adelaparvu.com despre MT Fabrica,Bucuresti, fabrica de mobila la comanda

In Mobila, Romania Mea

Fabrica din București unde îți poți comanda atât mobilă din PAL, MDF, Corian cât și din lemn masiv

Îți spun sincer că nu prea îmi place să-mi desconspir sursele și colaboratorii cu ajutorul cărora reușesc să materializez proiectele făcute împreună cu colegele mele, arhitectele Ramona Isăcescu și Andreea Beșliu, dar am primit nenumărate mailuri cu întrebarea: unde găsesc o firmă la care să pot comanda mobilă din MDF, dar și din lemn masiv? Și adevărul este că sunt puține firme la noi care pot face mobilă la comandă din toate tipurile de materiale existente și în mai multe stiluri. Majoritatea firmelor sunt specializate și fac ori numai din materiale actuale, ori numai în stil clasic din lemn masiv. Ei bine, eu am dat peste o firmă din București care face mobilă la comandă, indiferent de stil și indiferent de materiale, ba și placări de pereți sau alte proiecte mai speciale și am aflat și cum reușește să facă asta. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre MT Fabrica,Bucure;ti, fabrica de mobila la comanda (28)

adelaparvu.com despre MT Fabrica,Bucure;ti, fabrica de mobila la comanda (29)

Când l-am întâlnit prima dată pe Mădălin Tomescu am fost uimită când mi-a spus că are o fabrică unde produce piese la comandă. De ce uimită? Pentru că de regulă ne gândim că o fabrică produce piese de serie, adică au anumite modele de scaune, canapele, mese, dulapuri pe care le produc și apoi le vând. Ei bine nu, Mădălin Tomescu și asociații săi au investit în utilaje și mai ales oameni pentru a putea oferi clienților orice își doresc. Mădălin spune că se simte cel mai bine când este provocat cu noi idei și noi proiecte și că detestă rutina. În majoritatea cazurilor lucrează cu designeri și arhitecți pentru că aceștia fac proiectele adaptate pentru spațiile clienților lor, dar lucrează și cu clienți ce nu apelează la specialiști.

adelaparvu.com despre MT Fabrica,Bucure;ti, fabrica de mobila la comanda (31)Imagini din interiorul MT Fabrica din București.

adelaparvu.com despre MT Fabrica,Bucure;ti, fabrica de mobila la comanda (27)

adelaparvu.com despre MT Fabrica,Bucure;ti, fabrica de mobila la comanda (30)
Și ca să înțeleg exact despre ce este vorba am făcut o vizită atât la birourile unde am găsit diverse piese realizate deja pentru clienți, cât și la fabrică (MT Fabrica) pentru a vedea cu ochii mei și a mă convinge cum stau lucrurile. La birou mi-au plăcut foarte mult soluțiile interesante cu placări din PAL frezat. Nu știu cum a reușit să le facă, dar îți spun că PALul nu se poate freza. De regulă, pentru orice frezări (adâncincituri, gravuri, profile, cum vrei să-i spui) în materiale destinate mobilei se folosesc lemnul sau MDFul. Asta pentru că sunt mult mai compacte ca material, față de PAL care este din conglometate de așchii de lemn. Apoi mi-au plăcut soluțiile de mobilare cu LEDuri integrate, dar și modul de finisare al pieselor din MDF vospite mate sau lucioase.

adelaparvu.com despre MT Fabrica,Bucure;ti, fabrica de mobila la comanda (9)Placare de perete cu PAL și rafturi în nișe iluminate cu LED. Mai jos mobilă de birou cu forme curbate.

adelaparvu.com despre MT Fabrica,Bucure;ti, fabrica de mobila la comanda (6)
Mi-au atras atenția și proiectele mai speciale, cum ar fi costume fanteziste sau decoruri de tipul butaforiilor din teatre. E foarte greu să găsești o firmă care poate să execute așa ceva la noi și mă bucur că Mădălin Tomescu împreună cu echipa sa răspund unor astfel de provocări.

adelaparvu.com despre MT Fabrica,Bucure;ti, fabrica de mobila la comanda (23)Am zărit câteva elemente din niște costume făcute la MT Fabrica.

adelaparvu.com despre MT Fabrica,Bucure;ti, fabrica de mobila la comanda (24)
Și piesele de mobilă cu alură clasică de la scaune la mese consolă mi-au plăcut mult și sunt excelent lucrate de la partea de lemn, integral făcută la MT Fabrica, și până la tapițerie.

adelaparvu.com despre MT Fabrica,Bucure;ti, fabrica de mobila la comanda (12)

adelaparvu.com despre MT Fabrica,Bucure;ti, fabrica de mobila la comanda (21)

adelaparvu.com despre MT Fabrica,Bucure;ti, fabrica de mobila la comanda (13)
Mădălin Tomescu spune că cel mai dificil în privința fabricii sale este cu forța de muncă. Se găsesc foarte greu meșteri tâmplari și tapițeri pricepuți și curajoși care să dorească să-și depășească limitele și să se lase provocați de noi proiecte. Problema cu meșterii o întâmpină mulți intreprinzători din industrie pentru că școlile profesionale aproape că nu mai există, iar cei care sunt cursanții unor astfel de școli nici nu se gândesc să activeze în industrie, ci aleg să se înscrie mai departe la o facultate privată în speranța că vor câștiga mai bine. Dar paradoxul zilelor noastre este că un meșter talentat și harnic poate ajunge să câștige mult mai mult decât un contabil sau decât un director de resurse umane. Așa că Mădălin Tomescu, deși are o echipă bine închegată, dă mereu anunțuri pentru a putea recruta și forma o viitoare generație de meșteri, unii specializați pe partea de mobilă din PAL și MDF, alții pe partea de mobilă din lemn masiv și alții pe tapițerie.

adelaparvu.com despre MT Fabrica,Bucure;ti, fabrica de mobila la comanda (5)Mese extensibile realizate după proiect la MT Fabrica, la fel și taburete și mese rotunde cu blat din sticlă.

adelaparvu.com despre MT Fabrica,Bucure;ti, fabrica de mobila la comanda (17)
La fabrica sa am văzut multe tipare, multe urme de la proiecte frumoase și am dat și peste mobilă care a fost recondinționată creativ. Mă așteptam să găsesc un atelier de mobilă, dar pot spune că e o fabrică în toată regula, chiar cu două niveluri, unde producția este gândită în funcție de departamente de la partea de structură la vopsitorie. Așa că da, am fost am văzut și apoi am colaborat cu Mădălin Tomescu pentru a mă convinge din proprie experiență de calitatea pe care o poate oferi. Și mi-a plăcut atât raportul preț-calitat, cât și onestitatea lui în privința termenelor de predare. Mai mult, mi-a plăcut flexibilitatea și propunerile venite din partea echipei sale pentru ca la final totul să iasă cum trebuie. În plus, echipa sa face nu doar mobilă, ci și structuri, placări și chiar corpuri de iluminat pe bază de proiect.

adelaparvu.com despre MT Fabrica,Bucure;ti, fabrica de mobila la comanda (34)Imagini de la interiorul MT Fabrica cu tipare pentru scaune care se fac aici din lemn la comandă.

adelaparvu.com despre MT Fabrica,Bucure;ti, fabrica de mobila la comanda (38)Proiecte în curs de finalizare în fabrica de mobilă MT Fabrica.

adelaparvu.com despre MT Fabrica,Bucure;ti, fabrica de mobila la comanda (39)
Și da, mai contează enorm faptul că mergi într-un singur loc unde poți comanda, spre exemplu, mobilă din MDF pentru bucătărie, dar care să aibă blat din lemn, ori mobilă cu alură clasică, dar să aibă altă culoare decât maroul lemnului ori că poți face mobilă pentru spații de birouri, restaurante, hoteluri, saloane de înfrumusețare din materiale invoatoare cum sunt Corianul, Hi-Macs etc. Uite, dacă ești și tu interesat de a comanda mobilă vezi pagina de Facebook/MTFabrica unde ai să vezi și o parte din lucrările făcute de către echipa sa, iar pe adresa office@mtfabrica.ro, telefon Mădălin Tomescu 0723.333.221 poți să-ți stabilești o întâlnire la birourile din Calea Vitan nr.289 pentru a discuta despre proiectul tău. Să nu ceri preț pe mail pentru că nu așa se face. Abia după ce vezi toate materialele, mostrele, după ce alegi sistemele prindere și culisare de la interiorul mobilei, abia apoi ți se poate face un preț estimativ, deci da, trebuie să ai o primă întâlnire. Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!

adelaparvu.com despre MT Fabrica,Bucure;ti, fabrica de mobila la comanda (8)

adelaparvu.com despre MT Fabrica,Bucure;ti, fabrica de mobila la comanda (4)

adelaparvu.com despre MT Fabrica,Bucure;ti, fabrica de mobila la comanda (7)

adelaparvu.com despre MT Fabrica,Bucure;ti, fabrica de mobila la comanda (10)

adelaparvu.com despre MT Fabrica,Bucure;ti, fabrica de mobila la comanda (11)

adelaparvu.com despre MT Fabrica,Bucure;ti, fabrica de mobila la comanda (22)

adelaparvu.com despre MT Fabrica,Bucure;ti, fabrica de mobila la comanda (20)

adelaparvu.com despre MT Fabrica,Bucure;ti, fabrica de mobila la comanda (19)

 

adelaparvu.com despre MT Fabrica,Bucure;ti, fabrica de mobila la comanda (16)Corpuri de iluminat realizate la comandă la MT Fabrica pentru spații de birouri.

adelaparvu.com despre MT Fabrica,Bucure;ti, fabrica de mobila la comanda (15)

adelaparvu.com despre MT Fabrica,Bucure;ti, fabrica de mobila la comanda (14)

adelaparvu.com despre MT Fabrica,Bucure;ti, fabrica de mobila la comanda (2)Lucrări concepute de designeri și arhitecți români, unde mobila și placările pentru pereți au fost executate și montate de către echipa de la MT Fabrica.

adelaparvu.com despre MT Fabrica,Bucure;ti, fabrica de mobila la comanda (1)

adelaparvu.com despre MT Fabrica,Bucure;ti, fabrica de mobila la comanda (3)

7 raspunsuri pentru Fabrica din București unde îți poți comanda atât mobilă din PAL, MDF, Corian cât și din lemn masiv

  1. Igor spune:

    Bine de stiut! Mersi, Adela.

  2. Briela spune:

    La multi ani impreuna, draga Adela!Un articol minunat.

  3. Brindusa spune:

    Ma intereseaza si pretul. Pentru ca nu avem destul spatiu in apartament si avem si o biblioteca plina de carti din fier forjat, mai „batrana decat fiul nostru”pe un perete si jumatate(este modulara), trebuie sa gasim o solutie de reamenajare si ar fi ineresant.
    Multumesc frumos!

  4. ioana spune:

    Buna ziua! Doresc sa dau comanda de un pat asa sau ft asemanator oricum https://primera-shop.ro/collections/paturi-de-dormitor/products/pat-dormitor-catifea-gri-160x200cm-aspen-velvet-grey-primera-collection dar o dimensiune de 200×200 sau 200×220. De asemenea as vrea sa aibe si sertare dedesubt iar materialul textil neaparat catifea sau o stofa catifelata pt ca am catei cu fir de par scurt iar in astfel de materiale nu intra firele. De asemenea si o aproximatie de pret va rog. Multumesc

  5. clickwood.ro spune:

    Mobila la comanda este o solutie foarte buna de luat in calcul, chiar daca poate fi mai scumpa are multe alte avantaje

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *