Cred că este inimaginabil de dureros să-ți privești copilul cum se chinuie, să-l privești și să nu-l poți ajuta, să știi că suferă de o boală de oase care-i răpește bucuria copilăriei, că atunci când fratele său sau prietenii lui sunt la joacă, el trebuie să se menajeze. Și cred că e și mai dureros să-ți dorești să le oferi copiilor tăi condiții mai bune de trai, dar să nu poți, să nu ai de unde. Pentru mine Cristina și Bogdan Tudorache din Ploiești sunt imaginea părinților din România care se zbat, care se străduiesc să facă cât de mult pot, dar care ajung la pragul neputinței.
Familia Tudorache din Ploiești, de la stânga la dreapta Costin (15 ani), Cristina, Adrian (11 ani), Bogdan
Adrian, fiul lor mai mic în vărstă de 11 ani, a fost sănătos până acum 2 ani de zile, când pur și simplu nu a mai putut merge. La o investigație medicală a fost diagnosticat cu osteonecroză cap celular stâng, ceea ce înseamnă că masa osoasă i se distruge. Ca atare, orice efort reprezintă un risc enorm. Acum el se deplasează cu ajutorul cârjelor, după ce aproape un an de zile a avut piciorul îmbrăcat în gips. Deși este bolnav, Adrian a ținut morțiș să-și continue studiile și cu ajutorul profesorilor de la școală, care vin la el acasă, reușește să învețe chiar foarte bine.
Momentul când ne-am îndreptat spre locuința lor, după ce Dragoș Bucur i-a strigat din stradă la megafon.
Familia Tudorache locuiește la ultimul etaj al unui bloc din Ploiești și terasa blocului a fost mult timp degradată (terasa blocului, la fel ca și subsolul intră în atribuția Asociației de Proprietari, vezi AICI articol pe această temă). Din acest motiv apartamentul familiei era mereu înfiltrat cu apă, de unde și zugrăveala scorojită și problemele cu instalația electrică. De-a lungul timpului, Cristina și Bogdan au tot reparat, dar adevărul este că locuința lor semidecomandată cu trei camere, în care locuiesc ei patru împreună cu bunica copiilor, era departe de a fi una funcțională. Despre situația lor ne-a scris o prietenă de familie, fostă colegă de serviciu cu Cristina, mama copiilor care a trebuit să renunțe la slujbă pentru a avea grijă de Adrian. Cele mai multe venituri ale familiei se îndreaptă către tratamentele medicale necesare fiului lor cel mic, așa că echipa Visuri la cheie a picat la fix pentru ca locuința lor să devină un mediu plăcut, funcțional și deosebit mobilat și decorat.
Momentul când am ajuns la ușa apartamentului familiei și am făcut cunoștință cu toți membri. Dragoș Bucur a stat de vorbă cu Cristina și Adrian, iar noi trei cu tatăl Bogdan și fiul mai mare Costin.
Ca de obicei, ne-am împărțit zonele locuinței, iar prima partea a acesteia i-a revenit lui Omid, respectiv bucătăria (1,61 x 3,5 metri) și camera de zi (3,15 x 4,0 m). Unul dintre primele lucruri pe care l-am observat cu toții a fost faptul că familia nu avea un loc de luat masa la care să stea cu toții împreună. De la această idee, parapetul logiei ( 2,85 x 1,00 m) a fost transformat într-un suport de masă fixă la care să existe cinci locuri de ședere. Masa este marcată și de două suspensii (de la Dedeman), iar caloriferul din logie este mascat cu un corp realizat la comandă de Casa Rusu, după proiectul colegului nostru.
Livingul după renovarea făcută de echipa Visuri la cheie
Livingul către logie înainte de renovare
Livingul deschis către logie după renovare și transformat în loc de luat masa
În imagine unul din cele două scaune din beton realizate de către Omid. Stabilitatea nu e grozavă pentru scaunul înalt, este mai bună pentru cel scud aflat lângă canapea, dar cert este că i-a ieșit proiectul.
Apoi, livingul a fost remodelat. Zona vizavi de fereastră a fost placată cu panouri de PAL imprimat digital, după proiectul lui Omid, la fel și fețele dulapurilor. Totul a fost realizat la comandă de către Casa Rusu special pentru emisiune, iar colegul nostru a avut grijă să existe cât mai multe zone de depozitare închise. Asta și pentru ca ordinea să poată fi păstrată mai ușor, dar și pentru că livingul este pe timpul nopții zonă de dormit pentru părinți, canapeaua fiind extensibilă.
Pentru ca spațiile mici să fie mai aerisite, s-a optat pentru nuanțe de alb pentru pereți și deschiderea golurilor cu arcade pe rotund, care transformă atmosfera. De asemenea, un panoul generos de oglindă reflectă lumina și dă senzația de spațiu mai larg și mai luminos în living. În spatele canapelei din living peretele a fost placat cu cărămidă aparentă de la Dedeman (vopsită cu vopsea lavabilă albă), iar corpurile de iluminat, tot de la Dedeman, sunt prezente în zonele perimetrale. Spre exemplu, peretele din cărămidă este pus în valoare și de spoturile montate deasupra lui, iar placările cu PAL sunt mult mai vivace sub impactul suspensiilor, spoturilor și benzilor LED.
Dulapul generos este unul care include și zona destinată televizorului, sub care sunt montate rafturi de sticlă iluminate cu LED. Este un plus de strălucire care contează în atmosfera camerei de zi. Plantele nu lipsesc nici ele, dar pentru că știam de cîinele familiei și de apetitul lui pentru plante, au fost alese un ghivechi ănalt, iar vechiul suport a fost păstrat și redecorat pentru alte plante suplimentare, care au încântat-o pe Cristina.
Bucătăria înainte de renovarea făcută de echipa Visuri la cheie
Bucătăria după renovarea făcută de echipa Visuri la cheie
Bucătăria mică și îngustă ( 1,61 x 3,5 m) a fost complet remobilată cu ajutorul sponsorului emisiunii Casa Rusu și dotată cu electrocasnice încorporabile de la Dedeman. Pentru ca imaginea ei să nu devină sufocantă dinspre hol, Omid a avut grijă să conceapă un corp jos, perfect pentru a așeza sacoșele cu cumpărături pe el, iar dedesubt să fie mașina de spălat rufe. Apoi urmează frigiderul, după care nișa care e folosită pentru depozitare (inclusiv găleata cu mop). În ultima parte a spațiului este zona de bucătărie propriu-zisă, care a fost extinsă și în fața micii ferestre.
Bucătăria după renovarea făcută de echipa Visuri la cheie
În loc de o placare clasică la bucătărie s-a optat pentru oglindă în zona chiuvetei, care are rolul de a conferi luminozitate și senzația de spațiu mai larg. De asemenea, pe peretele opus, la nivel inferior s-a realizat placare cu panouri PAL imprimate digital de către Casa Rusu, iar deasupra, pentru a spori lumina naturală s-au montat aplice de la Dedeman.
Holul de la intrare după renovare este placat cu PAL imprimat digital de către Casa Rusu
Micul hol către baie după renovare
Baia după renovarea făcută de echipa Visuri la cheie
Camera de baie a fost și ea transformată. Dacă inițial aceasta era placată în nuanțe de șah, ceea ce fragmenta foarte mult suprafețele mici și dădeau senzația că spațiul este și mai mic, Alina, colega noastra a ales ca aici să existe placări în nuanțe deschise și o oglindă generoasă deasupra lavoarului. Oglinda maschează și dulapul încastrat prevăzut aici, ceea ce a sporit practic zona de depozitare din baie. Mobila este realizată la comandă de către Casa Rusu.
Holul din fața băii înainte de renovare. Jos holul după renovare.
În zona holului mic (sas) din dreptul dormitoarelor și al băii în locul vechilor abțibilduri de pe pereți, care de fapt mascau defectele acestora, Alina a ales căteva panouri decorative pe care le-a vospit în alb. Ele au fost cumpărate de la Jumbo.
Camera bunicii înainte de renovare și jos camera după renovare cu zona de ușă.
Dormitorul bunicii ( 3,15 x 3,07 m) are un dublu rol: cameră pentru studiu dedeicată lui Adrian, unde îi poate primi și pe profesori și zona de dormit a bunicii, care lucrează în București și ajunge acasă în Ploiești la final de săptămână. Ca atare, colega noastră Alina a avut grijă ca atmosfera încăperii să fie similară unei biblioteci cu tușe clasice (de inspirație britanică), de unde și nuanțele alese și fronturile din MDF frezate ale mobilierului, dar și tonurile sobre și elegante de bordo. Draperia este realizată la comandă de către Casa Rusu, la fel ca și mobila, iar corpurile de iluminat sunt de la Dedeman.
Camera bunicii înainte de renovare
Camera bunicii după renovare a devenit o cameră dublu funcțională: pe timul săptămânii dedicată studiului lui Adrian, în weekend pentru bunica.
Pe peretele opus patului sunt realizate de către Alina organizatoare din plută înrămate și vopsite în nuanță de cupru.
În camera băieților (2,50 x 4,60 m), care mi-a revenit mie, am gândit o împărțire a spațiului lung și îngust (460 x 250 cm) în două zone, adică pentru fiecare băiat să existe un loc distinct de dormit. Având în vedere faptul că Adrian se deplasează cu cârjele, am avut grijă ca el să beneficieze de patul cel mai aporpiat de zona intrării. După ușa de interior am avut suficient spațiu pentru un dulap cu adâncime de 60 cm, realizat la comandă de către Casa Rusu.
Cameră băieților înainte de renovare
Camera băieților după renovarea făcută de echipa Visuri la cheie
Camera băieților înainte de renovare
Camera băieților după renovarea făcută de echipa Visuri la cheie
Camera băieților înainte de renovare
Camera băieților după renovare
Zona cea mai de impact este însă structura care delimitează cele două zone ale camerei, respectiv două coloane de mobilier care include cuburi suspendate și corpuri de iluminat, unite la nivel superior printr-un element ce maschează de fapt alimentarea pentru corpuri și banda LED care este situată deasupra panourilor decorative. Structura este gândită cu spații de depozitare în zona inferioară și cât mai transparent la nivel superior, pentru a lăsa lumina naturală să pătrundă peste tot în încăpere.
În dreptul celui de-al doilea pat, situat mai aproape de fereastră, există și loc de birou pentru fiul cel mare al familiei Costin. De fapt biroul, la nevoie, poate fi folosit de către ambii frați, dar având în vedere că Adrian beneficiază de un loc de studiu în camera alăturată, acest birou este dedicat lui Costin. În lateralul biroului sunt sertare, care pot fi împărțite între frați, iar deasupra mesei rafturi suspendate pentru acces facil la manuale și caiete și ale accesorii pentru școală.
Deasupra fiecărui pat am creat panouri cu benzi elastice și panglici subțiri care să îndeplinească rol de expunere al posterelor și imaginilor preferate de fiecare băiat în parte, dar și să includă culorile lor preferate. Este o soluție vizuală plăcută, dar și funcțională pentru adolescenți care vor să-și etaleze postere, fără să fie nevoie de perforarea pereților sau deteriorarea lor prin lipire. De asemenea, panourile au și benzi LED deasupra, ceea ce aduce o notă de spectacol pe timpul serii. Toată mobila a fost realizată la comandă de către Casa Rusu, iar corpurile de iluminat și finisajele sunt de la Dedeman.
Apartamentul renovat i-a surprins pe cei din familia Tudorache, care acum nu doar că se bucură de un ambient plăcut, dar le sunt rezolvate și cele mai grave probleme: respectiv instalația electrică și repaparea zidurilor infiltrate de umeazeala provenită de la terasa blocului. Săptămâna viitoare urmează ultima renovare din acest sezon realizată de către echipa Visuri la cheie, o renovare a unei case care a ieșit de poveste! Crede în oameni!
Poți revedea emisiunile Visuri la cheie duminica la ora 16 pe ProTv, oricând pe protvplus.ro sau voyo.ro, iar ultimele știri le poți afla pe site-ul visurilacheie.protv.ro sau pe pagina de Facebook/Visurilacheie.protv
Pe timpul serii totul se vede foarte frumos, panourile din PAL imprimate digital fiind iluminate cu bandă LED
Și blatul mesei este iluminat de dedesubt cu bandă LED, ceea ce face atmosfera mai specială pe timpul serii
Măsuța din living a fost realizată de Omid dintr-o piesă de la Casa Rusu peste care a fixat un tablou decorativ din lemn de la aceeași firmă.
13
Imi place „aspectul” de semineu, la prima vedere, al ansamblului cu televizor din camera de zi.
Buna ziua si felicitari! Ati reusit din nou sa transformati in bine viata unei familii incercatw de viata.
eu as avea o intrebare, referitoare la caramida aparenta …. am observat ca o folositi foarte des in amenajari; insa intrebarea este de care tip practic cumparati din dedeman, de necesita a fi vopsita in alb apoi. Am fost si eu sa vad (si noi redecoram acum), si am vazut modele in alb gata facute. Insa banuiesc ca nun acelea le cumparati din moment ce le vopsiti apoi ca sa fie albe. Imi puteti spune va rog modelul, si motivul pentru care ati alea acest model, in detrimentul celei originale albe.
Multumesc frumos
Nicoleta
Nicoleta, de multe ori alegem ceea ce găsim pe stoc, iar cea albă nu o găsim pe stoc atât de repede pe cât ne trebuie nouă 🙂
SE POATE DA CU ORICE FEL DE VAR LAVABIL ALB? SAU ATI DAT O CU UN VAR SPECIAL? MULTUMESC
Canapeaua din living este facuta la comanda la Casa Rusu? Nu am gasit-o in oferta lor
Seamana un pic cromatic si ca stil cu apartamentul nostru 😊 Tot apartament mic, dormitorul este pentru fetita si livingul pentru noi…
Evident mi-a placut foarte mult, felicitari!
Al nostru 🙂
felicitari, aveti un apartament foarte cochet 🙂
Multumesc Roxana 🙂
Foarte frumos, Ennifer, te felicit!
Multumim frumos 🙂
Foarte dragut! Imi puteti spune de unde ati cumparat faianta din bucatarie?
În bucătărie nu este faianță, ci placare cu blat termorezistent.
Buna,imi poti spune te rog intre ce bareme se situeaza m2 pentru acest inlocuitor de faianta.Multumesc 🙂
Andrada, mi-e teamă că nu-ți înțeleg întrebarea. Te rog spune-mi mai direct la ce te referi, cu ce pot să te ajut mai exact 🙂
As vrea sa aleg pentru bucătărie sticla securizata in locul faiantei însă nu am găsit un pret si un distribuitor pt aceasta.Felicitari pt aceasta amenajare…este preferata mea…De asemena am citit ca palul imprimat digital este facut la comanda special pt emisiune de catre Casa Rusu…din cate stiu eu ei au cateva modele standard de imprimeuri, deci nu ti-l poti personaliza dupa bunul plac.Mai exista vreo firma care face aceste print-uri digitale pe pal?Multumesc frumos si multa bafta! Blogul tau chiar este o sursa minunata de inspiratie!
Buna Alina,
Daca te referi la bucataria noastra, placile le gasesti la Delta Studio 🙂
Superbbbbb. De vis. Felicitari și țineți-o tor asa,ca sa ne inspiram și noi. Bravoooo!!!!
Buna ziua! cunosc un pic aceasta famiie, stau vizavi de blocul meu si meritau din suflet sa li se faca apartamentul. Pana sa vad emisiunea nu stiam ce are exact Adrian il vedeam afara cu prietenii si fratiorul lui care erau foarte atenti cu el. Un copil deosebit si plin de viata. Ma bucur pentru aceasta familie. Felicitari si multte, multe multumiri echipei. Doamne Ajuta incontinuare!
Buna ziua.
Va felicit pentru dedicatia cu care tratati fiecare caz in parte.
O intrebare, canapeaua din living este realizata special pentru emisiune sau este in oferta curanta la Casa Rusu? Am cautat-o pe site-ul lor dar nu am gasit-o.
Va multumesc si va urmaresc cu interes.
Buna ziua, corpurile suspendate din bucatarie sunt cumparate tot de la Dedeman? Multumesc frumos
Da, Marius, sunt tot de la Dedeman.
De unde sunt ornamentele de pe hol ?
sunt tare frumoase! si pe mine ma intereseaza de unde sunt luate 🙂
Ați realizat o amenajare extraordinară, Adela. Apartamentul pare foarte mare, fabulos cum ați reușit să îl împărțiți atât de bine.
Iar pentru camera copiilor te felicit în mod special. Excepțional, chiar nu am cuvinte suficiente 🙂
Canapeaua din living a fost facuta la comanda la Casa Rusu? Nu am gasit-o pe site-ul lor.
Nu este la comandă, ci este un model mai nou.
Buna, as avea si eu o intrebare. Vad ca inainte de renovare, spatiul logiei era folosit pentru a depozita diverse. Ce solutii de depozitare ati creat acum pentru ceea ce era inainte in logie?
Intreb pentru ca avem un apartament fara balcon, cu o logie chiar mai mica decat cea renovata de voi, si incerc sa gasesc solutii pentru a o elibera acum. Dar este un pic mai greu, neavand nici debara. DIn cate am inteles, nici apartamentul renovat de voi nu avea o debara.
Buna ziua, felicitari pentru amenajare, mi a placut f mult, masuta creata de Omid, as dori sa realizez si eu una , dar pe site ul celor de la casa rusu nu gasesc cele 2 obiecte. Ma puteti ajuta? Va multumesc!
Cam ce masuri are masa aceasta? Lungime, inaltime, latime. Aproximativ macar. Vreau sa merg si eu pe aceeasi idee, am taiat un perete si fac gen open space , si peretele l-am taiat la inaltimea de un metru . Nu stiu daca sa il las asa sau sa mai tai
Multumesc
De unde este covorul turquoise din living?
Patricia, este de la Dedeman.
Buna ziua ! Urmaresc cu mare interes emisiunea dar si blogul dvs. Am observat ca la toate birourile pentru copiii folositi scaune din plastic! De ce nu folositi scaune tapitate ? Ma intereseaza avantajele si dezavantale acestor tipuri de scaune, intrucat si eu trebuie sa renovez camera fetitelor mele. O zi frumoasa va doresc !
Dragă Marinela, noi am folosit scaune care sunt ergonomice, ușor de întreținut și care să se potrivească cu designul încăperilor. Am folosit și scaune tapițate 🙂
Canapeaua este făcută la comanda la casa rusu? Nu am găsit o pe site la ei.
Lavi, canapeaua este de la Casa Rusu si va fi pe stoc. Este un model nou. Va fi curând afișat și pe site.
Buna Adela, tot ce realizati e super fain!!! Mi-au placut panourile decorative de la Jumbo, le-am luat deja, imi poti spune ce vopsea ati folosit pentru ele? Multumesc 😘😘😘
Dragă Silvia, am folosit un email universal Oskar de la Kober.
😘😘😘🤗🤗🤗
Oameni minunați și talentați ,să vă dea Dumnezeu sănătate,inspiratie,putere de muncă!
Bună Adela! Felicitări tie si echipei pentru amenajarea acestui apartament.
În hol, pe perete ati folosit niște decorațiuni foarte frumoase. Cum se numesc ele si unde le pot găsi?
Mulțumesc mult! 🙂
Buna Adela. Renovarea bucatariei familiei Tudorache m-a inspirat saptamana acesta si am scris si eu pe blogul meu (proaspat) despre backsplash-urile din bucatarie si ma gandesc si eu la o astfel de abordare in proiectele mele viitoare. Mersi de inspiratie!
Mi-ar face placere sa arunci si tu o privire peste (criticile constructive sunt evident binevenite) http://luisadrajan.wixsite.com/launtric-dreamstudio
O saptamana excelenta!
Multumesc frumos.
Este foarte frumos tot ce faceti, admir tot ce faceti, dar sunt atenta la toate detaliile si de aceea nu pot sa inteleg unele lucruri.
Este a doua casa in care blocati un dulap cu un birou. Birouri care pot fi transformate dupa dimensiuni optime. Voi sunteti inventivi, nu ar fi asta o problema pentru echipa.
Aici o data:
http://i1.wp.com/adelaparvu.com/wp-content/uploads/2016/09/adelaparvu.com-despre-renovarea-casei-familie-Stanciu-Visuri-la-cheie-episodul-2-sezonul-3-ProTv-Foto-Adela-Parvu-19.jpg
Aici a doua oara:
http://i2.wp.com/adelaparvu.com/wp-content/uploads/2016/11/adelaparvu.com-despre-apartament-Ploiesti-episodul-9-sezonul-3-Visuri-la-cheie-23.jpg
Alina, e foarte ușor să comentezi din fața laptopului și foarte greu să faci rapid, peste noapte proiectele pentru spații mici. Poți considera aceste zone ca fiind fixe, dar accesul la interior există pe ușa care este mobilă. După cum observi, zonele cum spui tu blocate, nu sunt mari, tocmai pentru ca ele să poată fi folosite. În astfel de spații mici orice centimetru pătrat contează. E păcat să nu existe zone de depozitare, chiar dacă ele sunt parțial fixe.
Da, e usor, dar as face schimb cu voi in orice clipa.
Decoratiunile interioare sunt pasiunea vietii mele, iar schimbarile before/after sunt in top.
Poate ca par putin obraznica, dar crede-ma ca o fac din pasiune.
Ca sa ma intelegi, am fost in stare sa iau de la ghena un scaun vechi, patat de vopsea, probabil fusese folosit la zugravit. L-am vopsit cu acril, o nuanta de roz pudrat, si negru. Urmeaza sa-i lipesc servetele cu tehnica decupajului si sa-i tapitez sezutul. A durat atat de mult pana sa-l termin, pentru ca nu stiam de unde sa cumpar burete, am gasit de curand.
O sa iasa foarte shabby.
Eu nu vreau sa te supar, dar asa sunt eu cand vine vorba despre case, decoratiuni & comp 🙂
Consider ca orice casa trebuie sa fie de fapt un camin, nu doar o locuinta.
Cu prietenie, Alina
As vrea sa aleg pentru bucătărie sticla securizata in locul faiantei însă nu am găsit un pret si un distribuitor pt aceasta.Felicitari pt aceasta amenajare…este una dintre preferatele mele…paleta cromatica din living este extraordinara