Cameră de tineret Flora. Vezi piese componente, dimensiuni, materiale, prețuri AICI.

In Idei pentru acasa, In trend

Mobilă și decorațiuni noi în stilul shabby chic

Stilul shabby chic a prins foarte mult mai ales în sfera evenimentelor de familie, adică nunți și botezuri, ocazii care au scos în evidență șarmul de altădată al obiectelor, care sugerează o istorie. Ți-am mai scris despre stilul shabby chic și despre originile lui. Cert este că și în amenajările interioare acest stil încă mai este preferat de mulți oameni și de ce să nu o spunem direct mai ales de către doamne. Multitudinea de detalii textile, ornamente fac acest stil să fie mai feminin, mai romantic. Dar dacă e să ne gândim la originea stilului, practic el face referire la obiectele vechi moștenite din familie. Și nu, nu e vorba despre moșteniri aristocratice, ci de obiecte care poartă amprenta anilor, a uzurii și implicit a istoriei lor. Însă sunt mulți oameni care nu sunt dispuși să-și mobileze ori decoreze casa cu obiectele de la bunici sau părinți, ci vor piese noi pe care să le cumpere direct din magazine. Am fost și eu prin magazine și la un sondaj rapid prin kika am reperat câteva piese care s-ar putea încadra în acest stil, chiar dacă sunt obiecte ce pot fi adaptate și altor stiluri. Dar hai să-ți spun mai multe.

Gama de mobilier Audrey. Vezi piese, dimensiuni, preț AICI

Gama de mobilier Audrey. Vezi piese, dimensiuni, preț AICI. Masă Audrey vezi dimensiuni, preț AICI.

Sincer, cred că sunt mulți care spun că le place stilul shabby chic, dar de fapt ei nu cunosc ce înseamnă cu adevărat acest mod de decorare. De ce spun asta? Numai dacă te gândești că shabby chic se traduce prin chic ponosit îți dai seama că asta presupune să prețuiești mai mult o masă scrijelită, lovită, veche de la bunica decât să cumperi ceva nou care este antichizat intenționat. Ideea este să știi clar ce-ți dorești: shabby chic sau romantic? Diferența este de autenticitate până la urmă, funcționalitate, dar și temă și textură. Obiectele vechi pot avea istorie, dar pot fi nefuncționale, spre exemplu o comodă poate avea o imagine de poveste, dar sertarele ei să se deschidă cu dificultate ori să nu se deschidă deloc. Acum, piesele noi, cum găsești și la kika, imită textura, culorile și finisajele antichizate, dar sunt stabile și funcționale. Cu cât sunt mai imperfecte la nivelul ornamentelor și al finisajelor cu atât sunt mai aproape de a spune o poveste. Dacă sunt atent decorate, cu finisaje, texturi perfecte atunci mai degrabă le poți încadra într-un stil romantic, feminin ori, în funcție de design, chiar la capitolul nordic, scandinav.

Foto sus și jos gama Audrey. Vezi detalii, dimensiuni, materiale, prețuri AICI.

Foto sus și jos gama Audrey. Vezi detalii, dimensiuni, materiale, prețuri AICI. Ceas etajeră Audrey vezi dimensiuni și preț AICI. Foto jos cărucior servire Audrey. Vezi dimensiuni material, preț AICI.

adelaparvu.com despre mobila si decoratiuni shabby chic de la kika, in foto model Audrey 3

Corp de iluminat pentru bucătărie Nonna. Vezi dimensiuni, materiale, preț AICI.

Corp de iluminat pentru bucătărie Nonna Fragolino. Vezi dimensiuni, materiale, preț AICI.

Nu e nimic greșit în a-ți dori un decor romantic, însă poți greși dacă te exprimi eronat, adică să spui ori să cauți piese în stil shabby chic așteptându-te ca ele să aibă texturi, forme, finisaje atent realizate, fără lovituri, fără urme inteționate de vechi. Așa că primul pas este să identifici clar ce-ți dorești pentru ca ulterior să ai libertatea de a face diverse adaptări. Poți avea un aer de shabby chic combinat cu stil rustic sau nordic, poți avea piese shabby chic într-un ambient contemporan ori unul cu temă marină sau unul cu tușe masculine și poți avea obiecte shabby chic într-un cadru clasic. Toate acestea însă țin de atenția pe care o acorzi în primul rând propriei tale povești, apoi atenția pe care o acorzi detaliilor, de la volumetria, liniile, designul pieselor la culoarea, forma și tema despre care vorbesc ele. Uite, spre exemplu gama Glamour de la kika este mai degrabă clasică, dar dacă vrei un ambient shabby chic poți avea finisajele pereților ori ale pardoselii antichizate pentru a obține efectul dorit. Sau spre exemplu piesele din gama Heike de la kika se potrivesc foarte bine într-o locuință în stil industrial, dar pot fi inserate și într-un ambient shabby chic dacă ai decorațiuni textile dantelate, piese tapițate mai deosebite ori corpuri de iluminat delicate cum sunt cele din gama Vintage.

Piese cu alură funcțională pe care le poți vedea fără probleme într-un decor industrial sau actual ca tușe de vechi, de patină. Pentru a le integra într-un decor shabby chic ai nevoie de multe decorațiuni textile și corpuri de iluminat mai deosebite, mai delicate, care să contrabalanseze forma rigidă, geometrică a acestor piese. Gama Heike. Vezi dimensiuni, materiale, prețuri AICI.

Piese cu alură funcțională pe care le poți vedea fără probleme într-un decor industrial sau actual ca tușe de vechi, de patină. Pentru a le integra într-un decor shabby chic ai nevoie de multe decorațiuni textile și corpuri de iluminat mai deosebite, mai delicate, care să contrabalanseze forma rigidă, geometrică a acestor piese. Gama Heike. Vezi dimensiuni, materiale, prețuri AICI.

Canapea Canvas. Vezi materiale, dimensiuni, preț AICI.

Canapea Canvas. Vezi materiale, dimensiuni, preț AICI. Foto jos gama Ship cu piese cu temă marină și finisaje vintage. Vezi detalii AICI.

adelaparvu.com despre mobila si decoratiuni shabby chic de la kika, in foto model Ship

De fapt și de drept atunci când vrei să ai un decor shabby chic contează să știi care e povestea ta, care-i cadrul care te-ar face pe tine să te simți bine, să te simți în largul tău. Shabby chic este o variantă accesibilă prin care îți poți crea propria ta istorie, să ai obiecte care-și aduc aminte de momente prețioase din viața ta, de oameni dragi, de o atmosferă care e încapsulată în memoria ta afectivă. Ponosit e la nivelul de textură, că pare vechi și uzat, dar ponosit nu se referă și la starea pe care ți-o dă sau de amintirile pe care le actualizezi prin prezența acestor obiecte. Așa că înainte de a te aventura în magazinul kika, unde găsești piese care să fie adaptate unui stil anume, gândește-te care sunt piese care fac parte din povestea ta. Uite, în articolul de față ai o selecție de piese de mobilier, decorațiuni și corpuri de iluminat pe care le poți adapta stilului shabby chic. Sper să te inspire și pe tine!

Birou Romantic. Vezi piese componente, dimensiuni, materiale, preț AICI.

Birou Romantic. Vezi pentru masa de birou dimensiuni, materiale, preț AICI. Vezi pentru etajeră dimensiuni și preț AICI.

1. Corp de iluminat Vintage - vezi dimensiuni, preț AICI. 2. Măsuță Audrey - vezi dimensiuni, preț AICI. 3. Fotoliu Lenny - vezi materiale, dimensiuni, preț AICI.

1. Corp de iluminat Vintage – vezi dimensiuni, preț AICI.
2. Măsuță Audrey – vezi dimensiuni, preț AICI.
3. Fotoliu Lenny – vezi materiale, dimensiuni, preț AICI.

Piesele de mobilă din această gamă se potrivesc atât într-un sti exotic, eclectic, cât și într-unul shabby chic. Depinde foarte multe de restul pieselor din cameră, dar și de decorațiunile textile alese. Gama Delhi vezi dimensiuni, materiale, preț AICI.

Piesele de mobilă din această gamă se potrivesc atât într-un sti exotic, eclectic, cât și într-unul shabby chic. Depinde foarte multe de restul pieselor din cameră, dar și de decorațiunile textile alese. Gama Delhi vezi dimensiuni, materiale, preț AICI.

1. Vază Colton - vezi material, dimensiuni, preț AICI 2. Comodă Baroque - vezi dimensiuni, materiale, preț AICI 3. Paravan Kai - vezi materiale, dimensiuni, preț AICI 4. Veioză - vezi materiale, dimensiuni, preț AICI 4. Comodă - veiz materiale, dimensiuni, preț AICI

1. Vază Colton – vezi material, dimensiuni, preț AICI
2. Comodă Baroque – vezi dimensiuni, materiale, preț AICI
3. Paravan Kai – vezi dimensiuni, preț AICI
4. Veioză Metalic – vezi materiale, dimensiuni, preț AICI
4. Comodă din gama Bird – vezi materiale, dimensiuni, preț AICI

Dormitor Marion. Vezi piese componente, materiale, dimensiuni, prețuri AICI.

Dormitor Marion. Vezi piese componente, materiale, dimensiuni, prețuri AICI.

 

Perdele Chloe. Vezi dimensiuni, materiale, preț AICI.

Perdele Chloe. Vezi dimensiuni, materiale, preț AICI.

 

1. Cuier Sweet Home - vezi dimensiuni, materiale, preț AICI 2. Veioză Metalic - vezi preț AICI 3. Bancă tapițată Rosa - vezi dimensiuni, materiale, preț AICI 4. Scaun Rosa - vezi materiale, dimensiuni, preț AICI 5. Carpetă din blăniță - vezi preț AICI 6. Corp iluminat Vintage - vezi preț AICI 7. Comodă din gama Bird - vezi detalii AICI

1. Cuier Sweet Home – vezi dimensiuni, materiale, preț AICI
2. Veioză Metalic – vezi preț AICI
3. Bancă tapițată Rosa Ottoman – vezi dimensiuni, materiale, preț AICI
4. Scaun Rosa – vezi materiale, preț AICI 
5. Carpetă din blăniță naturală culoare gri – vezi preț AICI
6. Corp iluminat colecția Vintage – vezi preț AICI
7. Comodă din gama Bird – vezi detalii AICI

Canapea două locuri Darwin. Vezi materiale, dimensiuni, preț AICI.

Canapea două locuri Darwin. Vezi materiale, dimensiuni, preț AICI.

1. Oglindă reglabilă - vezi materiale, dimensiuni, preț AICI 2. Consolă gama Bird - vezi dimensiuni, preț AICI 3. Lustră - vezi dimensiuni, preț AICI 5. Comodă cu sertare gama Baroque - vezi materiale, dimensiuni, preț AICI 5. Taburet Romantic - vezi preț AICI

1. Oglindă cu suport pentru bijuterii Gisele – vezi materiale, dimensiuni, preț AICI
2. Măsuță consolă gama Bird – vezi dimensiuni, preț AICI
3. Lustră Genoveva – vezi dimensiuni, preț AICI
4. Comodă albă cu sertare gama Baroque – vezi materiale, dimensiuni, preț AICI
5. Bancă Dream Ottoman – vezi dimensiuni, preț AICI. Taburet Rose Ottoman Romantic – vezi preț AICI

Lenjerie de pat Giselle. Vezi materiale, dimensiuni, preț AICI

Lenjerie de pat Giselle. Vezi materiale, dimensiuni, preț AICI

 

1. Măsuță din fier - vezi dimensiuni, preț AICI 2. Corp de iluminat Vintage - vezi preț AICI 3. Scaun Rose - vezi materiale, dimensiuni, preț AICI

1. Măsuță pliabilă Riso – vezi dimensiuni, preț AICI
2. Corp de iluminat Vintage – vezi preț AICI
3. Scaun Paradise – vezi materiale, dimensiuni, preț AICI

 

Dormitor copii Yanuk. Vezi piese componente, dimensiuni, ateriale, accesorii, preț AICI

Dormitor de tineret Yanuk. Vezi piese componente, dimensiuni, ateriale, accesorii, preț AICI

Coro Rosa. Vezi materiale, dimensiuni, preț AICI

Coro Rosa. Vezi materiale, dimensiuni, preț AICI

1. Oglindă - vezi dimensiuni, preț AICI 2. Canapea - vezi materiale, dimensiuni, preț AICI 3. Covor - vezi dimensiuni, preț AICI 4. Lustră - vezi preț AICI 5. Fotoliu - vezi dimensiuni, materiale, preț AICI

1. Oglindă Cindy – vezi dimensiuni, preț AICI
2. Canapea model Jade- vezi materiale, dimensiuni, preț AICI
3. Covor Best – vezi dimensiuni, preț AICI
4. Lustră  Aries – vezi preț AICI
5. Fotoliu  Angelo- vezi dimensiuni, materiale, preț AICI

Cameră de tineret Flora. Vezi piese componente, dimensiuni, materiale, prețuri AICI.

Cameră de tineret Flora. Vezi piese componente, dimensiuni, materiale, prețuri AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *