adelaparvu.com despre canapeaua potrivita, in Foto canapea Big Cube de la Kika (1)

In Idei pentru acasa, Mobila

Testează canapeaua înainte să o cumperi!

Trăim într-o eră în care cumpărăturile online sunt la îndemâna oricui, dar atunci când vine vorba despre mobilă, mai ales despre piese de la care ne așteptăm la confort, sfatul meu este să testezi înainte de cumpărare. De ce? Pentru că o canapea este mai mult decât o mobilă cu un anumit preț, o culoare preferată sau o formă la modă. Și cu asta am enumerat ceea ce iau oamenii în considerare din start: preț, culoare, formă. Dar atenție! O canapea bună înseamnă susținerea corpului în diferite poziții, de la șezând la culcat, înseamnă fermitate și rezistență în timp dată de straturile suport și structura ei, înseamnă confort prin tapițerie și perne. Apoi, pentru partea estetică, vizuală contează forma, cusăturile, prezența și volumetria brațelor, designul picioarelor, textura și culoarea tapițeriei. Deci, practic contează foarte mult ceea ce nu se vede, dar se simte. De aceea spun că trebuie să testezi înainte să cumperi și poți face asta într-un magazin unde există o mare varietate de canapele. Uite, spre exemplu, eu am fost la kika pentru că aici găsești în showroom 130 de modele expuse pe care le poți testa. Și da, nu te ghida după culoare niciodată pentru că într-un magazin specializat ai mereu la dispoziție mostrar de tapițerii din care poți alege culoarea preferată. Dar hai să-ți spun cum să testezi și cum să alegi în final canapeaua potrivită ție și familiei tale.

adelaparvu.com despre canapeaua potrivita, Foto Kika

Dacă ești o persoană înaltă o canapea confortabilă înseamnă dimensiuni corecte, adică o susținere la nivelul coapsei și a spatelui. Astfel, pentru persoanele înalte e important ca șezutul canapelei să aibă o adâncime mare, adică de la 90 cm în sus (și poate ajunge și până la 100 cm). Dacă ești o persoană scundă contează ca înălțimea șezutului să nu depășească 45 de cm, dar adâncimea lui poate fi de 90 cm sau peste această dimensiune. Cu cât șezutul este mai lat cu atât gradul de confort crește pentru că-ți poți relaxa picioarele.

adelaparvu.com despre canapeaua potrivita, Foto Kika 2

Spătarul este de asemenea important, dar aici trebuie să știi exact ce-ți dorești. Dacă obișnuiești să petreci mult timp pe canapea pentru a viziona programe tv sau a lucra cu laptopul în brațe ori pentru că citești, trebuie să ai o bună susținere în partea lombară și cea cervicală. Asta înseamnă că trebuie să cauți o canapea care are fie spătarul reglabil, fie cu perne, fie ușor curbat, niciodată drept. Un spătar drept te face să te simți ca atunci când stai pe o banchetă de tren, ceea ce nu-ți dorești acasă. De asemenea, o canapea confortabilă nu are niciodată șezutul mai mic decât spătarul.

Colțar „Santa Barbara” compus din: 2 locuri cu braț pe partea dreaptă și șezlong cu braț pe stânga. Tapițerie din piele Rancho galben închis. Include funcție relax. Dimensiuni L174 x H81 x A309 cm. Vezi preț AICI

Colțar „Santa Barbara” compus din: 2 locuri cu braț pe partea dreaptă și șezlong cu braț pe stânga. Tapițerie din piele Rancho galben închis. Include funcție relax. Dimensiuni L174 x H81 x A309 cm. Vezi preț AICI

Brațele canapelei sunt și ele importante pentru că oferă sprijin fie pentru poziția șezând în cazul unei conversații sau pentru lectură, fie pentru dormit. Canapelele care arătă bine, cum ar fi cele care au spătarul și lateralele la aceeași înălțime sunt pentru poziții mai formale, adică se potrivesc în livinguri unde-ți primești oaspeții sau pentru spații de birouri, însă pentru acasă nu sunt foarte confortabile pentru că te obligă la o poziție mai țeapănă. Sunt mai comode canapelele cu brațe tapițate, rotunjite, decât cele pătrățoase. De asemenea, pentru persoanele în vârstă, contează ca o canapea să aibă brațe ferme pentru că ele sunt zone de sprijin, dar pentru persoanele tinere, o canapea fără brațe poate fi o alegere inspirată.

adelaparvu.com despre canapeaua potrivita, Foto Kika 3

Dacă ai spațiu mic, o canapea fără brațe poate fi o soluție bună pentru că ocupă mai puțin loc, dar oferă un număr similar de locuri de ședere precum una cu brațe. De regulă, astfel de canapele sunt preferate de către persoanele mai dinamice.

Colțar „Bridge” Tom Tailor cu funcție relax ce se acționează electric. Dimensiuni 265 x 203 x 71 cm. VEZI PREȚ AICI.

Colțar „Bridge” Tom Tailor cu funcție relax ce se acționează electric. Dimensiuni 265 x 203 x 71 cm. VEZI PREȚ AICI.

adelaparvu.com despre canapeaua potrivita, in Foto model canapeaua Mirella de la Kika

Dacă obișnuiești să te relaxezi pe canapea, să te tolănești, e bine să iei în considerare modelele care au și pufuri în set ori zone de șezlong. Pufurile au avantajul că pot fi oricâd mutate și folosite în cazul unei vizite ca un loc extra de ședere ori pe post de masă (pui o tavă peste el pentru fermitate). Cele cu șezlong vor ocupa mai mult spațiu, dar pot avea avantajul unei lăzi de depozitare sub ele, asta pe lângă partea de confort. Când nu știi exact ce model să iei, cel mai bine te ghidezi după unul modular, adică tipuri de canapele pe care le poți compune din mai multe piese. Astfel, poți repoziționa piesele canapelei în funcție de preferințe.

adelaparvu.com despre canapeaua potrivita, Foto Kika 5

Canapea fixă sau canapea extensibilă? Mulți oameni se gândesc la o canapea extensibilă pentru vizitele rudelor, dar dacă îți faci o socoteală onestă asupra numărul zilelor dintr-un an când găzduiești oaspeți, poți ajunge la concluzia că ar fi mai bine o canapea fixă. Avantajul canapelelor fixe este acela că oferă mai mult confort și evident se uzează mai greu. Însă dacă ai nevoie de o canapea extensibilă, merită să te întrebi cât de des o desfășori. Extinderea zilnică presupune un mecanism ușor de folosit și rezistent, așa că întreabă în magazinul kika de canapele extensibile pentru uz zilnic, iar dacă vrei ca această extindere să fie ocazională, precizează acest lucru pentru că ele au mecanism diferit față de cele de uz curent.

Colțar „Rose” ce include patru perne de 45 x 45 cm. Dimensiuni 289 x 94 x 289 cm. VEZI PREȚ AICI

Colțar „Rose” ce include patru perne de 45 x 45 cm. Dimensiuni 289 x 94 x 289 cm. VEZI PREȚ AICI

adelaparvu.com despre canapeaua potrivita, Foto Kika 6

Piele sau stofă? Ei bine, la acest capitol contează mult preferințele personale. În general, doamnele preferă stofa, pe când domnii preferă pielea, asociind-o cu scaunele mașinii. Dacă te gândești la stofă ca la un material ce se poate păta, află că există materiale teflonate care împiedică absorbția de lichide în țesătură, deci întreabă de aceste tipuri de tapițerii. Apoi, pentru piele să știi că există produse de curățare dedicate, care facilitează întreținerea acestor piese. Cert este că dacă ai copii mici sau animale de companie, este mai recomandabilă o tapițerie din stofă. La nevoie ea se poate schimba ușor, însă cea din piele va fi vizibil afectată, mai ales în cazul zgârieturilor.

Canapea „Mandras” din piele naturală fabricată în România. Dimensiuni L/H/A: 207x98x97 cm VEZI PREȚ AICI

Canapea „Mandras” din piele naturală fabricată în România. Dimensiuni L/H/A: 207x98x97 cm. VEZI PREȚ AICI

În magazinul kika există un sector dedicat modelelor de canapele din piele, unde poți testa variate modele. De asemenea, piesele fabricate în România sunt semnalizate prin prezența steagului românesc.

În magazinul kika există un sector dedicat modelelor de canapele din piele, unde poți testa variate modele. De asemenea, piesele fabricate în România sunt semnalizate prin prezența steagului românesc.

Tapițeria și modul cum se prezintă cusăturile contează în forma finală a canapelei. Sunt mulți oameni care își doresc ca pernele și șezutul să fie netede, întinse, fără cute sau încrețuri. Ei bine, atunci e recomandat să se uite după canapele fixe și nu după cele extensibile. De asemenea, contează și tipul umpluturii interioare. Cu cât aceasta este mai naturală (puf, spre exemplu), cu cât canapeaua va fi mai încrețită, iar invers, cu cât pernele și șezutul sunt mai întise, cu atât s-ar putea ca ele să fie mai tari, deci mai puțin comode. Dar și aici contează ce-și dorește fiecare.

Colțar „Cushion” brand Tom Tailor. Dimensiuni L/H/A:288/192/78 cm. Vezi preț AICI.

Colțar „Cushion” brand Tom Tailor. Dimensiuni L/H/A:288/192/78 cm. Vezi preț AICI.

adelaparvu.com despre canapeaua potrivita, in Foto canapea modulara Cushion de la Kika (2)

Atunci când cauți o canapea pentru casa ta trebuie să mergi în magazin pregătit să o testezi cum se cuvine, adică să te așezi pe ea așa cum obișnuiești să stai acasă. Da, nu trebuie să-ți fie jenă să te întinzi pe ea, să te tolănești, să deranjezi pernele sau să ceri să vezi cum se simt diversele tapițerii. Sunt piese de mobilă cu o prezență semnificativă în casă, dar și cele pe care mulți dintre noi ne trântim sfârșiți la finalul unei zile. Așa că mergi la kika pregătit cu încălțăminte pe care să ți-o scoți ușor din picioare pentru a te putea așeza în pozițiile preferate pe canapea și da, pregătește-te să stai câteva ore pentru a fi sigur de alegerea finală. Sper ca sfaturile mele să-ți prindă bine!

Colțar „Montreal”. Dimensiuni 166x73x268 cm. VEZI PREȚ AICI

Colțar „Montreal”. Dimensiuni 166 x 73 x 268 cm. VEZI PREȚ AICI.

 

Canapea “Lewis” cu stofă gri și picioare din lemn natur. Dimensiuni L167 x H89 x A82 cm. VEZI PREȚ AICI.

Canapea “Lewis” cu stofă gri și picioare din lemn natur. Dimensiuni L167 x H89 x A82 cm. VEZI PREȚ AICI.

 

Colțar “Ariva” include funcție de pat cu suprafaţă dormit de 135 x 230 cm. De asemenea, are și ladă de depozitare. Dimensiuni: L305 x H84 x A180 cm. VEZI PREȚ AICI.

Colțar “Ariva” include funcție de pat cu suprafaţă dormit de 135 x 230 cm. De asemenea, are și ladă de depozitare. Dimensiuni: L305 x H84 x A180 cm. VEZI PREȚ AICI.

 

Canapea „Florance” cu husă din stofă de culoare deschisă și picioare din lemn. Dimensiuni L/H/A:193x 83 x82 cm. VEZI PREȚ AICI

Canapea „Florance” cu husă din stofă de culoare deschisă și picioare din lemn. Dimensiuni L/H/A:193x 83 x82 cm. VEZI PREȚ AICI.

 

Colțar „Elements” Tom Tailor. Dimensiuni: 290 x 390 x 70 cm. VEZI PREȚ AICI.

Colțar „Elements” Tom Tailor. Dimensiuni: 290 x 390 x 70 cm. VEZI PREȚ AICI.

 

Coltar „Puzzle” din elemente modulare culori alabstru și galben. Dimensiuni 291 x 72 x 443 cm. Înclude: un loc braţ stânga, lat, scurt (112/72/107cm), un loc 70 cm (72/72/107cm), element colţ (107/72/107 cm), un loc 70 cm (72/72/107cm), un taburet 70x100 (80/107 cm), un loc 70 cm (72/72/107 cm), un loc braţ dreapta lat scurt (112/72/107 cm). VEZI PREȚ AICI.

Coltar „Puzzle” din elemente modulare culori alabstru și galben. Dimensiuni 291 x 72 x 443 cm. Înclude: un loc braţ stânga, lat, scurt (112/72/107cm), un loc 70 cm (72/72/107cm), element colţ (107/72/107 cm), un loc 70 cm (72/72/107cm), un taburet 70×100 (80/107 cm), un loc 70 cm (72/72/107 cm), un loc braţ dreapta lat scurt (112/72/107 cm). VEZI PREȚ AICI.

 

Canapea „Big Cube” Tom Tailor. Dimensiuni L/H/A:270 x 122 x 90 cm. VEZI PREȚ AICI

Canapea „Big Cube” Tom Tailor. Dimensiuni L/H/A:270 x 122 x 90 cm. VEZI PREȚ AICI.

adelaparvu.com despre canapeaua potrivita, in Foto canapea Big Cube de la Kika (1)

Foto kika

Un raspuns pentru Testează canapeaua înainte să o cumperi!

  1. Anuta spune:

    Va recomand IKEA, poti sa returnezi produsul in 90 de zile daca nu esti multumit. Nu mai ai nevoie de teste in magazin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *