adelaparvu.com despre apartament 62 mp situat pe nord, design Devangari Design (4)

In apartamente, Design Interior

Apartament de 62 mp cu expunere către nord

Cei care au locuințe orientate către nord știu că cea mai acută problemă este cea a luminii naturale. De aceea am ales să prezit azi o amenajare a unui apartament situat pe nord-vest care imprimă senzația că spațiul este mai generos și luminos. Desigur, nu doar prin finisajele și accentele cromatice alese s-a obținut acest efect, ci și prin o recompartimentare. Când locuința este orientată mai puțin favorabil, cum ar fi către nord, ceea ce înseamnă mai puțină lumină directă, nu ajunge să ai nuanțe deschise la nivelul finisajelor. Secretele sunt mai multe, dar hai să ți le spun pe rând, nu înainte de a-ți posta planul acestui apartament de 62 mp, care a fost reconfigurat.

adelaparvu.com despre apartament 62 mp situat pe nord, design Devangari Design (12)

Poți să suplimenești lipsa luminii naturale prin debarasarea spațiului de obiecte masive și verticale. Asta înseamnă că o organizare deschisă, mai ales în zona de zi ajută foarte mult pentru a simți că poți respira, că ai spațiu unde să te desfășori, că lumina, atât cât este, circulă liberă. Uite, în cazul de față inițial bucătăria era separată, la fel și livingul, iar baia era mult mai mică. În urma recompartimentării, gândit de arhitecta poloneză de la Devagari Design, s-a obținut o zonă de zi generoasă, unde mobila a fost poziționată perimetral. Adică, toate corpurile înalte (ale bucătăriei) sunt situate pe lângă ziduri, iar separarea dintre spații (living și bucătărie) rămâne la nivelul mesei, nu mai sus de ea. În plus, finisajele sunt deschise la culoare, alb pe pereți, cu variații de textură (cărămidă aparentă) și ferestrele lăsate libere, doar încadrate de draperii, dar fără perdele.

adelaparvu.com despre apartament 62 mp situat pe nord, design Devangari Design (7)

În ansamblul zonei de zi, pe un fundal cu parchet deschis și alb la nivelul pereților mobila este în nuanțe neutre. Canapeaua cu tapițerie gri și masa insulă în tonul parchetului, ce include plita de la bucătăriei, nu ies în evidență. Însă în tot acest ambient, după mobilare, accentele decorative colorate aduc un plus de stălucire și vivacitate. Ele se remarcă prin contrast și chiar dacă sunt punctate, puține la număr transformă percepția asupra spațiului.

adelaparvu.com despre apartament 62 mp situat pe nord, design Devangari Design (4)

adelaparvu.com despre apartament 62 mp situat pe nord, design Devangari Design (5)

Mobilierul din zona de zi este interesant pentru că masa insulă separă bucătăria de living, dar totodată este folosită și pentru locul de tv. Astfel, funcțiunile sunt comprimate, fără a încărca spațiul.

adelaparvu.com despre apartament 62 mp situat pe nord, design Devangari Design (11)

adelaparvu.com despre apartament 62 mp situat pe nord, design Devangari Design (8)
Contează foarte mult și faptul că livingul a fost deschis către hol pentru că spațiul pare mai fluid, mai generos. Însă această modificare a fost gândită și pentru a permite reorganizarea camerei de baie, acum extinsă cu o zonă mascată pentru mașina de spălat. Practic aceasta se află în spatele unor uși imprimate cu un peisaj, care apare la interiorul băii ca un tablou. O soluție interesantă și cu impact vizual. Nu te-ai aștepta ca în spatele acestui tablou să ai un spațiu tehnic.

adelaparvu.com despre apartament 62 mp situat pe nord, design Devangari Design (3)

Reorganizarea a permis și obținerea unui spațiu suplimentar pentru depozitarea din dormitorul matrimonial. Deși în ansamblul camerei nu se simte, dulapul care există pe o latură întreagă a dormitorului, are două uși (ultimele din dreapta) care dau înspre un spațiu mai adânc de depozitare. Este ca o nișă binevenită pentru obiecte mai mari cum ar fi valize, schiuri. Este o locuință gândită să fie practică, aerisită și cât mai luminoasă pentru a atenua, prin decorul interior, lipsa razelor directe ale soarelui pe ferestre. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament 62 mp situat pe nord, design Devangari Design (2)

adelaparvu.com despre apartament 62 mp situat pe nord, design Devangari Design (10)

adelaparvu.com despre apartament 62 mp situat pe nord, design Devangari Design (1)

adelaparvu.com despre apartament 62 mp situat pe nord, design Devangari Design (6)

adelaparvu.com despre apartament 62 mp situat pe nord, design Devangari Design (9)

 

5 raspunsuri pentru Apartament de 62 mp cu expunere către nord

 1. DanielaB spune:

  Ce frumos, felicitari.
  Si noi avem un ap de 66 mp si ne gandim la o schimbare. Lumina avem din belsug, stam la et.8 si soarele bate in toate camerele (dimineata in dormitorul nostru si seara in bucatarie, sufragerie si dormitorul copiilor).

 2. Raluca B spune:

  Buna, Adela! Exista vreo solutie sa schimb culoarea termopanului in interior, fara sa schimb tamplaria cu totul? Multumesc frumos!

 3. Flori spune:

  Bună Adela,
  Eu am casa expusa către nord, și este destul de frigut toamna,primăvara, exista vreo soluție sa redirecționez razele de soare în casa, în prima parte a zilei?😁 Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *