adelaparvu.com despre lenjerii de pat, Foto Busybee Design

In Idei pentru acasa, In trend

Lenjeria de pat și decorațiunile textile schimbă atmosfera în dormitor

De cele mai multe ori ne gândim că o amenajare este finalizată când suprafețele mari sunt rezolvate, adică pardoseli și pereți, ușile interioare și mobila montate, dar foarte rar ne gândim la decorațiuni textile ca fiind cele care ar conta. Alegem tot ce avem nevoie pentru acasă, dar la final, după mari eforturi ajungem la concluzia că ceva lipsește, că nu are viață ori că e prea banal. Asta se simte deseori cel mai acut în dormitoare, unde de regulă e un pat, două noptiere, un dulap și eventual o comodă. Și totul pare sec. Într-un dormitor o mare suprafață din cameră este ocupată de pat, așa că ceea ce este pe pat contează enorm și mă refer la lenjeria de pat, cuvertură și accesorii textile – pături, pleduri, perne fantezie. Și când e să alegem lenjerii de pat nu știm ce să alegem. Ei bine, poți găsi articole pentru casă de calitate și la prețuri bune chiar în magazinele unde-ți faci zilnic cumpărăturile pentru acasă și mă refer la Carrefour, unde am fost și eu. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre gama TEX pentru casa de la Carrefour (8)

adelaparvu.com despre gama TEX pentru casa de la Carrefour (9)

Lenjerie din gama TEX

Lenjerii din gama TEX

adelaparvu.com despre gama TEX pentru casa de la Carrefour (1)

În anotimpul rece simțim și mai din plin nevoia de lenjerii de pat care să ne țină cald și să fie confortabile pentru că disconfortul termic ne poate afecta somnul. De aceea, nu întâmplător în perioada de iarnă ceea ce este la capitolul articole textile pentru acasă se găsește la oferte bune. Am fost într-un magazin Carrefour și am făcut un mic sondaj printre cumpărători, care se uitau la rafturi, dar nu știau ce să aleagă. Pentru mine a fost destul de simplu pentru că știu ce impact pot avea decorațiunile textile într-un ambient. Și nu doar că știu, dar de cele mai multe ori îmi este mai ușor când opțiunile sunt clar cuprinse într-o colecție dedicată, cum este colecția TEX, marca proprie Carrefour. Fabricate în Franța, aceste lenjerii de pat sunt din bumbac pur, iar motivele imprimate pe textile sunt unele în trend, adică de la cele cu motive vegetale la cele geometrice.

adelaparvu.com despre gama TEX pentru casa de la Carrefour (4)

adelaparvu.com despre gama TEX pentru casa de la Carrefour (5)

Ce alegi ca lenjerie de pat? Când nu ești sigur ce s-ar potrivi cea mai bună opțiune este o culoare uni sau o lenjerie de pat cu motive geometrice în alb și negru. De ce? Pentru că peste lenjerie mai poți face suprapuneri, cum ar fi o cuvertură de pat, care asigură volum, dar și un aspect îngrijit, plus pleduri ca și accent de culoare alături de perne fantezie fie în nuanța cuverturii, fie în cea a pledului. În plus, când alegi o culoare uni aceasta o poți combina și cu una care are motive geometrice, iar o lenjerie în alb și negru se potrivește cu orice altă culoare. De fapt acesta este un secret, când vrei să achiziționezi articole pentru îmbrăcarea patului cel mai bine alege două lenjerii de pat care se potrivesc între ele pentru că le poți combina, obținând de fiecare dată altă imagine a dormitorului. Și vestea bună este că găsești astfel de lenjerii pe rafturile de la Carrefour, ceea ce te ajută să transformi atmosfera dormitorului repede, la preț bun și cu produse de calitate.

adelaparvu.com despre gama TEX pentru casa de la Carrefour (6)

Poți combina două lenjerii de pat între ele pentru a obține combinații reușite din punct de vedere cromatic. Cele mai sigure alăturări sunt între lenjeriile cu diverse motive florale și cele uni.

adelaparvu.com despre gama TEX pentru casa de la Carrefour (7)

Lenjeria albă o poți combina cu o pătură de accent peste pilotă, perne asortate păturii și perne decorative ca și pată de culoare.

Lenjeria albă o poți combina cu o pătură de accent peste pilotă, perne asortate păturii și perne decorative ca și pate de culoare. Imaginea de față este una de inspirație menită să te ghideze când alegi deorațiuni textile.

Ce am ales eu? Mi-au făcut cu ochiul două modele de lenjerii TEX mai inedite – una neagră cu motive vegetale și o lenjerie de pat cu motive geometrice, plus un pled turcoaz și o cuvertură matlasată indigo, toate din gama TEX. Nu le-am ales întâmplător pentru că le pot combina între ele, respectiv pot folosi fețele de pernă cu motive vegetale și fața de pilotă cu motive geometrice, iar peste pilotă să suprapun cuvertura uni. Sau pot face altă combinație: să folosesc fețele de pernă cu motive geometrice și fața de pilotă cu motive vegetale peste care să așez o pătură cu nuanțe de turcoaz. De asemenea, fiecare dintre lenjeriile de pat le pot folosi ca set, dar să le asortez pe fiecare în parte cu pătura și cu călduroasa cuvertură. Te-ai prins despre ce vorbesc, nu?

Articolele pe care le-am găsit repede și le-am ales de pe raft pentru a le putea combina și între ele.

Articolele din gama TEX pe care le-am găsit repede și le-am ales de pe raft pentru a le putea combina și între ele.

Când am ajuns acasă am încercat să desfășor articolele textile din gama TEX, dar s-au înființat lângă mine cei doi cățeluși pe care-i am Sheket (dreapta) și Tasha.

Când am ajuns acasă am încercat să desfășor articolele textile din gama TEX, dar s-au înființat lângă mine cei doi cățeluși pe care-i am Sheket (dreapta) și Tasha.

Când ambientul dormitorului ți se pare prea anost de multe ori decorațiunile textile te vor ajuta să schimbi atmosfera imediat. Lenjeria de pat contează, dar și cuvertura, pledurile, păturile și pernele fantezie. Le poți asorta între ele, dar să le coordonezi și cu draperiile și covorul din cameră. E suficient să te gândești la tot ce e textil în cameră pentru a conferi atmosferă, senzația de confort și a aduce un strop de culoare în ambient. Și atunci când ești în fața rafturilor de la Carrefour, uită-te cu atenție la imaginile de pe etichete, dar nu uita și de aspectul calitate, adică lenjerii de bumbac la prețuri bune pe care le găsești online și în catalogul produse TEX pentru casa. Sper să ai și tu parte de inspirație la cumpărături!

Pe rafturi lenjeriile sunt împachetate, dar uită-te cu atenție la imaginile de pe etichete ca să-ți dai seama de cum arată desfășurate.

Pe rafturi lenjeriile sunt împachetate, dar uită-te cu atenție la imaginile de pe etichete ca să-ți dai seama de cum arată desfășurate.

adelaparvu.com despre gama TEX pentru casa de la Carrefour (19)

O lenjerie albă cu model geometric minimalist negru poate fi asortată ușor cu orice.

O lenjerie albă cu model geometric minimalist negru poate fi asortată ușor cu orice.

O pătură colorată este și binevenită, dar și o pată de accent cromatic pe suprafața patului.

O pătură colorată este și binevenită, dar și o pată de accent cromatic pe suprafața patului.

Cuverturile matlasate pot fi folosite șic a pilote, dar și ca îmbrăcăminte pentru pat.

Cuverturile matlasate pot fi folosite șic a pilote, dar și ca îmbrăcăminte pentru pat.

În gama TEX găsești și pături și perne cu textile flaușate, moi și confortabile.

În gama TEX găsești și pături și perne cu textile flaușate, moi și confortabile.

Pături cu compoziție din lână, călduroase pe timpul ierii, fac parte și ele din gama TEX.

Pături cu compoziție din lână, călduroase pe timpul ierii, fac parte și ele din gama TEX.

Carourile pot fi asortate cu nuanțe uni, cu modele geometrice, dar și cu motive florale.

Carourile pot fi asortate cu nuanțe uni, cu modele geometrice, dar și cu motive florale. O imagine de inspirație, ca și cea de mai jos.

adelaparvu.com despre lenjerii de pat, Foto Marker Girl Home

adelaparvu.com despre lenjerii de pat, Foto Busybee Design

2 raspunsuri pentru Lenjeria de pat și decorațiunile textile schimbă atmosfera în dormitor

  1. Victoria spune:

    Mumtumim Adela! Ce la tanc a venit acest articol pentru mine, waw 😊. Chiar azi ma uitam la patul meu din dormitor si ma gandeam ca chiar trebuie aa imbubatatesc ceva in legatura cu acesta. Ma mai intereseaza si cum alegem perdelele pentru dormitor, dar sa caut printre articolele tale pentru ca sigur ai scris si despre asta.

  2. Lenuta39 spune:

    Foarte important !
    Lucrurile marunte, ne fac sa fim binedispusi si fericiti !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *