adelaparvu.com despre top 5 plante potrivite in baie, Text Carli Marian (11)

In Sfaturi plante

Top 5 plante perfecte pentru baie

Carli Marian, designer florist si inginer horticol

Carli Marian, designer florist si inginer horticol

 

 

 

 

 

 

 

 

Deseori sunt întrebat de către iubitorii de plante, ce flori pot așeza în baie. Asta pentru că, baia de cele mai multe ori rămâne spațiul din casă unde ne gândim că nicio plantă nu poate să supraviețuiască condițiilor pe care le oferă. Această situație este de înțeles, deoarece băile în marea majoritate a cazurilor sunt spații cu dimensiuni reduse și slab iluminate în mod natural. Unde mai pui, că baia este un mediu supus în mod regulat diferențelor majore de temperatură si umiditate. Însă, cu toate aceste inconveniente, sunt destul de multe plante care să se preteaze condițiilor oferite de baie. Mai jos ți-am pregatit un top 5 plante perfecte pentru un asemenea loc din casă

adelaparvu.com despre top 5 plante potrivite in baie, Text Carli Marian (1)

1 Bambusul norocos
În Feng-shui se spune despre Bambusul norocos ca are capacitatea de a aduce energia pozitivă în spațiul în care se află. Nu trebuie să uiți că vasul în care se află trebuie să fie în permanență plin cu apă și că această apă se schimbă o dată pe saptămână, iar o dată pe lună se spală rădăcinile bambusului și interiorul vasului în care este așezat.

adelaparvu.com despre top 5 plante potrivite in baie, Text Carli Marian (8)

adelaparvu.com despre top 5 plante potrivite in baie, Text Carli Marian (7)

2 Philodendronul
Este planta perfectă dacă baia ta nu ai prea multă lumină. Pentru o dezvolatre armonioasă trebuie să-i menții pământul ușor umed în permanență si din când în când să-i administrezi și un fertilizant specific plantelor decorative prin frunze. Să știi că nu se supăra dacă vei uita să-l uzi o săptămână, cu amendamentul ca această situație să nu devină o regulă.

Philodendron și bromelii în spațiul băii.

Philodendron și bromelii în spațiul băii.

3 Bromeliile
Sunt plante ce preferă lumina filtrată și o umiditate atmosferică ridicată. În cazul plantelor de aer, să știi că acestea se udă doar o dată pe săptămână, în rest se vor mulțumi cu umiditatea mediului ambiant. Este bine să se afle cât mai aproape de geam, dacă acesta are expoziție nordică.

adelaparvu.com despre top 5 plante potrivite in baie, Text Carli Marian (11)

4 Spathiphyllum
Crinul păcii este un adevarat filtru pentru aer, el fiind cunoscut pentru proprietatea de a curăța aerul de substanțele toxice, care viciază aerul. Ca și îngrijire, să știi că preferă un substratul umed, dar fără ca apa să fie stagnanta la baza ghiveciului.

adelaparvu.com despre top 5 plante potrivite in baie, Text Carli Marian (5)

5 Orhideea Phalaenopsis
Și cea mai populară orhidee își poate găsi un loc în baia ta, dacă există un loc luminos fără soare direct. Umiditatea și variațiile de temperatură din baie o vor ajuta să înflorească mai ușor.

Așadar, acum ai toate motivele sa-ți înveselești baia cu una dintre cele 5 plante prezentate de mine și astfel diminețile tale vor fi cu mult mai frumoase! Îți spun mai multe și în materialul video de mai jos de pe canalul meu de YouTube/ CarliMarian la care te poți abona.

2 raspunsuri pentru Top 5 plante perfecte pentru baie

  1. Ana spune:

    Pt băile fara geam ne puteți recomanda câteva plante ? Mulțumesc 🙂

  2. liliana ivan spune:

    As adauga la topul vostru Fittonia in toate variantele ei(multe si toate frumoase), o plantuta eleganta si extrem de nepretentioasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *