Poate că în sufletul nostru găsim multe motive pentru care să fim triști, supărați și deprimați, dar atunci când privim în jurul nostru și mai ales în sufletele copiior noștri, trebuie să găsim puterea de-a merge mai departe. Gheorghiță Papuc este un om care nu a căutat motive să fie trist, ci viața l-a suspus unor încercări grele. Gabriela, soția lui a murit la numai 26 de ani de leucemie și s-a trezit văvud cu doi copii, Andreea de 8 ani și Luca de 3 ani. Pierderea mamei este ceva cumplit, mai ales că înainte să se stingă acesteia i-au murit doi frați într-un incediu, apoi tatăl ei de care era foarte legată a fost răpus de boală. Într-un interval scurt de timp Gabriela a primit șoc după șoc. Mie mi-a fost clar din cele spuse de soacra ei, de rudele și vecinii din sat că această mămică sufletistă a adunat multă durere în ea. Nu a lăsat să se vadă, dar uite că durerea a izbucnit și mai agresiv sub forma unei nemiloase boli.
Am învățat o lecție din înâlnirea cu această familie și anume să avem grijă la ceea ce lăsăm să ne macine mintea și inima, să încercăm să avem încredere că lucrurile se vor rezolva, iar dacă suferim să plângem, să ne exteriorizăm, dacă e să ne bucurăm să o facem tare și zgomotos. Să dăm glas emoțiilor noastre, să le eliberăm pentru că altfel putem deveni victima lor. Și am mai învățat că atunci când nu ai puterea să treci peste ceea ce simți, peste boală, peste suferință să cauți alinare, putere și curaj în dragostea celor din jurul tău, mai ales a copiilor. Ei sunt motorul, ei sunt viitorul. Am ajuns la familia Papuc cu inima strânsă, dar și cu credința că vom reuși să facem ochii triști ai lui Gheorghiță să vadă viața mai frumoasă, să găsească cel puțin două motive fericite pentru a lupta cu golul din sufletul său: Andreea și Luca, cei doi copii pe care-i are. La emisiune au scris oameni din sat, oameni care îl cunosc pe Gheorghiță ca un om harnic, săritor, dar care au cunoscut-o și pe Gabriela, mult iubită de consătenii ei. Gabriela e cea care și-a dorit tare mult o casă, ea a fost și cu ideea împărțirii ei și a organizării camerelor așa cum le-am găsit. Noi, echipa Visuri la cheie, am ajuns aici cu senzația că ea ne-a chemat ca să-i finalizăm visul. Și asta am și făcut!
Andreea și Luca au fost fericiți în vacanță în special pentru că au fost alături de tatăl lor.
Cât timp familia era în vacanță, noi ne-am apucat de treabă. Aici eram la ședință. E interesant să vezi și echipa din jurul nostru. După casă e producătoarea emisiunii Roxana Grigrescu, iar în tricoul galben e regizorul emisiunii Dan Petcan.
Inițial casa am găsit-o cu o singură cameră finalizată și bucătăria oarecum gata, restul încăperilor două la număr și baia erau netencuite, acoperișul neizolat, curtea cam dezolantă, ca și cum ar fi înghețat în timp în lipsa mâinilor harnice ale Gabrielei și totuși trandafirii aceia frumoși sădiți de ea ne-au ghidat, ne-au motivat să facem visul ei posibil.
Casa înainte de renovare și jos casa după renovare
Dacă prima cameră dinspre stradă se dorea inițial camera lui Luca, noi am transformat-o în living deschis cu bucătărie. Apoi fosta bucătărie a devenit camera lui Luca, camera amenjată cu sobă a devenit camera Andreei, iar o parte din ea camera centralei termice, iar o altă cameră neamenajată a fost transfomată în dormitorul lui Gheorghiță și evident baia, pe care echipa Visuri la cheie a făcut-o de la zero.
Terasa de la intrarea în casă înainte și după renovare
Către livingul cu bucătărie a fost făcută o mică modificare, respectiv spațiul a fost deschis către hol și deci golul mărit pentru că totul să devină mai luminos. Bucătăria a fost mobilată cu un ansamblu realizat la comandă special pentru emisiune de către Casa Rusu, iar electrocasnicele încorporabile au ajutat mult la economisirea de spațiu, dar și la un aspect ordonat.
Spațiul zonei de zi înainte și după renovare
Spațiul zonei de zi înainte și după renovare. Golul de ușă a fost lărgit și lăsat liber, fără ușă. Astfel lumina naturală pătrunde din plin și pe hol.
Apoi, între bucătărie și spațiul livingului Omid Ghannadi a creat un ansamblu ca loc de luat masa deasupra căruia a fost realizată o instalație din țevi de cupru în care au fost inserate corpuri de iluminat Eglo achiziționate de la Casa Rusu. S-a gândit la Gheorghiță care lucrează ca meșter în construcții, să regăsească ceva frumos în casă care să-l reprezinte din perspectiva meseriei lui.
Spațiul zonei de zi înainte și după renovare
La fel, pe peretele livingului, au fost realizate etajere din țeavă de cupru, etajere montate pe un perete placat cu cărămizi aparente. Acestea au fost achiziționate de la Dedeman și ulterior finisate cu vopsea lavabilă albă. Toată mobila din living este de la Casa Rusu, unul dintre sponsorii emisiunii, inclusiv comoda realizată la comandă special pentru Visuri la cheie. Fotoliul Igor și canapeaua se găsesc pe stoc și ele pot fi comandate în orice tapițerie din mostrarul Casa Rusu.
Scaunele metalice se găsesc în oferta firmei Casa Rusu, respectiv la magazinul Vitantins din București.
Finisajele sunt peste tot la fel la nivelul pardoselii, atât în livingul cu bucătărie, hol, cât și dormitoare. A fost ales un parchet laminat Pacific Marine de la Dedeman într-o nuanță plăcută pentru a imprima senzația de căldură casei, dar și pentru a putea fi ușor de întreținut. Dormitorul lui Gheorghiță a fost organizat în două zone: cea de depozitare și cea de odihnă, separate între ele printr-un perete parțial, placat cu lambriuri din lemn de la Dedeman, care include și cablu tv.
Dacă dorește, Gheorghiță poate să-și monteze în dormitor un televizor. Peretele din spatele patului a fost îmbrăcat cu panouri tapițate și încadrate cu o ramă din PAL în nuanță similară noptierelor, iar pentru pereții rămași s-a ales o nuanță de gri grafit care imprimă senzația de cuib, de refugiu. Corpurile de iluminat sunt Eglo luate de la Casa Rusu, firmă la care s-a comandat și dulapul pentru depozitare.
Camera lui Luca este una veselă, plină de culoare, cu loc de odihnă, birou, dar mai ales joacă. Aici Alina a venit cu ideea de-a face tot ambientul similar cuburilor de Lego. Mobila este realizată din placaj de lemn masiv de mesteacăn și decupată cu piese care sarate ca și cele de Lego, dar supradimensionate. Placarea pereților din zona patului și a biroului s-a făcut cu plăci de PAL lucios. În zona patului peste aceste plăci au fost lipite piese Lego astfel încât Luca să se poată juca atunci când stă în pat și să aibă propriul lui univers în camera sa.
Camera Andreei a trebuit corectată din punct de vedere al proporțiilor. Și asta pentru că după ce a fost micșorată pentru anexa tehnică a centralei pe lemne, fereastra era situată pe un colț al camerei. Ca atare, întreaga amenajare din punct de vedere al finisajelor a fost concentrată pe corectarea iluziei optice. De aceea am folosit un tapet de la Axelen cu un desen abstract, dar care ordonează spațiul și am prevăzut o fereastră falsă cu aceeași dimensiune ca cea reală, astfel încât camera să devină cât mai simetrică.
De asemenea, rafturile de la nivelul superior vin să unifice piesele de mobilă și zonele camerei. Aici există loc de pat, loc de studiu, loc de depozitare, dar și loc de lecctură, un fotoliu confortabil și taburete pentru colegele și prietene venite în vizită. Toată mobila din camera Andreei este din colecța Casa Rusu care este disponibilă în magazine, deci este de serie, oricine poat reproduce acest ambient într-o cameră similară.
Baia nu era deloc amenajată când am ajuns noi acolo, așa că ea a fost făcută de la zero. Plăcile de gresie sunt de la Dedeman model Zeppelin Grey, la fel ca și obiectele sanitare. Mobila a fost realizată la comandă de către Casa Rusu, special pentru emisiunea Visuri la cheie și are zone de depozitare atât în zona superioară, după oglinzi, cât și în partea inferioară, unde masca chiuvetei.
Baia înainte și după renovare.
Grădina a revenit colegului nostru Dragoș Isăcescu, care s-a ambiționat să facă o piscină din europaleți. Și-a dorit acest lucru pentru a oferi ocazia familiei Papuc să petreacă timp împreună. De asemenea, a fost un pariu pus cu Dragoș Bucur, așa că totul a decurs cu multă competitivitate. Personal, consider că pisicina nu este proiectul arhitectului Isăcescu, ci al tăticului Dragoș Isăcescu (are două fetițe pe care le iubește nespus).
Cel mai mult mi-a plăcut modul cum colegii mei Alina Vîlcu și Dragoș Isăcescu au colaborat pentru exteriorul casei. Casa a căpătat o imagine mai armonioasă cu ajutorul unor elemente din lemn, inspirate de tradiția locului de-a avea plante agățătoare pe fațadă. Apoi, din afară, gardul a fost realizat alb, dar locul pentru fântănă conceput de Dragoș Isăcescu a fost scos în evidență prin nuanța natur, la fel ca și elementele de pe fațada casei. Astfel, totul este legat, iar casa, privită dinspre uliță apare echilibrată și frumoasă. Mi-a plăcut și faptul că Dragoș Isăcescu a prevăzut locuri de ședere pe lângă fântână, solul fiind protejat cu piatră de la Elis Pavaje. De asemenea, gura fântânii este protejată cu un capac interesant, care poate fi folosit și pe post de masă.
Am avut emoții când s-a întors Gheorghiță cu copiii lui pentru că am sperat să aibă bucuria să zâmbească, să lase durerea în urmă și să privească cu încredere și forță în ochii copiilor lui care-l iubesc mult și care tânjesc după tatăl lor. Acum au casa la care a visat Gabriela, soția și mama copiilor lui, dar mai mult, cred că e casa în care se regăsesc cu toții, o casă în care pot să-și pună alte visuri și să și le urmeze. Noi ne-am simțit extraordinar pentru că am avut ocazia să ajungem în satul Bobocu, județul Buzău, unde oamenii vorbesc frumos unii despre alții și încearcă să aibă grijă unii de alții.
Holul înainte și după renovare.
Crede în oameni! Așa îți vom spune și miercurea viitoare când vei afla despre o poveste emoționantă Visuri la Cheie. Până atunci vezi site-ul emisiunii visurilacheie.protv.ro, pagina de Facebook și site-ul voyo.ro, unde poți urmări când vrei orice episod difuzat. Crede în oameni! Crede că împreună putem deveni mai buni, mai uniți, mai puternci! Ajutându-ne unii pe alții am putea transforma viitorul tuturor copiilor din țara asta. Avem suflet, avem credință, așa că drumul nostru este numai înspre înainte, numai înspre bine! Doamne ajută!
28
Adela, este remarcabil ceea ce faceti in emisiune si de aceea comentariul meu nu vreau sa fie inteles gresit.
Sunteti o mana de designeri si arhitecti acolo, care cu siguranta pretuiti autenticul si valoarea design-ului. De aceea, nu pot intelege de ce ati ales copiile dupa celebrele scaune Tolix, scaunele metalice, cum le numesti tu in articol. Stiu ca sunt cazuri sociale si ca nu avem cum sa discutam de scaune de 2-300 eur/bucata, dar mai stiu ca aveati cu siguranta o sumedenie de alte optiuni si nu de a incuraja aceasta industrie, care numai beneficii nu aduce.
Alexandra, noi alegem ceea ce avem la dispozitie din oferta sponsorilor. Si incercam ca de fiecare data sa alegem alte obiecte, sa facem diferite combinatii, ceea ce crede-ma nu e usor.
De ce nu pastrati ceva din spiritul initial al locuintei? E putin deranjanta nevoia asta de perfectiune si de lipsa de autenticitate. Pana la urma nu este doar un proiect de design, e casa unei familii, dintr-un anume sat, dintr-o anumita zona, care iubeste covoarele persane si tuburile muzicale pe terasa.
De exemplu la aceasta casa mi se par extrem de …cu suflet, covoarele acelea taranesti dintr-un dormitor, se vede cum cineva a incercat sa protejeze locuitorii punandu-le unul langa altul pe toata pardoseala. Eu as fi facut ceva similar in noul dormitor.
Sau plita ruginita din bucatarie, are o intreaga poveste in spte, mi-ar fi placut sa o regasesc in noua versiune. Sau covoarele persane, este evident ca oamenilor de acolo le placeau, cu sigurnata le puteti integra intr-un decor misto.
Flor, nu uita ca noi trebuie sa facem renovarea intr-un anumit termen. Ca sa poti integra astfel de detalii ai nevoie de timp, ceea ce noi din pacate nu avem. Si iti mai spun ceva: majoritatea oamenilor vor lucruri noi 🙂
Nu sugeram sa pastrati exact aceleasi covoare ci sa folositi produse similare, doar ca noi..
Da, plita putea fi utilizata exact aceea, dar in alt rol, poate ca o parte din blatul mesei si sincer daca n-ati aruncat-o m-ar interesa sa o cumpar 🙂
Flor, toate lucrurile bune din casele pe care le renovam sunt donate de regula de catre proprietari. Deci in niciun caz nu se arunca, ci ajung la alti oameni care au nevoie de ele.
Foarte corect, saracii de altele nu aveau bani k altfel nu ar fi stat cu presuri pe jos k nu e casa memoriala a lui ion Creanga mult respect pt. Echipa visuri la cheie.
Apropo de Gheorghiță si de Gabita niste oameni de aur
Imi plac mai mult casele in sezonul acesta – ma refer la exterior. Fatadele sunt mai faine, se vede ca s-a acordat mai multa atentie acestui aspect, si conteaza..zic eu. Credeam ca e „vina” lui Omid, dar vad ca au fost Alina si Dragos. Adela, tu esti o sensibila si o draguta ca intotdeauna, si vii cu detalii care merg la suflet. Felicitari tuturor, va urmaresc cu mare placere si iti citesc blogul cu si mai mare placere demuuult deja. Te pup 🙂 p.s. Alina de ce nu mai apare de la inceput cu voi?
Bianca, in episodul acesta Alina a lipsit de la inceputul emisiunii pentru ca a fost plecata din tara. Insa va fi prezenta la celelalte episoade inca de la inceput.
Ma bucur, multumesc de raspuns! 🙂
Comentariu???!!! Imi place foarte mult ce ramane in urma voastra…este extraordinar ce faceti pentru acesti oameni.Felicitari, felicitari…
PS. te rog sa-mi spui de unde s-au achizitionat cosurile albe din dormitorul lui Gheorghita. Multumesc mult.
Cosurile sunt de la Casa Rusu. Mai gasesti unele modele similare la departamentul de obiecte din plastic la Dedeman.
Fântână e periculoasă. E o atractie pt copii sa se catere.
Exista acolo dinainte Ana si crede-ma ca nu e deloc periculoasa!
Superb. Faceti oamenii fericiti. Succes.
Superb!
Minunat!!Protectiile de calorifer le produce Casa Rusu?nu am vazut la ei pe site.
Camera baietelului e superba ca si toata casa de altfel.Felicitari intregii echipe inca o data:)
Crina, mastile de calorifer se fac numai la comanda, indiferent de producator. Cele din imagini sunt facute de catre Casa Rusu la comanda echipei.
Mie imi place in mod deosebit sistemul de iluminare cu loc pentru ghivece de deasupra mesei, imi poti spune de unde l-ati achizitionat sau cum l-ati obtinut? Merci!
Trebuie sa te uiti la emisiune Luminita. A fost confectionat din teava de cupru.
Merci pentru raspuns! Nu am cum sa urmaresc emisiunea pentru ca am renuntat de multa vreme la televizor, insa ma inspira mult tot ceea ce faceti! Mi-am dat seama chiar dupa ce ti-am scris ca trebuie sa fi fost realizate din tevi de cupru, ca si alte obiecte decorative din camera, insa cadrele becurilor par facute din sarma de cupru, pe acelea tot voi le-ati facut sau le-ati luat de-a gata de undeva? M-ar interesa foarte mult 🙂
Luminita am spus despre corpurile de iluminat ca sunt marca Eglo achitionate de la Casa Rusu. Am dat si linkuri in articol 🙂
Salut Adela. Ceea ce faceti este o opera de arta. Felicitări! Dormitorul lui Ghita în schimb e absolut minunat. Doream sa te întreb acel placaj folosit în spatele patului de unde se poate achizitiona şi dacă se poate face la comanda pe anumite dimensiuni. Mulțumesc 🙂
Laura, placarea din spatele patului se face exclusiv la comanda pe baza unui proiect. Sunt placi de PAL tapitate si aplicate pe perete. In cazul de fata Casa Rusu l-a executat special pentru emisiune.
Multumesc! O seara cu mult zambet sa ai Adela 🙂
Bună Adela!
Spune-mi te rog, holul are peretii albi sau au culoare?
E zugraveala alba Alina.
Imi plac ideile voastre si va urmaresc cu drag. As avea totusi o sugestie pentru voi si anume paturile din camera copiilor sa pe faceti lungi, 190-200 cm sau macar sa fie transformabile si sa trebuiasca schimbata doar salteaua. Voi ajutati oameni necajiti si probabilitatea ca ei sa aiba bani in 5 ani sa schimbe mobilierul, chiar si dintr-o singura camera, e destul de mica. Va urez mult succes in continuare.
Roxana paturile au dimensiunile pentru o persoana, adica 90 x 200 cm. Poate se vede deformat in imagini, dar crede-ma ca stim ce facem 🙂
De unde a fost cumparat tapetul gri cu linii aurii din camera Andreei? Multumesc.
Buna Sergiu, am scris in articol ca este de la Axelen http://www.axelen.ro/
Felicitări pentru tot efortul depus și realizările voastre!
Bravo mi-a placut si imi place ceea ce faceti felicitari voua ,echipei si sponsorilor. Am o rugaminte la dvs va pot trimite niste poze cu o casa si sa-mi spuneti cam ce modificari as putea face sa-i schimb infatisarea va multumesc
Superb! Chiar de vis! Imi place atmosfera calda pe care o degaja aceasta casa dupa renovare, de camin adevarat. Felicitari echipei! Singura obiectie e legata de pozitionarea biroului in camera fetitei. Lumina trebuie sa vina din stanga deci era ideala pozitionarea pe partea opusa. E bine ca nu e fix si il poate muta in fata geamului. Bravo pt tot! Mereu admir si citesc cu placere articolele tale!
Am urmarit emisiunea, mi se pare chiar de vis ceea ce faceti, ma bucur ca ajutati oameni harnici, care din cauza unor necazuri, n-ar fi mai reusit niciodata sa-si finalizeze casele si visurile implinite,oameni care stiu sa aprecieze si sa pastreze ceea ce le oferiti, felicitari echipei. Tu esti o sensibila, iar Dragos un om extraordinar.
Extraordinar de frumos! Felicitari
Foarte frumoasa amenajarea, felicitari! Asa cum a mai remarcat cineva, imi place ca in noua serie dedicati o atentie deosebita si exteriorului caselor, sau pur si simplu mi-au atras mie atentia prin proiectele deosebite din aceste ultime episoade. Mi-ar placea sa vad si o peisagistica imbunatatita a curtilor, dar stiu ca variabilele bani si timp au un rol important si ele… Parca aveati un sponsor si pentru plante?
Dar – caut piscina din paleti de care ai mentionat in articol – si nu o gasesc in nici o poza postata. Sau poate am inteles eu gresit, si era vorba de fantana, nu piscina!? Nu pot sa vad emisiunea, dar m-as bucura sa gasesc raspunsul despre piscina 🙂 pare o idee inedita. Multumesc!
Buna Ana! Am uitat eu sa pozez piscina si imi pare rau 🙂 Dar poti sa o vezi in materialul filmat prezentat aici http://visurilacheie.protv.ro/video/echipa-visuri-la-cheie-a-reaprins-bucuria-pentru-doi-micuti-care-au-ramas-fara-mama-1.html
Folositi des plinta alba si usi albe, care mie imi plac foarte mult. Cum se intretin?
Se intretin ca orice alte usi si alta plinta Alina, doar ca noi romanii nu suntem obisnuiti cu asa ceva 🙂 Insa arata foarte bine si confera o imagine eleganta si curata interiorului.
Buna Adela. De unde se pot achizitiona panourile tapitate si incadrate cu rama din PAL ca cele din camera lui Gheorghita? Multumesc frumos
Simona, aceste tipuri de panouri se pot face la comandă. Dacă ești din București poți ăncerca la MT Fabrica https://www.facebook.com/mtfabrica/
Superba casa.
felicitari, pt.ca ajutati oameni harnici nu ca la alte emisiuni puturoși si bețivi
Buna ziua, peretele de caramida aparenta din living este mai intai zugravit in alb si apoi dat cu impregnant antiumezeala/etc, conteaza ordinea? Pt a-l zugravi se foloseste o rola obisnuita sau prin pulverizare? Multumesc mult
Imi place foarte mult cum a iesit casa. In special „rama” ferestrei (nu ma refer la decorul din lemn, ci rama alba care ofera o dimensiune 3d a ferestrei in fatada). M-ar interesa din ce a fost realizata si daca a fost pe comanda sau realizata direct pe santier.
Felicitari pentru ceea ce faceti.
Imi place fantana… Nu-mi faci si mie una? Nu numai fantana! Nu stiu daca ai raspuns mai sus la intrebarea mea: in cat timp s-a realizat toata lucrarea?
Nastasia, ar trebui să vorbești cu arh. Dragoș Isăcescu pentru că el a făcut proiectul fântânii. Telefonul lui este 0722 610 432.
Termenul de execuție este mereu același Nastasia 2 săptămâni, dar ritmul în care lucrează oamenii pe șantierele Visuri la cheie este unul excepțional. Dacă vrei așa ceva în două săptâmâni ar trebui să ai un proiect gata înainte, comandate toate materialele dinainte și o echipă de cel puțin 10-20 de oameni dispuși să lucreze de dimineața de la ora 6 până seara la ora 21.
Felicitari ! Sunteti deosebiti. Ma bucur ca exista si in Romania o asemenea initiativa .Idei constructive , atragatoare si mai ales functionale .Din tot sufletul si cu toata admiratia SUCCES si cat mai multe realizari,realizari care nu se pot concretiza decat cu multa daruire,responsabilitate si mai ales DRAGOSTE pentru aproapele . De admirat !
Buna ziua! As avea si eu o intrebare, daca se poate. Tabloul mamei unde sau de catre cine a fost realizat? Multumesc!