adelaparvu.com despre modele masti de calorifere de la SoldShop (1)

In Cum sa..., Idei pentru acasa

Măști pentru calorifere de-a gata

Da, avem ce avem cu modul cum arată caloriferele și tot încercăm să le ascundem, fie după perdele și draperii, fie cu ajutorul mobilierului. Ei bine, dacă până acum măștile de calorifer se făceau exclusiv pe comandă, există mai nou o soluție de-a gata. Firma din Brăila despre care-ți scriam acum ceva timp că face panouri decorative traforate, a lansat o nouă gamă de produse: măștile de calorifer. Și-au dat seama că modelele de caloriferele sunt standard și ca atare pot produce măști în serie, adică într-un număr mai mare pentru ca prețul final să fie unul atractiv. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre modele masti de calorifere de la SoldShop (7)

Cum procedezi ca să comanzi măștile potrivite? Îți mărturisesc faptul că și eu am comandat astfel de măști pentru o amenajare pe care o am în derulare. Am luat dimensiunile caloriferelor după instrucțiunile pe care le-am găsit pe site-ul firmei – VEZI AICI. Am făcut și poze și le-am transmis pe toate pe mail. Apoi, pe baza imaginilor și dimensiunilor cei de la firma SoldShop mi-au adresat întrebări suplimentare vizavi de înălțimea măștilor pentru că au observat că ele ar putea fi montate fie sub glaful inferior, fie în prelungirea lui. Am stabilit ce și cum doresc pentru clienta mea și am transmis comanda, iar măștile au fost livrate la adresa solicitată. Plata am făcut-o online ca să fie mai ușor. Poți achiziționa măștile ca pe orice alt produs cumpărat online și afli exact și cât te costă după ce selectezi dimensiunile, culoarea (majoritatea pot fi albe sau negre) și gradul de luciu (mate, lucioase).

adelaparvu.com despre modele masti de calorifere de la SoldShop (5)

adelaparvu.com despre modele masti de calorifere de la SoldShop (8)

Din ce sunt realizate? Măștile sunt din același materiale ca și panourile decorative despre care ți-am scris, respectiv un PVC de 10 mm grosime și ele există pe stoc în nuanțe de alb și negru, care pot fi lucioase sau mate. Se pot comanda și în alte culori, dar prețurile cresc, la fel și timpul de așteptare. De montat se montează ușor și dacă ai îndemânarea necesară o poți face și singur – VEZI AICI, dacă nu îți recomand să ai grijă ca măștile să-ți ajungă odată cu mobila, astfel încât cei care-ți asamblează mobila să te poată ajuta și pentru fixarea măștilor. Uite, pe site-ul soldshop.ro ai și modele variate, dar și detalii despre aspectele tehnice (VEZI AICI). Și nu, nu împiedică în niciun fel căldura să treacă prin ele, mai ales că pot fi dotate cu grile de aerisire sau pot fi comandate fără capac superior ori cu trafoare. Pe lângă măști de calorifere cei de la SoldShop au și variante de elemente pentru mascarea țevilor. Desigur, poți pe comandă să ai diverse măști, dar trebuie să te aștepți ca și prețul să fie diferit față de cele care sunt disponibile pe site, adică în stoc. Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!

Mască pentru țevi care se găsește în oferta SoldShop. Imagine înainte și după reamenajarea zonei din bucătărie unde se află centrala termică.

Mască pentru țevi care se găsește în oferta SoldShop. Imagine înainte și după reamenajarea zonei din bucătărie unde se află centrala termică.

adelaparvu.com despre modele masti de calorifere de la SoldShop (3)

În zona de living, dacă ai un calorifer într-o zonă nedorită, cum ar fi pe centrul peretelui, poți prevedea înainte de montarea măștii o iluminare cu bandă LED. Eu n-aș face asta, adică să atrag și mai mult atenția asupra prezenței caloriferului, dar acum fiecare cu gusturile lui.

În zona de living, dacă ai un calorifer într-o zonă nedorită, cum ar fi pe centrul peretelui, poți prevedea înainte de montarea măștii o iluminare cu bandă LED. Eu n-aș face asta, adică să atrag și mai mult atenția asupra prezenței caloriferului, dar acum fiecare cu gusturile lui.

adelaparvu.com despre modele masti de calorifere de la SoldShop (10)

adelaparvu.com despre modele masti de calorifere de la SoldShop (9)

adelaparvu.com despre modele masti de calorifere de la SoldShop (6)

9 raspunsuri pentru Măști pentru calorifere de-a gata

 1. Dana spune:

  Sunt foarte frumoase, elegante si decorative. Dar vreau sa va intreb daca retin caldura, practic e o cutie, chiar daca e „gaurita”. Nu cred ca incaperea se mai incalzeste la fel.

  Multumesc!

 2. Dinu Lucian spune:

  Faptul.ca nu au o grila la partea superioara, influenteaza circulatia naturala a aerului.
  In aceste conditii eu cred ca aceste masti scad randamentul.termic al caloriferului cu cel putin 30%.

 3. Amy spune:

  Ce frumoase sunt si ce bine mascheaza calorifelul! 😀 De salvat si tinut minte, multumim pentru recomandare.

 4. Nico spune:

  In cazurile expuse in comentariile anterioare, aceste masti, retinand caldura in interior, nu cresc factura acolo unde exista calorimetre??

 5. Anca Roxana spune:

  Sunt foarte frumoase aceste panouri, de foarte mult timp imi doresc sa-mi fac o balustrada de scara din aceste panouri, imi puteti recomanda va rog pe cineva care monteaza balustrade din astfel de panouri?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *