Cei din domeniul amenjărilor de interior, fie că sunt designeri, arhitecți sau constructori și instalatori, știu de Geberit ca brandul elvețian pentru rezervoare îngropate de WC, rigole de duș îngropate, sifoane de duș, dar unele de etalon și calitate superioară. Ei bine, acum Geberit înseamnă mai mult, adică și obiecte sanitare și mobilier pentru baie, asta pe lângă cunoscutele rezervoare îngropate, baterii și sifoane de duș. Practic sub umbrela unui singur nume găsești tot ce ai nevoie pentru o baie exemplară. Dar hai să-ți spun mai multe, inclusiv inovația tehnologiei Rimfree patentată, care se alătură numeroaselor invenții de sub cupola companiei elvețiene.
Când vorbim despre branduri de cele mai multe ori vorbim despre o întreagă istorie, iar Geberit a început, ca o afacere de familie. Pe românește, brandul nu e așa că a inventat cineva un nume care sună bine și îți ia banii pentru că plătești un nume. Acest nume vine la pachet cu cercetare, cu investiții, cu multă muncă și trudă acumulate de generații întregi. Istoria companiei este impresionantă, și începturile sale datează din 1874, când Caspar Melchior Albert Gebert (1850-1909) își deschide pentru prima dată mica sa afacere de instalații în orașul Rapperswil din Elveția. Fire curioasă și muncitoare, domnul Gebert (vezi foto mai jos) patentează una dintre primele sale invenții în 1905 rezervorul din lemn pentru vasele WC (vezi foto mai jos). Dacă te gândești bine, la noi în 1907 a avut loc Răscoala Țărănească și abia în 1918 Marea Unire, deci această invenție, care a revoluționat lumea, a venit devreme, la început de secol XX. Ceea ce la inițial a fost ceva nemaiauzit, a ajuns în ziua de azi un standard aboslut firesc. Să ai vas WC în casă cu rezervor (fie el la vedere sau îngropat) acum este ceva normal, de așteptat.
Alte invenții din domeniul instalațiilor au urmat, respectiv folosirea polietilenei pentru fabricarea tubulaturii și țevilor dedicate băilor și bucătăriilor, dar și pentru uz industrial. În 1953, nepoții lui Caspar Gebert, deci a treia generație a familiei, a schimbat numele companiei stabilindu-l ca marcă înregistrată sub denumirea de Geberit. În 1964 a fost prezentat pentru prima dată rezervorul îngropat pentru vasul WC, iar în 1977 a fost dezvoltat sistemul complet pentru rezervor îngropat, care a devenit azi, cel puțin în industria HoReCa un standard în amenajarea băilor (pe când la noi este încă cumva la începuturi).
Din 1991 membri familiei Gebert se retrag din managementul propriei companii pentru ca în 1997 să-și vândă toate acțiunile și compania să ajungă să fie listată la bursa elvețiană în 1999. De atunci și până acum s-au construit noi fabrici și s-a dezvoltat intens partea de instalații. În 2015 Geberit s-a extins ca și companie și a achiziționat mai multe branduri printre care și Kolo și Keramag ceea ce completează gama de produse a companiei cu obiecte sanitare și mobilier pentru baie de calitate. Practic, cu aceste achiziții Geberit a continuat să-și înmulțească și inovațiile patentate, căci tehnologia Rimfree pentru vase WC aduce reale beneficii oamenilor din lumea întreagă.
Dar ce este tehnologia Rimfree? Păi în primul rând este numită tehnologie pentru că dincolo de designul mai special al vasului WC, acesta are încorporat un sistem de direcționare al apei pentru ca vasul să fie ușor curățat prin dinamica apei și fără a stropi în exteriorul lui (vezi film de prezentare de la final). Practic, noile vase WC nu mai au cantul interior în care se adunau bacteriile, calcarul și murdăria, deci fix acolo unde trebuiau să ajungă detergenții, ale căror ambalaje erau prevăzute cu gât special pentru a curăța cantul. Acum aceste vase WC Rimfree se curăță mult mai ușor, nu mai este nevoie de o cantitate mare de detergent agresiv (care poluează și apele), igiena putând fi perfect controlată, plus că designul este plăcut, minimalist.
Da, acum vorbim despre inovație și noutate, dar așa cum ne-a demonstrat încă din 1874, Geberit a reușit să transforme toate patentele sale în standarde de confort obișnuite pentru milioane de oameni din lumea întreagă. Da, poate că un vas WC fără cant nu pare mare lucru la prima vedere, dar tehnologia Rimfree chiar e o revoluție casnică în sine, numai dacă te gândești la timpul și dificultatea curățării unei zone greu accesibile, nu mai spun de cantitățile de detergent care ajungeau în apele colectate în uzinele de purificare a apelor orașelor.
Dacă ar fi să parafrazez un citat celebru, aș spune că această tehnologie Rimfree e un pas important pentru Geberit, dar un salt uriaș pentru întreaga lume civilizată. Ți-am postat mai multe imagini în care vezi colecțiile de obiecte sanitare și mobilier de baie de sub umbrela Geberit, adică Kolo, dar și un film cu prezentarea tehnologiei Rimfree. Produsele Geberit le găsești și în rețelele de magazine de bricolaj Dedeman si Romstal, iar pe site-ul Geberit ai și o listă cu instalatori acreditați de compania elvețiană să monteze produsele lor, inclusiv dușurile fără cădiță (adică cu rigole îngropate). Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!
7
Am combinat colectia Kolo Nova Pro cu robinete Ravak 10°…arata nemaipomenit. Vasele pentru closet cu tehnologia rim-free sunt extraordinare!
Echipa FanBaie.ro va sta la dispozitie cu oferte de pret PERSONALIZATE la toata gama de produse Geberit si Kolo. Telefon 0720587229