Narcisele sunt acele trompete, albe sau galbene, ce cântă primăvara de zor în grădină. Şi pentru că se apropie luna martie, o narcisă înflorită poate reprezenta un mărţişor frumos, pe care-l poţi oferi celor dragi. Să nu-ţi faci griji dacă achiziţionezi un ghiveci cu narcise, întrucât numărul lor din grădină nu va fi niciodată suficient pentru o colecţie de vis. În plus, ai la dispoziţie o multitudine de soiuri şi varietăţi, care mai de care mai specatculoase.
Să ştii că le poţi cultiva fie la ghiveci, fie direct în grădină, fără prea mari bătai de cap. Narcisele preferă în general locurile însorite şi solurile bine afânate. Este important de reţinut că, după terminarea procesul de înflorire, trebuie să elimini florile ofilite, dar nu şi frunzele. Este obligatoriu să laşi frunzele să se usuce de la sine, permiţând astfel ca toată hrana elaborată în frunze să se stocheze în bulbi. Această hrană va asigura anul viitor o înflorire abundentă şi viguroasă. Aşadar, dacă mai ai spaţiu în grădină sau o jardinieră goală, ţi-am pregătit un top 10 narcise cu flori foarte frumoase.
SOIUL SORBET. Sunt narcise ce înfloresc spre mijlocul primăverii. Preferă amplasamentele în plin soare. Narcisele au tijele florale de talie medie şi pot fi folosite în grădină ca pată de culoare şi borduri.
SOIUL BARRETT BROWNING. Faţă de alte soiuri, această narcisă înfloreşte la început de primăvară şi preferă locurile din grădină scăldate de soare. Va atrage privirile tuturor, datorită contrastului puternic dintre petalele albe şi trompeta cărămizie.
SOIUL SOVEREIGN. Sunt narcise cu flori foarte mari, galben-portocaliu, extrem de atrăgătoare. Înfloresc spre sfârşitul primăverii, iar florile formează o tijă înaltă, ceea ce le face pretabile pentru comerţul cu flori tăiate.
SOIUL TAHITI. Formează flori spectaculoase, ce apar pe la mijlocul primăverii. De asemenea, este un soi de talie înaltă, ceea ce o recomandă şi pentru culturile de flori tăiate.
SOIUL PETIT FOUR. Este un soi premiat ce oferă flori cu petale albe şi o trompetă dublă, colorată în orange-deschis. Înfloreşte spre sfârşitul primăverii, iar florile sale sunt parfumate şi de lungă durată.
SOIUL BRIDAL CROWN. Este un soi de narcisă cu flori albe, bătute şi cu tije foarte lungi. Înfloreşte la începutul primăverii, iar florile sale sunt pline de mireasmă.
SOIUL MERLIN. Florile acestui soi de narcisă sunt albe, cu petale scurte şi cu o trompetă colorată în galben bordat cu roşcat. Este un tip de narcisă cu înflorire tardivă de primăvară. Florile sale se eşalonează pe o perioadă lungă de timp.
SOIUL WHITE LION. Este un soi vedetă printre narcise, deoarece oferă flori cu un set dublu de petale, o combinaţie perfectă de alb şi galben. Asigură frumuseţea grădinii pe tot parcursul lunii aprilie. Îţi recomand plantarea în pâlcuri pentru un efect vizual fantastic. Florile au tija foarte înaltă şi pot fi folosite cu uşurinţă în aranjamentele florale.
SOIUL FEBRUARY GOLD. Este un soi ce înfloreşte la sfârşitul lunii februarie şi oferă flori galbene cu trompete lungi, simple. Una dintre puţinele narcise care poat fi amplasată şi la semi-umbră.
SOIUL TÊTE À TÊTE. Narcisă de talie mică, ce formează multe flori gingaşe, colorate în galben. Înflorirea este abundentă şi de lungă durată. Interesant este că fiecare tijă florală prezintă câte 2 flori poziţionate aşa cum spune şi numele soiului.
Poţi cumpăra multe soiuri de narcise din florării, sere sau din magazinele online. Uite câteva locuri unde le poți găsi: TulipShop, Bakker, Florăria Trias. Este momentul lor de glorie, aşa că bucură-te de frumuseţea şi parfumul lor de primăvară!
9
Frumoase toate dar meritau sa intre in top Obdam si Golden Ducat.
De ce nu aveti rubrica pt share sau distribuie pe facebook sa poata vedea si prietenii si sa ne ramana si noua in cronologie.
Maria, mulțumesc pentru sugestie! La finalul fiecărui articol sunt niște butoane de share. Dacă nu se văd bine, am să mă străduiesc să le fac mai vizibile.