adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-razvan-lupica-16

In DIY/ Inainte si dupa, Romania Mea

Casa familiei Stanciu din Albești, episodul 2, sezonul III, Visuri la cheie

Când ești tânăr tragi din greu și muncești ca să te poți așeza la casa ta, să-ți faci un rost în viață, apoi te căsătorești, ajungi părinte și tragi din greu pentru familia ta. Anii trec mai repede decât te-ai aștepta și te trezești deodată că tinerețea a zburat, iar tu nu ți-ai trăit viața de fapt așa cum ți-ai fi dorit. Dar se poate întâmpla ceva și mai grav: să te îmbonăvești și să ajungi pensionar la 37 de ani pe caz de boală. Așa a pățit din păcate Costi, care, de pe patul de spital, se gândea la soția lui Daniela și la cei doi copii ai lor Sebastian și Ioana. După al doilea infarct și-a dat seama că nu mai are puterea să-și revină și cu ultimele forțe s-a gândit să scrie emisiunii Visuri la cheie.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-razvan-lupica-6Casa înainte de renovare

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-razvan-lupica-16Casa dupa renovare

Echipa redactorilor Visuri la cheie a reușit să ajungă la familia Stanciu din Albești Paleologu, județul Prahova, când Costi mai trăia, mai exact când medicii îi spuneau că inima lui funcționează 10% din capacitate. I-au luat interviul pentru preselecție, dar el nu a mai apucat să afle dacă familia lui va fi ajutată. S-a stins prea devreme și poate neîmpăcat cu gândul că n-a reușit să termine casa pe care a ridicat-o cu propriile sale mâini. Însă cred că el a reușit să ajungă cumva la noi. De acolo de sus am simțit cu toții că ne îndrumă. Am ajuns la Daniela, Sebastian și Ioana cu inima strânsă, dar am avut puterea să fim tari și să aducem mesajul nostru: viața merită trăită, copii merită să se bucure de fiecare clipă, iar noi adulții merită să ne ajutăm între noi!

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-razvan-lupica-1Eram foarte tulburați înainte de întâlnirea cu familia. Dragoș Bucur a renunțat de această dată să mai folosească megafonul.

Când am văzut doliul de pe casă am realizat ce trecător e totul și cât de puțin timp avem de fapt pe lumea asta. Toți ne ducem, dar contează ce lăsăm în urma noastră. Costi a sădit bucurie în inimile celor care l-au cunoscut. Oamenii din sat spuneau că mereu se oferea să-i ajute, mereu sărea la nevoie, iar Daniela este și acum iubită de către cei din sat pentru sufletul ei bun, pentru soția dedicată și mama grijulie care este. Am găsit-o profund emoționată, iar cei doi copii ne priveau cu mare curiozitate.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-razvan-lupica-2Când ne-am întâlnit cu familia ne-a venit să-i luăm în brațe, ceea ce am și făcut fiecare dintre noi.

Am găsit casa neterminată, așa cum o lăsase Costi în momentul când boala de inimă l-a răpus. Casa avea trei camere, o baie și o bucătărie, iar pe lângă ea, în lateral era încropită o aplecătoare, un soi de anexă folosită de Daniela pe timp de vară ca bucătărie. Dintre toate camerele cele mai bine arătau un dormitor, unde exista o sobă și unde dormiseră toți patru și bucătăria, care era cât de cât utilată, dar nu era izolată și iarna era extrem de frig. Inițial intrarea în casă se făcea printr-un soi de bovindou, dar acesta era tare strâmb ceea ce a făcut ca ușa principală să nu poată fi folosită. Familia ajunsese să folosească mai mult intrarea prin aplecătoare.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-razvan-lupica-5Casa înainte de renovare

adelaparvu-com-despre-casa-albesti-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv

Casa după renovarea Visuri la cheie

Arhitecții au observat casa și au decis să o reconfigureze, respectiv să renunțe la bovindou și la ușile de deasupra lui care nu foloseau la absolut nimic. Era un pur și simplu un pod, unde Costi pusese două uși care nu foloseau la nimic. Podul nefiind izolat nu era folosit. Apoi, echipa Visuri la cheie a decis ca aplecătoarea să facă parte din casă, să fie ridicată la același nivel cu casa în privința pardoselii, iar acoperișul să fie într-o singură apă pe partea dinspre această zonă a casei. De asemenea, s-au mărit ferestrele la camera lui Sebi, la baie și s-au corectat dimensiunile lor și în partea din față, pe fațada principală. Desigur, ferestre noi au fost făcute și în fosta aplecatoare, care a fost transformată în locul pentru intrarea principală și apoi la interior living cu bucătărie deschisă.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-razvan-lupica-15Fațada principală a fost gândită cu lemn aparent care să dea senzația de casă în stil Fachwerk, un stil german specific înainte și în timpul secolului al XIX lea, stil care imprimă senzația de siguranță, organizare, protecție, stabilitate.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-razvan-lupica-8

Bucătăria de vară înainte de renovare era o simplă anexă acoperită cu tablă, dar neamenajată. După renovare acest spațiu a fost ridicat la același nivel cu restul casei și transformat în living. Ușa de acces către partea din spate a casei este mascată cu o draperie pentru a da senzația de fereastră. Din living se poate ieși în partea din spate a casei, unde separat există camera tehnică ce adăpostește centrala termică pe lemne, cu ajutorul căreia acum Daniela poate avea apă caldă și căldură în casă.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-razvan-lupica-32

La interior, după zona de intrare protejată de acoperiș, accesul se face direct în zona de zi, unde este livingul ce comunică deschis cu bucătăria. Vezi mai jos ușa de la intrarea în casă.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-adela-parvu-37L-am surprins în zona de intrare în casă pe Dan Petcan, talentatul regizor al acestei minunate emisiuni.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-adela-parvu-7A fost păstrat un zid parțial de la bucătărie, care avea rol de susținere, iar acum pe el este fixat televizorul.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-adela-parvu-30

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-razvan-lupica-9Bucătăria înainte de renovare

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-razvan-lupica-30Bucătăria după renovarea Visuri la cheie

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-razvan-lupica-14Bucătăria de vară înainte de renovare, care a devenit parte din zona de living, vezi mai jos.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-razvan-lupica-33

Revenind la living și bucătărie îți spun de unde sunt achiziționate finisajele, mobilierul, decorațiunile și corpurile de iluminat.
Parchetul model Oxford a fost montat peste tot în casă, fiind unul lamniat rezistent de 11 mm, iar pentru pereți s-a folosit vopsea lavabilă. Lustre Fausta de la Dedeman. Mobila a fost comandată la Casa Rusu, cu excepția măsuței de sub televizor care a fost păstrată, fiind făcută de către Costi.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-razvan-lupica-34Obiectele de decor și oglinzile de lângă ușa de la intare sunt de la Casa Rusu, la fel ca și consola ce încadrează caloriferul, făcută la comandă.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-razvan-lupica-32

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-razvan-lupica-31

Apoi, toate draperiile și perdelele din casă au fost realizate din materiale de tapițerie de la Casa Rusu (în magazinul Vitantis acestea se vând și la metraj). Pernele decorative sunt tot de la Casa Rusu. Una dintre ele a fost decorată cu un milieu vechi.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-adela-parvu-34

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-razvan-lupica-28

Dulapurile cu vitrină sunt realizate la Casa Rusu la comandă special pentru emisiune. Firma din Timișoara a imprimat sticla cu un model dantelat, ce dă impresia că în spatele sticlei sunt perdele. Apoi, fețele dulapurilor de lângă ușa de la intrare sunt tapițate cu material textil peste care au fost aplicate baghete în x.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-adela-parvu-4

Mobila de la bucătărie este realizată la comandă de către Casa Rusu din PAL bardolino cu profile de tip Hera pentru sertare și uși și blat de culoare albă. Electrocasnicele sunt de la Dedeman, la fel ca și chiuveta și bateria.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-adela-parvu-35

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-adela-parvu-9

Aplicele de perete cu abajur sunt de la Dedeman, model Fausta, iar panourile decorative sunt realizate din decuprea și finisarea antichizată a unei uși vechi de la intrarea în casă.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-adela-parvu-10

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-adela-parvu-123

Din bucătărie se poate accede mai departe prin intermediul unei uși către zona de noapte, ce cuprinde baia, trei dormitoare și holul de legătură dintre ele.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-razvan-lupica-25

Pe hol a fost folosit tapet de la Dedeman, model Lazy Sunday , iar mobila a fost realizată la comandă de către Casa Rusu. Din loc în loc au fost folosite ca decorațiuni și ghirlande lumnioase sub formă de inimioare.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-razvan-lupica-12Baia înainte de renovare

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-razvan-lupica-36Baia după renovarea Visuri la cheie

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-adela-parvu-28

La baie pardoseala este cu gresie Walnut, iar pe pereți plăci Ciragan White 40 x 40 cm, de la Dedeman. Pentru baie s-au ales finisaje mai inedite, respectiv tapet. Acesta este unul vinilic, deci rezistent la apă, din colecția existentă la Casa Rusu din catalogul Esprit. adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-adela-parvu-24

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-adela-parvu-29

Mobila de baie este de la Dedeman, respectiv bază cu lavoar model Cinzia și oglindă Cinzia, la fel ca și obiectele sanitare, bateriile și mașina de spălat rufe.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-razvan-lupica-10Camera lui Sebastian înainte de renovare era un loc de depozitare.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-razvan-lupica-27

În camera lui Sebastian mobila a fost făcută la comandă de către Casa Rusu din PAL lucios verde combinat cu PAL bardolino. Desenele de pe pereți sunt pictate cu acrilice direct pe suprafața tratată cu vopsea lavabilă. Covorașele sunt de la Dedeman.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-razvan-lupica-26

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-adela-parvu-19

Perdeaua din camera lui Sebastian, la fel ca și cel din camera mamei, este din materiale de tapițerie de la Casa Rusu, realizate de către Casa Rusu după schițele echipei Visuri la cheie.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-adela-parvu-21

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-razvan-lupica-13Camera Ioanei înainte de renovare era folosită ca spațiu pentru depozitare. Aici avea Daniela pregătite alimente pentru pomana lui Costi

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-razvan-lupica-24

În camera Ioanei am primit ca donație vopseaua de la Akzo Nobel România și tapetul de la Axelen pentru care le mulțumesc oamenilor de bine ai acestor firme! Vopseaua nuanța verde este de la Dulux, cod 50GG 55/49 (o poți găsi la Culori și Idei și la distribuitorii Dulux din țară) , iar tapetul cu fluturi este de la Axelen colecția Euphoria. Mobila este de la Casa Rusu și a fost decorată cu ajutorul șabloanelor, unele dintre ele făcute gratuit pentru echipa noastră de către firma Vision Design Deco din București, căreia îi mulțumesc!

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-razvan-lupica-23
Masa de birou din camera Ioanei este o altă donație făcută cu suflet din partea celor de la Gold House Concept și este din lemn masiv, care se poate vopsi și trata după cum dorește fiecare. Are sertare cu glisiere moderne, în ciuda aspectului său clasic. Corpurile de iluminat sunt de la Dedeman, inclusiv lustrele cu fluturi model Butterfly.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-razvan-lupica-20

Baldachinul din camera Ioanei este simplu executat cu ajutorul unor șine de perdea fixate în plafon. Draperiile sunt de la Casa Rusu executate la comandă. Peste ele au fost puse perdele de la Dedeman, ceea ce a creat un efect mai bogat. Rafturile și corpurile joase cu sertare pe rotile sunt de la Casa Rusu.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-razvan-lupica-21

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-adela-parvu-39

Pernele decorative la fel și cuburile tapițate sunt de la Casa Rusu, iar unele dintre ele au aplicate bucăți decupate din draperiile vechi și cusute manual.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-razvan-lupica-11Dormitorul Danielei înainte de renovare

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-razvan-lupica-19Dormitorul Danielei după renovarea Visuri la cheie

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-adela-parvu-15

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-adela-parvu-14

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-adela-parvu-31 adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-adela-parvu-122

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-adela-parvu-13

În dormitorul Danielei mobila este realizată la comandă de către Casa Rusu, iar patul este model Selma, un model mai nou care se găsește acum în magazine și pentru care poate fi comandată tapițeria conform mostrarelor. Corpurile de iluminat sunt model Ranarp, iar noptierele sunt din taburete vechi reciclate cu foaie metalică deasupra. Oglinda este și ea făcută dintr-o ușă veche reciclată. Storul este realizat la comandă de către Casa Rusu.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-razvan-lupica-18

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-adela-parvu-43

Spațiul verde de lângă casă a fost și el remodelat. Arhitectul Dragoș Isăcescu a păstrat toată vegetația existentă, adică și vița-de-vie ce încadra fosta alee de acces către casă, dar a reconfigurat zonele de la exterior. Astfel, există foișorul (de fapt un pavilion cadre oțel), apoi locul de joacă și, în spate, grădina de legume, care suferit pe perioada construcției casei, dar care a fost refăcută de către Dana. Grădina a fost amenajată cu loc pentru un foișor, cumpărat de-a gata de la Dedeman, model, iar pavajele sunt de la Elis Pavaje, producător român. Leagănele sunt și ele cumpărate de la Dedeman, iar gazonul și plantele sunt furnizate de către o firmă din București.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-adela-parvu-46

Dacă vrei să iei legătura cu Daniela, o poți face la telefon la numărul 0725.365.723. Ai să o poți vedea și pe 22 septembrie 2016  în emisiunea La Măruță, unde va vorbi despre experința prin care a trecut odată cu emisiunea Visuri la cheie. Noi ne-am simțit extraordinar că am putut să o ajutăm, la fel și oamenii și copiii din sat!

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-razvan-lupica-38De la stânga la dreapta echipa creativă de la Visuri la cheie: Omid Ghannadi, Adela Pârvu, Alina Vîlcu, Dragoș Isăcescu

A fost un proiect unde ne-am mobilizat cu toții începând de la meșterii constructorului Florin Brînzan și până la Dragoș Bucur, care parcă are numele predestinat să aducă un strop de bucurie în viața celor în care pășim hotărâți să demonstrăm că ajutându-ne unul pe altul putem fi cu toții mai împliniți. De aceea spunem: Crede în oameni! Urmează noi familii și noi proiecte, adică noi lecții de viață pe care le-am simțit din plin și pe care sigur și tu le vei simți aproape de sufletul tău!

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-captura-protvMomentul pe care-l prețuiesc nespus: atunci când ne-am luat de mână și am țipat de bucurie cu toții! Da, când e să simțim că ne vine să țipăm, să țipăm de bucurie pentru că viața e prea scurtă. Daniela, să-ți dea Dumnezeu putere să te bucuri pentru fiecare moment fericit din viața ta și a copiilor tăi. Îți dorim ca atunci când îți vine să țipi să fie numai de bine!!!

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-razvan-lupica-99Daniela, Sebastian și Ioana la venirea în casa renovată de echipa Visuri la cheie a cărei lider este Dragoș Bucur.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-adela-parvu-45

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-adela-parvu-42

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-familie-stanciu-visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-protv-foto-adela-parvu-41Episoadele Visuri la cheie le poți revedea oricând pe voyo.ro, iar pe site-ul visurilacheie.protv.ro și pe pagina de Facebook/ Visurilacheie vei afla noutăți și detalii legate de una dintre cele mai iubite emisiuni din România.

46 Responses to Casa familiei Stanciu din Albești, episodul 2, sezonul III, Visuri la cheie

 1. Marina spune:

  Felicitari ECHIPA, sunteti mari, ati adus o imensa bucurie acelei familii greu incercate, te rog sa-i comunici lui OMID ca are toata admiratia mea pentru acea replica” nu mai plange baiatul meu” pentru sufletul lui curat, pt. cum rezoneaza cu familiile greu incercate, pt.entuziasmul si bunatatea lui.Multumesc OMID!!!!

 2. Roxana spune:

  Ce sa zic, BRAVO! bietul Costi v-a adus la familia lui, iar voi ati implinit voia lui si ati pus suflet, parca mai mault decat oricand. se vede in fiecare detalui. cred ca este cea mai frumoasa casa pe care ati facut-o. of, Doamne,in viata te intalnesti cu atatea, important este ca acaolo unde gasesti un mare rau sau o mare rana, sa poti pune un pansament si-o sarutare.voi le-ati pus pe amandoua. Mult noroc in noua casa acestor sufletele trecute prin cea mai mare durere.Mult noroc voua sa puteti aduce bucurii, cat mai multe. cat mai mult timp, la cat mai multe suflete!

 3. corina spune:

  Bravo!ma bucur ca faceti lucruri atat de frumoase,pt oameni care chiar au nevoie.Totul a iesit foarte frumos,sunteti niste profesionisti.

 4. Teodora L. spune:

  Incredibila si reusita transformare ! Felicitari, intregii echipe !

 5. sorina spune:

  Sunteti talentati, frumosi la suflet si dedicati! De aceea reusiti sa faceti aceste vise atat de frumoase! Felicitari inca o data pentru o casa atat de plina de personalitate si totoadata atat de functionala. Iubesc ceea ce faceti saptamana de saptamana! ♥

 6. Mihaela spune:

  Sunteti minunati prin tot ceea ce faceti, insa,nimic nu s-ar realiza la nivelul acesta de frumos si de perfect, fara daruirea venita din sufletele voastre.Inainte de orice ,se vede ca sunteti oameni cu suflet si asta va face frumosi.Fara acel picur de dragoste fata de semeni, si de profesiile voastre ar fi, poate, un pic searbad.Va felicit !

 7. alina spune:

  Sunt innebunita dupa obloanele astea!am mai vazut si la alte casute refacute de voi astfel de minunatii, dar nu cred ca am citit de unde sunt…sau nu am fost atenta.

  Felicitari pentru ceea ce faceti!

 8. Oameni cu suflet mare, respect pentru ceea ce faceți. Eu plâng în fiecare miercuri și când se termină sezonul, rămâne un gol în sufletul meu.

 9. Raluca spune:

  Minunat ce faceți. Pe lângă faptul că sunteți extraordinari ca și profesie, sunteți niște oameni inimoși. Doamne ajuta la mai multe proiecte!

 10. anatati spune:

  Adela, spune-mi, te rog, cum au fost aplicate profilele Hera pe PAL la bucătărie? Prin lipire? Cu ce? 🙂

  Mulțumesc!

  • Adela Parvu spune:

   Nu au fost prin lipire, asa le-au facut cei de la Casa Rusu direct din fabrica. Am mentionat asta ca sa-si dea seama oamenii ca exista si varianta pe bardolino in magazinele lor, nu doar nuanta inchisa de wenge 🙂

 11. Bella spune:

  O casa extrem de frumoasa, dar o poveste foarte trista. Am plans si eu cand l-am vazut pe Sebi facand lucrul acesta, pur si simplu nu m-am putut abtine. 🙁 Niste oameni deosebiti sunteti cu totii, Dumnezeu sa va dea sanatate si putere de munca, pentru ca voi sa puteti ajuta in continuare alti nevoiasi care chiar merita sa le faci o astfel de bucurie!
  Este extraordinar tot ce-ati facut acolo, n-am cuvinte sa exprim cat de mult va admir!

 12. Lavinia spune:

  Buna Adela,

  Masa rotunda si scaunele din bucatarie sunt furnizate tot de catre Casa Rusu? Arata foarte bine….

 13. IULIANA spune:

  VA MULTUMESC PENTRU CA AJUTATI ACESTI OAMENI CARE AU NEVOIE,AM PLANS ASEARA DE BUCURIA BAIETELULUI,ERAU ATAT DE SINCERI,FOARTE FRUMOASA EMISIUNEA.ABIA ASTEPT SA VA REVAD MIERCUREA VIITOARE

 14. Bradea Lidia spune:

  Sunteti minunati…echipa ZANELOR bune…ne umpleti sufletul de lumina…

 15. Adina spune:

  Minunata casa , minunati oamenii care sunt implicati in realizarea acestor

  proiecte de suflet. Felicitari Adela si intregii echipe.

 16. Rares spune:

  Felicitari tie si echipei, Adela!

  Spune-mi, te rog, de unde ati cumparat masa si scaunele din bucatarie? Sunt tot de la casa Rusu?

  Multumesc

 17. Cristina spune:

  Unde gasesc masa alba rotunda din bucatarie?

 18. lucia spune:

  Eu atat spun : sunteti MINUNATI ! oameni si profesionalisti MINUNATI!

 19. Ana spune:

  Stiu ca multi o sa imi sara in cap, dar am cateva probleme cu refacerea acestei case. A iesit foarte frumos… pentru cineva care sta la oras si are un salariu suficient cat sa o intretina. Dar familia asta sta intr-un sat. Din ce vad, cu prea putini bani sa o pastreze in forma asta. Intr-o casa care arata ca un muzeu. Adica serios, canapele albe? La sat, cu doi copii? O gramada de obiecte pur decorative? Cat de confortabil credeti ca se simt oamenii astia acolo? Sigur, o sa se laude cu casa lor, dar seara cand o sa ramana doar ei, nu cumva o sa fie stanjeniti sa se aseze comod pe canapea?

  De curiozitate, as merge la ei peste un an, sa vad cum se simt si cum arata casa asta de papusi. Eu cred ca ar fi fost mai potrivit sa o renovati simplu si functional, cu mobila rezistenta, potrivite lor ca stil de viata, venit si locului in care stau.

  In plus, sunt cateva exprimari ciudate in articol:

  „iar Daniela este și acum iubită de către cei din sat pentru sufletul ei bun”. De parca toata lumea se astepta sa cada in dizgratie dupa moartea sotului, pentru ca ea era apreciata doar prin el

  „Arhitecții au observat casa și au decis să o reconfigureze, respectiv să renunțe la bovindou și la ușile de deasupra lui care nu foloseau la absolut nimic. Era un pur și simplu un pod, unde Costi pusese două uși care nu foloseau la nimic. Podul nefiind izolat nu era folosit.” Am inteles din prima 🙂

  • Adela Parvu spune:

   Buna Ana! Păi de ce am avea prejudecăți că la țară nu se poate și altfel? De ce ne sperie canapelele albe? Adu-ți aminte că la țară bunicii noștri aveau numai așternuturi albe și încă unele cu dantelă, că draperiile și perdelele erau albe, ștergare albe.
   Vizavi de exprimări, da, poate nu crezi, dar sunt cazuri când oamenii ajutați de noi sunt invidiați, iar eu m-am bucurat să subliniez că acest lucru nu e valabil în acest sat. Chiar sunt mândră de oamenii din acest sat că sunt așa de inimoși. Iar referitor la pod am explicat ce s-a întâmplat cu el pentru că pe Facebook au fost comentarii cum că ușile de la pod ar fi fost un indiciu că acel loc era folosit.

   • Carmen V spune:

    perdelele, cearceafurile, stergarele, etc, albe se puteau spala si intretine mai usor. Canapelele albe ……………… chiar mi se pare usor exagerat! In sfarsit, intentia conteaza, iar asta nu se poate nega ca echipa si-a pus tot sufletul pentru renovarea casei, precum si pentru a face reclama sponsorilor emisiunii. Bravo lor!

 20. Nicolae spune:

  Felicitari pentru tot ceea ce faceti! Mi-au placut foarte mult usile de interior si vroiam sa stiu de unde sunt.

 21. Alina spune:

  Usile de unde sunt si ce tip?

 22. Magda spune:

  Ce poate sa fie mai grozav decat sa transformi tristetea si supararea in lacrimi de fericire, asta faceti voi si va doresc dinb tot sufletul sa gasiti oameni cu suflet care sa finanteze aceste proiecte. Emisiunea mea favorita da la Digi Life este ” O mana de ajutor”,realizar de BBC, cred ca o cunoasteti, mi-a parut rau cand s-a terminat si asteptam cu infrigurare sa va vad pe voi din nou transformand lacrimi in zambete.

 23. Mihaela spune:

  Buna seara!Masa si scaunele din Bucătărie de unde au fost achiziționate?

 24. Debora spune:

  Va felicit! Dumnezeu sa va binecuvanteze cu creativitate si cat mai multe idei! Multumesc pentru toate pozele si detaliile pe care le postezi…sunt o mare sursa de inspiratie pentru mine 🙂

 25. adriana spune:

  Buna Adela,
  Imi place ffff mult fatada locuintei realizate de voi. As dori sa stiu ce inseamna lemn aparent si de unde l-ati achizitionat.
  multumesc si succes in continare in ceea ce faceti.
  indiferent de critici, faceti bine, frumos, uti si nu in ultimul rand cu mult suflet.
  daca toti am face in fiecare zi o fapta buna sau am adresa macar o vorba buna atunci lumea ar fi mult mai frumoasa.

  • Adela Parvu spune:

   Adriana, lemnul este de la Dedeman si baituit, tratat cu Sadolin ca sa ajunga la nuanta inchisa. Este aparent, aplicat pe fatada.

   • Ana spune:

    Buna Adela, si pe mine ma intereseaza tehnica de realizare a acelei fatade in stil nemtesc, este visul meu pentru o casa! Imi poti indica unde gasesc tehnica descrisa, cu ce material este lipit lemnul aparent? Rezista in timp? Multumesc! Este o casa de vis!
    Pacat ca gasesc critici pana si aici, la un proiect umanitar, de suflet… 🙁

    • Adela Parvu spune:

     Buna Ana! Stilul acestor fatade se numeste Fachwerk. Orice constructor specializat in lemn si nu numai poate face asa ceva. In cazul de fata Florin Brinzan (site-ul lui este acesta http://www.albring.ro/) te poate sfatui cel mai bine cu privire la prinderi si rezistenta in timp. Eu iti spun doar atat: o casa traieste odata cu tine, daca nu ai grija de ea nu va fi mereu frumoasa. Fatadele e bine sa fie improspatate si ingrijite o data la zece ani, iar ceea ce este lemn e bine sa fie verificat periodic si improspatat din 3 in 3 ani.

 26. Fotin Marian spune:

  Sarut mainile!
  Va rog sa-mi spune-ti ce usi ati folosit la casa fam. Stanciu.Si o intrebare…usile trebuie sa aiba culoarea tamplariei sau e mai indicat alb?….care ar fi regula in alegerea culorii usilor?

  Felicitari pentru emisiune,o urmarim cu interes toata familia!

  Multumesc anticipat pentru raspuns!

  • Adela Parvu spune:

   Marian, am dat linkul la usile folosite. Sunt de la Dedeman cumparate la crud si vipsite albe. Usile nu trebuie sa fie de culoarea tamplariei ferestrelor. Pot fi albe fara probleme, mai ales daca ai si plinta alba. Depinde de stiluld e amenajare. Ideea este ca usile albe nu incarca asa de mult spatiul.

 27. DUMITRASCU NICOLETA spune:

  Buna Adela.
  Ma intereseaza acel model de perdea din dormitorul matrimonial,cum pot sa il achizitionez?felicitari pentru ceea ce faceti.
  Multumesc mult.

 28. DUMITRASCU NICOLETA spune:

  Multumesc mult pentru indrumare,o zi frumoasa.

 29. Monica spune:

  Bună Adela, deosebit de reușită casa in stil elvețian, alb la exterior și cu aplicații din lemn, superb de vis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *