adelaparvu.com despre inflorerea plantei Kalanchoe, Text Carli Marian, Foto Floradania (11)

In Gradina, Sfaturi plante

Cum faci să înflorească Kalanchoe?

 

 

 

 

 

 

 

Foarte mulți dintre voi m-ați întrebat de ce nu mai înflorește planta de Kalanchoe la fel de frumos ca atunci când a fost cumpărată. Înainte de a explica cum se desfășoară procesul de înflorire la Kalanchoe blossfeldiana trebuie să-ți spun că în mod natural această floare este capabilă să înflorească săptămâni întregi până la luni de zile, dar de foarte multe ori această înflorire se lasă așteptată. În mediu natural din Madagascar, de unde provine, ea înflorește aproape tot timpul anului, o adevărată paradă de mici floricele colorate, însă, ca planta de interior, înflorește doar iarna târziu sau primăvara.

adelaparvu.com despre inflorerea plantei Kalanchoe, Text Carli Marian, Foto Floradania (12)

Înainte de a te pregăti pentru a determina să înflorească o plantă de Kalanchoe mai leneșă, trebuie să știi că are nevoie de o perioadă de repaus. În mod normal, dacă beneficiază de un loc luminos și surprinde scăderea intensității luminoase, o dată cu trecerea de la toamnă, la iarnă, plus o udare redusă, în mod teoretic ar trebui să formeze boboci. Dacă se întâmplă ca planta să nu înflorească, deși beneficiază de condiții, atunci este nevoie s-o introduci forțat într-o perioadă de hibernare, timp în care planta va acumula energia necesară înfloririi. De cele mai multe ori Kalanchoe nu mai înflorește sau formează flori anemice din cauza faptului că nu beneficiază de o perioadă de repaus.

adelaparvu.com despre inflorerea plantei Kalanchoe, Text Carli Marian, Foto Floradania (4)

Așadar ce este de făcut? Imediat după ce florile s-au uscat, tijele florale trebuie îndepărtate. Acestă operație previne consumul inutil de energie pe care planta o localizează la acest nivel. În perioada de vară îți recomand să amplasezi planta într-un loc luminos, cu un nivel moderat de udare (între 2 udări pământul să se usuce ușor), iar solul să aibă un drenaj foarte bun. În perioada de toamnă, pentru a o introduce în faza de repaus vegetativ, trebuie să-i oferi doar 8-10 ore de lumină, timp de 6 săptămâni. În acest răstimp nu se fertilizează și nu se udă decât foarte puțin (de aproximativ 3 ori). Vei vedea că după această perioadă de hibernare planta de Kalanchoe va forma bobocii mult așteptați. După aceea îți recomand să folosești un îngrășământ de tip 0-10-10/NPK. Planta va înflori numai în condiții de zi scurtă (zi de iarnă), dar o poți determina să înflorească în orice perioadă a anului dacă-i oferi această perioadă de repaus. Sper ca informațiile mele să te ajute să determini planta de Kalanchoe să-ți înflorească din nou, la fel ca la început!

adelaparvu.com despre inflorerea plantei Kalanchoe, Text Carli Marian, Foto Floradania (9)

adelaparvu.com despre inflorerea plantei Kalanchoe, Text Carli Marian, Foto Floradania (3)

adelaparvu.com despre inflorerea plantei Kalanchoe, Text Carli Marian, Foto Floradania (5)

adelaparvu.com despre inflorerea plantei Kalanchoe, Text Carli Marian, Foto Floradania (7)

adelaparvu.com despre inflorerea plantei Kalanchoe, Text Carli Marian, Foto Floradania (6)

adelaparvu.com despre inflorerea plantei Kalanchoe, Text Carli Marian, Foto Floradania (10)

adelaparvu.com despre inflorerea plantei Kalanchoe, Text Carli Marian, Foto Floradania (8)

adelaparvu.com despre inflorerea plantei Kalanchoe, Text Carli Marian, Foto Floradania (11)

adelaparvu.com despre inflorerea plantei Kalanchoe, Text Carli Marian, Foto Floradania (7)
Fii pe fază cu ultimele prezentări video și abonează-te la canalul meu de YouTube/CarliMarian

5 raspunsuri pentru Cum faci să înflorească Kalanchoe?

 1. Elena spune:

  Multumim pentru articol! Imi plac foarte mult aceste flori si am 10 culori! Doar ca s-a intamplat in aceasta vara sa-i cada uneia frunzele tinere, crescute in primavara. Toate. Si au inceput sa creasca altele de curand. Ce s-a intamplat cu ea si cum s-ar putea evita pe viitor. Mentionez ca vara le tin afara, langa muscate.

 2. Carmen spune:

  oau, ce frumoase sunt! multumesc pentru ponturi 😀

 3. Doina spune:

  De ce cresc inalte ?imi plac asa pitici ca in magazin

 4. Alexandra spune:

  Buna ziua am și eu o floare care a crescut foarte mult, este foarte inalta și flori nu a mai făcut de anul trecut din noiembrie de când am primit-o, ii plac forte mult floricelele care le face dar oare când s-o întâmpla asta…și precizez ca este foarte inalta oare sa o tai?

 5. carli spune:

  Pentru inflorire va recomand filmuletul meu despre stimularea infloririi la Kalanchoe de pe canalul meu de Youtube/ Carli Marian. Tunderea o puteti face in primavara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *