adelaparvu.com despre amenajare casa 120 mp Bucuresti, design Adela Parvu, arh. Cristia Chira, Foto Sever Popescu (19)

In Case, Design Interior, Romania Mea

Elena și-a dorit o casă luminoasă și intimă, iar acum o are

Fiecare are visul lui, iar Elena și-a dorit un locșor al ei, o casă nici prea mare, nici prea mică, una în care să-și reîncarce bateriile după zilele istovitoare de muncă. Mi-a plăcut foarte mult de Elena încă de la prima întâlnire, o femeie foarte frumoasă, caldă, dar totodată ambițioasă și hotărâtă. M-am legat sufletește și mai mult de ea, după ce mi-a spus că are o soră geamănă, Cornelia. Da, ca și mamă de gemeni, normal că am rezonat cu ea. Aflasem că a frecventat cursurile facultății de arhitectură patru ani de zile, dar apoi a ales să urmeze o altă carieră. Până să o întâlnesc nu știam cât de celebră este, dar cine lucrează în domeniul frumuseții ori accesează servicii de înfrumusețare, cu siguranță a auzit de Elena Copăceanu și de saloanele ei Econcept. Și-a dorit să o ajut în amenajarea casei, una pe care o visa intimă, luminoasă și plăcută, un interior în care să se odihnească și în care să regăsească, pe lângă mult alb, și nuanțe nedefinite, adică mai puțin stridente. Și am reușit să duc la bun sfârșit acest proiect în urmă cu doi ani de zile, dar abia acum am avut puțin răgaz să ți-o prezint și ție.

adelaparvu.com despre amenajare casa 120 mp Bucuresti, design Adela Parvu, arh. Cristia Chira, Foto Sever Popescu (12)

Când am ajuns la ea, casa era deja ridicată și urmau să fie trase instalațiile sanitare, termice și electrice. La parter și-a dorit încălzire prin pardoseală, ca atare și finisaje care să se preteze pentru așa ceva. Mi-a plăcut mult modestia ei și simțul practic, așa că propunerile pe care i le-am făcut au fost unele care să țină cont de stilul ei alert de viață, pentru că, pe lângă munca de la clinică, ea predă și cursuri, are propria academie, dar este invitată și la conferințe și prezentări în afara țării. Își iubește enorm fiul, așa că acasă pentru ea trebuia să fie un ambient care să o reprezinte, dar în care și fiul ei să se simtă bine. Ce am propus? O amenajare feminină, dar cu nuanțe neutre și un strop de albastru, așa ca pentru echilibru, pentru ca și fiul ei să se regăsească aici. M-am concentrat pe a obține multe spații de depozitare, iar la capitolul planuri și cote mi-a fost alături arhitecta Cristia Chira, împreună alegând cele mai bune soluții în spațiile existente și conform temei de amenajare.

adelaparvu.com despre amenajare casa 120 mp Bucuresti, design Adela Parvu, arh. Cristia Chira, Foto Sever Popescu (17)

Casa este organizată pe două niveluri și are circa 120 de metri pătrați la interior. La parter holul este deschis către zona de zi cu sufragerie și living, apoi mai există bucătăria, o cameră de oaspeți și o baie. La etaj sunt două dormitoare și o baie. Este o casă compactă, exact cât are nevoie o mamă cu fiul ei. Încăperile nu sunt mari, dar nici meschine, ci mai degrabă normale, iar faptul că din faza de proiect au fost prevăzute spații mai generoase în raport cu ușile interioare, mi-a permis să amplasez mobila după uși, cum e în cazul dormitoarelor. Cel mai provocator însă a fost amenajarea livingului, care este deschis către holul de la intrare și către casa scării.

adelaparvu.com despre amenajare casa 120 mp Bucuresti, design Adela Parvu, arh. Cristia Chira, Foto Sever Popescu (24)

Având în vedere că parterul urma să aibă încălzire prin pardoseală și că Elena își dorea ceva plăcut vizual, m-am gândit la plăci decorative din ciment care să formeze desene similare unor covoare. Astfel, în zona de circulație, respectiv hol intrare, hol parter, și hol etaj, dar și în bucătărie am comandat plăci decorative din ciment de la Manolo Manufaktura. Acestea se văd foarte frumos încă de la intrarea în casă. Pentru scara interioară mi-aș fi dorit ca aceste plăci să se regăsească ca și contratrepte, dar constructorul, de altfel destul de eficient, a uitat de acest detaliu. Așa că scările au rămas placate cu piatră de Vratza de la Venus Stones, loc de unde au fost alese și plăcile de ardezie pentru băi. La nivelul pardoselii, în afară de plăcile decorative, am ales un parchet laminat pretabil pentru încălzire prin pardoseală de la Hornbach, un parchet într-o nuanță deschisă, care este încadrat frumos cu plinte albe. La nivelul pereților am prevăzut zugrăveală cu vopsea lavabilă Dulux într-un gri colorat, o culoare discretă, dar odihnitoare.

adelaparvu.com despre amenajare casa 120 mp Bucuresti, design Adela Parvu, arh. Cristia Chira, Foto Sever Popescu (19)

adelaparvu.com despre amenajare casa 120 mp Bucuresti, design Adela Parvu, arh. Cristia Chira, Foto Sever Popescu (31)

Ca și amplasare a mobilierului am ținut cont de faptul că Elena nu-și dorea multe obiecte la vedere. Mobila din hol am tratat-o elegant cu o zonă de banchetă tapițată și oglinzi în lateral, dar înglobată într-un ansamblu generos de depozitare. Mobila a fost realizată pe comandă la Movi Design. Apoi pentru a amplasa o mică zonă de bibliotecă m-am folosit de nișa rezultată în urma închiderii spațiului dintre bucătărie și living, pentru că inițial și acest spații comunicau. Aici sunt rafturi simple, albe din MDF pe care le-am decorat ulterior cu elemente din lemn traforate de la Gold House Concept, pe care le-am vopsit în alb.

adelaparvu.com despre amenajare casa 120 mp Bucuresti, design Adela Parvu, arh. Cristia Chira, Foto Sever Popescu (30)

În dreptul ferestrei am prevăzut locul de luat masa cu banchete care maschează caloriferele, dar care lasă căldura să se propage în sus, către suprafața geamurilor. Bancheta are și locuri de depozitare și spătarele sunt tapițate realizată pe comandă la Movi Design. Masa și scaunele sunt de la Ikea, iar corpurile de iluminat sunt comandate de pe site-ul corpurideiluminat.eu.

adelaparvu.com despre amenajare casa 120 mp Bucuresti, design Adela Parvu, arh. Cristia Chira, Foto Sever Popescu (20)

adelaparvu.com despre amenajare casa 120 mp Bucuresti, design Adela Parvu, arh. Cristia Chira, Foto Sever Popescu (18)

Mai departe, Elena și-a dorit un șemineu, așa că singura soluție din punct de vedere constructiv a fost un model electric pe care l-am ales de la Trendfurniture.ro. Acesta este încadrat de două corpuri de bibliotecă, iar în fața lor sunt o canapea realizată pe comandă la Ever Art, apoi un taburet cu loc de depozitare sub capacul capitonat și un scaun tapițat de la Kika. Taburetul servește și ca loc de masă prin amplasarea deasupra lui a unei tăvi. Covorul din living este de la Biokarpet, iar cele două carpete mici din zona de sufragerie sunt de la Zara Home. Tabloul mare de pe perete este realizat de către Alina Duță, iar alte obiecte decorative le-am achiziționat de la Zara Home, Hornbach, Gold House Concept.

adelaparvu.com despre amenajare casa 120 mp Bucuresti, design Adela Parvu, arh. Cristia Chira, Foto Sever Popescu (27)

Bucătăria este lungă și îngustă, așa că locul pentru gătit și preparat alimentele l-am gândit pe o latură a ei. Pe cealaltă latură sunt corpuri de mobilier care maschează combina frigorifică, dar și multe alte electrocasnice mici.

adelaparvu.com despre amenajare casa 120 mp Bucuresti, design Adela Parvu, arh. Cristia Chira, Foto Sever Popescu (25)

adelaparvu.com despre amenajare casa 120 mp Bucuresti, design Adela Parvu, arh. Cristia Chira, Foto Sever Popescu (26)

Loc pentru masă nu prea a rămas, așa că aici Elena a optat pentru o măsuță rabatabilă și două scaune de la Ikea, în rest mobila pentru depozitare a fost realizată pe comandă la Movi Design, pe când cea de bucătărie este din imporat Italia. Storurile din bucătărie, ca de altfel toate draperiile și perdelele din casă eu fost și ele realizate pe comandă de către designerul și buna mea prietenă Alina Emilia Țâru.

adelaparvu.com despre amenajare casa 120 mp Bucuresti, design Adela Parvu, arh. Cristia Chira, Foto Sever Popescu (22)

Sub scara interioară sunt multe spații de depozitare, începând de la o mică debara, loc perfect pentru masa de călcat, schiuri, în partea dea mai înaltă, și până la sertare pentru pantofi în partea cea mai scundă și îngustă. Totul este tratat ca mobilier și realizat pe comandă la Movi Design.

adelaparvu.com despre amenajare casa 120 mp Bucuresti, design Adela Parvu, arh. Cristia Chira, Foto Sever Popescu (23)
Balustrada scării interioare este și ea realizată pe comandă la SuperFaber. Chiar dacă inițial aici s-a prevăzut o balustradă cu un model preluat din plăcile decorative, în final, Elena a ales un model mai simplu, mai delicat cu inele, după cum se vede.

adelaparvu.com despre amenajare casa 120 mp Bucuresti, design Adela Parvu, arh. Cristia Chira, Foto Sever Popescu (11)

În holul de la etaj este un colț mici de relaxare, cu o bachetă unde te poți refugia pentru a citi o carte. Am amplasat și o oglindă generoasă pentru a da senzația de adâncime. Totul simplu, dar drăguț conturat cu piese de la Kika și Zara Home.

adelaparvu.com despre amenajare casa 120 mp Bucuresti, design Adela Parvu, arh. Cristia Chira, Foto Sever Popescu (10)

adelaparvu.com despre amenajare casa 120 mp Bucuresti, design Adela Parvu, arh. Cristia Chira, Foto Sever Popescu (13)

Pe peretele din dreptul scării interioare sunt amplasate tablouri decorative de la Mobexpert și rozete personalizate de mine, dar puse ca într-un ansamblu ornamental pe perete și nu pe tavan.

adelaparvu.com despre amenajare casa 120 mp Bucuresti, design Adela Parvu, arh. Cristia Chira, Foto Sever Popescu (15)

adelaparvu.com despre amenajare casa 120 mp Bucuresti, design Adela Parvu, arh. Cristia Chira, Foto Sever Popescu (16)

adelaparvu.com despre amenajare casa 120 mp Bucuresti, design Adela Parvu, arh. Cristia Chira, Foto Sever Popescu (14)
Camera lui Sebastian este tratată în primul rând funcțional, iar decorațiunile, în special covorul, storurile, harta de pe pereți vorbesc despre pasiunea lui. Da, lui Sebastian îi plac mult excursiile, călătoriile, este o fire mai activă, așa că mobila fiind foarte cuminte, am ales să aduc puțină culoare prin covorul de tip patchwork, tapițeria patului și harta de pe perete. Corpurile de iluminat sunt de la Eglo, iar mobila este realizată pe comandă la Movi Design.

adelaparvu.com despre amenajare casa 120 mp Bucuresti, design Adela Parvu, arh. Cristia Chira, Foto Sever Popescu (7)

adelaparvu.com despre amenajare casa 120 mp Bucuresti, design Adela Parvu, arh. Cristia Chira, Foto Sever Popescu (8)

Baia de la etaj este cu ardezie de la Venus Stone într-o nuanță cu totul specială, care aduce cu cea a prunelor de toamnă. Spațiul destul de mic a impus cumva realizarea unui mobilier fix, placat cu travertin, iar oglinda este de la Mobexpert. Pentru un plus de eleganță am optat pentru un candelabru de la Eglo în loc de un corp de iluminat standard pentru baie.

adelaparvu.com despre amenajare casa 120 mp Bucuresti, design Adela Parvu, arh. Cristia Chira, Foto Sever Popescu (2)

adelaparvu.com despre amenajare casa 120 mp Bucuresti, design Adela Parvu, arh. Cristia Chira, Foto Sever Popescu (5)

adelaparvu.com despre amenajare casa 120 mp Bucuresti, design Adela Parvu, arh. Cristia Chira, Foto Sever Popescu (4)

Dormitorul Elenei a fost o provocare pentru că era mai mult lung și îngust, iar ea își dorea un dulap generos, dar și loc de tv. În planul inițial, când s-a ridicat casa, televizorul era indicat a fi montat pe peretele unde este acum dulapul, dar asta ar fi redus mult din dimensiunile spațiului de depozitare. Așa că după negocieri cu constructorul am ajuns să implementez soluția propusă de mine, respectiv să inserez prin parchet instalația electrică pentru televizorul ce urma să stea pe o comodă, una retrasă față de locul de dressing pentru ca tot peretele din dormitor să fie folosit pentru depozitare. Astfel, am câștigat un spațiu suplimentar pentru sertare în ansamblul comodei, dar și un încăpător dressing pentru Elena.

adelaparvu.com despre amenajare casa 120 mp Bucuresti, design Adela Parvu, arh. Cristia Chira, Foto Sever Popescu (1)

adelaparvu.com despre amenajare casa 120 mp Bucuresti, design Adela Parvu, arh. Cristia Chira, Foto Sever Popescu (3)

Locul de pat este încadrat de noptiere, corpuri de iluminat și obiecte decorative pentru ca toată zona să fie cât mai primitoare și odihnitoare. Tabloul preferat al Elenei, primit cadou de la cineva drag, este poziționat în lateral, astfel încât să se poată bucura de el atunci când stă în pat. Dacă l-aș fi pus deasupra patului, l-ar fi văzut doar la intrarea în cameră. Așa, deasupra patului am folosit panouri din lemn traforate de la Gold House Concept pe care le-am vopsit pe șantier în alb. Draperiile și perdelele sunt pe comandă realizate de către designerul Alina Emilia Țâru, iar lenjeria de pat, pernele decorative sunt de la Zara Home, corpurile de iluminat de pe site-ul corpurideiluminat.eu.

adelaparvu.com despre amenajare casa 120 mp Bucuresti, design Adela Parvu, arh. Cristia Chira, Foto Sever Popescu (6)

A rezultat o casă plăcută, intimă, luminoasă, cu multe zone de depozitare și mici detalii ornamentale care să odihnească privirea, dar care să nu aglomereze. Mult alb, nuanțe deschise și apoi din când în când zone mici cu auriu, argintiu combinate. Elena chiar mi-a spus că nu s-ar fi gândit că auriul și argintiu merg combinate, așa cum se vede în tabloul din livingul ei, dar că după ce casa a fost gata a îndrăznit această combinație în noua ei clinică pe care am să ți-o prezint curând. Cert este că Elena se simte foarte bine și faptul că și-a mutat clinica pentru a fi mai aproape de casă, adică să nu mai piardă timp până ajunge acasă, a fost pentru mine cel mai mare compliment. Un proiect de suflet pentru mine în care am pus suflet, dar mai mult m-am ales cu o prietenă pe care o admir nespus și căreia mă bucur din toată inima că am reușit să-i conturez refugiul intim așa cum și-a dorit. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre amenajare casa 120 mp Bucuresti, design Adela Parvu, arh. Cristia Chira, Foto Sever Popescu (21)

Foto: Sever Popescu pentru adelaparvu.com

49 Responses to Elena și-a dorit o casă luminoasă și intimă, iar acum o are

 1. Oana Palade spune:

  Bună, Adela! Imi poti spune de unde a fost comandat patul din dormitorul Elenei? Multumesc!

 2. Sara spune:

  Detalii despre bagheta alba de sus? (Plafon-perete). Multumesc.

 3. Raluca Orha spune:

  Superba amenajarea! Felicitari Adela!

 4. Livia spune:

  Buna Adela,

  Bancheta alba din hol de unde a fost achizitionata?

 5. Claudia spune:

  Buna Adela, poți sa îmi spui te rog de unde au fost comandate acele jaluzele romane? Mulțumesc frumos!

 6. Ioana spune:

  Buna Adela,
  Unde a fost făcută mobila de bucătărie?
  Multumesc

 7. Ramona Curpan spune:

  Buna Adela! Imi place foarte mult nuanta de gri folosita pentru pereti. Poti, te rog, sa-mi spui codul?

 8. Sanda spune:

  Foarte frumoasa amenajarea. Imi poti spune te rog de unde ati luat storurile de la locul de luat masa? Sunt facute pe comanda?
  Iar la locul de luat masa sunt doua carpete deosebite. Sunt speciale pentru incalzire in pardoseala sau acolo este incalzire clasica? Intreb asta pentru ca eu caut de ceva timp o solutie de a avea un „minim” de covor in living+dining unde am incalzire in pardoseala.
  Multumesc!

  • Adela Parvu spune:

   Sanda, storurile sunt realizate pe comandă de către Alina Țâru. Carpetele sunt mai subțiri și le-am achiziționat de la Zara Home. Sunt doar de decor pentru că și-a dorit Elena.

 9. Maria spune:

  Buna Adela,

  Imi place tot cu exceptia televizorului in fata dulapului.Eu l-as fi incorporat in dulap,chair daca e putin mai costisitor

 10. geta spune:

  Felicitari Adela, aceasta amnajare imi place cel mai mult din tot ce ai publicat decand te urmaresc, adica toata casa, ma regasesc destul si eu intr-o asemenea amenajare. Sper ca peste putin timp sa pot sa-mi amenajez si eu (cu ajutorul tau) casa mea. Am vazut foarte multe idei frumoase si in alte articole publicate de tine, bineinteles eu le-as personaliza dupa nevoile si spatiul meu.
  Vroiam sa te intreb urmatorul lucru: cand incalzirea este in pardoseala, se pot pune si covoare? nu se pierde din randamentul incalzirii?
  Iti urez mult succes in continuare.

 11. Madalina Rotaru spune:

  Buna Adela,

  Foarte frumoasa amenajarea 🙂 Imi poti spune te rog unde a fost facut spatiul de depozitare de sub scara?
  Mi se pare o idee foarte buna si arata foarte bine.

  Multumesc,

 12. gabriela ciocioi spune:

  Buna,Adela!!te rog mult zi mi din ce este facuta casa scarii(lateralele acelea)?sunt panouri de lemn traforat???se gasesc asa sau trebuie sa le facem noi??si zi mi cat costa mp sau ml??

 13. Mihaela spune:

  Foarte frumos! O casa cu culori relaxante!

 14. silvia spune:

  Poate faci un articol doar cu solutii de amenajare a spatiului de sub scara. Eu am o scara destul de „standard” pentru casele din Romania, dar tot cautand solutii pentru ea am descoperit ca este foarte atipica si pe Pinterest de exemplu nu gasesc mai nimic asemanator sa am de unde sa ma inspir. Spre exemplu solutia din acest articol nu se preteaza la mine.

 15. Ana spune:

  Buna Adela, imi poti da,te rog, niste idei pt amenajarea casei scarii? casa scarii se vede din living atunci cand stai si te uiti la tv, iar lucrul acesta ma deranjeaza foarte tare. Ma intereseaza cel mai mult peretele cu geamul,am atasat niste poze, merci!

  IMG-20171205-WA0002

  IMG-20171205-WA0004

 16. delia spune:

  Adela,
  mie mi s-a tot spus ca parchetul laminat nu e potrivit pentru incalzirea in pardoseala, nu atat din cauza compozitiei lui ci din cauza ca e montat flotant si orice folie folosesti ramane aer la montaj. Tu ce parere ai?

  • Adela Parvu spune:

   Delia, există parchet laminat special conceput pentru încălzirea prin pardoseală. În cazul de față, în casa Elenei, acest parchet este montat de doi ani de zile și este foarte în regulă.

 17. ALINA spune:

  Buna Adela ! Felicitari ! te rog ajuta-ma si pe mine cu cateva info:usile ce model sunt cele albe exact? faianta alba brick din bucatarie de unde ? scarile de cine au fost placate am si eu nevoie! parchetul(exact?) din camera copil si patul cu acel spatar tapitat albastru…eu as avea nevoie de 2 laterale tapitate (cap+laterala lunga).Mii de multumiri!

 18. delia spune:

  Am uitat sa iti zic ca arata foarte frumos si cosy, singura chestie pe care nu am inteles-o de ce e asa este balustrada scarii, ma intreb de ce nu ati lasat doar traforajul ala fara balustrada dreapta, metalica…
  Felicitari!

  • Adela Parvu spune:

   Delia, este din raționament de siguranță. Elena și-a dorit ca balustrada să fie foarte sigură și extrem de bine ancorată. Aceasta a fost soluția tehnică oferită de către specialiștii SuperFaber în condițiile impuse și de către constructorul casei.

 19. Ana spune:

  Buna Adela,

  imi spui si mie ce solutie lasa aerul cald din spatele banchetei de la masa sa iasa? Pe sus, in fata? Nu vad pe unde, din poza, si ma intereseaza orice solutie de bancheta montata in fata caloriferelor! Desi daca are incalzire prin pardoseala la parter nu stiu daca am inteles corect ca are in spatele banchetei un calorifer? Si o intrebare practica: de ce nu se merge cu mobilierul pana sus la nivelul tavanului si se mai lasa acel spatiu de o palma, acolo se aduna praf, e dificil de intretinut. Nu se poate monta macar o plinta inalta care sa mascheze spatiul liber (dressingul si bucataria – vad ca la bucatarie se aliniaza in functie de niste grinzi, eu as fi gasit alta solutie, dar urasc efortul de curatare al spatiului acela, inca o data :)). Multumesc!

  • Adela Parvu spune:

   Ana, având în vedere că intrarea în casă coincide cu intrarea în holul deschis către zona de zi, constructorul a decis să monteze suplimentar și calorifere în fața ferestrelor. În plus, decizia sa a fost legată și de faptul că o suprafață deloc de neglijat din cea a zonei de zi va fi acoperită de mobilă, iar tâmplăria zonei de zi include și ferestre mari (vezi cele către terasă).
   Bancheta are spătarul mai înalt pentru ca partea de sus a caloriferelor să nu se vadă. Practic, nu s-a acoperit cu măști de calorifere nimic, iar căldura emanată de către calorifere se propagă, așa cum e și normal, în sus către suprafața geamurilor. Referitor la paziile de închidere a dulapurilor sunt cazuri când se pot monta și alteori când nu. Dar și cu și fără pazii praful se adună, deci curățenia temeinică oricum e necesară.

 20. elena spune:

  @Adela , tabloul din sufragerie de unde este ? Este superb!!!

 21. Anca spune:

  Buna, Adela. Crezi ca detaliile de catifea alea mobilei s-ar potrivi si intr-un decor cu lemn si piatra?
  Incerc sa aflu daca este vreo regula nescrisa de care nu stiu eu. Adica… eclectic, eclectic, dar toate au o limita :)?
  Multumesc anticipat!
  Anca

 22. Ionela spune:

  Buna, ce nuanta/cod are parchetul din living, hol si dormitor?Multumesc.

  • Adela Parvu spune:

   Bună Ionela! Nu mai știu codul, dar știu că era o nuanță mai deschisă și că a fost achiziționat de la Hornbach. E un parchet care se pretează pentru încălzire prin pardoseală.

 23. Madalina spune:

  Buna Adela. Am un living si o bucatarie care comunica intre ele, spatiile fiind mari amandoua. M-am gandit la multe variante de a delimita dar nu sunt convinsa de nici unul dintre proiectele. Nu sunt impacata de felul in care arata livingul, lipseste ceva. M-ai putea ajuta cu niste sfaturi, daca iti trimit niste poze?

  Multumesc anticipat

 24. Diana spune:

  Superbă amenajare! Mă intrigă totuși plasarea tv-ului deasupra semineului. Îmi dau seama că e practic și logic (in fața canapelei, primești si căldură și entertaiment), însă într-o vreme era considerat de prost gust așa ceva (apropos de livingul Pandele-Firea, dacă mai țineți minte ce caterincă s-a făcut?). Ce vreau să întreb: e un trend? care se poate schimba? Nu voi fi taxată de prieteni? (nu că m-ar deranja prea tare, toată lumea are dreptul la o opinie…)

  • Adela Parvu spune:

   Bună Diana! Nu r trebui să te intrige. Șemineul este electric, iar plasarea lui s-a făcut în așa fel încât ecranul să fie vizibil și din zona locului de luat masa. Cât despre locuința amintită de tine era vorba despre stilul de amenajare, nu despre plasarea televizorului. Poziția ecranului era cea mai mică problemă acolo…

 25. Alina spune:

  Buna Adela,

  Este superba hota din bucatarie. Ai idee ce model este?

  Multumesc,
  Alina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *