adelaparvu.com despre renovarea apartamentului familiei Costache din Bucuresti, episodul 4, sezonul 4 Visuri la cheie (16)

In Romania Mea

Renovarea apartamentului familiei Costache din București, episodul 4, sezonul 4, Visuri la cheie

De fiecare dată când cunoaștem o familie la Visuri la cheie avem parte de o nouă lecție de viață. Familia Costache ne-a impresionat prin optimismul ei, prin forța de a accepta evenimentele nefaste și prin puterea vindecătoare a iubirii. Tatăl familiei a murit, lăsând în urmă soția, Florina, și trei copii Iuliana, Teodor și Andrei. Iuliana, în clasa a douăsprezecea și-a pierdut un picior, fiind lovită de tramvai chiar în fața casei. Ne gândeam cât de greu trebuie să-i fie Iulianei care de fiecare dată când ajunge acasă vede stația de tramvai unde și-a pierdut piciorul. Și cât de greu trebuie să-i fie și mamei. Dar ce să vezi? Iuliana este extrem de puternică, și a găsit resursele interioare de a se mobiliza și a suplimenta cumva locul tatălui. S-a gândit că trebuie să-și ajute familia și să aibă un serviciu. Așa că s-a zbătut și a reușit să se angajeze la un call center. Își iubește enorm mama și frații și pentru ei și-a propus să fie mai veselă, mai optimistă, să fie un exemplu pentru frații ei și un adevărat sprijin pentru mama ei. Această atitudine extraordinară a făcut ca cei de la Visuri la cheie să aleagă familia Costache pentru a-i renova locuința.

adelaparvu.com despre renovarea apartamentului familiei Costache din Bucuresti, episodul 4, sezonul 4 Visuri la cheie (39)

adelaparvu.com despre renovarea apartamentului familiei Costache din Bucuresti, episodul 4, sezonul 4 Visuri la cheie (41)

adelaparvu.com despre renovarea apartamentului familiei Costache din Bucuresti, episodul 4, sezonul 4 Visuri la cheie (42)

Personal, m-a emoționat foarte mult mama, care lucrează acum ca și menajeră. Din cauza lipsei banilor nu și-au permis să renoveze apartamentul de două camere din București, dar nu m-am putut opri să nu mă gândesc cât de dificil i-a fost ca atâția ani de zile să facă ordine și curățenie în case frumoase, iar când se întoarce acasă să găsească o locuință degradată, unde, oricâtă curățenie ai face, oricum nu se vede. Apoi mi-a plăcut de Teo, care la 16 ani, face școala de ospătari și când poate mai aduce și el un ban în casă, iar cel mic Mădălin este ascultător și ajută mereu prin casă. Așa că ne-am propus să aflăm ce le place ca să le putem transforma micul apartament într-o locuință așa cum au visat. Ne-am împărțit camerele astfel că Alina s-a ocupat de camera de zi și de hol, Omid s-a ocupat de camera băieților, iar eu m-am ocupat de bucătărie și baie.

adelaparvu.com despre foto inainte de renovarea apartamentului familiei Costache din Bucuresti, episodul 4, sezonul 4 Visuri la cheie (5)

Livingul înainte și după renovarea făcută de către echipa Visuri la cheie.

adelaparvu.com despre renovarea apartamentului familiei Costache din Bucuresti, episodul 4, sezonul 4 Visuri la cheie (4)

Cea mai mare provocare legată de apartamentul familie Costache a fost structura de rezistență, care nu a permis desființarea niciunia dintre ziduri. Singura modificare posibilă, din punct de vedere constructiv, a fost transformarea parapetului dintre camera de zi și logie în suport de susținere pentru o masă, pe care Alina prevăzut-o în zonă. Practic, parapetul a fost păstrat, dar logia a fost inclusă în spațiul camerei de zi, grație sponsorului Barrier care a furnizat o tâmplărie de calitate care să închidă zona vitrată.

adelaparvu.com despre foto inainte de renovarea apartamentului familiei Costache din Bucuresti, episodul 4, sezonul 4 Visuri la cheie (6)

Livingul înainte și după renovarea făcută de către echipa Visuri la cheie.

adelaparvu.com despre renovarea apartamentului familiei Costache din Bucuresti, episodul 4, sezonul 4 Visuri la cheie (2)

Livingul avea suprafața inițială de 3,48 x 3,50 metri, iar balconul avea 0,90 x 3,50 metri, spațiul balconului fiind încorportat ulterior în cel al camerei de zi. Livingul a fost debarasat de vechea mobilă, finisajele înnoite, spațiul de depozitare ascuns în fosta logie, astfel încât toată camera să fie cât mai aerisită și mai luminoasă. Canapeaua este una extensibilă, iar fotoliul este și el extensibil.

Mobila a fost furnizată de către Martplast, unul din sponsorii emisiunii.

Parchetul în toată locuința este model Megafloor de la Dedeman

Iluminat living cu spoturi LED Hoff de la Dedeman

adelaparvu.com despre foto inainte de renovarea apartamentului familiei Costache din Bucuresti, episodul 4, sezonul 4 Visuri la cheie (3)

Livingul înainte și după renovarea făcută de către echipa Visuri la cheie.

adelaparvu.com despre renovarea apartamentului familiei Costache din Bucuresti, episodul 4, sezonul 4 Visuri la cheie (1)

adelaparvu.com despre renovarea apartamentului familiei Costache din Bucuresti, episodul 4, sezonul 4 Visuri la cheie (5)

Deși la nivelul pereților totul a fost tratat cât mai simplu cu putință, culorile sunt prezente prin tapițeria canapelei, nuanța covorului, iar pe peretele opus ferestrei Alina a amplasat o mare pânză imprimată cu pozele familie și cuvintele pe care le-a văzut scrise pe un panou ce exista înainte deasupra vechii canapele.

adelaparvu.com despre foto inainte de renovarea apartamentului familiei Costache din Bucuresti, episodul 4, sezonul 4 Visuri la cheie (7)

Bucătăria înainte și după renovarea făcută de către echipa Visuri la cheie.

adelaparvu.com despre renovarea apartamentului familiei Costache din Bucuresti, episodul 4, sezonul 4 Visuri la cheie (15)

Bucătăria avea dimensiunile de 2, 50 metri x 2,08 metri (din 2,50 1,30 era fereastra). Cămara avea 1,33 metri x 0,97 metri, iar spațiul pentru frigider era de 0,75 metri x 0,97 metri. Bucătăria a fost o mare bătaie de cap pentru că spațiu extrem de mic mai era fragmentat și de cămară, care nu se putea desființa. În plu,s exista o fereastră dublă care dădea către un luminator interior al blocului, dar care arăta cam jalnic.

adelaparvu.com despre foto inainte de renovarea apartamentului familiei Costache din Bucuresti, episodul 4, sezonul 4 Visuri la cheie (8)

adelaparvu.com despre renovarea apartamentului familiei Costache din Bucuresti, episodul 4, sezonul 4 Visuri la cheie (17)

adelaparvu.com despre renovarea apartamentului familiei Costache din Bucuresti, episodul 4, sezonul 4 Visuri la cheie (30)

Mobila am gândit-o să aibă cât mai multe spații de depozitare, așa că am renuțat la fereastra dublă și am lăsat una simplă. Astfel am mărit suprafața de zid de deasupra blatului de lucru pentru a putea fi montate mai multe corpuri suspendate, dintre care unul include hota telescopică. Am ales ca peretele din zona de lucru să fie placat cu același tip de material ca blatul pentru ca suprafațele să fie cât mai ordonate, nefragmentate și ușor de curățat.

adelaparvu.com despre renovarea apartamentului familiei Costache din Bucuresti, bucataria, episodul 4, sezonul 4 Visuri la cheie (29)

Peretele cu ușa cămării și golul pentru combina frigorifică le-am gândit ca o placare de mobilier, astfel că toată zona apare unitar, doar mânerele dau de înțeles că după uși se află diverse dotări.

adelaparvu.com despre renovarea apartamentului familiei Costache din Bucuresti, episodul 4, sezonul 4 Visuri la cheie (19)

Cămara am mobilat-o cu rafturi de diferite adâncimi, astfel încât să existe și loc pentru butoiul de murături, dar și loc pentru borcane, oale și alte ustensile necesare în bucătărie.

adelaparvu.com despre renovarea apartamentului familiei Costache din Bucuresti, episodul 4, sezonul 4 Visuri la cheie (32)

adelaparvu.com despre renovarea apartamentului familiei Costache din Bucuresti, episodul 4, sezonul 4 Visuri la cheie (31)

Pe peretele opus mobilierului de bucătărie am creat un mic loc pentru masă, o mică bancă cu rol de depozitare, iar măsuța este una de design care ne-a fost donată de către firma Bucin Mob. Măsuța se numește Packman și a fost creată de designerul Constantin Alupoaei de la Izzi Design Box pentru colecția de design Bucin Mob. Pe perete în zona măsuței sunt tablouri cu plante stabilizate și licheni donate de către Arta Grădinilor.

Mobila bucătăriei este realizată pe comandă de către Martplast, după poiectul meu.

adelaparvu.com despre foto inainte de renovarea apartamentului familiei Costache din Bucuresti, episodul 4, sezonul 4 Visuri la cheie (1)

adelaparvu.com despre renovarea apartamentului familiei Costache din Bucuresti, episodul 4, sezonul 4 Visuri la cheie (10)

adelaparvu.com despre renovarea apartamentului familiei Costache din Bucuresti, episodul 4, sezonul 4 Visuri la cheie (34)

Camera băieților avea 3,50 x 3,50 metri și trebuia să cuprindă atât preferințele lui Teo vizavi de echipa de fotbal Steaua, cât și ale lui Andrei legate de mașini. Așa că Omid a gândit două paturi suprapuse pentru băieți tratate cu motive preluate din zona raliurilor, iar dulapul a fost imprimat cu mașinuțe.

adelaparvu.com despre renovarea apartamentului familiei Costache din Bucuresti, episodul 4, sezonul 4 Visuri la cheie (12)

Plafonul a fost personalizat cu un tapet realizat la comandă, după proiectul lui Omid, și executat gratuit special pentru emisiune de către Grup Transilvae.

adelaparvu.com despre renovarea apartamentului familiei Costache din Bucuresti, episodul 4, sezonul 4 Visuri la cheie (13)

adelaparvu.com despre foto inainte de renovarea apartamentului familiei Costache din Bucuresti, episodul 4, sezonul 4 Visuri la cheie (2)

adelaparvu.com despre renovarea apartamentului familiei Costache din Bucuresti, episodul 4, sezonul 4 Visuri la cheie (14)

adelaparvu.com despre renovarea apartamentului familiei Costache din Bucuresti, episodul 4, sezonul 4 Visuri la cheie (11)

adelaparvu.com despre renovarea apartamentului familiei Costache din Bucuresti, episodul 4, sezonul 4 Visuri la cheie (36)

Unul dintre birouri este integrat în ansamblul dulapului imprimat, evident a lui Teo care are în fața mesei o personalizare cu Steaua, iar al doilea birou are clar tematică legată de mașini, cu un decor creat special pentru Andrei.

adelaparvu.com despre foto inainte de renovarea apartamentului familiei Costache din Bucuresti, episodul 4, sezonul 4 Visuri la cheie (9)

adelaparvu.com despre renovarea apartamentului familiei Costache din Bucuresti, episodul 4, sezonul 4 Visuri la cheie (23)

adelaparvu.com despre renovarea apartamentului familiei Costache din Bucuresti, episodul 4, sezonul 4 Visuri la cheie (37)

Baia, foarte mică, de 2,00 x 2,05 metri trebuia să aibă cadă pentru că Iulianei îi este mai ușor de folosit decât o cabină de duș. Așa că am păstrat cada , dar am ales un model mai puțin lung (una de 150 cm lungime), astfel încât în continuarea ei să pot crea un loc pentru mașina de spălat rufe plus rafturi pentru depozitare.

Pe peretele cu lavoarul și vasul wc sunt plăci ceramice model Arin Walnut de la Dedeman

Pe ceilalți pereți și pardoseală e gresie model Concept beige de la Dedeman

Mobila din baie este de la Martplast

Suspensie iluminat cu trei brațe model Iara brown de la Dedeman

adelaparvu.com despre renovarea apartamentului familiei Costache din Bucuresti, baia, episodul 4, sezonul 4 Visuri la cheie (28)

adelaparvu.com despre renovarea apartamentului familiei Costache din Bucuresti, baia, episodul 4, sezonul 4 Visuri la cheie (27)

Am ales o mașină de spălat cu încărcare verticală pentru că este mai îngustă ca și dimensiuni. Deasupra vasului wc, care este unul suspendat, ca și mobila, am gândit amplasarea unui dulap placat cu oglinzi, astfel încât zona cu oglindă din baie să fie cât mai generoasă.

adelaparvu.com despre renovarea apartamentului familiei Costache din Bucuresti, episodul 4, sezonul 4 Visuri la cheie (24)

În timpul reamenajării am folosit fiecare dintre noi bucăți din parchetul vechi găsit în locuință. Astfel Alina a făcut o măsuță de living placată cu bucăți din parchetul vechi, Omid a făcut un cuier de hol, iar eu am făcut decorațiuni și cuiere în baie.

adelaparvu.com despre renovarea apartamentului familiei Costache din Bucuresti, episodul 4, sezonul 4 Visuri la cheie (8)

adelaparvu.com despre renovarea apartamentului familiei Costache din Bucuresti, episodul 4, sezonul 4 Visuri la cheie (7)

Ne-am bucurat pentru că am avut ocazia să cunoaștem familia Costache și suntem recunoscători pentru lecțiile pe care le-am învățat de la membrii ei. Am învățat că în viață nu trebuie să te lași răpus de nicio boală, eveniment nefericit, ci să te gândești la cei pe care-i iubești și să te mobilizezi pentru a le fi de ajutor, pentru a-i motiva să se bucure de viață. Astfel de familii, cele care ne ajută și pe noi toți să vedem partea luminoasă a vieții sunt cele care merită să fie ajutate de către echipa Visuri la cheie. Vezi mai multe informații despre renovare pe site-ul visurilacheie.protv.ro, pe pagina de Facebook/VisurilaCheie, poți revedea emisiunea oricât pe voyo.ro. Crede în oameni!

22 Responses to Renovarea apartamentului familiei Costache din București, episodul 4, sezonul 4, Visuri la cheie

 1. Mihai spune:

  Foarte frumos apartamentul…va felicit pt munca depusa…

 2. Marcela spune:

  Foarte frumos totul.am.plans in hohote azi.dupa urma voastra orice locusor pare mai spatios ☺.faceti o treaba extraordinara,felicitari si putere in continuare ca sa mai bucurati si alti oameni batuti de soarta.Adela,usile albe unde le gasesc?multumesc

 3. Mona spune:

  Foarte frumoasa amenajarea ca, de altfel, toate proiectele emisiunii. In living sunt spatii de depozitare? Multumesc

 4. Irina spune:

  Foarte frumos,felicitari!As vrea sa stiu unde gasesc acel suport de flori,alb,ca un gardulet,care este asezat pe blat in bucatarie? Caut de mult timp asa ceva si nu am gasit.Multumesc anticipat pentru raspuns!

 5. Amy spune:

  Probabil n-o sa-mi dati dreptate, o sa spuneti ca nu-i asa, insa eu nu pot sa nu observ faptul ca in aceasta familie curatenia nu era un cuvant cu care ea sa fi fost familiarizata. Stiu ca nu aveau posibilitati, insa totul arata dezastruos, arata ca si cand nimeni nu ar fi facut curetenie de ani buni. Dezordinea din casa nu are scuza, parerea mea….

  Este foarte frumos ce-ati facut, ar fi ok sa si intretina acest apartament pentru a nu ajunge asa cum era inainte. 🙂

  • Anca spune:

   Acelasi lucru l-am observat si eu in legatura cu curatenia. Daca te organizezi cat de cat, reusesti sa faci si dintr-un loc mic, unul ordonat. Parerea mea..

  • alina spune:

   off, cata dreptate ai, la asta m-am gandit si eu. o cutie de vopsea alba sa dea pe usile alea, o cutie de var lavabil sa improspateze peretii…e imposibil sa nu poti lua asta la cativa ani…pana si mamaia la tara lipea cu lut si varuia cu var stins in fiecare primavara, in postul mare, si nu avea cine stie ce locuinta sau lucruri prin casa 🙁

   • Amy spune:

    Fix la asta m-am gandit si eu. Macar o cutie de vopsea pentru usi si cel mai ieftin var lavabil alb pentru pereti. Sa ma scuzati ca spun asta, dar mie mi s-a facut scarba cand am vazut bucatarie. Nu stiu cum ai fi putut sa mananci acolo. Oricat de mult ai incerca sa intelegi, nu se poate in contextul asta. Acolo se vede clar ca n-a fost facuta curatenie si nu pentru ca nu s-a putut, ci pentru ca nu s-a vrut.

  • Georgi spune:

   Ugh, nici eu nu-s haterita. Aia e,tre’ sa ne scuzam, ca mai nou, nu mai ai voie sa zici o parere (chiar daca nu cauti sa jignesti), ca sar avocatii la’ political correctness si te fac muci.
   Asa… si eu am observat mizeria din casa. Dezordinea si toate cele. Dar mi-am tinut gura, ca poate eram eu prea carcotasa… ma bucur ca nu-s singura.

 6. Vrg spune:

  Arata minunat! Numa’ ca in practica sunt necesare mai multe spatii de depozitare. Cel din hol este ok pe post de cuier si pantofar, 4 insi au destule de pus acolo. Fetele nu au loc deloc pt haine. Probabil canapeaua are lada, nu? In casa asternuturile/pilotele ocupa si ele destul loc.. Si la baietii mi se pare putin, in loc de parca roti mergeau niste cuburi pt carti/rechizite.

  • Georgi spune:

   Asa e, dar, ma gandesc ca de acum or sa isi mai permita si ei sa mai adauge cate ceva. Pana la urma, li s-a luat mare parte din povara de pe umeri…
   Eu sunt in toi de renovari, renovez de la 0 un apartament de 2 camere si Dumnezeu stie cat e de greu si cati bani mananca sa faci ceva de la 0 (cu tot cu instalatie electrica, tras prize, tevi, schimbat tot, de la caramida)… din cauza de nesriozitate a muncitorilor, trebuia sa ne mutam luna asta, dar se pare ca ma mut in decembrie, ca peretii se usuca foarte greu. Asadar, platesc si chirie si rata in acelasi timp, intretinere si curent in 2 locuri. Si suntem doi oameni cu salarii ok, pentru Romania, am avut economii ok,dar in clipa asta am ajuns sa apelam la parinti. O cutie de beton pe care vrem sa o numim camin, ne mananca zilele. Sper doar, sa merite. Stau geana pe visuri la cheie, ca ma inspir enorm!!
   De-aia ma gandesc, ca i-a binecuvantat Dumnezeu pe oamenii astia. De unde ar fi avut bani si timp sa suporte o renovare de genul asta? E imposibil, mai ales daca locuiesti acolo si nu poti sa te muti, cat dureaza treaba aia. D
   Toti care sunt ajutati de echipa visuri la cheie. Dar, pe de alta parte, acum ca au primit mare parte din ajutor, se vor putea descurca sa isi mai faca si singuri, de acum incolo.
   Asadar… sa nu cautam la dinti, calul de dar, desi, la cat de mic e apartamentul, parca mergea altceva in afara de canistre si roti, care or sa provoace o droaie de injuraturi cand or sa stearga praful de pe ele, la prima curatenie :))).

 7. Rozina spune:

  Felicitari si aplauze pentru echipa ” Visuri la cheie”! Ca de fiecare data, la inaltime.
  Mi -as dori si eu o panza imprimata cu poze de familie ca cea facuta aici de Alina. Unde trebuie sa ma adresez ? Multumesc.

 8. Adi spune:

  Design, design dar rotile si canistrele ce folos au?

 9. Mirela spune:

  Doua femei intr-o casa si sa arate mizerabil.Rusinos.Oricat de sarac sa fii da curatenia este pe primul loc intr-o casa,nici daca erau barbati nu aveau o scuza,dar femei…
  Felicitari intregii echipe ,iar tie Adela tin sa te felicit pentru bucataria perfecta pe care ai amenajat-o super.

 10. PRIBEAGU CARMEN spune:

  Felicitari pentru ceea ce faceti pentru fiecare caz!
  Imi puteti spune unde ati realizat tabloul cu fotografii din living?
  Multumesc!

 11. Angela spune:

  Daca baia are 2 m latime, cada 150 cm, masina de spalat 40 cm, mai raman 10 cm. Insa in poza vad un zid de cel putin 8 cm si spatiu gol de cel putin 12 cm. Intreb doar, sa fac si eu asa, ca mie nu-mi incape….

  • Adela Parvu spune:

   Pe latura cu cada baia are 205 cm din care lungimea căzii este de 140 cm, apoi grosimea zidului 10 cm și 40 cm lățimea mașinii, ca atare spațiul gol rămas este de circa 15 cm 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *