Colectia Capri. Vezi preț AICI

In Cum sa..., Mobila

Cum să alegi mobila pentru dormitor, de la paturi la dressinguri

Merg deseori în magazine și pe lângă faptul că mă uit după noutăți, n-am cum să nu aud și discuțiile dintre oamenii care vin la cumpărături. Am constatat că de cele mai multe ori oamenii doar se uită, dar nu și interacționează cu produsele sau nu întreabă consultanții din magazine. Mai pe scurt, am ajuns la concluzia că atunci când vrei să cumperi ceva pentru casa ta trebuie să-ți aloci timp și să fii foarte curios. De ce? Pentru că ceea ce vezi e o mică parte din ceea ce poți avea și ratezi astfel șansa de a obține mobilarea sau decorul pe care le visezi. Și ca să-ți exemplific clar despre ce este vorba, am să-ți spun ce am observat în magazinul kika la departamentul de dormitoare. Sper ca observațiile mele să te ajute pe viitor să faci alegeri înțelepte.

Colectia Atami ce include pat cu noptiere, dulap, comodă. Vezi preț AICI

Colectia Atami din lemn include pat cu noptiere, dulap, comodă. Vezi informații dimensiuni și preț AICI

Colectia Atami, detaliu iluminare pat. Vezi preț AICI

Colectia Atami, detaliu iluminare pat. Vezi preț AICI

Colectia Atami comodă. Vezi preț AICI

Colectia Atami comodă. Vezi preț AICI

La departamentul de dormitoare de la kika am fost cea mai surprinsă de atitudinea oamenilor veniți la cumpăraturi. De ce? Pentru că nu testau deloc produsele și nici nu aveau la îndemână informații esențiale pentru mobilarea casei, cum ar fi spre exemplu un plan al camerei, dacă nu al locuinței. Am văzut tineri care erau în dilemă vizavi de dimensiunea patului, dar în loc să se așeze pe el și să vadă dacă le e mai confortabil un pat cu salteaua de 140 cm lățime ori unul de 160 cm lățime, pur și simplu spuneau că cel mai bine ar fi să-l ia pe cel mai mare, adică pe cel de 180 cm lățime. Asta în condițiile în care ei locuiau la bloc, iar dormitorul lor era unul de circa 11 mp. E clar că într-un dormitor de asemenea dimensiuni, așezarea unui pat cu saltea de 180 cm va fi dificilă. Am explicat AICI câți metri pătrați îți ocupă un pat.

pat din colectia Tom Tailor. Vezi preț AICI

Pat din colectia Tom Tailor. Vezi informații produs și preț AICI

Deci ce faci în privința dimensiunilor? Care variantă este mai bună? Dacă locuiești la bloc și ai spațiu mic, un pat cu salteaua de 140 cm lățime poate fi suficientă. Și vorbesc din experiență proprie. Dacă nu mă crezi, testează un astfel de pat. Dar atenție! Nu te lua doar după dimensiunea saltelei, ci uită-te și forma patului. Când acesta este tapițat și pe laterale, atunci lățimea lui se modifică, ori în dormitor ca să fie comod de utilizat patul, pe lângă el, în față și în laterale, ar trebui să ai o zonă liberă de circa 60 cm lățime. La kika poate să-ți placă un anumit model de pat, dar merită să întrebi dacă există și în alte variante de dimensiuni pentru că de cele mai multe ori acestea există. Însă dacă te iei doar după ceea ce este expus, s-ar putea să ratezi șansa de a avea patul preferat doar pentru că nu te-ai informat.

Colectia Monaco. Vezi preț AICI

Colectia Monaco din lemn. Vezi informații produse și preț AICI

De asemenea, într-un dormitor mic e mai de efect un pat cu picioare, cum sunt cele din gama elegantă de la Nolte. De ce? Pentru că spațiul de sub pat lasă lumina să circule, ai loc când dai cu aspiratorul și nu există senzația de masivitate pe care orice pat o are, mai ales într-un spațiu mic. De asemea, poți alege un pat care are baza mai retrasă și dedesubtul ramei există iluminare cu LED. Lumina te va ajuta pe timpul nopții pentru vizibilitate, fără a fi deranjantă, plus că ai spațiu pentru picioare ca să nu te lovești de pat când vrei să urci sau să cobori.

Colectia Granada. Vezi preț AICI

Colectia Granada. Pat Boxsping Granada cu ladă de depozitare. Vezi informații, dimensiuni și preț AICI

Și indiferent de dormitor, că e mai mare sau mic, un pat cu tăblie tapițată va fi mai confortabil. Dar fii pe fază cu tapițeria pentru că toate modelele expuse în magazinul kika pot fi comandate în variate tipuri de tapițerie. Cere mostrarele pentru modelul preferat de pat și vezi ce culoare, textură și material ai alege în locul celui expus. Același pat, cum ar fi cel mai de succes model de la kika denumit Trendline, îl poți avea fie cu tapițerie din piele, ceea ce va urca prețul, sau cu tapițerie din stofă, care va scădea prețul produsului. Deci nu te lua după materialul și nuanța acestuia pe care le vezi în magazin, ci după forma patului și dimesiunea patului.

Colectia Trendline. Vezi preț informativ AICI. Acets model de pat este cel mai vândut la kika pentru că poate fi comandat în zeci de variante de tapițerie, stofă, piele naturală, piele ecologică, fiecare disponibile în numeroase culori și modele.

Colectia Trendline. Vezi preț informativ AICI. Acets model de pat este cel mai vândut la kika pentru că poate fi comandat în zeci de variante de tapițerie, stofă, piele naturală, piele ecologică, fiecare disponibile în numeroase culori și modele.

Apoi, dacă e să alegi un dulap într-un dormitor mic, o să-ți fie mai ușor unul cu uși culisante pentru că nu mai trebuie să ai spațiul de minimum 80 cm în fața dulapului ca să deschizi ușile lui, ci te poți limita la 60 cm. Ai să vezi în gama de dulapuri din magazinul kika că ai o mulțime de variante de astfel de dulapuri, iar dacă nu ai spațiu suficient pentru ele, îți poți compune oricând un ansamblu din piese modulare. Fii pe fază însă și la fețele dulapului. Într-un dormitor mic fețele lucioase vor da senzația de spațiu mai amplu, pe când cele cu fețe mate sau din lemn te vor ajuta să creezi senzația de intimitate, deci spațiu mai mic și mai plin.

La dulapuri nu te uita doar la fețele lor, dimensiuni și preț, ci vezi ce sisteme interioare includ. Poate fi un dulap de excelentă calitate cu benzi de cauciuc pe margini sau cu benzi cu aspect de perie pentru împiedicarea intrării prafului la interior, poate avea sisteme de închidere soft, poate fi cu interior reglabil, cu sertare, cu iluminat interior, deci dacă tot ești în magazin testează produsele, deschide-le, întreabă despre ele ca să poți face comparația în privința calității lor. Totodată ai să găsești la kika și sisteme de dressinguri care includ uși culisante de separare la sisteme de depozitare pe care ți le compui singur din modulele care se vând individual. Sunt foarte multe variante pe lângă care mulți oameni trec având impresia că sunt doar de decor în magazin și nu în oferta magazinului. Și e păcat.

Colectia Tegio. Vezi preț informativ AICI.

Colectia Tegio, dulap cu uși culisante. Vezi preț informativ AICI.

Mie nu-mi plac seturile, dar dacă spre exemplu găsești seturi de dormitoare la prețuri bune sau în promoție și ai două camere dedicate odihnei pe care vrei să le mobilezi, ia în considerare să combini spre exemplu dulapul de la un set cu patul de la altul. Așa poți beneficia de avantajele ofertei, dar să nu ajungi ca acasă să te simți ca într-un showroom. De asemenea, merită să te uiți și la alte departamente, chiar dacă tu vrei mobilă de dormitor. Spre exemplu, poți avea pe post de noptiere două măsuțe de living ori poți avea în loc de comodă o masă de birou cu sertare.

Colectia Tiziano. Vezi preț AICI

Colectia Tiziano. Vezi preț AICI

Dulap “Tiziano” cu trei uși rotative, o uşă oglindă, două uşi din MDF bej lucios. Dimensiuni L 204 cm, H 219 cm

Pat “Tiziano” Suprafaţă şedere: 160 x 200 cm, finisaj stejar antic. Dimensiuni L 200 cm, H 83 cm, A 213 cm. Salteaua şi somiera disponibile  contra cost.

Noptiera “Tiziano” finisaj stejar antic. Dimensiuni: L 50 cm H 37 cm A 43,5 cm.

Comoda “Tiziano” cu patru sertare., finisaj stejar antic și front bej lucios. Dimensiuni L 80 cm H 104 cm A 43,5 cm.

Colectia Tiziano pentru living. Vezi preț AICI

Colectia Tiziano pentru living. Vezi informații produse și preț AICI

Cert este că atunci când mergi la kika sau în orice alt magazin e bine să ai planul casei sau măcar cotele de la camerele pe care vrei să le mobilezi și să ai răbdare să întrebi, să testezi și să faci comparația între produse. Numai în acest mod vei ajunge la cea mai potrivită alegere. Uite, mai jos ai un material video ca să vezi spre exemplu cât de multe materiale sunt la capitolul tapițerii, dar și cum arată sistemele de dressinguri pe care le găsești în magazin. Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!

3 raspunsuri pentru Cum să alegi mobila pentru dormitor, de la paturi la dressinguri

  1. Anca spune:

    Este magazin Kika si la Suceava? Nu am gasit nicio adresa..

  2. Gabriela spune:

    Buna Adela,
    Eu am facut patul cu noptierele si un dulap( pana in tavan) pe comanda, si problema mea este ca nu stiu cum sa mai aranjez dormitorul sa iasa ceva placut, pentru ca acum e totul foarte gri.Peretele din spatele patului este gri, mobila are culoarea lemnului stejar halifax, parchetul nu e nici el foarte inchis, maro spre gri… si nu stiu ce sa ma fac, as angaja un designer sa imi sugereze niste idei. Sunt suparata pentru ca am investit destui de multi bani si tot nu a iesit placut ochiului. Nici o comoda nu pot gasi in magazine gen KIKA , Mobexpert care sa se potriveasca cu ce exista deja. Ideea mea era sa iasa un dormitor in stil scandinav, dar a iesit totul foarte gri fara viata si fara culoare 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *