adelaparvu.com despre aplicatia SeeColors Samsung, Foto Behr (5)

In Idei pentru acasa

Ți-ai făcut testul SeeColors?

Există o mulțime de aplicații în ziua de azi, dar când lucrezi tot timpul cu nuanțe și culori, chiar e bine să știi dacă le vezi corect. Împreună cu colegele mele, arhitectele Ramona Isăcescu și Andreea Beșliu, am făcut un mic test la birou. Am luat un paletar de culori, l-am fotografiat și ne-am uitat fiecare pe telefonul ei ca să vedem cum se văd culorile. Ne-am dat seama că existau diferențe și chiar că noi denumeam ușor diferit nuanțele. Spre exemplu pe unul dintre ecrane vedeam verde, pe altul era cu o tentă de turcoaz. Ne-am întrebat serios dacă nu cumva și noi percepem diferit culorile, așa că am descărcat aplicația SeeColors de la Samsung ca să ne facem testul de percepție al culorilor, să vedem dacă suntem ok.

adelaparvu.com despre aplicatia SeeColors Samsung (5)

După ce îți faci testul, dacă ai un televizor Samsung SUHD compatibil, culorile îți vor fi calibrate pe ecran pentru a le percepe corect. Noi am încercat asta la birou. După ce colegii mei au făcut testul SeeColors au calibrat ecranul televizorului Samsung pe care l-am folosit ca și monitor pentru proiectele noastre 3D.

adelaparvu.com despre aplicatia SeeColors Samsung (1)

Ce s-a întâmplat? Am răsuflat ușurate la finalul testului pentru că ne-a conformat că le vedem bine. Aplicația SeeColors este cu adevărat de folos pentru toți designerii, arhitecții, dar și meșterii zugravi, cei care lucrează în industria mobilei și în general cei care operează cu texturi și culori. În ziua de azi, când transmitem și primim o mulțime de fotografii cu rol informativ, de la nuanțe de vopsea pentru pereți la tapete, mostre de tapițerie, de lemn etc, chiar e bine să știm dacă percepem corect culorile.

adelaparvu.com despre aplicatia SeeColors Samsung (4)

Și chiar dacă nu lucrezi în domeniul acesta, dar îți amenajezi casa, măcar de curiozitate merită să încerci aplicația și să vezi la final diferența dintre imagini – ecranul înainte de test și ecranul după testul de culoare. Așa îți vei da seama dacă ai sau nu o problemă în a distinge diversele culori. Ți-am postat mai jos și căteva imagini de comparație, ca să-ți dai seama cam care sunt diferențele de nuanțe atunci când ai deficiențe. Dar cel mai bine fă-ți testul. Uite aici linkul www.samsung.com/ro/launchingpeople pentru a descărca aplicația și chiar sunt curioasă cum ți-a ieșit testul și m-aș bucura să-mi spui la comentarii despre observațiile tale. Sper ca totul să fie bine pentru tine!

adelaparvu.com despre aplicatia SeeColors Samsung, Foto Behr (3)

adelaparvu.com despre aplicatia SeeColors Samsung, Foto Behr (4)

adelaparvu.com despre aplicatia SeeColors Samsung, Foto Behr (7)

adelaparvu.com despre aplicatia SeeColors Samsung, Foto Behr (8)

adelaparvu.com despre aplicatia SeeColors Samsung, Foto Behr (9)

adelaparvu.com despre aplicatia SeeColors Samsung, Foto Behr (10)

adelaparvu.com despre aplicatia SeeColors Samsung, Foto Behr (1)

adelaparvu.com despre aplicatia SeeColors Samsung, Foto Behr (2)

adelaparvu.com despre aplicatia SeeColors Samsung, Foto Behr (5)

adelaparvu.com despre aplicatia SeeColors Samsung, Foto Behr (6)

 

Un raspuns pentru Ți-ai făcut testul SeeColors?

  1. Alina Ilie spune:

    Abia astept sa il fac cu prima ocazie.Eu am lucrat in domeniul finisajului textil(vopsitorie),in trecut,si verificam culorile in urma vopsirii pt a le aduce cat mai aproape sau identice cu mostra oferita de client.A fost o adevarata provocare si asa m am indragostit de culori , de toate nuantele lor.As vrea sa mai pot repeta experienta.t

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *