Cei care sunt părinți se gândesc de cele mai multe ori la copiii lor, se sacrifică pentru cei mici, muncesc pentru ei, fac tot posibilul ca să le fie mai bine le-a fost lor. Dar există și cazuri în care părinții, și mai grav, mamele își părăsesc copiii. La Visuri la cheie am aflat cu durere de povestea familiei Gheorghe, familie în care mama și-a părăsit căminul, și-a întemeiat altă familie între timp, fără să mai dea un semn de viață celor patru băieți pe care-i are împreună cu Irinel. Tatăl, Irinel, nu s-a gândit nicio clipă să-și lase de izbeliște băieții, ci din contră, a luptat pentru ei pentru ca frații să nu fie despărțiți în urma divorțului, pe care l-a obinut de altfel foarte ușor. Nu știm motivele pentru care mama a acționat așa cum a făcut-o, dar cert este că a lăsat multă durere în urma ei. Cei patru băieți Cristian, Daniel, Eduard si Petre au rămas neîncrezători în ei, au impresia că au greșit cu ceva, că nu au fost suficienți de buni, de frumoși, de deștepți pentru ca mama lor să-i mai iubească. Și asta nu doar pentru că i-a părăsit, ci și pentru că pur și simplu a rupt orice legătură cu ei.
Tatăl lor s-a zbătut să țină loc și mamei, dar cu toții știm cât de greu este să încerci să umpli un astfel de gol. Irinel a făcut ceea ce face orice tată și orice bărbat: a trecut la treabă! Din veniturile sale mici a încercat să ridice o căsuță în curtea părinților lui ca să se mute acolo cu băieții și să nu mai împartă același pat cu bunica lor. Din păcate Irinel nu a reușit în demersul lui și afectat emoțional, dar și din punct de vedere al sănătății, pe zi ce trecea devenea tot mai deprimat. Unul dintre băieții lui, împreună cu una dintre mătuși a scris emisiunii Visuri la cheie. Edie a vrut să-și ajute tatăl pentru că-l vedea cât de greu îi era. Așa am aflat noi despre această familie și așa am ajuns în fața porții din Periș, unde locuiește ea.
După ce Dragoș Bucur și-a folosit megafonul și am cunoscut familia, am pătruns și noi în curte. Am găsit o gospodărie cu două căsuțe, una bătrânească unde locuiau bunica Stanca și bunicul Petre și a doua căsuță neterminată, unde încerca Irinel să mai facă mici lucrări pentru a le putea oferi băieților mai mult loc decât în casa celor bătrâni. Din păcate lipsa banilor și-au lăsat amprenta pentru că deja exista mucegai într-una din camere, casa nefiind izolată și nici tencuită. Mobilarea era precară, la fel și organiarea casei. Chiar dacă existau două camere și un hol acesta nu lega cele două încăperi. Bucătăria avea altă intrare, prin exterior, iar holul era în legătură cu încăperea mică.
Casa ridicată de Irinel era pur și simplu prea mică cu două camere de 3,50 x 350 metri și un hol de 1,50 x 3,50 metri. Chiar dacă am fi decis să mansardăm construcția, tot nu s-ar fi obținut suficient spațiu pentru cei cinci. Soluția dată de către colega noastră Alina Vîlcu a fost de a extinde casa cu un nou corp de clădire. Dacă vechea construcție urma să fie păstrată, dar cu o camera în plus pe latura dinspre gardul vecinului, respectiv o cameră tehnică, noul corp, configurat pe un singur nivel și ridicat pe structură din lemn, urma să adăpostească livingul și camera băieților. Din punct de vedere arhitectural cele două corpuri urmau să fie legate prin finisaje și printr-o pergolă care marca intrarea principală în casă. Pe durata construcție s-a ținut foarte mult cont de prezența nucului, care după finalizarea renovării este în fața noului corp de casă.
Cum a fost reorganizată vechea casă la interior? În casa construită de Irinel dormitorul cu sobă și-a păstrat destinația de dormitor, dar a fost gândit pentru tatăl băieților. Apoi alături de dormitor, în fost hol este acum baia. Ambele camere se deschid înspre bucătărie, care și inițial avea aceeași destinație, doar că după renovare ea comunică liber cu intrarea în casă și zona de living.
BUCĂTĂRIA (3,50 X 3,50 metri) DUPĂ RENOVARE BENEFICIAZĂ DE:
Pe pereți vopsea lavabilă Pale Smoke 75 -1 de la Oskar.
Parchet laminat model stejar Krono Expert.
Mobilă din MDF cu corpuri suspendate ce inclus plasă realizate pe comandă la Martplast. Placarea peretelui bucătăriei în zona de lucru s-a făcut cu material termorezistent lucios Acrilux.
Scaune model Greta de la Dedeman. Masa realizată pe comandă la Martplast.
Corpul de iluminat de deasupra mesei a fost realizat pe șantier din sticle și suspensii simple. A fost proiectul special al Alinei. De asemenea, raftul de care sunt prinse borcanele este realizat pe șantier.
DORMITORUL TATĂLUI (3,50 x 3,50 metri) BENEFICIAZĂ DUPĂ RENOVARE DE:
Parchet laminat model stejar Krono Expert.
Mobila din dormitor integral realizată pe comandă la Martplast. Panoul decorativ ce încadrează fereastra de deasupra patului realizat la comandă la Martplast din PAL. Dulapul are fețele imprimate, iar lângă dulap panpul decorativ cu căluț de mare este din PAL imprimat.
Plafonieră model Kaly. Lampă noptieră model Armstrong.
Tablourile mici de pe perete sunt realizate de mine pe șantier, iar ramele sunt din recuzita personală.
Draperii model gri cu inele de la Dedeman, la fel și păturile model Carresa.
BAIA (1,45 x 3,50 metri), INIȚIAL HOLUL DIN VECHEA CASĂ, BENEFICIAZĂ DUPĂ RENOVARE DE:
Piatră naturală neagră de la Dedeman.
Gresie model Ciragan white, 40×40 cm de la Dedeman.
Panou de duș model 90 Geo 6 de la Dedeman.
Coloană duș model Ovalis.
Vas WC suspendat model Zoom Neo.
Lavoar rotund pe blat model Kadda.
Baterie inalta pentru lavoar model LED 014.
Mobila este realizată pe comandă de către Martplast.
Noul corp de casă include livingul și camera băieților, organizate comandat, în stil vagon, adică centrul casei este practic livingul și bucătăria. Pe lângă intrarea principală în casă mai există o ușă de acces către spatele casei, ușa care se deschide din living. Noul corp de casă are următoarele dimensiuni: 11,20 x 4,40 metri, înălțime 3,37 metri în spate și în fața, unde e zidul ce include tâmplăria are 2,30 metri înălțime.
LIVING (4,12 X 5,00 metri) BENEFICIAZĂ DE:
Parchet laminat model stejar Krono Expert.
Bibliotecă realizată din MDF pe comandă la Martplast. Structură din Pal ce încadrează patul realizată pe comandă la Martplast.
Canapea și taburet model Sonderhamn. Fotoliu model Sonderhamn.
Covor model Wuhan.
Decorațiuni și măști de ghivece de la Dedeman.
CAMERA BĂIEȚILOR (4,12 X 5,89 metri) BENEFICIAZĂ DE:
Parchet laminat model stejar Krono Expert.
Vopsea la lavabilă nuanță antracit de la Oskar.
Scaune pentru birou model fix S8.
Mesele de birou și paturile sunt realizate integral pe comandă de către Martplast din PAL și elemente din MDF decupat, frezat și imprimat. Placare de perete cu bicicliști este din PAL imprimat la comandă de către Martplast.
Suspensiile de la nivelul plafonului sunt de la Dedeman peste care s-au pus cadre de roți de bicicletă.
Covor model Viva.
La exterior casa este înconjurată de o alee pavată cu elemente furnizate de către sponsorul Elis Pavaje. Pe terasă este un mobilier de exterior de la Dedeman, iar rastelul de biciclete l-am realizat dintr-un europalet găsit pe șantier și băițuit în nuanța lemnului de pe fațade.
Grădina de legume a fost menajată cât s-a putut pe perioada șantierului, iar o parte din curte a fost amenajată ca un mini teren de fotbal pe care l-am testat de bucurie cu familia după ce și-au luat casa renovare în primire.
Visuri la cheie este în fiecare miercuri de la 20.30 la ProTv. Merită să vezi și materialele video și alte imagini pe siteul visurilacheie.protv.ro, pe pagina de Facebook/Visurilacheie. Poți revedea toate episoadele (difuzate) oricând pe voyo.ro. Crede în oameni!
23
Felicitări pentru tot ceea ce faceti! 👍👏🌷🌼🌻🌺🥀🌹⚘💐
Devotamentul acestui tata m-a impresionat foarte mult.
Un om care isi creste foarte frumos cei patru copii, în ciuda dificultăţilor materiale.
Încă o dată avem dovada ca nu banii te fac OM.
Da, mare dreptate ai!
Doamne , cat de frumosi sunt copiii !
Sunt minunati!
Iar emisiunea face minuni pentru oameni minunati !
Imi place foarte mult exteriorul casei imbracat in lambriuri si – cel mai mult – camera baietilor pentru ca este mare si are acele ferestre imense care dau in exterior! Intrebarea este: cum se preteaza o asemenea constructie climei din Romania si iernilor geroase, cum se face incalzirea si cat de eficienta este intr-un spatiu atat de mare si cu ferestre pe un perete intreg? Ma atrage foarte mult acest gen de constructie (french doors sau pur si simplu un perete intreg cu geamuri care comunica direct cu exteriorul) dar pana acum constructorii din Bucuresti (in lemn) mi-au spus ca nu este o idee foarte practica din pacate pentru a pastra caldura pe timp de iarna…
Apoi lambriurile care imbraca exteriorul unei cladiri: ce tip de mentenanta este necesara, caci sezonul ploios este destul de lung, apoi urmeaza zapada…. Am vazut cateva constructii imbracate in lambriuri care incet-incet au inceput sa mucegaiasca. Chiar daca au fost tratate bineinteles in momentul constrctiei, ele nu trebuie sa fie re-aplicate cu solutii speciale ulterior?
Multumesc!
Dragă Ana, contează mult și tipul de tâmplărie, calitatea ei, tipul de geam termoizolant pe care îl are. În acest caz sponsorul Barrier a venit cu un tip performant de tâmplărie, casa este mică și foarte bine izolată, ca atare problema încălzirii este rezolvată bine. Constructorii de la noi spun multe, dar spre exemplu constructorii germani, cum ar fi cei de la Huf Haus au case din lemn cu ferestre și mai mari decât cele obișnuite la noi. Iar în Germania nu este mai cald decât la noi. Faptul că nu știm despre astfel de soluții nu înseamnă că nu sunt viabile. Referitor la exterior, orice ai alege ca finisaje trebuie să ai grijă în timp de ele. Important este montajul acelui tip de finisaj, calitatea lui și tratarea lui prealabilă, urmând ca întreținerea să se facă periodic. Constructorul Florin Brînzan îți poate spune mai multe despre caracteristicile tehnice. Vezi site-ul lui aici http://www.albring.ro/
multumesc Adela!
SINCER, o mostra de ipocrizie, povestea acestui TATI. S-a apucat el de turnat copii in conditiile in care nu avea nimic, faci 4 cand tu stai pe capul amaratilor tai de parinti, intr-o casuta de paianta cu 2 camere si o bucatarie/Nevasta, alta iresponsabila, si-a luat lumea in cap, cand a dat din greu si a vazut ca nu se descurca.EROUL acestei povesti este bunica copiilor care si-a dat sufletul pentru cei 6 copii pe care i-a avut ea si acum TATI ii scoate sufletul pentru cei 4 nepoti.Eu ei i-as fi renovat casa aia mica si prapadita, ei i-as fi creat niste conditii de vis si nu as fi lasat-o tot cu WC-ul in curte, ea merita absolut tot respectul si toata admiratia noastra.In rest ce sa zic bine si cu casele de tip scandinav, dar casele traditionale romanesti nu ne mai plac mai ales in sate????Au ajuns satele romanesti niste BALTATURI, un amestec de stiluri, luam de la toti numai de la noi nu, dar ne FALOSIM toti cu IA romaneasca de parca toata traditia si spiritul acestui popor sta numai in ea.Frumoasa casa SCANDINAVA din PERIS!!!!!!
Marina (sau Cornel, că nu-mi dau seama după adresa de mail) eu cred că acest tată merita din plin să fie sprijinit și ajutat. N-a turnat el singur copiii și când ai un partener altături știi că poți face mai multe, dar când te trezești lăsat de izbeliște, când trebuie să ții locul ambilor părinți, nu cred că e ușor. Irinel ar fi putut fi nesimțit ca mulți alți tați și să nu-l intereseze de copii, să-i plaseze pe la orfelinate sau să-și fi luat lumea în cap, dar n-a făcut asta. S-a zbătut, a muncit și a tras din greu pentru familia lui. Este un tată exemplar. Bunica Stanca este extraordinar de puternică, iar pentru ea, faptul că-și știe nepoții și fiul că sunt bine, contează cel mai mult. Ne-am fi dorit să fi făcut mai mult, dar volumul de muncă este pur și simplu copleșitor. Însă nu-i împiedică nimeni pe oameni ca tine, care vorbesc despre ipocrizie, să ajute, să pună umărul la treabă pentru cei care consideră că merită. În loc de comentarii ar fi minunat să aflu despre fapte. Noi ne-am propus să-l ajutăm pe Irinel și pe băieții lui și considerăm că ne-am îndeplinit obiectivul.
Felicitari Adela! Pentru ce faceti si pentru raspunsul pe care l-ai dat( acestui domn sau doamna?).Sa faca si respectivul(a) macar 10% din ce faceti voi si apoi poate sa judece pe altii.
Eu n-am spus ca nu merita ajutat, ba da din plin, pentru ca nu a dat si el bir cu fugitii si nu i-a aruncat intr-un orfelinat, a ramas sa-si creasca singur copii,banuiesc ca ar trebui sa-i dam chiar o medalie, problema e ca atunci cand i-a facut nu s-a gandit si cu ce o sa-i creasca dar cred in acelasi timp ca bunica merita din plin ajutorul vostru, e o EROINA,da totul si nu cere nimic, pt. asata merita sa-i spun sarut-mana buni!!!!!.E usor sa spui ajuta-i tu, cand voi beneficiati de atatea sponsorizari, cand sunt implicati atatia oameni si firme, Da i-as ajuta pe toti daca as putea si chiar ajut cat pot,cand sunt cazuri disperate de copii bolnavi care au nevoie de ajutor, asa cum pot eu din putinul meu, caci nu sunt milionara, dar mi-ar place sa vad mai multa responsabilitate la acesti amarati care toarna copii pe banda rulanta, la mila Domnului.
Marina, mare judecatoare esti, cum le stii tu pe toate! Nu ai incredere in acest barbat care „toarna copii”dar nici in judecata celor de la emisiune nu ai? Ma gandesc ca sunt asaltati de cereri si le e destul de greu sa aleaga.
Si au tot dreptul sa aleaga cazurile care li se pare LOR ca sunt speciale. Pentru celelate cazuri este liber la ajutor. Poti merge tu sa ajuti bunica (cinste ei pentru ce a facut si va mai face!).
Felicitari, Adela, pentru tot ce faceti, in afara de a ajuta oameni speciali, ajutati multi oameni prin cursuri intensive de bun-gust. Sper sa invatam cat mai multi sa ne facem casele placute.
Adela, I love you!
Faceti și voi ceva pt alții și după criticați,votați PSD în continuare și primiți ajutor social
Liviu, n-ar trebui să presupui cu cine votează cineva, dar sunt de acord că fiecare dintre noi trebuie să acționeze, să se implice. E mult mai ușor să judeci, să vorbești neconstructiv în loc să treci la fapte.
Este cel mai usor sa ii judeci si sa ii blamezi pe altii, atunci cand nu stii toata povestea. Sunt oameni care toarna copii pentru ca iubesc copiii si cum necum ii cresc cu dragoste si ajung oameni. Eu sunt din sase copii si nu am avut o viata usoara, dar sunt recunoscatoare parintilor mei si ma bucur de fiecare frate in parte. Am cunoscut oameni puternici, buni la suflet si cu intelepciune, care au avut viata grea, dar si-au depasit conditia si au invatat lectia de a fi oameni.
Interventia echipei ProTv nu a fost in favoarea tatalui, asa cum eronat deturnezi actiunea. Casa renovata este un camin pt. cei patru tineri care au nevoie de calitate adusa vietii, prin siguranta, utilitati si un mediu sanatos. Cat despre arhitectura scandinava, nu aduce nici un prejudiciu estetic, este masculina si functionala. Ia ne reprezinta ca popor, este obiect de Patrimoniu si se lasa mostenire, precum ospitalitatea si umorul.
Iti recomand sa iti manageriezi frustrarile si sa nu le arunci in spatiul public, decat daca posezi coerenta si argumente! Mai mult, trateaza-ti ura fata de semeni, pt. ca te-a adus la un maxim la care esti un anonim cu multe nume de imprumut si emiteri de marginalizat.
Va iubesc bai oameni buni ce sunteti, aproape la fiecare episod si sezon ma faceti sa plang. Episodul 2 a fost foare wow si sentimental, cel putin pentru mine. Mi-as dorii enorm sa primesc si eu aceasta sansa pentru familia mea, dar ma bucur enorm pentru aceste familii.
Buna Adela,
Frumoasa emisiunea, ca si celelalte de altfel, frumos ceea ce faci tu si colegii tai, te urmaresc, va urmaresc, de mult timp. E usor sa judeci, sa discreditezi, sa improsti cu noroi , este sportul national al Romaniei ( din pacate) . Da, poate Marina (sau cum l-o chema , pentru ca pare foarte misogin comentariul) are dreptate, dar sa ne uitam in jur cati oameni „toarna ” copii , dupa care ii trimit la cersit dezbracati , desculti, murdari, cati sunt in centre de plasament sau pe la canale. Despre mama nu am ce sa zic, inca traim intr-o tara in care „mamele” isi arunca pruncii la gunoi. Poate ca tatal a gresit , ca n-a avut nimic,dar, din cate stiu , nu este un pacat sa fii sarac. Si nu am putut sa nu observ cat de bine si-a educat copiii, cu cata dragoste vorbesc depre mamaia, iar despre acea batrana Stanca, nu am decat cuvinte de lauda, ce a spus depre nora ei? ca a iubit-o ! In ceea ce priveste veridicitatea emisiunii si a povestilor spuse , eu nu cred , refuz sa cred , ca voi v-ati pune semnatura pe un fals, ca firme precum Dedeman , Casa Rusu , Martplast acum, Elis, si toti cei implicati si-ar periclita prestigiul ,facandu-se partase la o minciuna, dar mai ales, NU CRED ca un post de televiziune precum PRO TV ar putea instrumenta o asemenea facatura. Chiar daca traim intr-o tara secatuita de adevar, unde inselatoriile te pandesc la tot pasul , in care chiar si reflexia din oglinda este mincinoasa, vreau sa cred ca inca mai exista OAMENI, ca tara in care am hotarat sa-mi nasc si sa-mi cresc copiii mai are o sansa ! Felicitari Adela,Alina, Dragos, Omid si tuturor complicilor vostri !
Am găsit și explicația pentru care avem acest sport național și despre asta am scris aici https://adelaparvu.com/2017/09/17/e-mai-usor-sa-faci-rau-decat-sa-faci-bine/
BRAVO !!!!!!!!!!!!!
Incerc sa fiu ca voi. Inca nu am reusit dar fac progrese ! :))))
Locuiesc in Belgia de 18 ani, nu mai am posibilitate sa va „vad” in direct via satelit dar o sa o rezolv eu cumva. E una din cele doua emisiuni TV din Romania care-mi lispesc ! Intre timp profit de aceasta pagina web sa vad ce ati mai facut.
Inca o data brava si s-auzim numai de bine.
Florin
Florin, cred că poi vedea emisiunea pe voyo.ro 🙂 Mulțumim pentru aprecieri și mă bucur că pot să-ți ofer informațiile pe care le aștepți.
Felicitari pentru proiect, sunteti cu adevarat vizionari, am o intrebare: toate corpurile de iluminat ( incastrate si suspendate) sunt de la Dedeman?
Da, toate corpurile de iluminat sunt de la Dedeman.
Felicitari pentru ceea ce ati reusit sa faceti si de aceasta data, casa arata absolut superb! Pacat ca nu este putin mai mare pentru a avea si bunicii o camera, astfel incat sa nu mai fie nevoiti sa doarma in casuta prapadita din paianta. 🙁 Camera baietilor este foarte reusita, mi-a placut mult de tot ideea lui Omid cu acea biblioteca scara, super!
Sa fiti sanatosi si sa bucurati in continuare alte suflete care au nevoie de ajutorul vostru!
Buna Adela. Vreau sa te felicit pt ceea ce faci si faceti in aceasta emisiune👏. Poti sa ma ajuti te rog cu o informatie? Eu mi.am terminat casa la rosu, are o suprafata de 114m2. A.si dori sa stiu in onorariul designerului include toate costurile ( mobilier, electrocasnice et) sau e separt doar trebuie sa ii pui o suma la dipozitie? Multumesc! Te pup
Buna, Adela. In primul rand, iti multumesc pentru postarile foarte interesante si utile. Le urmaresc cu mare interes. Si bravo pentru tot ceea ce faceti in cadrul emisiunii tv – e minunat. Intrebarea mea acum este: cum se deschide fereastra lui Irinel (de la capul patului)?
Bianca, având în vedere că există deja o fereastră care se poate deschide pentru aerisirea camerei, am lăsat această fereastră de la capătul patului să poată fi deschisă pe verticală, ea fiind oscilobatantă. Dacă, pe viitor, Irinel dorește ca această fereastră să fie deschisă complet, se poate scoate raftul, deci pentru orice variantă există soluții 🙂
Da.. pai ma gandesc ca va trebui si spalat la un moment dat.:) Multumesc de raspuns, succes in continuare si spor!
a iesit ceva extraordinar de frumos! O incantare ca de fiecare data! Bravo voua!
Adrian
Buna Adela,
Imi poti da te rog mai multe detalii despre placare peretelui de la bucatarie din zona de lucru? Este sticla? Imi poti spune te rog unde gasesc si daca se poate monta inainte de mobila sau dupa?
Dragă Ana, materialul de care am amintit se găsește numai prin firmele de mobilă, adică nu-l găsești pe rafturi în magazine. Cel mai bine e să suni la Martplast și să-i întrebi direct ceea ce te interesează. Uite, îți las și un număr de telefon: dl Mihai Constantin 0735.405.954
Multumesc frumos Adela!
Imi poti da un sfat te rog?😊 Ce arata mai bine pentru placarea peretelui din zona de lucru, oglinda sau sticla? Mobilierul este alb clasic.
Merg ambele, dar dacă alegi oglinda, gândește-te ce se va vedea în ea 🙂
Bună -ziua,
Extraordinar de mult mi-a plăcut articolul. Un singur lucru mă nedumireste: unde își așează băieții hainele? Felicitări!
În dulapurile din ansamblul mobilierului ce include și paturile. Practic, ceea ce vezi tu ca și tablouri sunt fețe de dulap. Uite, îți atașez o fotografie ca să-ți dai seama.
Felicitari echipei pentru toata munca pe care o faceti. Lucrarile va ies perfect.
Buna, Adela
Te rog frumos poti sa imi dai datele furnizorului de usi de interior? Cele albe, precum cea de la baie.
Multumesc frumos
Dedeman 🙂
Sunt o fană declarată a emisiunii, urmăresc cu sufletul la gură și vă admir pe toți pentru ce faceți. Am o întrebare punctuală: se mai deschide geamul acela din camera tatălui sau este cumva blocat de mobilier?
Mulțumesc.
Denisa, nici nu e nevoie să se deschidă pentru că mai este o fereastră în cameră, deci aerisirea se poate face foarte ușor. În cazul în care se dorește și deschiderea acelui geam se poate face pe verticală, fereastra fiind oscilobatantă. Dacă dorește pe viitor, vreodată să deschidă de tot, se poate scoate raftul. Dar repet, nu e cazul aici pentru că mai există o fereastră în încăpere, deci nu e singura fereastră.
Buna ziua,
Nu se putea face ceva si cu casa bunicii, sa se dea o vopsea pe fatada sau, si mai bine, sa se fi termoizolat si finisat cu o decorativa? In final a iesit o gospodarie foarte frumoasa, dar care, din pacate, accentueaza discrepanta dintre cele doua constructii.
Complimente pentru ce faceti la emisiune si, mai ales, pentru blog!
Multumesc!