După ce vezi această casă de 155 mp, n-ai crede că este o costrucție veche de peste 100 de ani. Da, o casă din lemn care a fost în cea mare parte a vieții ei folosită ca și casă de vacanță. Însă noii proprietari, o familie tânără cu doi copii, a găsit în ea tot ce-și doreau: o casă cu istorie, curte orientată către un peisaj frumos și natură, poziție a terenului aproape de oraș. Așa că atunci când au văzut-o și au spus că poate fi căminul la care visau. Într-adevăr proprietarii mai aveau un atuu important: unul dintre ei este arhitect. De aici și abordarea mai atipică în privința interiorului. Desigur, casa a fost modificată, dar hai să-ți spun mai multe după ce-ți postez organizarea interioară a acesteia.
Prima și cea mai importantă modificare a fost cea de la nivelul acoperișului. Acesta a fost supraînălțat pentru ca podul să poată fi mansardat. Acolo s-a câștigat un spațiu de circa 40 de metri pătrați alocați camerei copiilor, băii și unui mic spațiu de birou pe casa scării. Și pentru că și-au dorit o casă deschisă către natură, deasupra livingului au lăsat gol. Practic, etajul comunică cu parterul prin intermediul unei supante (balcon interior). Agnieszka Usarek, arhitecta care s-a ocupat de locuința familiei ei, a urmărit să obțină o casă primitoare, aerisită și luminoasă, dar eficient împărțită și ușor de întreținut.
A doua modificare importantă a fost în privința tâmplăriei și respectiv a suprafeței vitrate. Luminozitatea casei și senzația de spațiu aerisit se datorează și ferestrelor generoase. Astfel, în zona de zi, unde livingul comunică deschis cu bucătăria și sufrageria lumina naturală pătrunde din plin prin intermediul ferestrelor generoase. Această lumină ajunge și la etaj (supantă), grație balustradei din sticlă fixată în structuri construite din gips-carton.
Organizarea interioară este pe două niveluri cu parter și mansardă. La parter pe lângă zona de zi este și dormitorul părinților, un dressing generos și o baie. De asemenea, zona de zi este legată de spațiul grădinii printr-o terasă. La etaj sunt dormitoarele copiilor și baia aferentă lor. Cert este că în 155 de mp sunt organizate plăcut toate funcțiunile, iar bârnele vechi din lemn lăsate la vedere, placarea veche cu piatră de râu a peretelui din zona scării interioare a fost păstrată, acestea vorbind despre istoria locuinței, care a fost multă vreme casă de vacanță. Sper să te inspire și pe tine!
12
Draga Adela,am cumparat și eu o casa la tara care necesita modificări. Te rog sa-mi scrii dacă mă poți ajuta cu niște sfaturi și eu o sa-ți trimit schiță casei existenta.Mulțumesc.
M-am indragostit de casa asta. O ador pur si simplu 😍 si mai ales faptul ca este intr-o zona verde ❤🌳
E superba…tot ce iti doresti !Oare exista la noi firme de arhitectura care sa iti proiecteze o astfel de casa si sa o contruiasca si amenajeze,inclusiv spatiul exterior?