adelaparvu.com despre apartament in nuante delicate, designer Dima Kravtsov (6)

In apartamente, Design Interior

Apartament actual amenajat în nuanțe delicate

Da, poți avea la interiorul unei locuințe de bloc o amenajare actuală, contemporană, aproape minimalistă, dar totodată una care să nu fie rece ori fără personalitate. De multe ori oamenii evită abordările contemporane de teamă ca aceastea să nu le creioneze interiorul casei similar unui showroom. Dar există variate soluții prin care o locuință de bloc poate deveni un spațiu cu totul special, cald și intim, în ciuda unei abordări contemporane. Și ca să-ți exemplific despre ceea ce-ți vorbesc, am ales de această dată să-ți prezint o locuință din Kiev amenajată de către designerul Dima Kravtsov. Pe suprafețe mari ai să vezi așa: lemn, mult alb, tonuri de gri. Și totuși accentele mici (perne, tablouri) o să-ți dea impresia că întreaga locuință este creionată în nuanțele delicate, pastelate. Dacă vei observa cu atenție vei constata cât de surprinzător poate fi griul în tonurile sale deschise și cum pare să preia din micile accente colroate existente în casă pe suprafețe mici. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre apartament in nuante delicate, designer Dima Kravtsov (2)

Într-o amenajare contează mult mai mult combinația dintre finisaje, piese de mobilier și decorațiuni, decât un anumit aspect, cum ar fi culorile. Spre exemplu, aici înainte de orice a contat organizarea apartamentului sau mai bine spus reorganizarea lui. Zona de zi este la vedere imediat cum pășești în locuință, cu un spațiu în care coexistă bucătăria, locul de luat masa și livingul. Asta înseamnă că suprafața vitrată din living pătrunde acum până către centrul locuinței, punând în valoare fiecare colțișor. Când un spațiu este reconfigurat pentru ca el să devină mai luminos, da, poți să te gândești că nuanțele și texturile chiar se vor simți altfel și vor complimenta lumina naturală. Altfel, dacă spațiul nu ar fi fost deschis și camerele întunecate, aceleași nuanțe folosite acum ar fi părut mult mai gri, mai închise.

adelaparvu.com despre apartament in nuante delicate, designer Dima Kravtsov (8)

Este interesant faptul că zona bucătăriei, deși este deschisă către living, nu se simte prea tare. Secretul? În spatele canapelei poziționată pe centrul spațiului a fost păstrat un parapet care a devenit element de separare între funcțiuni. Dar ce să vezi, locul de luat masa se află imediat după el, masă care poate avea mai multe scopuri: să fie folosită ca loc de servit masa, ca loc de birou în zona de zi ori ca blat de lucru pentru bucătărie. De asemenea, pentru a nu accentua caracterul tehnic al bucătăriei, designerul a ales ca zona de chiuvetă să fie inclusă în prelungirea ansamblului de mobilă din zona mesei.

adelaparvu.com despre apartament in nuante delicate, designer Dima Kravtsov (11)

Bucătăria este practic un ansamblu de corpuri de mobilă foarte compact gândit, unde plita aproape că nici nu se simte, iar hota este complet mascată. La fel și frigiderul, care este încorporat. Ideea a fost ca tot ce există ca dotarea tehnică ori parte de electrocasnice din bucătărie să fie cât mai camuflat pentru a nu afecta imaginea curată, ordonată a zonei de zi.

adelaparvu.com despre apartament in nuante delicate, designer Dima Kravtsov (12)

În living, locul pentru tv este foarte simplu tratat pentru ca zona din vecinătatea ferestrei să fie cât mai curată, deci și spațiul să fie perceput ca fiind mai amplu și mai luminos.

adelaparvu.com despre apartament in nuante delicate, designer Dima Kravtsov (7)
Spațiul de bibliotecă și depozitare din living este concentrat pe unul din colțurile camerei, dar unul dispus către centrul casei. Astfel el nu se simte ca fiind unul dominant în încăpere pentru că nu obturează în niciun fel lumina naturală ce pătrunde pe ferestre.

adelaparvu.com despre apartament in nuante delicate, designer Dima Kravtsov (13)

Dormitorul este special pentru că induce o stare de calm, de pace, formele pieselor de mobilier fiind simple, curate, dar decorul este concentrat pe texturi și nuanțe delicate. Panoul decorativ ce marchează locul patului este bogat ornamentat, dar albul îl face să fie perceput ca fiind mult mai elegant și mai bine integrat în ambient.

adelaparvu.com despre apartament in nuante delicate, designer Dima Kravtsov (14)
Suprafețele din sticlă de la nivelul ușilor ce separă baia față de dormitor și oglinda din zona măsuței de toaletă reflectă parțial panoul decorativ de deasupra patului. Așa că decorarea dormitorului a fost obținută prin folosirea unui singur element mai impozant, dar care uite că se simte în diferite colțuri ale camerei, grație suprafețelor ce-l reflectă. De asemenea, contează mult texturile cuverturilor, ale covorului, draperiilor.

adelaparvu.com despre apartament in nuante delicate, designer Dima Kravtsov (1)

Contează foarte mult în toată amenajarea locuinței modul de iluminare, accentele elegante create cu ajutorul corpurilor de iluminat suspendate, suprafața mare de țesături plăcute de la nivelul tapițeriilor, draperiilor, covoarelor, iar căldura în locuință a fost obținută prin prezența finisajelor de lemn de la nivelul pardoselii, cât și în din ansamblul câtorva piese de mobilier. Linii simple, clare, geometrice, dar subțiri, delicate, piese mici care conferă strălucire și eleganță prin tușe metalice de auriu, bronz, mobilă cu forme clare, dar îndulcite la nivelul tapițeriilor – toate creionează o abordare actuală, dar foarte plăcută pentru o amenajare a unui apartament de bloc. Într-un astfel de ambient, dacă schimbi pernele decorative roz pudrat cu alte nuanțe, vei obține altă senzație, altă ambianță. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament in nuante delicate, designer Dima Kravtsov (15)

adelaparvu.com despre apartament in nuante delicate, designer Dima Kravtsov (5)

adelaparvu.com despre apartament in nuante delicate, designer Dima Kravtsov (4)

adelaparvu.com despre apartament in nuante delicate, designer Dima Kravtsov (16)

adelaparvu.com despre apartament in nuante delicate, designer Dima Kravtsov (17)

adelaparvu.com despre apartament in nuante delicate, designer Dima Kravtsov (6)

adelaparvu.com despre apartament in nuante delicate, designer Dima Kravtsov (9)

adelaparvu.com despre apartament in nuante delicate, designer Dima Kravtsov (10)

adelaparvu.com despre apartament in nuante delicate, designer Dima Kravtsov (3)

adelaparvu.com despre apartament in nuante delicate, designer Dima Kravtsov (8)
Foto via Dima Kratsov

14 raspunsuri pentru Apartament actual amenajat în nuanțe delicate

 1. Irina spune:

  Superb 🙂

 2. Diana spune:

  Buna! Imi plac foarte mult scaunele, imi puteti soune de unde sunt luate?
  Multumesc!

 3. Elena spune:

  Foarte frumos apartamentul decorat. Imi poti da detalii te rog despre panoul decorativ , unde se poate realiza?

 4. Ioana spune:

  Parchetul de unde este luat?

 5. Petra spune:

  Unde se pot gasi noptiere in stilul acesta la noi in Romania? Multumesc

 6. Gorea Diana spune:

  Buna Adela!Ar fi util, daca ai putea face un articol,despre ce tip de canapea se potrivește stilului tranzitional si nu numai,cu poze exemplificative.Multumesc

 7. Serban Diana spune:

  Buna! Imi poti spune unde as putea gasii acel panou decorativ de deasupra patului? Multumesc!

 8. Ivan Elena spune:

  Apartament superb! Impactul este de calm si relaxare. Panoul decorativ din dormitor este N E B U N I E! Cautam pe net tablouri care sa-mi inspire ceva, in care sa ma regasec. Cand am vazut panoul decorativ am zis ca asta este ceea ce caut. De unde pot cumpara?

 9. Andreia spune:

  Panoul decorativ e foarte frumos. Si eu te intreb, unde am putea găsi în România?

 10. Un pat similar cu cel din dormitor,poate fi gasit aici:
  https://www.anthropologie.com/fr-ca/shop/lombok-bed?color=010&quantity=1&type=REGULAR
  Au livrare si in Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *