adelaparvu.com despre top 5 palmeri, text Carli Marian

In Sfaturi plante

Top 5 cei mai vânduți palmieri de interior

Carli Marian, designer florist si inginer horticol

Carli Marian, designer florist si inginer horticol

 

 

 

 

 

 

 

 

Dacă cei din industria vopselurilor au declarat culoarea anului 2017 ca fiind verde, și anume inspirat de nuanțele frunzei de palmier, iată că mă simt dator să-ţi prezint topul celor mai vânduţi palmierii la ghiveci de la noi din ţară. Trebuie să ştii că pe lângă aspectul lor exotic, palmierii sunt adevăraţi furnizori de oxigen, absorb substanţele toxice emanate de obiectele de mobilier şi reglează extraordinar umiditatea din casă. Indiferent care este motivul tău, fie că vrei să fii în trend, fie că vrei să trăieşti într-un mediu sănătos, o plantă verde îți oferă o stare de bunădispoziție, iar dintre palmieri merită să-ţi achiziţionezi unul potrivit căminului tău. Ți poți începe prin a alege unul care se află pe lista scurtă a preferințelor românilor, asta ca dovadă că-i găsești ușor în florării și magazine de plante. Aşadar, iată mai jos top 5 cei mai vânduţi palmieri.

CHAMAEDOREA. Este unul dintre palmierii care se îngrijesc foarte uşor. Chamaedorea sau palmierul pitic este ideal pentru interioarele uşor umbrite. Important este să nu îl uzi în exces şi doar atunci când solul este uscat la suprafaţă. Poţi uda în farfurie dar întotdeauna trebuie să elimini apa rămasă, pentru a nu expune rădăcinile la putrezire. Prețuri Chamaedorea între 8.00-39.00 lei.

Chamaedorea elegans

Chamaedorea elegans

Chamaedorea

Chamaedorea

CHRYSALIDOCARPUS. Este o specie de palmier cunoscută pentru capacitatea de a absorbi substanțele toxice din cameră. Fiind o plantă ce poate ajunge până la aproximativ 1,8 m, ea poate produce prin evapotranspirație un litru de apă în numai 24 de ore, fiind astfel un umidificator natural al aerului. Fiind un palmier ce provine din zone cu o umidititate ridicată a aerului, este musai ca în perioada rece a anului, atunci când aerul din casă este uscat, să-i pulverizezi frunzele cu apă. Să ştii că şi Chrisalidocarpusul, la fel ca şi ceilalţi palmieri, se udă doar atunci când pământul s-a uscat foarte bine în profunzime. Excesul de apă îi provoacă putrezirea rădăcinilor, îngălbenirea frunzelor şi chiar moartea plantei. Pentru o dezvoltare armonioasă, te sfătuiesc să aşezi palmierul într-un loc bine luminat, dar fără soare direct. Prețuri Chrysalidocarpus între 45.00-350.00 lei.

Chrysalidocarpus

Chrysalidocarpus

adelaparvu.com despre top 5 palmeri, text Carli Marian, in Foto Chrysalido

CYCAS. Cuvântul cycas vine din grecescul „koikas” care semnifică “un fel de palmier”, asta pentru că cycasul nu este un palmier, ci de fapt este o ferigă de pe vremea dinozaurilor. Cycasul este o plantă cu o creştere foarte lentă. Poate forma în funcţie de vârstă de la o frunză până la 20 de frunze o dată pe an. Îi place foarte mult lumina, chiar şi câteva ore cu soare, dar în acelaşi timp tolerează şi puţină umbră. Din aprilie până în septembrie, pământul se menţine reavăn prin udări regulate. Iarna în schimb se lasă pământul să se usuce bine între două udări. Prețuri Cycas 35.00-79.00 lei.

Cycas

Cycas

Cycas

Cycas

adelaparvu.com despre top 5 palmeri, text Carli Marian, in Foto Cycas (3)

PHOENIX ROEBELENII. Este un palmier ce iubeşte lumina, iar după o perioadă de adaptare poate fi expus şi în soare direct. Un perimetru generos, orientat către sud-est sau sud-vest, este cel mai bun loc pentru Phoenix roebeleni. Să ştii că umiditatea atmosferica ridicată este obligatorie pentru o bună dezvoltare a palmierului. Este musai să fie amplasat într-un spaţiu bine aerisit. Atenție! Lipsa aerului primenit determină rapid apariţia bolilor şi dăunătorilor. În sezonul rece să ştii că preferă un loc luminos, cu temperatură mai scăzută şi udare rară. Prețuri Phoenix roebelenii 49.00-89.00 lei.

Phoenix roebelenii

Phoenix roebelenii

adelaparvu.com despre top 5 palmeri, text Carli Marian, in Foto Phoenix roebelenii (2)

LIVISTONA. Palmierul chinezesc formează o rădăcină destul de adâncă, iar planta adultă poate supravieţui lejer perioadelor lungi de secetă. Pentru palmierii tineri te sfătuiesc să menţii pământul reavăn şi să îmbunătăţeşti gradul de umiditate, dacă vrei ca planta să aibă un ritm de creştere rapid. Datorită frunzelor mari, Livistona să ştii că este capabilă să producă prin evapotranspiraţie cantităţi mari de apă, astfel devenind un bun umidificator al camerelor. Deşi preferă la maturitate amplasările însorite, atunci când este un exemplar tânăr îţi recomand s-o amplasezi într-un loc uşor umbrit. Prețuri Livistona între 39.00- 79.00 lei.

Livistona

Livistona

Dacă vrei ca plamierii tăi să fie sănătoşi şi să aibă o creştere spectaculoasă, îţi recomand să foloseşti un îngrăşământ specific plantelor decorative prin frunze. Atunci când ai palmieri acasă sau la birou, senzaţia de vacanţă exotică o vei simţi în fiecare zi! Aşadar nu mai sta pe gânduri şi caută cel mai apropiat magazin cu flori (Floraria Trias, Dedeman, Ikea, Purple flower etc.) şi achiziţionează-ţi prima vacanţă la ghiveci. Sper să-ți prindă bine sfaturile mele!

adelaparvu.com despre top 5 palmeri, text Carli Marian, in Foto Livistona (2)

6 raspunsuri pentru Top 5 cei mai vânduți palmieri de interior

 1. Traian spune:

  Astept ceva casute rustice cu mare interes.

 2. Mamei mele i-au placut intotdeauna florile si plantele in casa, iar pana de curand nu reuseam sa inteleg de ce. Acum tot ce imi doresc este sa gasesc o planta care sa reziste stilului meu de viata agitat.

 3. Monica spune:

  Excelent articol, multumesc pentru sfaturi! urmatorul pe lista mea e CHRYSALIDOCARPUS!

 4. Elena spune:

  In urma articolelor pe care le-ati publicat mi-am cumparat un Areca. Il iubesc mult si sper sa invat sa il ingrijesc.

 5. Elena spune:

  La Areca pe care l-am cumparat recent va trebui sa ii schimb ghiveciul cu unul ceva mai mare. Va rog sa imi spuneti ce fel de pamant pot folosi pentru el.
  Multumesc!

  • carli spune:

   Atentie, ghiveciul nu trebuie sa fie foarte mare! Se schimba doar atunci cand ies radacinile prin orificiile ghiveciului si se foliseste un substrat fibros pe baza de turba si perlit pentru un drenaj bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *