adelaparvu.com despre apartament in stil industrial, designer Jenya Lykasova (1)

In Design Interior, Garsoniere

Amenajare în stil industrial la bloc

Dacă îți place cărămida, lemnul masiv și fierul le poți combina în variate moduri, chiar și la bloc, pentru a o obține un ambient în stil industrial. Deși cărămida aparentă este destul de costisitoare și poate încărca spațiile camerelor modeste de bloc, contează mult asocierile și nuanțele folosite. Și ca să înțelegi despre ce vorbesc am să-ți prezint azi o locuință amenajată de designerul Jenya Lykasova în Minsk pentru un cuplu tânăr, care și-a dorit să schimbe total imaginea garsonierei de bloc. Intervențiile făcute aici îți vor da idei despre cum se poate adapta stilul îndustrial în spații mici.

adelaparvu.com despre apartament in stil industrial, designer Jenya Lykasova (2)

Inspirat de imaginea fabricilor, de spații de lucru ample, stilul industrial se remarcă prin folosirea pieselor cu un puternic caracter mecanic, de aici și abundența elementelor din fier. De aceea este destul de dificil de adaptat la bloc un astfel de stil, pentru că încăperile modeste riscă să fie prea încărcate. În cazul de față, designerul a prevăzut la interior tot ce și-au dorit proprietarii, de la ușa de tip hambar care separă holul de la intrare de living și până la accentele de culoare roșie care se regăsesc unde suprafețele sunt creionate în alb și negru. Spre exemplu, în holul de la intrare, dulapul înzidit cu rol de cuier închis are fețele vopsite în roșu, deși restul finisajelor și mobilierului sunt monocrome. Dulapul generos din hol al cărei fețe sunt cu oglinzi îndeplinește rolul de dressing, pentru că în cameră nu s-au dorit dulapuri sau zone de depozitare.

adelaparvu.com despre apartament in stil industrial, designer Jenya Lykasova (3)

adelaparvu.com despre apartament in stil industrial, designer Jenya Lykasova (4)

adelaparvu.com despre apartament in stil industrial, designer Jenya Lykasova (5)

Livingul este o cameră lungă și îngustă, de unde și dificultatea de a poziționa mobila, unde canapeaua trebuie desfășurată pe timpul nopții, căci este locul de dormit. Designerul a mizat pe oglinzi generoase, care dau iluzia unui spațiu mult mai lat, dar compromisul a fost făcut pentru așezarea televizorului, adică opus ferestrei, ceea ce nu este cea mai bună variantă în condițiile în care lumina naturală se poate reflecta în ecran. Dar designerul a folosit lungimea camerei pentru a înșiruit funcțiunile, astfel către fereastra balconului este amplasat un mobilier de tip bar pentru seriile în care tinerii proprietari au invitați. De asemenea, locul poate fi folosit și ca spațiu de lucru acasă.

adelaparvu.com despre apartament in stil industrial, designer Jenya Lykasova (10)

adelaparvu.com despre apartament in stil industrial, designer Jenya Lykasova (8)

Ceea ce însă e spectaculos o reprezintă modul de îmbinare al finisajelor, căci cărămida se regăsește aici din plin. Însă cărămida aparentă este aleasă în două nuanțe și încadrată în zone clar delimitate în funcție de structura de rezistență. Practic, zonele vopsite în alb aflate în spatele canapelei sunt subliniate de fâșii cărămizii. Astfel, s-a conferit textură pe suprafața pereților, s-au ordonat spațiul și s-a accentuat înălțimea camerei prin zonele de cărămidă închisă, tocmai pentru a diminua prezența grinzilor și a lega elementele între ele. Pe partea opusă și în jurul ferestrei, cărămida este una închisă la culoare pentru a nu crea un contrast extrem cu tâmplăria închisă la culoare și cu oglinzile din fier ce reproduc desenul șprosurilor tâmplăriei.

adelaparvu.com despre apartament in stil industrial, designer Jenya Lykasova (11)

adelaparvu.com despre apartament in stil industrial, designer Jenya Lykasova (15)

adelaparvu.com despre apartament in stil industrial, designer Jenya Lykasova (6)

adelaparvu.com despre apartament in stil industrial, designer Jenya Lykasova (1)

Bucătăria, deși mică, este bine organizată și în ton cu restul zonei de zi. Modul de îmbinare al plăcilor ceramice de la nivelul pardoselii dau impresia prezenței unui covor, care din punct de vedere vizual arată bine, dar care subliniază spațiul mic din bucătărie. Cărămida aparentă se regăsește și aici, dar în zona ferită de abur, adică în locul de luat masa, iar în zona blatului este folosită faianță simplă, albă pentru a da impresia de mai multă luminozitate. Corpurile suspendate, hota, rafturile la vedere sunt cele care continuă imaginea de stil industrial prin designul și textura materialelor. Cea mai mare parte din mobila de aici a fost realizată la comandă după schițele designerului, inclusiv elementele decorative precum oglinzile din cameră. O locuință care nu are deloc imaginea unei garsoniere, cu un ambient coerent creionat și funcțional gândit. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament in stil industrial, designer Jenya Lykasova (18)

adelaparvu.com despre apartament in stil industrial, designer Jenya Lykasova (19)

adelaparvu.com despre apartament in stil industrial, designer Jenya Lykasova (28)

adelaparvu.com despre apartament in stil industrial, designer Jenya Lykasova (23)

adelaparvu.com despre apartament in stil industrial, designer Jenya Lykasova (25)

adelaparvu.com despre apartament in stil industrial, designer Jenya Lykasova (26)

adelaparvu.com despre apartament in stil industrial, designer Jenya Lykasova (27)

adelaparvu.com despre apartament in stil industrial, designer Jenya Lykasova (21)Foto via  Jenya Lykasova

11 raspunsuri pentru Amenajare în stil industrial la bloc

 1. Alexandra spune:

  Buna ziua. M.ar I Teresa un plan daca se poate.
  O zi Buna si va Multumesc.
  Alexandra.

 2. Daniela spune:

  IMI PLACE!!!

 3. Ruxandra spune:

  Buna Adela,

  Imi place foarte mult candelabrul din living. Stii unde as putea gasi ceva asemanator in Romania? Multumesc frumos,

 4. Ana spune:

  Si eu as vrea tare mult, daca e posibil, un plan cu buget pentru ceva similar, pe aceeasi compartimentare si spatiu.

 5. Ana spune:

  Buna, Adela spune-mi si mie te rog de unde poate fi achizitionata gresia din bucatarie? Merci.

 6. Alina spune:

  Buna, Ma interseaza unde pot gasi usa metalica cu gemauri mici

  Mulyumesc

 7. Lucian spune:

  Buna ziua! Superba amenajarea! M-ar interesa un pendul asemanator celui din bucatarie, de unde il pot cumpara? Multumesc!

 8. Iunia spune:

  Buna Adela, unde se pot face usi si frestre cu tamplarie metalica (fier) ca cele de mai sus?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *