Zona de masă este gândită multifuncțional - sufragerie, dar și loc de conversație. În locul unei banchete s-a ales o canapea. Pentru a armoniza acest colț cu restul bucătăriei, arhitecții au prevăzut ca partea inferioară a mobilierului de bucătărie să fie tratat într-o nuanță de verde, continuând astfel linia dată de înălțimea spătarului canapelei.

In Idei pentru acasa

Bucătărie și living în 16 mp

Există cazuri când pentru a satisface nevoia de depozitare dintr-un apartament de bloc sunt comasate funcțiunile de living și bucătărie într-un singur spațiu. Dar, dacă de regulă bucătăria este inclusă în spațiul livingului, de această dată îți arăt o soluție unde locul de ședere din living a fost acomodat în spațiul mărit al bucătăriei. Încăperea măsoară circa 16 mp, iar soluția de ambientare a fost gândită de către arhitecții de la biroul Cartelle Design. În locuință, a cărei spațiu de zi ți-l prezint, locuiește o mamă cu fiul ei student, iar fiecare și-a dorit un dormitor generos, ca atare zona de zi a fost restrânsă. Hai să vezi cum a fost gândit planul pentru a acomoda bucătăria și livingul în același spațiu.

Toată partea de bucătărie a fost grupată către fereastră, iar locul pentru zona de zi restrâns în vecinătatea intrării în cameră. Astfel, centrul spațiului a rămas liber pentru activitățile din bucătărie, iar pe lângă zona de masă există spațiu de circulație în încăpere.

Toată partea de bucătărie a fost grupată către fereastră, iar locul pentru zona de zi restrânsă în vecinătatea intrării în cameră. Astfel, centrul spațiului a rămas liber pentru activitățile din bucătărie, iar pe lângă zona de masă există spațiu de circulație în încăpere. Compromisul făcut, pe lângă dimensiunile reduse, este faptul că televizorul a fost poziționat în zona de circulație în cameră, dar este cel mai bun loc, având în vedere că atunci când se gătește nu mai trece nimeni prin fața ecranului, activitățile preparării hranei desfășurându-se în zona ferestrei.

Este armonios modul de ambientare al spațiului, unul care măsoară o înălțime de 2,8 metri, ceea ce ajută mult în felul plăcut cum se simte încăperea. Pentru a camufla prezența ușii, arhitecții au prevăzut ca ea să aibă aceeași nuanță ca și placarea peretelui. Lambriurile aplicate au același desen ca și mobila de bucătărie, dar nuanța este una pastelată, plăcută pentru a marca colțul alocat locului de luat masa. Zona de tv nu este marcat, ci lăsată simplă, pe fundal alb, în acord cu partea superioară a mobilieruluid e bucătărie pentru a nu fragmenta suplimentar spațiul.

Este armonios modul de ambientare al spațiului, unul care măsoară o înălțime de 2,8 metri, ceea ce ajută mult în felul plăcut cum se simte încăperea. Pentru a camufla prezența ușii, arhitecții au prevăzut ca ea să aibă aceeași nuanță ca și placarea peretelui. Baghetele aplicate pe perete au același desen ca și mobila de bucătărie, dar nuanța este una pastelată, plăcută pentru a marca colțul alocat locului de luat masa. Zona de tv nu este marcată, ci lăsată simplă, pe fundal alb, în acord cu partea superioară a mobilierului de bucătărie pentru a nu fragmenta suplimentar spațiul.

Zona de masă este gândită multifuncțional - sufragerie, dar și loc de conversație. În locul unei banchete s-a ales o canapea. Pentru a armoniza acest colț cu restul bucătăriei, arhitecții au prevăzut ca partea inferioară a mobilierului de bucătărie să fie tratat într-o nuanță de verde, continuând astfel linia dată de înălțimea spătarului canapelei.

Zona de masă este gândită multifuncțional – sufragerie, dar și loc de conversație. În locul unei banchete s-a ales o canapea. Pentru a armoniza acest colț cu restul bucătăriei, arhitecții au prevăzut ca partea inferioară a mobilierului de bucătărie să fie tratat într-o nuanță de verde, continuând astfel linia dată de înălțimea spătarului canapelei. La nivelul pardoselii s-a prevăzut parchet în zona de masă și plăci ceramice pentru zona de bucătărie. Spațiul ar fi părut mai generos dacă se folosea același tip de pardoseală peste tot.

La bucătărie lipsesc corpurile suspendate, fiind înlocuite cu două coloane înalte ce înglobează o parte din electrocasnice. Acest ucru s-a făcut pentru a nu obtura lumina naturală din zona ferestrei. Hota este singura mascată într-o structură suspendată.

La bucătărie lipsesc corpurile de mobilă suspendate, fiind înlocuite cu două coloane înalte ce înglobează o parte din electrocasnice. Acest lucru s-a făcut pentru a nu obtura lumina naturală din zona ferestrei. Hota este singura mascată într-o structură suspendată.

Bucătăria are un blat generos, configurat în U, dar prevăzut în aceeași nuanță albă ca și placarea pereților din zonele sensibile. În loc de corpuri suspendate sunt prevăzute rafturi, motiv de decorare pentru un spațiu în care coexistă funcțiunile, deci o aplanare a caracterului tehnic al bucătăriei.

Bucătăria are un blat generos, configurat în U, dar prevăzut în aceeași nuanță albă ca și placarea pereților din zonele sensibile. În loc de corpuri suspendate sunt prevăzute rafturi, motiv de decorare pentru un spațiu în care coexistă funcțiunile, deci o aplanare a caracterului tehnic al bucătăriei. Inserția de rafturi cu textură similară lemnului face legătura cu alte elemente din lemn (picioarele scaunelor, masa, raftul suspendat de sub televizor, parchetul).

Un spațiu mic, dar elegant gândit, care este absolut confortabil pentru cele două persoane pentru care a fost conceput, adică mamă și fiu adult. O paletă cromatică de inspirație scandinavă și o abordare funcțională, dar rafinată din punct de vedere estetic. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre bucatarie si living in 16 mp, design interior Cartelle Design (2)

Vezi AICI și restul propunerii pentru apartamentul de 81 de metri pătrați gândit de către arhitecții de la Cartelle Design.

13 raspunsuri pentru Bucătărie și living în 16 mp

 1. elena ionescu spune:

  foarte luminos si rafinat,dar de unde putem achizitiona fetele de mobilier colorate?

 2. Gabriela Preda spune:

  Dar canapeaua verde de unde poate fi cumparata? Este tot pe comanda?

 3. dragos spune:

  imi plac scaunele insa as vrea sa fie complet din lemn. Unde as putea sa gasesc scaune din lemn masiv fabricate in Romania?

 4. Dora spune:

  Imi puteti spune de unde sunt scaunele din bucatarie?

 5. Viorica spune:

  Buna ziua!
  Felicitari pentru toate ideile si pentru toate proiectele frumoase pe care le realizati!
  Imi puteti spune, va rog, de unde putem achizitiona profilele decorative albe, care fac legatura cu tavanul.
  Multumesc mult!

 6. Madalina spune:

  Buna ziua,

  O canapea similara care sa poata fi folosita in bucatarie (sa se poata manca la ea) unde gasim? Multumesc

  • Adela Parvu spune:

   Poți găsi în magazine și online, dar trucul este să-i schimbi picioarele, ca să fie mai înaltă. De regulă, cel mai sigur, așa ceva se face pe comandă ca să încapă la fix în spațiul disponibil și atunci se cere și o înălțime mai mare.

 7. Aurora spune:

  Buna seara. Cine a făcut mobila de bucătărie? 😊 Mulțumesc

 8. Anca spune:

  MInunata combinatia alb-verde! ce nuanta RAL este verdele?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *