparvu-com-despre-draperii-si-perdele-cum-le-alegi-6
Tot într-o cameră mică poți trata întregul perete unde este poziționată fereastra ca fiind acoperit cu țesătură, ceea ce dă impresia că aceasta este mult mai generoasă. Amplasând o canapea în fața ei, se creează percepția că fereastra ar fi mai înaltă, ca de balcon.

adelaparvu-com-despre-cum-alegi-draperiile-si-perdelele-29

Pentru a obține efectul de perete îmbrăcat în totalitate cu țesături, poți folosi draperii sau perdele cu capse (inelele acelea mari) care se pun direct pe bara galeriei. Și da, galeria dacă spațiul îți permite, monteaz-o cât mai sus. Astfel, volumul creat de modul de prindere arată ca un perete vălurit, ceea ce prin coloanele verticale care se formează, creează impresia de încăpere mai înaltă, plus că un perete întreg acoperit cu țesătură prin care răzbate lumina, te face să crezi că și fereastra e mai mare.

adelaparvu-com-despre-draperii-si-perdele-in-foto-draperie-mia-de-la-kikaGăsești draperii și perdele cu capse direct în magazine, gata croite. În foto model Mia de la Kika, preț AICI

adelaparvu-com-despre-cum-alegi-draperiile-si-perdelele-7

Ce faci dacă ai tapet pe peretele cu ferestrele? Poți folosi foarte bine țesătură care să aibă o nuanță din tapet care să se regăsească în acesta sau, acă ai curaj, să creezi contraste. Și da, nu te complica să ai și perdele și draperii, poți avea doar un rând de țesături uni, care să ofere o zonă de calm în ansamblul ritmat de imprimeul tapetului.

adelaparvu-com-despre-draperii-si-perdele-cum-le-alegi-5

adelaparvu-com-despre-draperii-si-perdele-perdea-metraj-kika

Găsești material uni la metraj, cu textură mată la prețuri bune și la Kika. Vezi preț AICI Mai jos perdea croită din materialul verde achiziționat la metraj. Asta ca să-ți dai seama că de multe ori umbrele care apar în urma croieli pot schimba percepția asupra culorii materialului. De asemenea, combinațiile contează foarte mult.

adelaparvu-com-despre-draperii-si-perdele-perdea-metraj-kika-2

Când folosești țesări cu imprimeuri pentru draperii și perdele? Dacă ai o cameră simplu amenajată, cu mobilă cu tapițerie uni, finisaje cuminți, poți aduce un strop de dinamism prin imprimeurile perdelelor. Motivele de pe ele să fie asortate stilului de amenajare. Dacă ai ales mobilă modernă, alege forme geometrice, imprimeuri clare, simple. Dacă vrei ceva mai romantic, atunci poți alege imprimeuri cu flori, dar atenție la cum sunt imprimate, cusute, redate aceste flori. În general, cu cât sunt mai stilizate modelele de pe țesături, cu atât ele se demodează mai greu.

adelaparvu-com-despre-cum-alegi-draperiile-si-perdelele-12

adelaparvu-com-despre-draperii-si-perdele-cum-le-alegi-9

adelaparvu-com-despre-cum-alegi-draperiile-si-perdelele-25

adelaparvu-com-despre-draperii-si-perdele-in-foto-perdea-cusuta-nora-de-la-kika

Dacă alegi flori ca și imprimeuri pentru perdea, vezi să le legi cu perne care au aceleași stil de redare al florilor. Astfel creezi o legătură, chiar și într-un ambient modern amenajat. Aici perdea gata cusută Nora de la Kika, vezi AICI preț

adelaparvu-com-despre-draperii-si-perdele-in-foto-perdea-la-metraj-de-la-kika

În foto perdea la metraj cu imprimeu simplu, stilizat, care se potrivește și într-un ambient modern și într-unul mai romantic. Model de perdea pe care-l găsești la metraj la Kika, vezi AICI preț

adelaparvu-com-despre-cum-alegi-draperiile-si-perdelele-23

adelaparvu-com-despre-cum-alegi-draperiile-si-perdelele-19

Pentru camerele de copii poți opta pentru ce vrei în materie de imprimeuri pentru că imaginația copiilor merită provocată. Atât doar să fii pe fază la faptul că într-o cameră de copil mic de regulă ambientul este colorat în primul rând de jucării. Dacă alegi o perdea foarte colorată, ai grijă ca în rest să fie totul cât mai neutru și cuminte pentru că lumina naturală va amplifica și mai mult culorile de pe draperie sau perdea, deci riști să aglomerezi camera cu multe modele și culori în condițiile în care jucăriile oricum animă atmosfera.

adelaparvu-com-despre-draperii-si-perdele-in-foto-perdea-bufnite-de-la-kika

Draperie pentru camera copilului cu bufnițe de la Kika. Vezi AICI preț

adelaparvu-com-despre-draperii-si-perdele-in-foto-draperie-bufnite-de-la-kika
Draperii și perdele cu imprimeuri în camere cu pereți albi? Da, clar că le poți folosi dacă vrei să creezi contraste de textură, deci poți alege nuanțe mai cumiți pentru țesăturile draperiei și perdelei, dar cu imprimeuri  simple, nu brodate. Cu cît efectele draperiiei sau perdelei sunt mai grafice, cu atât efectul va fi mai de impact. Astfel, chiar dacă la prima vedere draperia sau perdeaua e simplă, faptul că imprimeul e în relief sau din alt material, modul cum cade lumina ca ajunge să scoată suprața țesăturii în evidență. Fereastra va părea mai mare, dar țesătura va marca zona din casă pe care vrei să o scoți în evidență.

adelaparvu-com-despre-cum-alegi-draperiile-si-perdelele-30

De asemenea, poti folosi draperii și perdele cu imprimeuri în camere vopsite în alb mai ales atunci când vrei să aduci si o nota de culoare sau să subliniezi o anumită zonă din cameră sau să o accentuezi într-un spațiu deschis unde comunică mai multe funcțiuni. Nu uita însă că o draperie puternică, vizibilă te obligă cumva ca pe suprafața ferestrelor perdeaua sau storul să fie tot albe.

adelaparvu-com-despre-draperii-si-perdele-cum-le-alegi-7

adelaparvu-com-despre-cum-alegi-draperiile-si-perdelele-26

Și da, într-o cameră vopsită în alb poți folosi orice culoare vrei pentru draperii , atunci când îți dorești ca prin intermediul draperiilor să aduci un plus de vivacitate interiorului. E suficient să mai ai două-trei perne în nuanțe similare și vei obține o legătură plăcută între diferite zone ale camerei. Desigur, regula este ca mobila și în general piesele mari de mobilier (canapea, biblioteci), să fie cât mai simple și în nuanțe cât mai neutre (griurile și alburile se asortează mai ușor cu orice în comparație cu bejurile și marourile)

adelaparvu-com-despre-draperii-si-perdele-cum-le-alegi-4

Când folosești doar alb pentru draperii și perdele? Atunci când vrei ca totul să pară mai luminos și mai ordonat. De asemenea atunci când ai o cameră mică cu pereți albi. Astfel, vei obține senzația că încăperea este mai mare pentru că nu există fragmetări de nuanță pe suprafața zidurilor, chiar dacă ele sunt practic decupate de golurile de fereastră.

adelaparvu-com-despre-draperii-si-perdele-cum-le-alegi-2

adelaparvu-com-despre-cum-alegi-draperiile-si-perdelele-32

adelaparvu-com-despre-cum-alegi-draperiile-si-perdelele-8

adelaparvu-com-despre-cum-alegi-draperiile-si-perdelele-22
De asemenea poți folosi draperii sau perdele albe și atunci când ai culori puternice pe pereți sau tonuri mai închise decât la nivelul plafonului și vrei să oferi o zonă de calm și odihnă privirii, amplificând senzația de lumină. Dar asta înseamnă că mai ai zone de alb, cum ar fi ușile interioare, piese de mobilă sau măcar plintă albă.

adelaparvu-com-despre-cum-alegi-draperiile-si-perdelele-21
Când nu-ți dorești culoare, ci să păstrezi senzația de ordine, de lumină plăcută, poți alege țesături mate, discrete în tonuri naturale. Cu o corială simplă, ele se potrivesc atât într-un ambient contemporan, modern, cât și într-unul eclectic sau chiar clasic. Practic, nu greșeti cu așa ceva, dar nic nu te aștepta să obții vreun efect senzațional prin intermediul draperiilor și perdelelor. După cum spuneam, îți vor ordona spațiul, dar nu-i vor da acea senzației de spectacol pe care probabil o cauți.

adelaparvu-com-despre-draperii-si-perdele-cum-le-alegi-3

adelaparvu-com-despre-cum-alegi-draperiile-si-perdelele-28

adelaparvu-com-despre-cum-alegi-draperiile-si-perdelele-17adelaparvu-com-despre-cum-alegi-draperiile-si-perdelele-14

Ce faci dacă ai pereți colorați? Poți folosi perdele și draperii simple, cu modele clare, care să imprime senzația de ordine. Când ai pereți colorați poți folosi și imprimeuri, dar atenție ca restul mobilierului tapițat să fie cât mai simplu. E ca și cum fereastra ar deveni și accentul decorativ al camerei și lumina naturală este astfel pusă în valoare și din punct de vedere cromatic.

adelaparvu-com-despre-cum-alegi-draperiile-si-perdelele-10

adelaparvu-com-despre-draperii-si-perdele-in-foto-draperie-ocean-de-la-kikaDraperie și perdea Ocean de la kika, vezi preț AICI perdea, și AICI preț draperie

adelaparvu-com-despre-draperii-si-perdele-cum-le-alegi-1

adelaparvu-com-despre-draperii-si-perdele-in-foto-draperie-sofia-de-la-kika

În foto draperie Sofia de la Kika, vezi preț AICI

adelaparvu-com-despre-cum-alegi-draperiile-si-perdelele-20

adelaparvu-com-despre-cum-alegi-draperiile-si-perdelele-6

Când ai tâmplăria închisă la culoare, deși ai ales uși albe sau zugrăveala deschisă, poți foarte bine alege țesături cu dungi pentru fereastră. Cu dungi nu greșești indiferent de stil pentru că ele vor păcăli privirea, vor atrage atenția asupra lor și nu asupra tâmplăriei închise. Practic, creezi un joc de linii și cu cât dungile sunt mai apropiate ca nuanță de culoarea tâmplăriei cu atât efectul este mai reușit.

adelaparvu-com-despre-cum-alegi-draperiile-si-perdelele-16
În perioada 16-18 septembrie 2016, la Kika ai reduceri de  -15% la perdele și metraje. Metrajele pot fi folosite atât pentru draperii dar și pentru realizarea huselor de pernă, față de masă sau huse canapele. Astfel, poți avea draperii asortate cu pernele decor. La Kika găsești și o gamă variată de accesorii pentru perdele precum: galerii, sisteme de prindere, inele dar și rulouri, deci merită să le faci o vizită. Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!

85 Responses to Cum să alegi perdelele și draperiile pentru a decora frumos camerele

 1. Alexandra spune:

  Multumesc pentru acest minunat articol!

  • Violetta spune:

   Violetta mă numesc.
   Am nevoie de sfat in alegerea potrivita a perdelei in living (bucătărie open space)….deci in living ca și culoare de bază este bej deschis,maro ,mobilier mahon,o parte de zid placat cu piatră decorativă nuante bej-maro-gri …restul peretilor tencuiala decorativă scoarță bej .Înălțimea camerei 2,2m .in fața geamului am calorifer si as vrea să aleg perdeaua până la nivelu caloriferului…..vreau sfaturi ce fel de perdea ,ce culoare, ce material,șină ,cu sau fără draperii ???? Vă rog să imi dați idei !
   Multumesc anticipat !

  • Adriana spune:

   Un articol foarte bun cu un continut informativ explicit și detaliat asa cum Adela Parvu ne a obișnuit. Mulțumim și te mai așteptăm și cu altele la fel de interesante!

 2. Adrian spune:

  Buna seara,

  Ne poti spune unde gasim perdele fonoizolante? De ce? Apartamentul este cu vedere la cel mai mare boulevard din Bucuresti si cred ca m-ar ajuta aceasta categorie speciala.

  Multumesc anticipat!

 3. Toni spune:

  Multumesc frumos pentru acest articol!Solutii frumoase pentru orice fel de spatiu si orice fel de ferestre! Chiar daca voalul nu mai e la moda, mie imi place, dar o sa caut si acele materiale mate care lasa lumina sa treaca prin ele, m-ai facut curioasa…

 4. Hallah spune:

  Foarte important subiect ,avem nevoie de informații despre acest subiecte mai ales de la experți ,perdele și draperii sunt elemente foarte importante în casele noastre mai ales când știm cum sa alegem culorile și calitatea și sa nu uitam de accesorii și întreținere lor.

  IMG-20160902-WA0048

 5. Ioana spune:

  Buna, Adela! in cazul unui apartament la bloc, recomanzi ca usa de la balcon sa fie acoperita de o draperie sau perdea in ton cu cele de la fereastra? usa practic formeaza un unghi cu geamul.Intre ele se afla tevile de apa calda ale blocului. Multumesc!

  • Adela Parvu spune:

   Ioana, mi-ar fi mult mai ușor dacă mi-ai posta o imagine. În privincipiu da, poți crea pe colț un ansamblu unitar. Poți de asemenea să te folosești de perdele și draperii pentru a masca și țevile de pe colțul încăperii, dacă distanța dintre ușa de balcon și ferestre nu e mai mare de 50 cm.

 6. Monica spune:

  Mie imi plac perdele si draperiile in nuante versatile, simple. Mi se par cel usor de asortat.

 7. Otilia spune:

  Buna Adela,

  Te urmaresc cu drag, frumos articol, as avea nevoie de un sfat legat de geamuri joase pe colt,si tavanul care este inalt. Ce mi-ai recomanda, perdea pe sina(care coboara din tavan) sau galerie (deasupra geamului)?

  18492079_10213287623931752_1367341306_n

  • Adela Parvu spune:

   Depinde foarte mult de stilul de amenajare dorit. Dacă ar fi casa mea aș pune draperii în lateral, storuri pe fereastră, toate d ela nivelul plafonlui, iar în fața ferestrelor plante verzi 🙂

   • Andrei spune:

    Buna Adela, ma poti ajuta te rog cu un magazin unde se gasesc storuri de calitate ?

    Multumesc

    • Adela Parvu spune:

     Andrei, nu există storuri de calitate decât pe comandă. Asta pentru că ferestrele nu mai sunt cu dimensiuni similare, așa că la noi se fac pe comandă conform dimensiunilor ferestelor, dar și conform modalității de fixare.

 8. Raluca Stefanescu spune:

  Buna Adela, ce sfat imi dai pentru o casa numai cu geamuri la living (inclusiv usa de la intrare si cea care da in terasa). In living am doar o canapea de piele mov inchis.
  La dormitoare am doar usi care dau spre balcoane). Imi recomanzi sa pun perdele doar in dreptul usilor sau pe tot peretele? Toti peretii sunt momentan albi.

  Multumesc tare mult!

 9. Pavel Ionela spune:

  Bună ziua.
  Va rog sa îmi dați un sfat in alegerea perdelei pt un dormitor de 3/4 unde pereții sunt de un galben mai deschis, iar mobila veghe cu bej.
  Mulțumesc!

 10. Mariana Serban spune:

  Buna ziua,

  Puteti va rog frumos sa ma ajutati cu o recomandare in alegerea perdelelor si draperiilor ptr un living de 30 mp cu deschirere larga catre hol.
  Livingul are un geam mare lat de 225 cm in fata caruia se afla un perete cu piatra alb si nuante fine de bej si gri in ea, restul peretilor sunt albi.
  Livingul are si un bovindou cu latimea celor trei geamuri a cate 50 cm cu rama cu tot.
  As vrea sa stiu daca culoarea draperiei ar trebui sa fie in culoarea pardoselei ( stear) sau in cuoarea mobilierului si a tamplariei care sunt venge.

  Multumesc foarte mult pentru recomandari.
  MS

  living

 11. Ramona spune:

  Bună ziua, va rog sa ma ajutați în alegerea perdelelor potrivite. Din ce material sa fie perdelele pentru se potrivi cu draperiile de catifea? Va mulțumesc.

 12. Luciana spune:

  Buna ziua, imi puteti da un sfat va rog, in living fereastra este foarte mica si in plus nici nu este la mijocul peretelui, este intr-o parte:( . Întrebare mea este pot pune perde din perete pana in podea si draperii?
  Mulțumesc

 13. Alina spune:

  Buna ziua, pe un perete cu grinda (ca in multe dintre apartamentele vechi de la noi), recomandati ca draperia sa fie prinsa cu sina pe grinda sau cu sistem de prindere la nivelul tavanului? Primesc recomandari diferite si nu imi dau seama care ar fi cea mai buna solutie. 🙂 Multumesc!

 14. Roxana spune:

  Buna Adela, ma poti ajuta te rog cu un sfat. Pentru un dormitor de bloc cu mobila alb negru si pereti albi ce nuanta de perdea si draperie imi recomanzi. Multumesc mult si felicitări pentru ceea ce faci, esti oau:)

  • Adela Parvu spune:

   Tot albe, nuanțe de alb pentru că bănuiesc dimensiunile mici ale camerei 🙂 Poți avea în partea de jos a draperiei o bandă sau două culori neutre sau preferate de către tine, iar culoarea să o dai prin lenejeria de pat și tablouri pe perete.

 15. Matei Loredana spune:

  Buna!
  Urmaresc cu drag acest site si sunt foarte fericita sa gasesc aici atatea sfaturi utile pentru decorarea casei mele.
  As dori sa ma ajutati cu un sfat : redecoram livingul si avem un coltar din stofa maro inchis (ciocolata neagra) cu un mic detaliu de piele alba in partea de jos a coltarului, masuta si comoda pentru televizor sunt albe si parchetul e maro inchis. Ce culoare ar fi mai potrivita pentru draperii?
  Va multumesc!

  • Adela Parvu spune:

   Bună Loredana! Contează și cum e orientată camera, dimensiunile ei, stilul pe care vrei să-l creionezi etc. Daccă spațiul e mic și lumina puțină alege nuanțe deschise, alburi. Dacă vrei să ai senzația de mai mult soare alege draperii galbene, dacă vrei să simți totul mai răcoros poți alege turzoax, verde, albastru.

 16. Laura spune:

  Buna ziua!
  As avea si eu nevoie de ajutor. Dormitorul meu e alb, patul negru, pereții albi iar livingul e tot alb, un corp e de culoarea parchetului , un bej, pereții de asemenea albi
  Ce draperii sa pun? Trebuie sa fie aceeași culoare atat in dormitor , cat si in living? Ar arată mai bine asa? Eu la dormitor m-am gândit la un roz prăfuit si sa asortez cu cuvertură de pe pat iar la living as vrea un turcoaz pastelate pe care sa-l asortez cu pernele canapelei
  Nu as vrea sa fie prea mult fiind culori diferite
  Va rog sa imi dați un sfat !
  Va mulțumesc mult!

  • Adela Parvu spune:

   În dormitor ar merge o nuanță de gri cald pe pereți ca să atenuezi prezența patului negru, iar griurile se combină foarte frumos cu rozurile prăfuite 🙂 În living da, turcoazul o să arate bine în combinația descrisă, dar ai gri la motivele decorative, imprimeuri, să fie cât mai simple, adică nu de tip baroc, ci mai degrabă geometrice.

 17. Ioana spune:

  Buna Adela,

  Voiam sa te intreb ce parere ai despre draperiile electrice, daca merita investitia.

  Multumesc

 18. Alexandra spune:

  Buna Adela,

  In acest moment incerc sa imi decorez livingul, dar m-am blocat in alegerea draperiilor :). Peretii livingului si albi, canapeaua este turcoaz, dar nu foarte aprins, iar mobila este in stilul anilor ’50, din cires.

  Te rog mult sa ma ajuti cu un mic sfat!

  Zi faine!

 19. Alina spune:

  Bună ziua!

  Am și eu nevoie de un sfat, în alegerea draperiilor pentru living. Am un living, nu foarte mare, cu o canapea gri închis, spre negru, cu perne decorative care au un model în zigzag cu alb și o măsuță de cafea neagră. În fața ușii este un perete cu trei geamuri mari de sticlă și o ușa de sticla, cu rame maro, care dau într-o terasă acoperită (un balcon mai mare. Pereții sunt albi, iar mobila este o combinație de negru și culoarea stejarului. Parchetul la fel stejar. Ce draperii se potrivesc? Am găsit un model asemănător pernelor decorative. Se potrivesc, oare?
  Vă rog, să-mi spuneți părerea dumneavoastră!

  Vă mulțumesc.

 20. Madalina spune:

  Buna Adela,

  Ma poti ajuta te rog cu un sfat referitor la alegerea culorii draperiilor pentru living?🙂

  Culoarea peretilor si a mobilei este alb,parchet- stejar, canapea usor retro – gri inchis, iar marea problema a mea este un minunat fotoliu turcoaz.

  Ocru combinat cu gri pentru draperii ar fi o combinatie armonioasa?

  Am mare nevoie de sugestia ta🙂, iti multumesc!

  • Adela Parvu spune:

   Mădălina, alege ce-ți dorești pentru draperii. Nu ar fi o dramă mare dacă nu o să-ți placă pentru că draperiile se schimbă ușor. Ce ai ales până la draperii e foarte ok. Poți coordona nuanșa draperiilor cu cea a covorului, iar dacă nu vrei covor, fii îndrăzneață la draperii. Atenție însă la acel ocru…

 21. Maria spune:

  Buna Adela,

  De curand fiul meu care este singur m-a rugat sa il ajut in asi cumpara perdele pentru living.Te rog sa ma ajuti cu un sfat privind cularea si textura acestora. Mentionez ca livingul are peretii albi, mobilierul este alb, are un covor rosu, o canapea rosie in fata careia este o masuta alba.Inaltimea camerei este de 280cm,in aceasta situatie perdeaua sa o punem din tavan ori mai jos. Am mare nevoie de parerea ta. Multumesc frumos.

 22. BUCUR MARINELA spune:

  Buna Adela,
  Am nevoie de sfatul tau in cumpararea draperiilor pentru dormitor.Peretii sunt albi(trei dintre ei, iar unul are taper alb cu frunze mov.Mobila este alba cu dungi gri iar canapeaua mov.Perdeaua este din voal alb.Multumesc mult.

 23. Diana spune:

  Buna Adela

  Sunt intr.o dilema si as vrea sa iti cer ajutorul. Am un living cu bucatarie open space, care se deschide spre balcon cu ferestre de sus pana jos. Nu stiu ce s.ar potrivi mai bine…draperiile nu sunt optiunea nr 1 intr.o bucatarie insa jaluzelele par prea reci si impersonale pt living.

  Multumesc !

 24. Ionut spune:

  Buna ziua Adela !
  De curând am reușit sa mi renovez apartamentul 🙂 dar m am lovit de dilema alegerii draperiEu din sufragerie unde pereții sunt albi, parchet deschis la culoare, un colțar turqoise, apropiat de zona ferestrei. Ma puteți ajuta cu alegerea culorii draperiei și covorului de sub canapea ? Multumesc si succes in continuare !!!

  • Adela Parvu spune:

   Bună Ionut! Depinde ce-ți dorești să obții ca atmosferă. Cel mai bine este să o contactezi pe Alina Țâru care este designer de perdele și țesături.
   Ea te poate ajuta și cu execuția draperiilor, dar și cu alegerea celorlalte decorațiuni. O poți contacta pe mail [email protected]

 25. gabriela spune:

  Buna Adela, pentru un balcon integrat livigului ce tip de perdele/storuri/jaluzele sunt mai potrivite? Cu galerie sau sina? Multumesc frumos!

  • Adela Parvu spune:

   Bună Gabriela! Depinde de cum se pot fixa sistemele. S-ar putea să-ți dorești storuri, dar să nu poată fi montate dacă nu ai suficient spațiu deasupra ferestrelor. Cel mai bine apelează la un designer de perdele, cum e Alina Țâru e-mail [email protected]

 26. Bejinariu anca spune:

  Buna Adela! Ma poți ajuta și pe mine cu un sfat…urmează sa ne mutam intr.un apartament nou iar in camera copiilor avem usa care da spre balcon și geamul care este tot tip usa (cu posibilitatea de a ieși pe un mini balcon)și nu prea stim ce fel de draperii S.ar potrivi… îți voi atașa o poza pt a avea o imagine mai buna asupra spațiului…Multumesc și astept cu nerăbdare opinia ta😘🤗

  527AD311-EAA1-40D9-A6BD-18F866B93A66

  84B23835-FFC9-4142-ACB3-0C52DC7F278E

 27. Delia Badiu spune:

  Buna ziua !

  Ma confrunt cu o mica problema si as avea nevoie de un sfat. Avem un hol lung si destul de ingust nu reusesc sa imi imaginez cum ar veni bine sa punem perdelele sau ce alta varianta sa folosim… Deasupra geamurilor peretele iese cu mult in exterior si avem geamuri si aproape de usa la intrare.. Ma puteti ajuta cu o idee. Saru’mana…

  IMG-20190411-WA0005

 28. Delia spune:

  Buna seara ! Ma scuzati ca deranjez . As avea nevoie de ajutorul dvs , de un sfat … Avem un hol lung si foarte ingust iar deasupra geamurilor peretele iese putin in exterior si atat la inceput cat si la sfarsitul holului avem usi si peretele care da in exterior e aproape lipit de tocul usi … ce fel de perdele ar fi indicat ? Ne puteti ajuta cu un sfat . Saru mana

  • Adela Parvu spune:

   Nu-mi dau seama exact cum e situația, dar în general când e vorba doar despre hol, adică spațiu de trecere și circulație unde nu se stă, eu nu aș mai pune perdele 🙂
   Dacă totuși dorești să acoperi, cel mai bine ar fi rolele montate diect pe tâmplărie.

 29. Nichifor Raluca spune:

  Bună ziua, pe un perete de 5,70 m cu doua ferestre având spatiu intre ele se poate pune o perdea din perete in perete sau doar la ferestre. Va mulțumesc!

 30. Cristina spune:

  Buna Adela, ce bine ca exista specialisti ca tine. Imi tot bat capul ce nuanta si ce culoare sa aleg pentru un living de 18 m2 unde am o canapea gri inchis si 2 fotolii galbene. Covor cu putin turcoaz. Mobila alba si doar un perete cel de la canapea vopsit in nuanta de verde inchis .Multumesc din suflet.

  EEFE7666-A05D-470A-B39E-4E38CF4C9093

  • Adela Parvu spune:

   Bună Cristina! Ai putea alege un gri luminos (vezi nuanța de la DULUX cod culoare din paletar: 88BG 62/005), care mai estompează contrastul cu verdele închis, dar care asigură un fundal neutru pentru mobila albă și restul decorațiunilor. Foarte frumos verdele ales de tine! Bravo!

  • Cristina spune:

   Buna Adela scuza ma ca mai revin, crezi ca ar merge perdele albe draperii galbene din stofa subtire naturala in acest living cu aceasta canapea gri si 2 fotolii galbene?

   C6633C9C-A643-4379-B836-46157B53F62A

 31. Cristina spune:

  Multumesc mult Adela. Iti doresc mult mult succes.

 32. Nicoleta spune:

  Buna ziua.
  Ma gândeam daca ati putea sa imi recomandati câte ceva in alegerea perdelele și cu covorul ( pe care inca nu le am) din camera fetiței mele.
  Am găsit un covor cu un sotron mare gri pe un fond rosu si nu stiu daca s-ar potrivi. Si ce tip de perdele sa aleg pentru camera ei. As vrea mult sa dea impresia de caldura.
  Pereti sunt zugrăviti mai demult si vom schimba culoarea dupa ce cresc copiii si nu vor mai fi ei tentati sa ii modifice.
  Multumesc mult.

  20191113_070621

 33. TIMEEA spune:

  Buna Adela,
  Am o mare dilemă ce draperii sa imi aleg in dormitor…mi-am achiziționat o cuvertura alba cu model maro wenge si un maro deschis am atasat o poza. Mobila in camera este wenge cu alb si trebuie sa mentionez, camera nu este foarte luminoasa. Iar pe pat ce culoare sa imi fac pernele?

  20191126_153838

 34. Loredana spune:

  Salut Adela. Te rog frumos sa mi raspunzi pentru ca am o idee care nu mi da pace, vreau sa pun la fereastra prima draperia si apoi perdeaua. Care este parerea ta, se vede bine? Multumesc anticipat! Seara binecuvantata! 🤗😘

  • Adela Parvu spune:

   Bună Loredana! Păi dacă ție ți-ar plăcea ca peste draperie, la interior să fie perdeaua, atunci poate că tu o vezi că merge bine. De regulă, draperia se pune peste perdea pentru că este opacă, nu lasă lumina să treacă. Însă dacă perdeaua acoperă draperia, vor fi două țesături care se suprapun, iar efectul este de aglomerație. De aceea nu se pune perdeaua deasupra pentru că dă senzația de spațiu încărcat.

 35. Florenta spune:

  Buna Adela…ce sfat imi dai pentru alegerea draperiei si perdelei la living? Pe pereti am un gri puternic…plinta si cornisa alba..canapea turcoaz si usa si mobila tot albe…iti multumesc mult!

 36. Beatrice spune:

  Buna Adela,
  Am nevoie de sfatul tau pentru alegerea draperiei,perdelei pentru un living foarte mare (bucatarie open space ) si luminos.Peretii sunt albi,tamplaria maro ,parchetul stejar cognac.Livingul are 60mp ,avand un perete de sticla cu usa (4m) si inca 2ferestre pe alt perete Multumesc din suflet

 37. Anca spune:

  Bună, am studiat oarecum combinatia de draperii cu covorul sau canapeaua, insa am luat ceea ce mi a placut inima mea, așadar un punct de vedere m ar ajuta mult.
  Mulțumesc!

  20200618_161945

 38. Pogacean Daniela spune:

  Bună ziua, Adela!

  E în regulă daca la două camere de casă, cu cate o fereastra spre strada, pun draperii si perdele de culori si modele diferite? Eu aș merge pe albastru- turcoaz la drsperii. De exemplu,in living,mobila este culoare nuc, parchet stejar natur,un perete- in dreptul ferestrei are un tapet cu motiv abstract cu nuante turcoaz si ocru- deschis, ceilalți pereti sunt ocru- deschis canapeaua albastru- gri.
  La perdele pot merge pe turcoaz sau mai bine pe maro sau ocru? E adevărat, livingul are orientare nordică.
  Mulțumesc anticipat!

 39. Mihaela spune:

  Bună Adela!
  Te rog sa ma ajuți. Acesta este livingul nostru unde petrecem mai toata ziua cand suntem liberi. Vreau sa fac schimbari, parca mi se pare încărcat,obositor….ceva trebuie schimbat, vreau sa elimin și zona de birou. Are 8 ani de când l-am amenajat asa cum ne-am priceput și după buget 🙂bineînțeles. Mulțumesc!

  20200722_193821

  20200722_194049

 40. Morar Sofia spune:

  Buna ziua! Casa mea are un coridor foarte lung, sub forma de L, format in partea de sus doar din ferestre, sub care sunt montate lambriuri. Perdelele le-am avut pana jos, dar acum am montat 2 calorifere si nu stiu daca sa cumpar perdele lungi sau scurte, si nici cat de scurte. Pot sa fie peste lambriuri, peste calorifer? Va rog un sfat. Multumesc mult.

 41. Ecaterina spune:

  Buna Adela! Am nevoie de ajutorul tau, am un dormitor mic, pereti albi,parchet gri cu un amestec de albi, gen stropi mari,camera luminoasa.am pus o perdea alba finuta e bine?? Ce draperie imi recomanzi, ce culoare?? Ce mobila sa pun? Te rog din suflet sa imi raspunzi! Te pup Luminita!

 42. Adriana spune:

  Bună seara as avea și eu nevoie de sfatul tău în alegerea dintre perdea cu draperie si storuri itr un balcon unit cu sufrageria,în care se afla o canapea albastra de catifea și o masa culoarea de fag cu scaune
  În culoarea canapelei. Pereți sunt în alb iar parchetul este gri spre alb. Mulțumesc!

 43. Adriana spune:

  Bună Adela as dori sa ma ajuți în alegerea între perdea sau storuri la un balcon 1,5/2,5m care se unește cu sufrageria. Balconul este pe sud, pereti din interiorul sufrageriei sunt albi. Parchetul este gri spre alb iar canapeaua și scaunele din jurul mesei sunt albastru închis chiar spre indigo. Eu as dorii perdea alba din mătase pe șină și draperii dar nu ma pot decide ce nuanta sa fie draperia!
  albastru

 44. dobre lucia spune:

  Buna Adela!as dori sa ma ajuti in amenajarea unui dormitor recent renovat.Locuiesc la tara si casa pe care am cumparat-o are camerele mai joase.Am optat numai pentru perdea sau draperie dar sa fie dintr-o tesatura mai plina,geamul fiind la rasarit.Nu ma pot decide asupra culorii.Peretii sunt vopsiti in bej.Si poti sa-mi spui cu ce asortez aplica din tavan?Multumesc si numai bine.Lucia

  • Adela Parvu spune:

   Bună Lucica! Orice nuanță ai alege, vezi ca ea să fie aceași și pe pereți și pe tavan. Atunci când nu există contraste între pereți și tavan nu se simte înălțimea ca fiind mică. De asemenea, ar fi ideal ca și ușa interioară să aibă la interiorul dormitorului aceeași nuanță cu pereții pentru ca dimensiunea ei să nu iasă în evidență în ansamblul camerei. Plafoniera e bine să fie neutră și să alegi ceva cu textură similară pânzei. Vezi colecția de plafoniere Pasteri de la Eglo.

 45. Andrei spune:

  Buna ziua, cine mă poate ajuta cu o idea pentru perdele și/sau draperii pentru astfel de ferestre. Menționez că ferestrele au 60 cm.

  Îmi cer scuza pentru calitatea pozei.

  Screenshot_20210102-205021_WhatsApp

 46. Raluca spune:

  Buna Adela.Indraznesc cu o intrebare.In living as vrea sa pun perdele lungi,elegante,poate chiar din acelea cu 10 cm mai lungi de la podea in jos pentru a crea acea eleganta cu faldurile lor, insa…am o dilema…scara pentru mansarda incepe sub una dintre ferestre.Primele doua trepte sunt sub coltul ferestrei.
  Perdeaua imi va atarna prea mult pe treptele ce evident cu fiecare treapta sunt mai inalte.Si nu mai spun si de faptul ca vreau ca stanga dreapta ferestrei sa aiba 20 cm perdea in plus.Ar fi si mai multa perdeaua pe trepte.
  Ce ma sfatuiesti sa fac.Multumesc frumos si o zi frumoasa!Pup.

 47. bianca koos spune:

  Buna ziua Adela. Te rog o idee cum sa imbrac ferestrele din imaginea alaturata? As merge pe perdea alba si draperii intr-o singura culoare. Dar sa pun la fiecare geam? Oare primul geam nu e prea ingust pentru 2 draperii? Aici am dubii. Multumesc!

  IMG_20210831_000242

  • Adela Parvu spune:

   Bună Bianca! Păi nu-mi dau seama din imagine dacă ai nevoie de intimitate sau protecție solară. Nu e musai să pui la toate ferestrele, mai ales dacă au unele care dau înspre grădină. Și oricum, dacă pui draperii și perdele, alege ca draperiile să încadreze ferestrele, adică să nu le acopere. Uite, îți dau contactul unei firme care ocupă de perdele și draperii, ei vor știi să-ți recomande și sistemele de prindere – tel 0720.236/262 (Oana)

 48. Andreea spune:

  Buna ziua,draga Adela!As dori sa stiu daca draperiile si covorul gri se potrivesc cu zugraveala maro ciocolata.Mobila este crem cu cu partile exterioare maro si doi pereti sunt imbracati in tapet crem cu imprimeu maro.Iti multumesc mult si astept raspuns cu nerabdare.

 49. Simona spune:

  Buna ziua! Sunt intr.o mare dilema! Pot merge pe culori diferite la draperii si accesorii intr.o casa? De exemplu dormitor 1 rosu bordeaux, living verde menta si dormitor 2 roz pudrat? Mentionez ca toate cele 3 camere sunt in linie casa fiind in forma de L. Nu s.ar vedea ciudat din afara? Deasemeni usile, mobila,parchetul si tamplaria sunt in nunate de maro, fie nuc sau stejar. Se potrivesc culorile alese de mine la draperii?
  Multumesc 😊

  • Adela Parvu spune:

   Bună Simona! Asta-i culmea să-ți pese cum se vede de afară. Deci pe scurt: merge la interior cum îți place ție. Important este ca fiecare membru al familie să se simtă bine, iar culorile alese să aibă o semnificație pentru voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *