adelaparvu.com despre plante cu frunze argintii, Text Carli Marian

In Sfaturi plante

Plante cu frunze argintii

Carli Marian, designer florist si inginer horticol

Carli Marian, designer florist si inginer horticol

 

 

 

 

 

 

 

Când vrei să-ți îmbogățești grădina ori să faci aranjamente la interior, inclusiv cu ghivece de plante, să știi că secretul este și la capitolul texturi, culori și contrastele pe care le faci între diferitele specii. Cu plantele despre care-ți vorbesc în acest articol poți scoate în evidență altele, care-ți fac flori, ori plantele cu frunze verzi ori mai intens colorate. De asemenea, în grădină le poți așeza în straturi pentru a crea rânduri decorative atât din punct de vedere cromatic, cât și ca înălțime, forme ale frunzelor, texturi ale acestora. Pe lângă faptul că sunt extrem de decorative sunt și ușor de îngrijit. Dar hai să citești mai multe, în topul pe care ți l-am pregătit și să-ți alegi favoritele din capitolul plante cu frunzee argintii.

adelaparvu.com despre plante cu frunze argintii, Text Carli Marian, in Foto Senecio Maritima (3)

Senecio Maritima

Senecio Maritima

SENECIO MARITIMA
Este o plantă extrem de rezistentă, care poate fi cultivată atât în grădină, cât și în ghivece la interior. Fiind rezistentă la îngheț, deci și la temperaturi scăzute, o poți folosi în aranjamente florale în jardiniere la geam sau într-un ghiveci mult timp de-a lungul anului, singură sau împreună cu alte plante. Poți crea jardiniere la ușa de intrare în casă spre exemplu. Contrastează foarte frumos alături de Pernettia, Cyclamen, Erica sau Calluna. Combinația de argintiu și roz-mov este întotdeauna câștigătoare. La amenajarea unei asemenea compoziții florale te sfătuiesc să folosești un substrat ușor nisipos care să se dreneze bine.

adelaparvu.com despre plante cu frunze argintii, Text Carli Marian, in Foto Echeveria lilacina

Echeveria lilacina

Echeveria lilacina

ECHEVERIA LILACINA
Prin forma sa îți poți da seama că este o plantă specială pentru că amintește de structura unui trandafir. Face parte din marea familie a suculentelor, iar frunzele sale au un praf alb, natural ce imită zăpada fină. Are nevoie de un loc luminos și o udare rară, de aproximativ o dată pe lună. Este foarte decorativă. O poți folosi inclusiv pentru decorul meselor festive alături de plante cu flori ori compoziții cu diverse ornamente.

Calocephalus brownii

Calocephalus brownii

CALOCEPHALUS
Calocephalus brownii este o plantă de talie mică, cu ramuri dese, de culoare argintie. Frunzele acestui tufiș sunt în formă de ace ce cresc și se întrepătrund, rezultând un ghem de rămurele argintii. Temperatura minimă pentru Calocephalus este de -5°C, așadar nu poate rămâne afară în sezonul rece, dar îi priește de minune primăvara. Însă poate fi folosit solitar în ghivece decorative sau ca bordură în aranjamente cu gaultheria rosie, conifere, euonymus panșat cu alb, euphorbia. Îți recomand s-o uzi cu regularitate pentru a evita uscarea rădăcinilor și deshidratarea creșterilor. Poate fi amplasată în interior timp de o lună, iarna când sunt temperaturi scăzute, dar după aceea trebuie plasată într-un spațiu mai răcoros, la exterior.

Brunnera macrophilla

Brunnera macrophilla

BRUNNERA MACROPHILLA SILVER HEART
Este excelentă pentru aranjamentele de exterior fiind rezistentă la frig și la zonele mai puțin luminate. Are nevoie de un sol ușor umed și se combină de minune cu Cyclamenul de exterior Euonymus și Calluna.

adelaparvu.com despre plante cu frunze argintii, Text Carli Marian, in Foto Stachys byzantina (1)

Stachys byzantina

Stachys byzantina

STACHYS BYZANTINA
Este o plantă cu frunze argintii, catifelate, moi, asemănătoare unor urechi de iepure. Este o plantă în general pentru grădină, dar, pe timpul iernii, o poți folosi pentru a realiza un decor floral hibernal alături de Brassica decorativă, Erica și Calluna. Trebuie să știi că se dezvoltă foarte bine atât la umbră cât și într-un loc mai luminos. Ai grijă să folosești un sol care să se dreneze bine!

Sper să-ți fi atras atenția asupra acestor minunate plante ce au frunzele argintii. Aceste plante le găsești în sere, departamentele de flori din magazinele de bricolaj, florării și în magazine online. Pe toate le poți achiziționa și prin Florăria Trias.

Compoziție cu Senecio Maritima

Compoziție cu Senecio Maritima

Jardinieră cu Senecio Maritima

Jardinieră cu Senecio Maritima

Pentru mai multe idei te poți abona la canalul meu de YouTube/CarliMarian pentru a fi pe fază cu sfaturile pentru plantele tale dragi!

Un raspuns pentru Plante cu frunze argintii

  1. Mioara spune:

    Buna ziua,mi-am cumparat vreo 10 Senecio Maritima si le-am plantat in gradina acum 1 luna. Totul a fost in regula pana acum 1 saptamana cand mare parte din ele au inceput sa se ofileasca, nu stiu de ce. Nu stiu ce sa le fac, ma puteti ajuta? Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *