adelaparvu.com despre cum iti alegi mobila in baie, Foto Kika, model mobila Filino 2

In Cum sa..., Shopping

Cum alegi mobila de baie?

De cele mai multe ori oamenii se orientează în amenajarea băilor în funcție de mobilierul pe care-l văd în magazine, dar adevărul este că la amenjarea sau renovarea băii, dacă nu ai un proiect, cel mai indicat este să cumperi la final mobila. De ce? Pentru că instalarea obiectelor sanitare îți poate reduce din dimensiunile pe care știai că le ai în baie. În plus, instalațiile îți pot ocupa loc semnificativ. Una este să vezi spațiul gol și să ai impresia că vei avea suficient loc pentru mobilă și alta este să fie instalate obiectele sanitare , eventual mașina de spălat și să constați ulterior că locul pentru mobilă este de fapt foarte limitat. E adevărat că sunt multe modele de mobilier pentru baie care te fac să visezi, așa cum am descoperit și eu la Kika, dar trebuie să-ți spun câteva lucruri ca să te poți orienta mai bine în alegerile pe care le faci.

adelaparvu.com despre cum iti alegi mobila in baie, Foto Kika, model mobila FloridaMobilă suspendată pentru baie, model Florida de la Kika, vezi preț oglindă cu LED AICI, vezi preț mobilă AICI.

Înainte de a alege mobilierul, măsoară încă o dată spațiul băii după ce aceasta a fost finisată pentru că placările ceramice îți mai iau ceva centrimetri din dimensiunile încăperii. Apoi, fii pe fază cu poziția instalațiilor – cele sanitare, adică de alimentare pentru lavoar și mașina de spălat rufe (dacă o ai în baie) și electrice, adică alimentarea pentru iluminatul din baie (deasupra oglinzii și cel general din plafon). Nu cumpăra înainte lavoarul și bateria, ci după ce vezi mobilierul. Și spun asta pentru că acum ai posibilitatea să găsești mobilier care să încorporeze și lavoarul. De asemenea, fii pe fază pentru că oglinda poate fi fața unui corp de mobilier suspendat, care să-ți ofere spațiu de depozitare la interior, dar să-ți servească și pentru a te vedea. Totodată există oglinzi care includ corpuri de iluminat, deci atenție la alimentarea acestuia să fie prevăzută înainte în baia ta.

adelaparvu.com despre cum iti alegi mobila in baie, Foto Kika, model mobila ViatoMobilă de baie cu corpuri suspendate, model Viato de la Kika, vezi preț AICI.

La noi, majoritatea băilor sunt mici și, de aceea, este foarte dificil ca ele să fie mobilate. Cert este că cea mai indicată mobilă pentru o baie mică este cea suspendată. Cu cât suprafața de la nivelul pardoselii este mai liberă, cu atât și încăperea va părea mai aerisită (și va fi mult mai ușor de curățat). Apoi, un alt motiv pentru care e bine să te orientezi pentru o mobilă suspendată în baie este că nu va fi afectată de umezeală. În plus, deși corpurile cu sertare sub lavoar sunt atractive, ia în considerarea faptul că cel puțin primul sertar nu-l vei putea ultiliza la maximum din cauza tubulaturii de racordare a lavoarului.

adelaparvu.com despre cum iti alegi mobila in baie, Foto Kika, model mobila FilinoMobilă de baie cu corpuri suspendate, model Filino de la Kika, vezi preț AICI.

Dacă n-ai avut alt loc pentru mașina de spălat decât în baie, folosește-te de spațiul pe verticală de deasupra ei. Aici poți alege un corp suspendat sau rafturi pe care să-ți poți ține în ordine toate cele necesare. Rafturile la nivel superior (deasupra ușii) sunt binevenite dacă ești o persoană mai înaltă și dacă ai copii mici. Astfel, detergenții și produsele de curățenie sunt puse la distanță mare față de cei mici, deci nu există riscul de accidente în urma manipulării sau ingerării conținutului lor. În plus, fiind montate la înălțime mai mare (circa 1,90- 2 metri), nici produsele nu vor fi evidente.

adelaparvu.com despre cum iti alegi mobila in baie, Foto Kika, model mobila Jasper 2Corpuri de mobilă pentru baie colecția Jasper de la Kika, pot fi cumpărate individual în funcție de nevoile tale. Corpul de pe perete poate fi suspendat deasupra mașinii de spălat. Vezi preț AICI.

Chiar dacă baia ta este foarte mică, nu poziționa niciodată un corp de mobilier deasupra vasului wc. Inevitabil vor exista produse sau obiecte pe care le vei scăpa în vasul wc. De asemenea, nu se pune niciodată mobilă deasupra căzii de baie sau în zona de duș, dacă aceasta nu este separată cu un panou de sticlă față de mobilier. Dacă nu ai loc în baie pentru mobilier, pur și simplu alege varianta corpurilor suspendate deasupra lavoarului și eventual un lavoar încorporat într-o piesă de mobilier. Poți suplimenta necesarul de depozitare prin rafturi metalice, accesorii care se pot agăța pe panoul de sticlă al dușului, adică chiar să-ți faci un necesar și să vezi unde ai avea cu adevărat nevoie de spațiu de depozitare.

adelaparvu.com despre cum iti alegi mobila in baie, Foto Kika, model mobila JasperCorpuri de mobilă pentru baie colecția Jasper de la Kika, vezi preț AICI

Mulți oameni întreabă ce fel de materiale sunt indicate pentru mobila din baie. Acum, în funcție de bugetul de care dispui, mobila este în regulă și dacă e din PAL, cu condiția să fie bine proiectată și lucrată (canturile contează să fie bine lucrate, iar lavoarul să fie petrecut deasupra mobiliei, iar picioarele să fie înalte), dar nu te aștepta să te țină o veșnicie. Mobila mai rezistentă la umezeală este din MDF vopsit și lăcuit (lacul poate fi și mat) și MDF înfoliat, dar este clar mai scumpă. Pentru categoria lux există și mobilă din lemn stratificat și tratat astfel încât să nu lucreze sub influența umezelii.

adelaparvu.com despre cum iti alegi mobila in baie, Foto Kika, model mobila LeonardoMobilă pentru baie din MDF lucios și lavor din marmură minerală, oglinză cu LED și accesorii cromate, model luxos fabricat în Germania, Leonardo de la Kika, vezi preț AICI.

adelaparvu.com despre cum iti alegi mobila in baie, Foto Kika, model mobila LiverpoolMobilă pentru baie din MDF lucios model Liverpool de la Kika, vezi preț pentru corp ce include un singur lavoar AICI. Mai jos accesorii de baie model Myosotis, vezi preț AICI.

adelaparvu.com despre cum iti alegi mobila in baie, Accesorii baie Myosotis, Foto Kika

Uite, eu am fost la Kika pentru că știam că acolo pot găsi o mulțime de modele ca să-ți exemplific mai bine opțiunile pe care le poți avea. În plus, vezi că în perioada 20-22 ianuarie 2017, dacă achiziționezi de la Kika mobilier şi accesorii de baie, beneficiezi de 15% reducere. Mai jos ai și o prezentare video care sper să te inspire și pe tine!

2 raspunsuri pentru Cum alegi mobila de baie?

  1. Andrada spune:

    Chiar azi am studiat site-ul si cred ca ma voi hotari asupra canapelelor pt living de la ei.Din pacate mobilierul atat de baie cat si de bucatarie este destul de „costisitor” asa ca voi inclina catre Ikea.Oricum cred ca se merita o vizita in magazinul Kika pt ca probabil au mult mai multe produse decat online din cate am inteles dintr-un post anterior.Felicitari pt blog Adela…este o sursa minunata de inspiratie!!!

  2. Enciu Iulian spune:

    http://www.saarcompozite.com Lavoare turnate si mobilier de baie nonconformist. Arunca o privire!

    40293612_1860062054082359_4676713257807904768_o

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *