Casa după renovarea făcută de către echipa Visuri la cheie

In Romania Mea

Renovarea casei familiei Mănăilă din Roșiori, episodul 13, sezonul 4, Visuri la cheie

Povestea de viață a familiei Mănăilă este una cu multe întâmplări nefericite, dar stâlpul familiei, Ecaterina, această mamă de 81 de ani, acum bunică și străbunică a știut să țină fruntea sus și să-și inspire familia. Și-a pierdut doi fii dintre cei nouă copii, soțul i s-a prăpădit prea devreme, casa i-a ars și s-a trezit la bătrânețe fără un loc al ei. Dar a știut să-și crească frumos copiii, să-i iubească și să-i ghideze în viață. Cea mai mică dintre fiicele ei, Lenuța (41 de ani), i-a fost alături, împreună cu nepotul ei Cătălin (16 ani). Lenuța a mers în străinătate la muncă ca menajeră pentru a strânge banii necesari reconstruiri casei părintești, care a fost mistuită de flăcări. Familia a contribuit și ea, la fel și sătenii din Roșiori de Ialomița. Dar câteodată, oricât s-ar strădui o familie, o comunitate întreagă, pur și simplu nu se strâng suficienți bani. Noi am ajuns într-un moment în care casa fusese ridicată, dar nu era finisată. Am ajuns exact înainte ca Lenuța să meargă din nou să lucreze peste hotare, deși sufletul ei era îndoit să-și lase acasă fiul și mama în grija surorilor. Noi, echipa Visuri la cheie am ajuns, cum s-ar spune, la fix!

Momentul când echiăa Visuri la cheie a ajuns în fața porții casei unde era găzduită familia

Momentul când echipa Visuri la cheie a ajuns în fața porții casei unde era găzduită familia

Întâlnirea cu bunia Ecaterina, fiica ei Lenuța și nepotul Cătălin a fost emoționantă.

Întâlnirea cu bunia Ecaterina, fiica ei Lenuța și nepotul Cătălin a fost emoționantă.

Cătălin a fost copleșit de emoție și fericit că venirea noastră însemna ca mama lui să nu mai plece în străinătate la muncă.

Cătălin a fost copleșit de emoție și fericit că venirea noastră însemna ca mama lui să nu mai plece în străinătate la muncă.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Manaila, Rosiori de Ialonita, episodul 13, sezonul 4 Visuri la cheie, familia (17)

Momentul când familia a plecat în vacanță pentru ca noi să ne putem ocupa de renovare.

Momentul când familia a plecat în vacanță pentru ca noi să ne putem ocupa de renovare.

Am găsit o casă proiectată cu două dormitoare, o bucătărie mare, cămară, baie și un hol generos. După ce i-am cunoscut, ne doream să le oferim celor din familia Mănăilă trei dormitoare, o zonă de zi, baie și neapărat să facem o mică extindere pentru camera tehnică ce urma să găzduiască centrala termică pe lemne, cu ajutorul căreia familia să aibă asigurate căldură și apă caldă. Uite mai jos planul de dinainte de renovare și planul după renovare.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Manaila, Rosiori de Ialonita, episodul 13, sezonul 4 Visuri la cheie, camera centralei termice

Planul ÎNAINTE de renovare

Planul ÎNAINTE de renovare

Planul casei DUPĂ renovare

Planul casei DUPĂ renovare. În stânga e dormitorul bunicii, în dreapta sus dormitorul lui Cătălin, iar dreapta jos dormitorul Lenuței. În extinderea holului îngust din dreapta este camera centralei termice.

Anexa din spatele casei este locul pentru centrala termică.

Anexa din spatele casei este locul pentru centrala termică.

Ce am făcut? Practic zona de zi a fost concepută astfel încât să cuprindă o parte din hol, fosta cămară și fosta baie, iar fosta bucătărie a devenit dormitorul bunicii și baie, iar celelalte două dormitoare au fost păstrate. La exterior colegii mei arhitecți au regândit totul cu niște panouri trafoarate din MDF pentru exterior realizate pe comandă la Martplast, cu o fațadă principală placată cu klinker de la Dedeman și ferestre cu tâmplărie nuanță antracit de la Barrier. Fațada principală este conturată cu elemente tradiționale, dar vopsite într-o nuanță mai închisă.

Casa înainte de renovarea făcută de către echipa Visuri la cheie

Casa înainte de renovarea făcută de către echipa Visuri la cheie

Casa după renovarea făcută de către echipa Visuri la cheie

Casa după renovarea făcută de către echipa Visuri la cheie

Casa înainte de renovarea făcută de către echipa Visuri la cheie

Casa înainte de renovarea făcută de către echipa Visuri la cheie

Casa după renovarea făcută de către echipa Visuri la cheie

Casa după renovarea făcută de către echipa Visuri la cheie

Casa după renovarea făcută de către echipa Visuri la cheie

Casa după renovarea făcută de către echipa Visuri la cheie

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Manaila, Rosiori de Ialonita, episodul 13, sezonul 4 Visuri la cheie, fatada, exterior (6)

LIVING, SUFRAGERIE, BUCĂTĂRIE: 4,81 x 5,32 metri / 25,5 metri pătrați

Pardoseală: gresie model Kivu încadrată de gresie cu design decorativ model Kivu de la Dedeman

Mobilă și lambriuri făcute pe comandă la Martplast. Mobila de bucătărie din MDF vopsit verde este decorată cu șabloane de către mine.

Dulăpioare albe cu sticlă, decoruri și agățători vintage furnizate gratuit de către Retroboutique

Masa de sufragerie făcută din buturuga din curte de către actorul Dan Bordeianu cu sticlă securizată deasupra furnizată de către Martplast.

Bancheta colțar realizată pe comandă la Martplast și accesorizată cu perne de la Dedeman.

Candelabru roșu model Cuimbra de la Dedeman.

Faianța albă pe peretele din bucătărie model Brillo de la Dedeman

Electrocasnice plită și cuptor model Studio Casa Toscana cu aspect vintage de la Dedeman

Canapea living realizată pe comandă și furnizată prin Martplast.

Draperii living, paravan traforat, măsuțe living furnizate gratuit de către Retroboutique

Elemente din lemn sculptate deasupra lambriurilor oferite gratuit de către Gold House Concept

La intrarea în casă am delimitat zona de canapea cu mobilier de cuier

La intrarea în casă am delimitat zona de canapea cu un mobilier care are rol de cuier. Perdeaua pe ușa de la intrare a fost pusă pentru filmare, familia poate renunța la ea pentru și mai multă lumină naturală în casă.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Manaila, Rosiori de Ialonita, episodul 13, sezonul 4 Visuri la cheie, zona de zi (19)

Toată zona de zi a fost organizată în jurul unui zid parțial care a trebuit păstrat pentru că pe el se sprijinea o grindă. Astfel, într-un spațiu de 4,81 x 5,32 metri am concentrat: hol de intrare cu zonă de cuier, zona de tv cu canapea, sufragerie și bucătărie. Am tratat totul cât mai creativ și mai colorat, astfel încât să mă înscriu cu amenajarea pe sufletul familiei. M-am gândit la bunica Ecaterina, la caracterul ei, la curajul pe care l-a avut mereu înfruntând cu demnitate dificultățile din viață de aceea am folosit accente de roșu, de la candelabrul de deasupra mesei la pernele roșii. M-am gândit la blândețea ei, de aceea am folosit nuanța plăcută de verde și n-am uitat de pasiunea ei pentru tricotat, ca atare, am folosit motive decorative dantelate. Desigur, am ținut cont și de Lenuța, așa că am ales electrocasnice actuale și am conceput o bucătărie bine organizată și n-am uitat nici de Cătălin, așa că locul de tv este mic, dar confortabil, deși Cătălin mi-a spus că muncește mult și nu are timp să se uite la televizor.

Zona din casă care a devenit zona de zi. Inițial aici erau hol, apoi dpuă camere - cămară și baie, care au fost transformate în living, sufragerie și bucătărie

Partea din casă care a devenit zona de zi. Inițial aici erau hol, apoi două camere – cămară și baie, care au fost transformate în sufragerie și bucătărie, iar pe fostul hol am organizat locul pentru canapea.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Manaila, Rosiori de Ialonita, episodul 13, sezonul 4 Visuri la cheie, zona de zi (24)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Manaila, Rosiori de Ialonita, episodul 13, sezonul 4 Visuri la cheie, zona de zi (6)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Manaila, Rosiori de Ialonita, episodul 13, sezonul 4 Visuri la cheie, zona de zi (7)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Manaila, Rosiori de Ialonita, episodul 13, sezonul 4 Visuri la cheie, zona de zi (8)

Perdelele, paravanul traforat și măsuțele au fost furnizate gratuit de către Retroboutique. Covorul este de la Dedeman, la fel ca și pernele decorative și plantele, iar canapeaua este furnizată prin Martplast.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Manaila, Rosiori de Ialonita, episodul 13, sezonul 4 Visuri la cheie, zona de zi (3)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Manaila, Rosiori de Ialonita, episodul 13, sezonul 4 Visuri la cheie, zona de zi (5)

Locul în care a fost amenajată actuala bucătărie a familiei era inițial destinat băii. Peretele din stânga a fost deființat, iar fereastra refăcută la alte dimensiuni.

Locul în care a fost amenajată actuala bucătărie a familiei era inițial destinat băii. Peretele din stânga a fost desființat, iar fereastra refăcută la alte dimensiuni.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Manaila, Rosiori de Ialonita, episodul 13, sezonul 4 Visuri la cheie, zona de zi (1)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Manaila, Rosiori de Ialonita, episodul 13, sezonul 4 Visuri la cheie, zona de zi (25)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Manaila, Rosiori de Ialonita, episodul 13, sezonul 4 Visuri la cheie, zona de zi (2)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Manaila, Rosiori de Ialonita, episodul 13, sezonul 4 Visuri la cheie, zona de zi (9)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Manaila, Rosiori de Ialonita, episodul 13, sezonul 4 Visuri la cheie, zona de zi (15)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Manaila, Rosiori de Ialonita, episodul 13, sezonul 4 Visuri la cheie, zona de zi (16)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Manaila, Rosiori de Ialonita, episodul 13, sezonul 4 Visuri la cheie, zona de zi (13)

Masa am prevăzut-o inițial în altă formă, evident cu muchii rortunjite, dar când e vorba despre grabă unele lucruri nu se pot face conform proiectului. Bușteanul pe post depicior al mesei a fost prelucrat de prietenul lui Dragoș Bucur, actorul Dan Bordeianu, care are acest hobby. Bușteanul a aparținut familiei și este un arbore care a ars o dată cu locuința. Ceea ce a rămas din el a fost însă transformat și vorbește simbolic despre rădăcinile familiei.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Manaila, Rosiori de Ialonita, episodul 13, sezonul 4 Visuri la cheie, zona de zi (14)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Manaila, Rosiori de Ialonita, episodul 13, sezonul 4 Visuri la cheie, zona de zi (11)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Manaila, Rosiori de Ialonita, episodul 13, sezonul 4 Visuri la cheie, zona de zi (10)

BAIA: 1,85 x 2,54/ 4,6 metri pătrați. Camera de baie are deschidere din zona locului de luat masa și a fost amenajată conform proiectului Alinei. Baia a fost amenajată în spațiul destinat inițial bucătăriei. După renovare, fosta bucătărie a fost împărțită în baie și dormitorul bunicii.

Pe perete: gresie model Riazan mix de la Dedeman

Pe pardoseală: gresie model Sandalo gri de la Dedeman

Mobila realizată pe comandă la Martplast, la fel și tablourile decorative.

Lavoar rotund model Kadda de la Dedeman.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Manaila, Rosiori de Ialonita, episodul 13, sezonul 4 Visuri la cheie, baia (2)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Manaila, Rosiori de Ialonita, episodul 13, sezonul 4 Visuri la cheie, baia (3)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Manaila, Rosiori de Ialonita, episodul 13, sezonul 4 Visuri la cheie, baia (1)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Manaila, Rosiori de Ialonita, episodul 13, sezonul 4 Visuri la cheie, baia (4)

DORMITORUL BUNICII: circa 14,97 metri pătrați. Conform proiectului inițial, spațiul de 4,81 x 4,07 era destinat bucătăriei. După renovare o parte din el a devenit baia de 4,6 mp, iar restul camera bunicii, amenajată conform proiectului Alinei cu loc de odihnă, loc de fotoliu și loc de depozitare, care include și mașina de spălat.

Pardoseală: parchet model Oak whit de la Dedeman.

Tapet model Persian chic de la Dedeman, completat în partea de jos cu lambriu lemn vopsit în nuanță roz.

Mobila realizată pe comandă la Martplast, la fel și tablourile decorative.

Decorațiuni, corpuri de iluminat, covor, lenjerie pat, cuverturi de la Dedeman.

Spațiul înainte de renovare, care a devenit dormitorul bunicii

Spațiul înainte de renovare, care a devenit dormitorul bunicii. Fereastra din partea stângă a fost micșorată, în fața ei, la exterior, există acum un panou traforat realizat pe comandă la Martplast.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Manaila, Rosiori de Ialonita, episodul 13, sezonul 4 Visuri la cheie, dormitor bunica (8)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Manaila, Rosiori de Ialonita, episodul 13, sezonul 4 Visuri la cheie, dormitor bunica (4)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Manaila, Rosiori de Ialonita, episodul 13, sezonul 4 Visuri la cheie, dormitor bunica (10)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Manaila, Rosiori de Ialonita, episodul 13, sezonul 4 Visuri la cheie, dormitor bunica (3)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Manaila, Rosiori de Ialonita, episodul 13, sezonul 4 Visuri la cheie, dormitor bunica (9)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Manaila, Rosiori de Ialonita, episodul 13, sezonul 4 Visuri la cheie, dormitor bunica (7)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Manaila, Rosiori de Ialonita, episodul 13, sezonul 4 Visuri la cheie, dormitor bunica (5)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Manaila, Rosiori de Ialonita, episodul 13, sezonul 4 Visuri la cheie, dormitor bunica (6)

DORMITOR CĂTĂLIN: 3,24 x 5,61 metri/ 18,17 mp. Spațiul acestei camere a fost păstrat ca atare sub aspectul dimensiunilor, dar regândit de către Omid ca și cameră de tineret cu mai multe funcțiuni: loc de odihnă cu pat, loc de studiu cu birou la fereastră încadrat de dulapuri pentru depozitare, loc de socializare cu canapea încadrată de bibliotecă.

Pardoseală: parchet model Oak whitw de la Dedeman.

Pereți: piatră decorativă model Modulo vopsită alb de la Dedeman și vopssea lavabilă albă, plus vopsea lavabilă gri închis de la Oskar.

Mobilă, elemente decorative pe pereți și tablouri realizate pe comandă la Martplast.

Corpuri de iluminat de la Dedeman.

Dormitorul lui Cătălin înainte de renovarea făcută de către Visuri la cheie.

Dormitorul lui Cătălin înainte de renovarea făcută de către Visuri la cheie.

Dormitorul lui Cătălin după renovarea făcută de către Visuri la cheie.

Dormitorul lui Cătălin după renovarea făcută de către Visuri la cheie.

Dormitorul lui Cătălin înainte de renovarea făcută de Visuri la cheie.

Dormitorul lui Cătălin înainte de renovarea făcută de Visuri la cheie.

Dormitorul lui Cătălin după renovarea făcută de Visuri la cheie.

Dormitorul lui Cătălin după renovarea făcută de Visuri la cheie.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Manaila, Rosiori de Ialonita, episodul 13, sezonul 4 Visuri la cheie, Catalin (5)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Manaila, Rosiori de Ialonita, episodul 13, sezonul 4 Visuri la cheie, Catalin (9)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Manaila, Rosiori de Ialonita, episodul 13, sezonul 4 Visuri la cheie, Catalin (3)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Manaila, Rosiori de Ialonita, episodul 13, sezonul 4 Visuri la cheie, Catalin (7)

DORMITOR LENUȚA: 3,40 x 4,12 metri/ 14 metri pătrați. Spațiul a fost păstrat ca și dimensiuni așa cum era el inițial, dar a fost reamenajat pentru Lenuța ca și dormitor de către Omid, care a prevăzut o fereastră suplimentară pentru un aport mai mare de lumină naturală. Pe lângă zona de odihnă, patul cu tăblie supradimensionată și tapițată cu un material textil înflorat, mai există o masă de toaletă așezată în fața ferestrei, încadrată de două dulapuri pentru depozitare.

Dormitorul Lenuței înainte de renovare.

Dormitorul Lenuței înainte de renovare.

Dormitorul Lenuței după renovare.

Dormitorul Lenuței după renovare.

Dormiorul Lenuței înainte de renovare

Dormiorul Lenuței înainte de renovare

Dormitorul Lenuței după renovare.

Dormitorul Lenuței după renovare.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Manaila, Rosiori de Ialonita, episodul 13, sezonul 4 Visuri la cheie, dormitor Lenuta (1)

În dreptul noptierelor pereții sunt placați cu oglinzi care au muchii fațetate și încadrate de o ramă aurie. Atât oglinzile, cât și noptierele, ca de altfel toată mobila, au fost realizate pe comandă la Martplast.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Manaila, Rosiori de Ialonita, episodul 13, sezonul 4 Visuri la cheie, dormitor Lenuta (7)

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Manaila, Rosiori de Ialonita, episodul 13, sezonul 4 Visuri la cheie, dormitor Lenuta (3)

Tablourile cu temă botanică sunt realizate pe comandă la Martplast. Pereții sunt îmbrăcați cu lambriu din lemn vopsit roz deschis, iar în rest este zugrăveală cu vopsea lavabilă.

Dulapurile au fețe din oglinzi peste care sunt aplicate panouri traforate din lemn. Mobila este realizată pe comandă, după proiectul lui Omid, de către Martplast

Dulapurile au fețe din oglinzi peste care sunt aplicate panouri traforate din placaj de lemn. Mobila este realizată pe comandă, după proiectul lui Omid, de către Martplast.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Manaila, Rosiori de Ialonita, episodul 13, sezonul 4 Visuri la cheie, dormitor Lenuta (6)

Ne-am dorit foarte mult ca pentru această familie să concepem o casă colorată, veselă, cu multe detalii ornamentale, nu doar pentru că ne-am propus să abordăm stilul Boho Chic, ci pentru a ne-am dorit ca bunica Ecaterina, Lenunța, Cătălin, dar familia extinsă să aibă sentimentul că au ajuns în casa părintească, una cu straie noi, dar cu istorie. Toate aceste ornamente, care se găsesc din plin la interior, se doresc a fi o modalitate de recuperare a istoriei casei și implicit a familiei. Ne-a impresionat profund mama Ecaterina și îi mulțumim pentru omul minunat care este! La final de sezon, un sezon 4 extraordinar ne-am simțit cu toții ca o mare familie. Ai să vezi mai jos imagini surprinse de către Răzvan Lupică de la ProTv și Sever Popescu de la Zucchero Media din timpul filmărilor. Nu uita că dacă știi o familie ce merită ajutată o poți înscrie completând formularul online de pe site-ul Visuri la cheie, vezi AICI. Crede în oameni!

Unul dintre cele mai emoționante moment a fost la supriza pregătită pentru familie, când Dragoș Bucur a invitat rude care să aducă fotografii vechi prin care bunica Ecaterina să-și refacă albumul cu oameni dragi, album care a ars odată cu casa. De asemenea a fost invitat Paul Surugiu care a cântat special pentru bunica Ecaterina.

Unul dintre cele mai emoționante momente a fost la surpriza pregătită pentru familie, când Dragoș Bucur a invitat rudele să aducă fotografii vechi prin care bunica Ecaterina să-și refacă albumul cu oameni dragi, album care a ars odată cu casa. De asemenea, a fost invitat Paul Surugiu care a cântat special pentru bunica Ecaterina.

Mi-am făcut și eu o poză de amintire cu această domană luminoasă!

Mi-am făcut și eu o poză de amintire cu această doamnă luminoasă!

Înainte de venirea familiei Omid și Florin Brînzan au împodobit bradul. Pe post de ornamente au pus și plicuri cu fotografii de familie. Ornamentele din placaj de lemn au fost realizate pe comandă după proiectul lui Omid la Martplast.

Înainte de venirea familiei, Omid și Florin Brînzan au împodobit bradul. Pe post de ornamente au pus și plicuri cu fotografii de familie. Ornamentele din placaj de lemn au fost realizate pe comandă după proiectul lui Omid la Martplast.

Clipe de neuitat când familia a ajuns acasă și autocarul Visuri la cheie a lăsat la vedere casa renovată.

Clipe de neuitat când familia a ajuns acasă și autocarul Visuri la cheie a lăsat la vedere casa renovată.

Multe emoții din partea familiei când a văzut casa la exterior renovată de echipa Visuri la cheie.

Multe emoții din partea familiei când a văzut casa la exterior renovată de echipa Visuri la cheie.

Familia ajunsă în curtea casei a aflat și despre plicurile cu amintiri pe post de podoabe.

Familia ajunsă în curtea casei a aflat și despre plicurile cu amintiri pe post de podoabe.

Dragoș Bucur le-a prezentat casa la interior membrilor familiei Mănăilă.

Dragoș Bucur le-a prezentat casa la interior membrilor familiei Mănăilă.

Momentul când familia a semnat contractul de asigurare oferit de sponsorul Groupama

Momentul când familia a semnat contractul de asigurare oferit de sponsorul Groupama

Am primit cadouri tricotate de către bunica Ecaterina la plecare, căciulițe călduroase. Doar că nu am plecat ca de obicei.

Am primit cadouri tricotate de către bunica Ecaterina la plecare, căciulițe călduroase. Doar că nu am plecat ca de obicei.

Am fost întorși din drum pentru că familia doamnei Ecaterina ne-a pregătit un tort cu Visuri la cheie și multe alte bunătăți.

Am fost întorși din drum pentru că familia doamnei Ecaterina ne-a pregătit un tort cu Visuri la cheie și multe alte bunătăți.

A fost o surpriză imensă tortul cu sigla emisiunii! Așa că ne-am întors în casă.

A fost o surpriză imensă tortul cu sigla emisiunii! Așa că ne-am întors în casă.

Familia a întins masa pentru echipa Visuri la cheie în semn de mulțumire. Ne-am simțit ca acasă!

Familia a întins masa pentru echipa Visuri la cheie în semn de mulțumire. Ne-am simțit ca acasă!

Doamna Ecaterina era fericită înconjurată de fiicele ei și de rudele venite să ne cunoască și să ciocnească cu noi un pahar de șampanie.

Doamna Ecaterina era fericită înconjurată de fiicele ei și de rudele venite să ne cunoască și să ciocnească cu noi un pahar de șampanie.

O familie frumoasă pe care o vom purta în sufletele noastre.

O familie frumoasă pe care o vom purta în sufletele noastre.

adelaparvu.com despre renovarea casei familiei Manaila, Rosiori de Ialonita, episodul 13, sezonul 4 Visuri la cheie, familia (3)

Foto: Răzvan Lupică ProTv/ Sever Popescu, Zucchero Media

 

 

 

29 Responses to Renovarea casei familiei Mănăilă din Roșiori, episodul 13, sezonul 4, Visuri la cheie

 1. Ala spune:

  Unde putem găsi aşa draperie ca în baie? Tare-mi place.

 2. Coarfa Georgeta spune:

  SUPERB!

 3. Simona Vasile spune:

  Am asteptat cu nerabdare articolul. Bucataria este, de departe, perla coroanei acestui proiect de amenajare. Doamna Adela, puteti sa.mi spuneti de unde pot fi achizitionate sabloanele cu care ati decorat mobila si acel brau, precum si vopseaua folosita? „Tehnica” v.am furat.o in timpul emisiunii. Va multumesc si va felicit

 4. Mala spune:

  Desi totul e exceptional, bucătăria mi s-a lipit de suflet. O privesc si o admir si iar o privesc… si tot asa.
  Felicitări pt tot ceea ce faceti!

 5. Andrei spune:

  Adela cred ca o varianta mult mai buna de compartimentare a spatiul existent ar fi fost cea pe care ti-o prezint eu. Avantajul fiind ca bucataria plus zona de zi ar fi fost mai usor de amenajat, al doilea avantaj ar fi fost pastrarea camarii de alimente ( la tara o camara este o necesitate nu un moft).

  Acel dulap din centrul bucatariei si spatiului de zi in amenajarea pe care ati facut-o nu face altceva decat sa fractioneze spatiul si implicit sa il faca sa para mult mai mic decat este.

  Nu este o critica, ci o parere. 🙂 Sper ca nu te supara ce am spus, dar o amenajare trebuie sa fie practica si utila.

  xfgvc

  • Adela Parvu spune:

   Andrei, așa pare, dar noi a trebuit să terminăm repede lucrarea și am păstrat parțial instalațiile de la fosta baie pentru actuala bucătărie. Suntem condiționați de multe lucruri care nu se văd la tv. Mulțumesc pentru comentariul tău și pentru că ți-ai făcut timp să faci o propunere de recompartimentare

   • telespectator spune:

    Felicitari pentru amenajare. Ceea ce nu vad eu la baie, unde este ventilarea avand in vedere ca intrarea se face direct din living/bucatarie.

 6. Monica spune:

  Impresionant ca de obicei. Felicitari!
  Unde au fost realizate? Dar panourile pliabile cu trafor?
  Multumesc anticipat pentru raspuns.

 7. Rusu Luminita spune:

  Draga Adela urmăresc aceasta emisiune de la începuturile ei.Voi sunteți profesioniști dar,mai mult de atât aceasta echipă se pliază perfect pe nevoile familiilor cu care intrați în contact.Pentru aceste vremuri sunteți UMANI.In jurul nu văd decât răutăți,invidii și multă suferință.Va mulțumim ptr. ceea ce sunteți și faceți. Dumnezeu sa va dea drum drept și lumina. Sărbători fericite!

 8. Felicia spune:

  Stimata doamna,

  Bucataria mi-a placut foarte mult cu atat mai mult cu cat si eu mi-am mobilat bucataria cu aceiasi culoare. Am vrut si eu nuanta de verde pe care ati folosit-o dvs. dar firma la care am comandat mmobila nu a avut pe stoc nuanta dorita de mine.

  Pentru ca mi-au placut foarte mult si farfuriile pictate va rog sa-mi spune-ti ce fel de markere ati folosit si unde se gasesc ?
  Va multumesc mult , va doresc sarbatori fericite si astept cu nerabdare un nou sezon.
  Transmite-ti felicitarile si urarile mele de bune intregii echipe.

 9. Dorina spune:

  Felicitări! Cum a fost prinsă sticla securizată de buturugă? Multumesc.

 10. Cristi spune:

  Felicitari pentru emisiune si pentru tot ceea ce faceti pentru acesti oameni. Puteti sa imi spuneti de unde au fost luate pavajele si daca se poate si modelul si culoarea.
  Va multumesc anticipat

 11. Ruzic Cornelia spune:

  Felicitari , sunteti o echipa de milioane ,cu gusturi si idei minunate ! DUMNEZEU sa va ocroteasca .Va doresc SARBATORI FERICITE ! Bucurii , sanatate , fericire ,ca le meritati pe toate .

 12. D spune:

  Adela, o singura rugaminte am, sa urmaresti acest link: http://www.youtube.com/watch?v=2Hzctp5Y-fk , la minutul 42:20. Poate pentru urmatoarea editie puteti face ceva si pentru acest copil. Doamne ajuta si sarbatori fericite!

 13. Adriana spune:

  Buna,as vrea sa stiu de unde este achizitionat fotoliul din camra bunicii!!!

 14. Irina spune:

  Felicitari pentru inca un sezon absolut minunat!
  Sunteti o oaza de lumina intr-o mare de emisiuni tv ce promoveaza mult prea rar si putin bunatatea, bucuria si bunul gust. Visuri la Cheie este singura emisiune pe care nu o ratez si care ma face sa vibrez. Prin ceea ce faceti nu ii ajutati doar pe cei direct implicati, ci si pe noi, cei care va privim, pentru ca ne aduceti aminte mereu ce inseamna omenia. Ati strans o echipa extraordinara, absolut toti raspanditi bunatate, energie, veselie si sunteti molipsitori!
  Singura mea problema este ca ne aduceti doar 13 episoade pe an! 🙂 Imi dau seama cata munca au ele in spate, pentru ca si noi am muncit singuri la casa noastra, dar Doamne cat de mult mi-ar placea sa va vad din nou si din nou.
  Va iubesc si deja mi-e dor de voi!

 15. cocan monica spune:

  Nu imi ajung cuvintele sa descriu MAIESTRIA care va defineste pe TOATA ECHIPA!!
  Sunteti de neegalat…VA DORESC SANATATE,SARBATORI BINECUVINTATE!!! Va asteptam cu mult DRAG,sa va revedem!!! ***

 16. Cristina spune:

  Buna, Adela! Tot ce faceti, cel putin in aceasta emisiune, este minunat! Ceea ce ne-a atras noua atentia, de data aceasta, au fost panourile traforate din MDF de exterior. Voiam sa stim cat sunt de rezistente in timp. Dar si cu cine am putea gasi solutia de montaj, dat fiind ca in partea de sus, placa balconului nu este la fel de lata ca si zona pe care dorim sa o delimitam jos. Este vreo speranta ca sa ajungi chiar tu in zona Ploiestiului? Multumesc mult.

 17. Cristina Lungu spune:

  Adela! E minunată emisiunea voastră și cred că este vorba de lumina din sufletul echipei cea care vă oferă atât de multă putere de muncă. Rezultatul este incredibil de fiecare dată. Vă felicit pentru tot ceea ce faceți.

 18. Mircea spune:

  Un lucru frumos si demn de admiratie, felicitari!

 19. Constantin spune:

  Foarte frumoasa casa, ma refer la plan, interiorul de exemplu, il faci dupa gust, exteriorul foarte ingenios. O asemenea casa e buna si pentru o familie tanara, si cu doi copii chiar, este foarte compacta dar incap lejer 4 persoane, cred ca si intretinerea nu e foarte mare. Ma gandesc sa ridic o casa intr-un an, doi si deja caut pe net tot felul de plan-uri si tipuri de case iar asta e una dintre cele mai bune pe care le-am vazut.

 20. Angela spune:

  Bună ziua! Îmi puteți spune, vă rog, ce cod de culoare are mobila de bucătărie? Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *